64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • broman191
    Mindkettő felmenne rá, de mivel 64es a proci és a memória is meghaladja a 3 GB-ot így 64-es kell neked! :)
  • plu604
    hali
    megvettem ezt a laptopot.
    A kérdésem a következő: 32 vagy 64 bites Windows 7-et tegyek rá?
    Nem tudom mi a különbség, nem is igazán értek hozzá (nyugi felrakni azért fel tudom), azért kérdezem hogy melyiket rendeljem meg, fontos-e mondjuk proci szempontjából, vagy szopás-e a 64 bites mert mondjuk nem minden szoftvert írnak meg 64 bites változatban, stb...
    Aki ért hozzá segítsen légyszi, egy kicsit átfogóbb választ várnék, nem csak annyit hogy "32 bitest tegyél rá", hanem esetleg pro-kontra, stb... előre is köszönöm :)
  • broman191
    -azzal*
  • broman191
    Próbáld ki azzal ezzel a táppal a gépet, próba cseresznye.
  • gregtom6
    Van még itthon egy model: lpj9 400W-os táp, gondolom ez is "noname"...
  • gregtom6
    TÁP: Solytech ATX 400W
  • gregtom6
    alaplap:GA-G31M-S2C, használtan vettem kb 2 éve, mivel nálam mindig valami felmondja a szolgálatot 2 év után, sztem ennek lesz gondja.
    proci:Intel Celeron E1400, ezt szintén az alaplappal együtt.
    táp: ez is olyan 2 éves lehet, 400w, én FSP-t kértem, szerintem az is. Ha ki tudom szedni a gépházból, megnézem, mert takarva van a márkája.

Olvasd el ezt is, fontos lehet!:
    akkor már leírom a videókarit is: Sapphire Radeon HD4670 512mb vrammal. Teljesítményre tudom, h nem illik a procihoz.
    az alaplapon van egy integrált videókari, és volt egy olyan gondom(kb azóta, hogy megvan az a 2 éves alaplap), hogy ha bekapcsoltam a gépet, mintha 1 mp múlva újra is indult volna, majd bekapcsol, win logó forog, de fekete marad a kép(más oprendszerrel is kipróbáltam)
    reset, bejön minden rendesen, játszani is lehet.

Ha kivettem a videókártyát, mindig egyből bejött a gép első indításra. Letiltani a BIOSból nem tudtam az integráltat valami miatt.

Érdekesség: Most, hogy újraindulgatott a gép, tegnap csinált olyat is, hogy "hidegindításból" egyből elindult a win(ilyen sose volt eddig az említett ati kártyával belül).
  • broman191
    A proci a legutolsó ami elromolhat, inkább a tápot cserélném ki egy másikra és nézném meg akkor mi történik!
  • nonicks
    gépben található alaplap típusát, proci típusát, meg a táp típusát leírhatnád...
  • gregtom6
    Hy all!
    Az asztali gépem randomszerűen újraindulgat. "Hidegindításból" még betölti a win7-et is, majd újraindul pár perc múlva, utána már a bios se jut el odáig, h a képernyőre írjon valamit.

Ez biztos, h az alaplap gondja, vagy lehetne a proci gondja is? És milyen hibajelenségeket okozhat egy elromlani készülő v elromlott proci? (csak azért kérdezem, mert procit újat akartam venni, alaplapot viszont nem)
  • 19870420
    Hello! Van egy Avermedia Aver TV 303 tv kártyám és nincs hozzá infra szenzor. Kérdésem az lenne lehet hozzá valamit szerezni mert nagyon kellene de nem találok semmit. Csak a gyárival fog működni vagy lehet találni valami spéci megoldást esetleg más kártyák szenzora is jó lenne hozzá? Köszi
  • Piszkos  Fred
    Heló mindenkinek, lenne egy kérdésem. A helyzet az, hogy már többször próbáltam feltelepíteni az Oblivionomat (eredeti GOTY, még négy éve vettem), de a gépem nem olvassa be a lemezt. Ez a helyzet a jelenlegi gépemmel is (kb két hónapos), és az az előttivel is ez volt. A csavar az, hogy a laptopom (Acer 5738DG) teljesen korrektül beolvassa, ezért kétlem hogy lemezhiba lenne.
    Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond és hogy oldhatnám meg?
  • SirAlo
    Ja es a nyomtatom Epson DX4400-as , allitolag kellene tudjon ilyet is nyomtatni
  • SirAlo
    Hi, vettem ilyen 10x15os fenykeppapirt de nem tudom hogyan kell a nyomtatoba betenni hogy fogadja is el, ahogy benyomom nyomtatas megprobalja bevenni a papirt de nem sikerul neki , leirast se talalok sehol errol , tudna valaki segitni ?
  • Danyi95
    Hali! Nem tudjátok véletlenül hogy miért nem engedi föltölteni a jelenlegi képemet az sg galériámba? Pedig már töltöttem föl régebben ugyan ilyen .gif képet és akkor engedte de most azt írja hogy "sikeres feltöltés" de mégse tölti föl! Jpeg-et viszont tudok föltölteni rendesen...
  • norbre
    a vicces hogy nekem eddig nem csinálta.. most sikerült szereznem egy nagyobb tápot, este kipróbálom azzal is
  • Zsolek123
    ugyanez a videókártyám nekem is (radeon x1650) és ujraindul a gép ha valami komolyabb grafikájú játékkal játszok
  • Toto652
    Yo mindenki!
    Elég speciális a problémám, úgyhogy ide írok...
    Nos, a szomszédtól kaptam egy laptopot, hogy tegyek rá Windowst, de román nyelvűt... + ilyen olyan szoftvereket, de ugye driver CD-je nincs.
    Már alapból sok genya volt emiatt, hogy a kis szemétládának a megfelelő drivert tudjam letölteni... aztán ugye már előre bekészítettem a végére, a 'Romanian Langauage Pack'-ot, mivel románul nem tudnám kezelni, így ezt hagytam volna utoljára, DE, ez a tetvedék CSAK is kizárólag ANGOL nyelvű Windows-ot hajlandó átrománosítani!

Mivel nem szeretnék megint 6 órát szopni az egésszel, meg lehet vajon valahogy oldani, hogy így ahogy van, mégis átrománosítani az Oprendszert?
    (A Langauage pack egy .msi fájl)
    Köszönöm!
  • nonicks
    sípoló hang jelentései:
    1 short - DRAM refresh failure
    2 short - Parity circuit failure
    3 short - Base 64K RAM failure
    4 short - System timer failure
    5 short - Process failure
    6 short - Keyboard controller Gate A20 error
    7 short - Virtual mode exception error
    8 short - Display memory Read/Write test failure
    9 short - ROM BIOS checksum failure
    10 short - CMOS shutdown Read/Write error
    11 short - Cache Memory error
    1 long, 3 short - Conventional/Extended memory failure
    1 long, 8 short - Display/Retrace test failed
  • norbre
    értem.. köszi
  • broman191
    Akkor a vga lesz a ludas...a sajátod erősebb, fiatalabb.
  • norbre
    még egy kérdés a videokártya történetemben.. tápot még nem tudtam szerezni cserének csak videokártyát..
    a sajátom:
    Radeon X1650 Series (512 MB)

a csere:
    NVIDIA GeForce 7600 GT (256 MB)

az utóbbival nincs elsötétülés, gond nélkül futnak a 3d progik.. viszont sajna nem nagyon értek hozzá, és nem tudom ez utóbbi mennyivel kevesebb mint az ATI videokártya mondjuk teljesítményigény szempontjából..
    valakinek van tippje?

• Jakuza001
    Amikor jatszol filmet nezel stb, akkor csinalja ?
    Olyan mintha szirenazna ?

Ha igen akkor melegedik a processzorod terhelesnel, es azt jelzi az alaplap. Mast nem tudok elkepzelni, mert ha mukodik a gep, akkor nem lehet mas hangjelzes valoszinuleg.

Kiveve, ha csak, nem is a lapbol jon, hanem valami a gepedre telepitett szoftver generalja a hangot. :DD
  • Krisztofer45
    MSI H67MS-E23 az alaplapom típusa
  • nonicks
    ha leírod az alaplapod típusát, akkor ki lehet találni, meg próbáld megfigyelni a sípolást(folyamatos,vagy váltakozik a rövid és hosszú sípolás, vagy hogy milyen periodicitás alapján van a sípolás)
  • broman191
    Ha az alaplap sípolgat, akkor figyeld meg hogy rövid, hosszú, mennyi stb. mivel minden BIOS fajtánál eltérő a jelzés jelentése!
  • Krisztofer45
    hát őszintén megmondom fogalmam sincs
    de lehetséges mert az mitől lehet??
  • nonicks
    az alaplapon lévő hangszóró sípol?
  • Krisztofer45
    Hello

srácok az mitől van hogy egy 1,5 hónapja vásárolt gép sípol?? nem hangos csak rohadtúl füll idegesítő
  • Zsolek123
    xp sp3
  • BIZ0906
    Op rendszer?
  • Zsolek123
    Az mitől van, hogy megosztok egy könyvtárat, de nem enged belépni másokat?
  • byzhouse
    valaki?
  • Zsolek123
  • broman191
    Úgy látszik szezonja van ennek a hibának...#56726-ban írtam. :)
  • Zsolek123
    Szevasztok

Ha nekiállok játszani valami játékkal, újraindul a gép. Videkókártyára gyanakszom, de mitől lehet?
  • norbre
    sajna csak egy helyem van a VGA-nak.. uh asszem beviszem melóhelyre és ott kipróbálom a kártyát másik gépben is..
    táp amúgy ilyen van benne: DR-c350ATX

.. és ahogy most nézem a videokártya min követelményét, ott 350W a minimum, a táp adatlapján meg csak 330W van.. viszont ez a gép már kb 6 éve így működik.. az lehet hogy a táp mondjuk egyre kevesebbet tud?
  • byzhouse
    Külső merevlemezt csatlakoztattam a géphez, ami szektorhibás és szeretném javítani,de nem érzékeli a gép csak az eszközöknél írja: USB 2.0 storage device eszközállapot: Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)

valami megoldás?
  • broman191
    Esetleg szedd ki a vga-t, porold le, tedd át másik tápcsatira...egy megoldásnak megteszi, néha bejön. Ha lehetőséged van rá, nézd meg a gépet havertől kölcsönkért vga-val második körben, esetleg kölcsönkért táppal harmadikban. Ha csak jelentősebb terhelésre jelentkezik a gond, akkor valószínűleg a kettő közül fáradhatott el valamelyik.
  • norbre
    ééés mégvalamit észrevettem.. miután elsötétül a képernyő, a proc ventillátora szép lassan egyre nagyobb fordulatszámon kezd pörögni