64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • broman191
    400 MHz-es DDR2...ejj mi a kő. Ilyen számokban a DDR1 futott még annó, nem tudtam kettesben is volt 400-as kiadás. 533 MHz-ig támogatja a lapod a RAM-okat, szóval nem kell mindenképpen 400 MHz-esben gondolkodnod, ha olyat esetleg könnyebben be tudnál szerezni, de 800-as felesleges mert ha esetlegesen fel is ismerné a lapod és kisebb MHz-en üzemelne, nem lenne kihasználva teljesen. Ha mégis 800-asat vennél, akkor előtte utána kell nézni a RAM gyártójának oldalán, hogy tud-e szabványosan kisebb sebességgel is üzemelni (400/533 MHz), ha igen, akkor megveheted, nem lesz gond vele.
  • karajjj
    ha egy ilyen géphez veszek 2db 1 gigás 800-as ramot, tudni fogja kezelni azt a lap, mert a leírás szerint csak 400-ast tud, de az meg ritkaság már
  • Apocalipto
    Megoldva.
  • Apocalipto
    HELP!

Valamiért az egész Windows meg a böngészők átváltottak félkövér illetve dőlt betűtípusra, pedig én nem csináltam semmit. Hogy lehet ezt visszaállítani az origire?
  • broman191
    Elég. :)
  • Mr Csé
    van benne
    1 hdd
    1 quad core
    1 dvd iro
    semmi extra

psu calculátor szerint 430 recomended watt kell nemtom eléglessz e?
  • broman191
    Attól függ hogy milyen hardverek vannak mellette, és milyen márkájú a bizonyos táp. A vga önmagában 12 W idle, 142 W load...elég kell hogy legyen. :)
  • Mr Csé
    köszi
    lennemég egy kérdésem :

gtx 550 vga nak elég 450 w-os táp?
  • Frosty01
    időközben kikísérleteztem hogy a kábeles témával vannak csak gondjai, ritka időközönként még így is óhajt netet szolgáltatni... de legtöbbször visszadob mindent. az lehetséges hogy a modemrouternek csak ez a része romlana el?
  • MR ME
    ezt elvileg ez nem okozhatja! nincs feltéve véletlenűl a giga energy saver progi? ha nincs akkor tedd fel, kapcsold ki majd le is szedheted, esély van rá h megoldja a gondot, tudom viccesen hangzik de nekem pl a hang akadt emiatt és ez megoldotta, egy próbát megér :)
  • Hunter of Deer
    Hali!
    Segítséget szeretnék kérni hogy hogyan lehetne kikapcsolni hogy a proci ne vegyen vissza a szorzóból amikor nincs terhelve a gép. mert már idegbajt kapok hogy netezés közben visszaveszi a szorzót 8ról 6ra. és amikor állítgatja magát akkor állandóan beakad az egész gép, firefoxban pl behal az egész és csak akkor javul meg ha leteszem tálcára majd vissza.
    proci q8400 lap gigabyte p35-ds3.
    thx
  • broman191
    Nem feltétlen szükséges az új táp, de nem is értelmetlen dolog egy márkásabbat venni. Nekem a régebbi P4 konfigom évekig ment hibátlanul egy hasonlóan kevésbé márkás táppal. :)
  • Frosty01
    SEGÍTSÉÉG!

hatalmas problémám akadt. hazajöttem nyaralásból és miután neteztem fél órát, másnapra minden előzmény nélkül megdöglött a gépem képessége affelé hogy feloldja a dns címeket. néha pár másodpercre jó lesz, kapcsolódik mindenhova, mindent betölt gyorsan, de utánna megint megszakad a kapcsolatom a mélyen tisztelt t-home dobozkával, miközben az továbbra is fenntartja a netkapcsolatot. és öcsém is lazán netezik wifin keresztül... cseréltem hálókártyát, újratelepítettem rendszert, a probléma továbbra is fennáll.
  • broman191
    Visszafelé kompatibilis a szabvány, maximum 2.0-ban fog menni, nem 2.1-ben!
  • nonicks
    a winyónak nem tesz túl jót ha szar táp van a gépben...
  • Mr Csé
    g31m-s alaplap tud pci-e express 2.0 2.1 -s vga-kat kezelni?
  • gregtom6
    Fura amúgy, h nem húzta magával az egész gépet az elromlott táp. Vagy ha tovább hagyom bekapcsolva, húzta volna magával a többit is?
  • gregtom6
    Na, megoldódott végülis a másik táppal, de szerintem inkább veszek egy vadiújat, mondjuk FSP-t, mert a mostani, ami benne van is régebbi.
  • kill3r21
    #56768 valaki?
  • gregtom6
    Skype alapbeállítása az automatikus hangerő szabályozás. A beállításai között ki tudod kapcsolni, és fel tudod venni maxra a hangerőt.
  • LasCar16
    Sziasztok! Toshiba A500 1dn laptopom van, és a gondom a következő:

A beépített mikrofon beszélgetés közben(msn,skype) állandóan lehalkul, elvileg semmilyen program nem befolyásolja, nem tudom mitől lehet.

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • gurubefree
    Sziasztok

Segitsegre lenne szuksegem GTX570 v. GTX580 tulajdonostol. Szuksegem lenne a hutot rogzito lyukak kozotti meretre.

( kozep-kozep ; nem az atlo hossza ) Ezt meg lehet tenni a nyak aljan . Elore is koszonom.
  • byzhouse
    nyomtatáskor,hogy lehet letiltani a dátumos feliratot?
  • gregtom6
    Mondjuk ez nem a saját vinyóm, azt így nem rakom bele. Elhozom az apumét, és kipróbálom azzal, ha azzal is ezt írja, akkor valamit én csináltam rosszul, de akkor az ismerősöm már majd megoldja, mert odaadom neki, h csinálja meg :)
  • gregtom6
    Látja a merevlemezt pedig, de mégis azt írja a BIOS, hogy lemezolvasási hiba történt.
    Primary master 0-n van.
  • gregtom6
    Jó, én használtan vettem az alaplapot, manualt nem adott hozzá.
    Mellesleg én semminek a manualját nem olvastam el még :)
  • norbre
    én nem vagyok informatikus, mindig úgy raktam össze a gépeimet hogy megnéztem az alaplap manualját, oda szépen le volt írva mit hová kell dugni :)
  • broman191
    Akkor nyilván az lehet, tedd át másik csatira! :)
  • gregtom6
    Mondjuk a vinyó tápkábelét nem tudtam ütközésig bedugni.
  • gregtom6
    Lemezolvasási hiba történt...
    Nem bootol be a gép, nemtom, h mit csináltam rosszul.
  • broman191
    Így van! Amúgy informatika szakon végeztem középiskolában, az évek során egy gépet nem szedtünk szét, minden más elméleti sz4rt ellenben nyomtak...magyarul az iskolától nem kell várni, hogy megtanítanak bármire is, amit a való életben hasznosíthatsz, különösképpen a bővös doboz tartalmának gyakorlati "legózását"-szerelgetését. Józan paraszti ész az egész, nem lehet mit elcseszni, nem kell félni tőle, bele lehet jönni hamar! Az alaplapra megy egy köteg (nagyobb csatik, máshová nem is passzol), a többi pedig minden máshoz... :)
  • gregtom6
    Jó, most cseréltem át a tápot, tényleg nem lehet még a (kettő fent, kettő lent, szemből négyzet alakú) kábelt sem felcserélni, mert a műanyag úgy van kialakítva.
    Bolondbiztos ez :)
    Na, most ugrik a majom a vízbe...
  • norbre
    szerintem nagyon nem tudsz mellényúlni ha egyesével húzod ki a régi táp kábeljeit, és tugod be helyette a másikét, akkor nem felejtesz ki semmit
  • gregtom6
    Csak tudod, mi a szar...attól félek, hogy rosszul dugok át valamit, és kisül az egész...
    Pedig informatikusnak tanulok, és roppantul bosszant, hogy egy processzort, egy alaplapot nem merek átcserélni, mert még soha se csináltam. De azért nem csináltam, mert tudtam, h ha elkúrok valamit, tízezreket fizethetek a hibámért...
    Nincs egy olyan ismerősöm se, aki meg tudná mutatni, h hogy kell, meg különben is, égő, h nem tudok ilyeneket.
  • plu604
    Köszönöm!
  • gurubefree
    Szerintem korrekt ...... de majd jonnek az okosabbak. Az usb adat atviteli sebessege az 1/6-a a SATA-nak.

Ezek a HDD-k jobb esetben tudnak 100-120MB/s ( sata ) szoval a usb-s megoldas 20MB/s adja magat. De mint emlitettem jonnek majd a profik ...... lehet hogy tevedek.
  • kill3r21
    üdv! vettem egy 1,5TB os WD Element USB2.0ás külső vinyót, az a problémám, hogy akármit csinálok 20000kb/s nél nem másol rá gyorsabban, biost állitottam, usb drivert cseréltem, de az istenért nem megy gyorsabban, és nem akarom elhinnni hogy ennyire képes csak.....gyorsitótárat engedélyeztem, szal nincs több 5letem, valaki pls help
  • broman191
    Manapság már minden játék jobban megy Win 7 alatt, mint XP-n, mai hardverekkel javallott a Win 7. Memóriából többet eszik mint egy XP, de 4 GB-ból lehet. Jobb teljesítményre az XP igazán akkor képes a Win 7-tel szemben, hogyha régebbi konfigon futtatjuk, ahol alig van 1 GB memória, a CPU is csupán egy maggal rendelkezik. Korszerű gépen, több CPU maggal, több GB RAM-mal, a Win 7 általában gyorsabb is mint az XP, vagy legalább olyan gyors, hátrányban semmiképpen sincs. :)
  • plu604
    Köszi :)
    Egyébként nagyrészt tanulásra, általános felhasználásra lesz, ám szeretném ha futna rajta néhány játék, és nem feltétlen csak a régebbiek. Tisztában vagyok természetesen a korlátaimmal, nem egy gamer laptop, ezért lenne még egy kérdésem: sokat "eszik" a 64 bites win7? vagy okosabb lenne ha inkább egy xp-t tennék rá hogy esetleg több fps-em legyen a játékokban? Sokat dobna rajta, vagy elenyésző lenne a különbség?
  • broman191
    Manapság már elterjedten 64 bitet támogatóak a lényegesebb szoftverek, de a 32-es is megy a 64-es rendszeren általában, a megfelelő módban telepítve-futtatva, ilyen gondod nem hiszem hogy lesz. Bár nem tudom mire használnád a gépet, nem említetted. Általános felhasználásban nem lesz a 64 bit miatt hátrányod. :)