64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#57404 Hát, hardwer fórum leginkább a számtech alkatrészekre terjed ki. Ez inkább autó-motor részleg téma, vagy ha navigáció, akkor a mobilos talán.
ITT mindenképpen rákérdeznék :)
-
#57403 HELLO,MINDENKINEK!
SZERETNÉM TUDNI,LÉTEZIK E OLYAN PROGI,AMIVEL MEGÁLLAPÍTHATÓ,HOGY A BMW 320 ASOM HOL ÁLLT MEG,MERRE JÁRT?
A BENNE LÉVŐ NAVIBÓL.
ELŐRE KÖSZI -
#57402 Hello sziasztok ! Van egy compaq evo d300 gép amivel bírkózok , előzőleg xp, majd ubuntu volt utoljára rajta, akkor még nem volt baj. Most friss xp után torz a hang legtöbbször nincs is, windows alap hangok is ! Alaplapi hangkártya van Ac97 intel 82801 ba/bam, driver frissítés megvolt,próbálkoztam többféle driverrel, nemsikerült egyikkel se változtatni. Tud valaki segíteni ?
Előreis köszönöm !
Krapo -
#57401 Keress ujabb drivert vagy tedd fel a laptophoz kapottat.
Sokszor elofordul, hogy eltero hangerore allitjak be a programozok a drivereket, akar alig eltero verzioszamu driverek eseten is. -
Ariakus #57400
Nekem van egy Acer laptopom amiben van egy integrált HD 3000-es kártya és van egy Geforce GT 540M-es. Olyan problémám van, hogy jó pár játék a HD 3000-es kártyát ismeri fel elsődleges kártyaként és emiatt alacsony a frame rate játék közben. Időközben megtudtam, hogy a Nvidia vezérlőpultjában át lehet állítani minden egyes programnál, hogy melyik kártyát használja mikor elindítom az adott programot. Na most át is állítottam, hogy a játékoknál a GT 540M-et használja a játék, de még így is van egy két program (Shogun 2 TW, Sonic Generations) amik annak ellenére, hogy átállítottam az Nvidia vezérlőpultban a prioritást még mindig csak az integrált HD 3000-est használják futás közben.
Azt is kipróbáltam, hogy a Windows 7 eszközkezelőjében letiltottam az integrált kártyát, de olyankor meg sötét lett a kép és ki kellett kapcsolnom majd újra be. Azután elvileg már csak a GT 540M-et használta, de pl. amikor el akartam indítani a Shogun 2 TW-t akkor nem is töltötte be.
Ha esetleg tud vki abban segíteni, hogy hogyan lehetne ezt a problémát áthidalni bármilyen módon az írjon. -
#57399 Ja és ha pl wmp ben felveszem a hanszínt maxra akkor kiakad a gép és akadozik picit és elmegy a hang. Ha leállítom a wmp-t akkor viszajön
Talán nem erősít eléggé az integrált hangkártya? -
#57398 Hali lenne 1 problémám...
Integrált hangkártyám van amihez a win7 rakott fel drivert... de nagyon halk.
Fel kellene raknom a saját driverét?
Vagy hogy tudom elérni hogy hangosabb legyen? -
#57397 Valahogy megoldható hogy egyszerre 2 alapértelmezett hanglejátszó eszköz legyen win7 alatt? Szeretnék egyszer az alaplapiról a fejhallgatót és a videókártya-hdmi-lcdtv -n lévő hangot 1xrre megszólaltani? Erre van valamiféle mód? -
#57396 Problem elhárítva, én voltam a hülye :D -
Nexux #57395 Sziasztok!
Van egy régi laptopom egy Gericom 340S2-es most akartam frissíteni a biost és amikor már csinálta a dolgokat hirtelen kikapcsolt a gép és furcsa hangot adott ki aztán amikor beakartam kapcsolni már nem kapcsolt be csak a suspend led villogot meg ment a proci hűtő de semmire se reagál. Aztán ha megint kikapcsoltam akkor is azt a furcsa hangot adta ki. -
#57394 Hali!
Most újítottam be egy LG full hd tv-t és szeretném összekötni a pc-t a tvvel. Adott egy Ati Hd5830-as vga és egy Lg LW5590-es tv. Na a problem az hogy összekötöttem de a tv csak magát a hátteremet jeleníti meg és sehogy nem tudom rábírni hogy mindent megjelenítsen (pl egy böngészőt,játékot).
Lenne valami ötletetek hogy tudnék ennek vmit tenni? -
#57393 A scandisk sem tudja beolvasni. -
#57392 Peldaul futtass virusellenorzest. -
#57391 Live messenger folyamatosan hisztizik, hogy rakjam fel a legújabb flash playert, hogy tudjak üzenetet fogadni, meg küldeni, holott alegújabb van fent, ráadásul ahonnan ő installálná, az a weboldal nem is létezik. Mit a tökömet csináljak ezzel? -
#57390 Csinálj rajta egy lemezellenőrzést, scandisk. Vagy próbáld meg: hirens boot cd vel mini xp-t elindítani és ott megnyitni a kártyát v. scandisc. Nekem is ezt írta mikor fullig telepakoltam, nem rendes windows alatt hanem mini xp-n. De lehet hogy ez csak nálam működött. -
#57389 Sziasztok! Memóriakártyára a telefonom azt írja hogy sérült, a gépen is ugyan ezt a hibát tapasztalom, nem lehet valahogy lementeni a fájlokat?
Elég sok fontos dolog van rajta, örülnék ha nem a kukában végezné.
Előre is köszi! -
Odáig sikerült eljutnom már, hogy a Start menü > Hálózati helyek menüpont alatt van egy mappa, amibe ha bemásolok dolgokat a másik gépen látom.
Szóval valamennyire működik. De lehet, hogy csak a fájlmegosztás?
Próbáltam behozni Age of Empires II-ben a többjátékos módot, de nem sikerült sehogy megtalálni egymást...
Igaz Hamachival is próbálkoztam, azzal sem... valamit nagyon rosszul csinálok szerintem... :S :) -
Hello.
Tegnap megvettem a routert (TP-LINK TL-R460)). Ma jutottam el odáig, hogy elkezdjek vele foglalkozni.
Összedugtam mindent: mivel nekem betárcsázós T-home netem van, az asztali modem kábelét bedugtam a router WAN portjába. A fő számítógépet csatlakoztattam az 1-es, míg a másik gépet a 2-es portba, majd a routert áram alá helyeztem. Bekapcsoltam, a böngészőbe be kellett írni egy címet (csak számok, ponttal elválasztva), ott beállítani, hogy PPPoE kapcsolatom van (ugye ez a betárcsázós). Ezt megcsináltam mindkét gépen. Ezután lehetett tárcsázni és mindkettőn van is net.
A kérdésem, hogy miért van az, hogy a 2-es gépen nagyon lassú a net?
Valamint hogyan tudom hálózatra kapcsolni a 2 gépet, hogy lássák egymást? Mert most a TotalCommanderben ha rámegyek a "Teljes hálózat > Microsoft Windows hálózat > Szabo >" és itt van két név: SzJapep és SzJapep II. Ha a SzJapepre megyek, a nyomtatót látom pl, ha viszont a SzJapep II-re, akkor ezt a hibaüzenetet kapom.
Hogyan tudom hálózatra kapcsolni őket, hogy lássák egymást?
Köszi előre is, bocs, de hülye vagyok ehhez nagyon... :S :)
-
#57386 Tesztelj homersekletet.
Ha az elejen nincs ez a hiba, hanem egy ido intervallum utan jelentkezik, akkor legtobb esetben a tulmelegedes a hibaforras.
A laptopnal sokkal jobban szamit a szellozes, lehet tul sok port, piszkot szivott fel a ventillatorja, ami lerakodott es most nem tud szellozni. -
#57385 videokártya memoria hibára tippelek.
-
#57384 Negyed óráig jó volt, utána megint bejött a sűrű szivárvány csíkok meg pontok. Pedig semmi nem volt megnyitva. Mi lehet a gond? :( Szoftver? Videokártya? Monitor? -
#57383 Csökkentett módban be tudtam lépni, rendszervisszaállítást csináltam. Egyenlőre most nincs gond, nemtom mi lehetett a gond. (1 éves a laptop amúgy) -
#57382 Mar a boot screenen sincs semmi ?
Mert ha nincs akkor ott komolyabb gondok vannak, idosebb gepeknel, sokszor elofordul ilyen. -
#57381 Barátnőm az Acer laptopján Angry Birdsözött, amikor fekete képernyőre váltott az egész. Ki majd bekapcsolás után a windows betöltött, de utána már csak nagyon sűrű, szivárványszínű csíkokat hozott be, semmi mást az egész képernyőn. Újra bekapcsolás után ugyanez a probléma.
Mi lehet ez? Elszállt a videokártya? (Ati Radeon HD 5470)
Előre is köszi a segítséget! -
Köszi.
Akkor valószínű a routeres megoldás lesz. :) -
#57379 Nézd, végül is megoldható úgy, ha veszel egy másik hálókártyát, és az egyikbe megy a net a másikkal meg játszol, de én valahogy ódzkodom az ilyen megoldásoktól, mert ha pl. lenne a jövőben egy laptop vagy akármi, amit netre akarsz kötni, akkor már muszáj venned egy útválasztót. -
Hát a végső cél az, hogy a két gép hálózatban legyen egymással és az egyiken legyen net.
Ha a másikon is lesz net, de az nem lassítja a "fő gépet" (gondolom ha a másik gépen nem használom, akkor nem lassíthatja), akkor lehet azon is. :)
Annyi, hogy betárcsázód T-Home ADSL, ez nem tudom számít-e. -
#57377 És a 4850-et kihasználná? :/ Ráadásul a használt az használt, rizikó... Az 5670 pedig ezekre a játékokra, amiket említett, bőven elég. -
#57376 Nem azert de en azt a kartyat nem vennem meg ennyiert.
Kifejezetten egy low segmens kartya nem jatekra szanva. Raadasul ne is ilyenkor vegyel hardwaret, mert ilyenkor minden sokkal dragabb keszulve a karacsonyi szezonra.
Ennel a VGAnal meg egy hasznalt 4850 is jobb, de talan meg egy 3870es sebesseget se eri el. -
#57375 Amúgy azért ha kipróbálsz néhány éves játékokat, durva javulást fogsz majd érezni az új kártyával. :) -
#57374 Oké, köszi! -
#57373 Ahogy utánaolvastam, a 6500 már PCI-e-s, tehát ugyanaz a csatlakozó, mint a mai videokártyáké. -
#57372 Köszi szépen!
Akkor ugye ezt rá tudom csatlakoztatni a gépemre? Mert ez ugye ilyen régebbi. Bocsi ha hülye a kérdés, nem igazán értek hozzá :D -
#57371 Tessék: link
Nem mondom, h most ki fogod tudni használni teljesen (a proci miatt), de ha esetleg a géped többi részét is lecserélnéd, még akkor is fogsz tudni játszani vele egy darabig. Ennyiért ezt a kártyát megéri. -
#57370 Aha, értem. Milyen videókártyát tudsz ajánlani ehhez? -
#57369 Hát ezek mondjuk régebbiek. Ezekhez elég lenne csak kártya. Ha időtállóbb gépet szeretnél, akkor viszont javasolt alaplap+proci+RAM is. -
#57368 Igen, valahogy éreztem hogy ez nem lesz egyszerű...
Például az OMSI jó lenne ha zökkenőmentesen futna
Rendszerkövetelmény:
2,6 GHz vagy gyorsabb processzor
2048 MByte memória (RAM)
3D grafikus kártya 256 MByte videómemóriával
Vagy pl a NFS Shift...
A közeljövőben akkor jobb lenne beszerezni egy jobb gépet, ugye? -
#57367 Pedid mas nem lehet a problema forras szvsz, ha elotte tobbel ment mint 1 megabyte/s, hiszen akkor nem lehet a halokartyak 10mbites limitje se.
Esetleg akkor meg azt tudom tanacsolni, hogy keresd meg rendesen a router tipusszamat es keress egy ujabb firmwaret hozza, mert lehet tipushiba, mesra nem tudok gondolni. -
#57366 Sajnos nincsenek jó híreim. Valamit segítene egy videokártya csere, de a processzorod is nagyon nagyon sovány a mai játékokhoz. Én tudom, mert az enyém is nagyon hasonló teljesítményű, és nem bír már a mai játékokkal abszolút. Esetleg ha használtan be tudnál szerezni a lapodba való legerősebb procit (egy videokártyán kívül), akkor egy kis ideig még ellennél vele, de hosszú távra nem igazi megoldás. Mik a pontos igényeid amúgy? -
#57365 Helló!
Van egy NVIDIA GeForce 6500 (Microsoft Corporation - WDDM) Videókártyám + egy AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800 + 2.01 GHz RAM 1,00 GB 32 bit gépem.
Ezt szeretném kicsit "feltuningolni", hogy a mai játékok is jól futhassanak rajta. Nekem egyik ismerősöm videókártyacserét ajánlott. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit tegyek, mit vegyek.
Ha lehet akkor az ár valami megfizethető legyen...
Köszi szépen!