64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gforce9
    DDR3 ezek szerint? Akkor az nem bővítve, hanem cserélve lesz gyanítom a jövőben. Akkor a 2x4 a jobb választás bár a különbség ami észrevehető az 1x8 hoz képest. Egyébként ez még mindig a nem teljes típus. A típusszám a gigabyte-nál általában úgy kezdődik hogy: GA-

pl.:GA-B85M-D3H :) De lényegtelen már :)
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.02.28. 18:38:57
  • shaba23 #63370
    Gigabyte D3H LGA 1150 Ultra durable :)
    Ha hiányzik még valami, feltöltöm a manualt valahová :D
  • VJP
    Szerintem:
    Mivel a kérdés 1*8 vagy 2*4-re vonatkozott a kettő közül a 2*4 a jó válasz. Persze ha dualos, de jó eséllyel az. Én megelőlegezek annyi intelligenciát az embereknek, hogy ha később akar bővíteni és csak 2 slot van akkor nem kérdez ilyet meg. Ezért írtam én ezt.

Természetesen teljesen jogos dolgokat írsz, de információ híján akár azt is kitárgyalhatnánk, hogy milyen tápot vegyen. Nem leszünk előrébb.

A labda shaba23-nál!
  • gforce9
    d3h ból van amin 2 foglalat van össz, ha jól dereng. Single channel azt csókolom. Ott semmi értelme a 2x4-nek. De még ha van dual channel is, mi a fontosabb? Az az alig észrevehető gyorsulás vagy a későbbi egyszerűbb bővíthetőség? Mert 2x4 mellé 2 év múlva bővíteni még 2x4-et vagy 1x8-at nem biztos, hogy stabil rendszert ad ki a végén. Ha most viszont 1x8 at vesz, később mellé majdnem bármit vehet 1-2 év múlva szinte tuti menni fog, ha dualban nem is single-ben biztosan. Azt sem tudjuk, hogy a gyorsaság vagy a későbbi bővíthetőség és stabilitás van nála első helyen. Nem tudunk igazából semmit még azt sem hogy intel vagy amd csak hogy gigabyte-al kezdődik és d3h-val végződik :) Amúgy ja ott félreírtad, az azonos színű slotok és általában nem egymás mellett vannak.
  • VJP
    Most kötözködés nélkül kérdezem:
    Nem mindegy? Kb. 99%, hogy dual channeles, tehát a 2*4 a jó válasz. Vagy nem?

Most nézem mekkora hülyeséget írtam itt: #63362
    Szóval: És azonos színű foglalatba rakd őket, NE egymás mellé.
  • Tetsuo
    A fene essen ezekbe a gyártókba. :-)
  • gforce9
    Háde melyik? Ilyenből vagy jósokfajta 170-es, 150-es 85-ös meg francsetudja milyen. Még AMD is van DH3 végződésű :)
  • shaba23 #63364
    Jogos :) D3H :)
  • gforce9
    g3h?
  • VJP
    2x4
    És azonos színű foglalatba rakd őket, de egymás mellé.
  • shaba23 #63361
    sziasztok, Gigabyte G3H alaplapba akarok 8 giga ramot venni. 2x4 vagy 1x8-at érdemes bele rakni? És van valami javaslat, hogy milyet?
  • TomStorm
    Hangfalon van Aux és Pc opció
  • TomStorm
    Üdv.
    Vettem egy Microlab solo 7c hangfalpárt és a tv-re kellene kötnöm mert Ps4-en csak optika van.
    De a tv-re hogyan?
    Tv tipusa LG 42lb650v

Hangfalpárhoz kaptam kábelt aminek egyik vége egy jack zöld másik pedig fehér+piros dugós
  • shaba23 #63358
    Úgy tűnik, hogy a qbit volt a ludas. Ami azért volt szívás, mert hiába kapcsoltam ki, úgy tűnik, hogy a háttérben valami mindig ott maradt. Most viszont nem indult automatikusan a rendszerrel, és így jó. De a legjobb, hogy újabban már a kurzor mozgása is beszaggatott...
    Utoljára szerkesztette: shaba23, 2017.02.04. 18:33:07
  • Synchronous
    Valamilyen felesleges toolbar, vagy böngésző addon is okozhat ilyen akadást... nézd meg milyen kiegészítők vannak a böngészőben, és ami nem kell távolítsd el. Vagy gépre telepített avi codec-ek is produkálhatnak ilyet, pl ace mega...

A feladatkezelőben is szétnézhetsz a háttérben futó programok közt... ha van valami gyanús, azt lődd ki... de ott azt is megnézheted hogy melyik program mennyi ramot eszik, és mennyi a szabad kapacitás... ha úgy látod hogy van elég szabad ramod, akkor tuti nem a kevés memória miatt akad.
  • gforce9
    2gb rammal sem kéne szaggatnia. Az biztos nem probléma. 5 perc alatt ki lehet deríteni mi a baj. Lelövöd a qbit-ot. Ha nincs változás megnézet edge böngészőben ugyanazt vagy felteszel egy firefoxot. Ha más böngészőben normálisan megy a gép, akkor chrome reinstall.
  • shaba23 #63355
    Olyan gondom van, hogy zenehallgatás közben, főleg youtube, akad a hang. Ha chrome-nak új lapot nyitok meg, az baromira beszaggatja az egészet, akkor is, ha üres lap. Elképzelhető, hogy azért,m mert pillanatnyilag csak 4giga ram van a gépben? Win10, meg háttérben qBit és avast. i5-ös proci. Mondjuk az előző gépem sokkal szarabb volt mint ez és nem volt ilyen baja :)
  • gforce9
    Segíteni nem tudtam, te jöttél rá. :) Szóval most jogos az, hogy: "Nincs mit." :)
  • Slayer2566
    Kozben sikerult megoldanom. Vegul az 1280x720-as felbontas kepalkoto modjan kellett valtoztatnom az intel hd graphics programjaban, igy megy szepen 720p 60 hz-en a hdtv.

Koszi a segitseget :)
  • Bal0924
    Szerencséd van.
    Én mindig mikor újra teszem a rendszert, mindig előjön valami új hiba, és jó néhány állandó.
  • WinStar
    Megoldottam,újra raktam a rendszert.
  • gergely1991
    Az automatikus töredezettség-mentesítést kapcsold ki.
  • molnibalage83
    Rendszer visszaállításban keress egy közeli dátumot, háthat segít. Már, ha be van kapcsolva...
  • WinStar
    Akkor tegyek vissza egy régebbi win 10-et?Bár nem akarom megformázni az egészet újra egy ilyen hülyeség miatt :S
    Driver Boosterrel frissitettem az elavult progikat. Így se lett jobb :(
  • Bal0924
    Nekem is.
    Nekem a tiédnél gyengébb gépem is volt és erősebb van, most.
    Mindkettőnél csinálta,

Az oka, mikroszoftot kell kérdezni, mi a fenebajuk van, hogy nem csinálnak semmit ez ügyben. Így kiadnak egy mocsok oprendszert.
  • WinStar
    100/100-as mindkettő.
    konkrétan ez a gépem:
    Processzor: Intel i5 3470 3200 MHZ
    Memória: Corsair 2x4GB DDR3 1600 MHz
    Videókártya: Nvidia GTX 750 Ti Guru 2 OC 2 GB GDDR5
    Op. rendszer: Windows 10 Pro 64 bit
    Alaplap: Gigabyte GA-H61M-S1
    Tároló eszköz: Adata 128 GB SSD Western Digital 1 TB
    Hangkártya: Realtek Sound

Minden létező driver fel van telepítve.
    Utoljára szerkesztette: WinStar, 2017.01.28. 23:22:49
  • Bal0924
    Nálam igen.
    Eddig csak ez vált be.
    A több száz másik próbálkozás ellenére.. Lehet hogy csak véletlen, de most stabil.
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.01.28. 21:04:51
  • Tetsuo
    Ezek a programok nem stabilizálnak semmit sem. ;-)
  • Bal0924
    Mindenkivel kicsesz a 10.
    Én 1,5éve küszködöm ezzel.
    Próbáld ki, nekem most stabilnak látszik a rendszer, 2napja.. (még tesztelés alatt vagyok vele)

Gigabyte Segédprogramjai közül feltettem néhányat..szerintem azok stabilizálták a gépet..
    App center, System Information Viewer, EasyTune, GIGABYTE Firmware Update Utility.

Visszaírnál ha sikerült, megszűnt a probléma?
  • WinStar
    SSD-m van,bár a HDD-n vannak a játékok meg a filmek is,de maga a rendszer az SSD-n.
    Illetve nincs fél éves se a két merevlemez. Kb. 3 hónaposak.
    Utoljára szerkesztette: WinStar, 2017.01.28. 09:13:33
  • Calver
    HDD sentinelt futtass le, azonnal. hasonló gondot én haldokló merevlemeznél láttam.

ha valami eszi a háttérben az erőforrásokat, azt egy feladatkezelő megnyitása (ctrl+shift+escape) után könnyedén megtalálod.
  • WinStar
    Sziasztok.Van egy kis gondom.Íme a konfigom:
    Processzor: Intel i5 3470 3200 MHZ
    Memória: Corsair 2x4GB DDR3 1600 MHz
    Videókártya: Nvidia GTX 750 Ti Guru 2 OC 2 GB GDDR5
    Op. rendszer: Windows 10 Pro 64 bit
    Alaplap: Gigabyte GA-H61M-S1
    Tároló eszköz: Adata 128 GB SSD Western Digital 1 TB
    A probléma: Elkezdett minden film/sorozat időnként beakadozik(kb. 2 hete),de nagyon rövid ideig. Eleinte azt hittem hogy csak a Full HD-s fimek,de nem,a mezei sima 480p-s filmek is.Illetve pl. a Rocket League-ban érzek erősebb laggolást...Frissitettem az Nvidia driver-t mert azt hittem ez a probléma,de ugyan az a helyzet.Mi lehet a probléma szerintetek? Futhat valami a háttérben ami leterhelné a memóriát,vagy a CPU? Ha 1x újrainditom a gépet akkor egy darabig jó.
  • Bal0924
    Van valakinek GA-H170M-D3H alaplapja?
  • gergely1991
    Némi guglizással rálehetett volna jönni, mit is takar ez a hdcp valójában.....
  • Bal0924
    Most kliens futtatása nélkül is csinálta. :(
    Minden vadiúj, Mindent lecseréltem már. Minden hardver más. (és net szolgáltató is. más miatt cseréltem, de jól jött)

Megpróbálom, hogy átállítom uefi-re és újra telepítem a windowst... (20x-ra is, telepítésre mondom)
  • gforce9
    Csak a boot módot befolyásolja, az UEFI-re ha rákeresel érthető lesz. Nincs köze ehhez.

Az intel bios guard lényegében a bios elleni támadásokat hivatott kivédeni.

Ha átállítod uefi only-ra igen újra kell telepteni. Nemhinném hogy ezt a gondot megoldja.

A sata controllers az sata vezérlőket jelent. Ha letiltod akkor nincs hdd nincs ssd ergo be se bootol a gép.

Egyik dolognak sincs ehhez köze. Ha beakad a torrentkliensnél a rendszer hdd vagy a körüli hibára gyanakodnék. Így látatlanban passz.
  • Bal0924
    A "Mit csinál a Storage Boot Option Control ?" és onnantól feltett kérdésekre a válaszok érdekelnek, elsősorban.
  • Bal0924
    Észrevehetőt, igen.
    Az összes kliens fajtánál csinálja.

Mielőtt belenyúltam volna a bios-ba sokkal jobban csináltam.. Ezért akarom beállítani a bios-t.

Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.01.25. 16:56:52
  • gforce9
    Amiket írtál beállítások egyiknek sem kellene ilyet okoznia, felesleges állítgatnod. Nem igazán értem, csak torrent kliens mellett csinál ilyet?
  • Bal0924
    Sziasztok

Van egy GA-H170M-D3H alaplapom. F6-os biosal, i5-6500, (2x8GB) 16GB DDR4 2666MHZ (2133MHZ ként érzékeli) GTX970, win10 pro 64bit.
    Sata mode: AHCI, és az SSD meg a HDD GPT-ben vannak.

A biost kellene beállítani, hogy stabil legyen. De nem értek hozzá.
    Van valakinek ilyen gépe?
    A mostani beállítással, torrent mellett, ugrik a gép, lefagy egy másodperc töredékére.. Mintha olyan gyors lenne a gép, hogy időnként meg kell állnia hogy utolérje magát.

Mit csinál a Storage Boot Option Control ?
    Legacy Only van most.
    Ha át állítom UEFI Only-ra
    - Mi történik?
    - Újra kell telepíteni a vindozt?
    Az Intel Bios Guard Support , mi ez?
    - Diasbled vagy Enabled?
    A Sata controller(s) Mi történik ha Tiltom?