64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • norbre
    ja és juteszembe egyvalami volt csak tegnap óta változás.. reggel mikor bekapcsoltam a gépem, valami google updater kívánkozott kommunikálni a nettel a tűzfalon keresztül, engedélyeztem neki.. okozhatott ez valamit, lehetett ez vírus vagy valami? fent van a Nod32, gondolom szólt volna ha ilyen van..
  • norbre
    nem.. ha odatartom a kezem, érzem hogy fújja a levegőt.. ja amúgy kivettem a videokártyát is meg a processzort is, a hűtőbordákat portalanítottam, a proci meg a hűtő közé új pasztát raktam
  • MR ME
    nem állt le a videókártya hűtése?
  • norbre
    sziasztok..
    ma először csinált olyat a gépem, hogy ha bármilyen 3D-t használó progit elindítok (játék, Google Earth, 3D benchmarkt stb), pár mp után simán elsötétül a képernyő, hang pár mp-ig "beragad" aztán csend és nem történik semmi, csak resetelni tudom a gépet. Ha bármi mást használok az normálisan működik..
    Tegnap óta semmilyen változást nem csináltam a gépen, ugyanazok a progik vannak fent mint eddig.. találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
    (videokártya drivert frissítettem, de az nem segített)

Operációs rendszer Windows XP Pro
    Opr. javítócsomag Szervizcsomag 3
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+
    Alaplap neve MSI K9N Neo (MS-7260)
    Rendszermemória 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    Videokártya Radeon X1650 Series (512 MB)
    3D gyorsító ATI Radeon X1650 Pro (RV530)
  • Met
    Kellene kis help, cégnél USB-s külső vinyóra szoktunk biztonsági mentést csinálni Cobian Backup progival, az egyik gép újra lett telepítve és baromi lassan másolja át a fileokat és közben dobálja fel a figyelmeztetést, hogy nem fér hozzá a filehoz a mentés elhalasztva.
    Amit a Microsoft helpjében találtam ide vonatkozó javaslatokat minden úgy van mint kellene.
    WinXP SP3.
    Újratelepítés előtt működött mert az én gépem volt.
  • broman191
    Sorry, my bad. :)
  • nonicks
    3 éves, ventilátor néha-néha takarítva volt,nagy feszültséget valószínű nem kapott
    működés közben egyik pillanatról a másikra leállt, bekapcsolást követően se kép se hang semmi(csipogni se csipog), ventilátor felpörög benne azt hallani, és ennyi...
  • Puhos
    Szia!

Már bocsi, de hülyeséget írtál neki, ugyanis az OC felirat az alábbit jelenti "Az 1600-as FSB-t csak "Overclock"-ként (túlhajtás) tudja kezelni. Tehát ha veszel egy 1600FSB-s procit, azt alapból csak 1333-on fogja használni, és tuningolhatod 1600FSB-re, ami az alap működését jelenti, de feljebb nem tudod húzni."
  • Athem
    Fuji? Kuka...

Szervizesként, elmondhatom hogy számos oka lehet, Lehet a levegő csatornája eltömődött, lehet elszállt benne valami, vagy nagy feszültséget kapott, vagy még egy csomó minden, háttér történet?
  • nonicks
    Valaki? valami ötlet?
  • Sati
    Köszönöm.
  • broman191
    Ott van, tehát el, a csillaggal jelöléshez pedig nem tartozik semmi plusz infó. :)
  • rooney8
    enyémen nem csak 1 van, és már évek óta megy (kopp kopp kopp) :D
  • Sati
    Hali ma is.
    Csak szeretném megkérdezni hogy ebbe az alaplapba az 1600 mhz memoriát elbirja ?
    http://hu.msi.com/product/mb/785GM-E51.html#Spec

Mivel csillaggal van jelölve.

sati
  • kill3r21
    értem, köszi a helpet....
  • broman191
    Attól nem fog eltűnni. :)
  • kill3r21
    gondoltam rá hogy formázom az egészet....akkor ne tegyem?
  • MR ME
    1 rossz szektor még nem a világ vége, attól még évekig mehet a vinyód normálisan
  • broman191
    Egy bad sector nem jelent semmit, megy tovább az élet... :)
  • kill3r21
    Srácok, lefutattam a hd sentinelt az 500gbos WD vinyómon és talált egy rossz szektort, akkor ez azt jelenti hogy hamarosan kuka?
  • ApPa123
    Nah király :D Lecseréltem videókártyát és most jó minden:D Köszi segítséget.
  • ApPa123
    Minden normál hőmérsékletű :S nem lehet esetleg h videókártya gondja lenne?? youtubeon akarok videót nézni akk is újraindul a gép, inda videó is stb stb :S
  • Fehercsoki
    Elvittem zsanérhibás notebookom egy szervízbe,2 hét után hívtak hogy kész a notebook,a probléma ott van hogy 25 ezer forintot kéne fizetnem azért a 2(de lehet hogy csak az egyik volt rossz) zsanérért,ami a neten 3 ezer forintba kerül párban.Mit lehet ilyenkor csinálni?Semmiképp nem szeretnék ennyit fizetni érte.Lehet kérni hogy adják vissza a régit és nem fizetek akkor nekik?
  • rooney8
    szerintem valami túlmelegszik a masinában... le kéne szedned vmi programot ami méri a hőmérsékletet (és naplózza is), elindítani videót, játékot aztán emgnézni, hogy mennyi volt a hőmérséklet
  • ApPa123
    Öhm megpróbáltam elindítani vmi régi játékot és akk is kilépett. ( eladtam a jó gépem ez most 1 átmeneti gép ilyen 2000+ sempron, 512 mb ram stb nem vmi híres, csak netezni van, de régen játszottam rajta)
  • rooney8
    csak filmnézésnél?
  • ApPa123
    Hello nekem az a problámám, hogy mikor neten próbálok nézni videót vagy a gépemen vmi filmet elindítok újraindul a gépem magátol. Csak vlc media playerrel tudok filmet nézni de azon emg szagat:S Nem tudja valaki h esetleg mi miatt csinálja? ( már újratelepítettema gépet is és még mindig fenn áll a probléma :S )
  • berlinboy6329
    Lehet vmi gáz a géppel?

Olyan,mintha nem lenne vele minden rendben..Lassú is kicsit,meg sokat szarakodik....Pl. mikor Alt+tabozom SC2-t,akkor eltart egy ideig míg a tálcát fel tudom hozni,addig mintha ott se lenne hiába viszem oda az egeret...Tegnap mikor kiléptem belőle legalább 10mp-ig sötét volt a képernyő a gép ventije(nem tom meik,VGA talán) felpörgött,egyre hangosabban,aztán nagy nehezen kilépett....

Ma reggel bekapcsoltam,elmaradt az alapvető csippanás ami eddig mindig volt...
  • broman191
    A vga driver-t letöltöd a gyártó hivatalos oldaláról, avagy ha van hozzá eredeti lemez akkor arról is felteheted, de javallott a letöltéses megoldás mivel ugye akkor legújabb verzió lesz fent, egy régebbi helyett. :)
  • Krista5
    Bocs a hülye kérdésért , összekevertem 1 kicsit a dolgokat :D
    tudom h procira nem kell telepítés , videókártyára gondoltam :p
  • broman191
    A processzorokat nem kell telepítgetni szoftveresen, ha benne van az alaplapban, hűtés rajta, és stabilan működik akkor nincs más teendő mint elégedetten hátradőlni. :)
  • CharrDen
    Egyikkel se ment :/ nincs hang
  • Krista5
    Hello!
    Beszereltem már a gépembe a processzort , jelzi is , kivan írva:
    AMD PHENOM X2 550.
    Lemezzel fel is kéne telepíteni de ezen kívül van más módja a telepítésneK? Ha nincs ilyen lemezem akkor mit kell csinálni?
  • broman191
    Ne viccelj, egy HD 6950 (aztán még esetleg megbuherálod könnyedén 6970-re) / GTX 560 Ti felett szerintem nem érdemes gondolkodnod a meglévő hardvereid tekintetében! Az általad említett 2 karihoz nem árt egy erőmű processzor hogy a teljes potenciáljukat ki tudd hajtani... Egy 20 ezer forintos processzor mellé 140 ezer forintos videokártyák...az ismerősöd szemléletes volt a szuzival! :)
  • Sati
    Sziasztok.

az lenne a kérdésem, hogy http://speccy.piriform.com/results/6IQonYNlPEgd0Nh8wIxHZyo

Ebbe a gépbe érdemes venni radeon6990 vagy N590 gtx et ?
    egyik ismerős azt mondta olyan mintha suzuki swiftbe akarnék ikerturbot tenni.
    Most ez a Videókarim van http://www.msi.com/product/vga/N260GTX-Twin-Frozr-OC.html

Kössz.
  • Ironman2
    Másik problémám az hogy van 2 vinyóm,az egyik 500 gb-s,a másik 1 Tb-s.Az 500 gb-s fel van osztva 2 particióra C:D:.Az 1 Tb-s-nek a jele F:
    A C.-n van a Windows7,de érdekes módon a boot fájlokat átrakta valahogy az F.-re,ezáltal alig áll fel a rendszer,vagy csak 3.indulásra.A C.-megmaradt az autoexec.bat
    Kérdésem:Hogyan lehet megmondani a rendszernek,hogy a C.-ről bootoljon? És hogyan lehet a boot fájlokat visszarakni a C.-re?
  • Ironman2
    Help! Külső vinyót(usb) mikor le akarom választani,akkor azt irja a rendszer hogy nem lehet leállitani,mert valamelyik program használja.Hol lehet megtekinteni hogy mi használja a külső vinyót? Daemon tools biztos nem,mert azt leállitottam.Esetleg virusirtó? Csak ugy tudom leválasztani a gépről ha kihuzom belőle,pedig az nem biztonságos.
  • nonicks
    Lenne egy "kis" problémám,
    Egy fujitsu-siemens Amilo Pa 2548-as laptop, használat közben kikapcsolt magától, és amikor kapcsoltam volna be a bios képernyő nem jelenik meg, sőt a képernyő sötét marad, a processzor ventije pörög, és ennyi, ledek világítanak.
    Mi baja lehet?Hogyan lehetne "orvosolni"?
  • plu604
    Hali!
    Laptopot szeretnék venni, ehhez kellene egy kis segítség, hátha ért hozzá valaki.
    Először is, a Lenovo és a HP mennyire megbízható márkák? Vannak olyan jók mint az asus vagy az acer például?
    Másik: az "ATI Radeon HD4270 shared up to 512MB" VGA messze jobb mint az integrált "Intel HD Graphics" vagy a szintén integrált "Intel GMA 4500M", vagy nincs nagy különbség a kettő között?
  • Molnibalage
    Visszatettem a régi E7500-ös procit. Azonos hűtővel, azonos géllel azonos órajelent (2.7GHz) a régi proci 100% terhelésen a névleges órajelás (tehát 100%-os teljesímény) 58 foknál nem volt melegebb.

Ezek után elég vicces a 85% teljesítményen (2.70 GHz) járó 80 fokos E8500. Ez minden, csak nem normális...