64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
menedzser #57405 helló.
az a helyzet, hogy a gépem egy masszív gépházat kapott, olyan, mint a tank, eléggé ellenáll bármilyen külső beavatkozásnak. aztán kapott új ventilátort, kicsit ki lett pofozva kívül-belül és meg lett nézve a rendszere egy szakember által, lesz még plusz egy giga ram benne.
szóval kicsit fel van újítva.
de az van, hogy mikor betölti és kiírja, hogy press tab meg del, hogy enter bios, meg nemtommi, akkor ott percekig vár, mielőtt tovább lépne. máskor a szervizelés előtt egy másodperc alatt tovább lépett, ráadásul ma délelőtt felbaszta az agyam, mert csak háromszor kellett újra indítanom. betöltötte a windost és semmi, aztán már magától indult újra és ötödszörre sikerült begyötörnie magát... nemtomhogy, csak úgy hopp, random sikerült. ilyenkormiafaszvan?
és van három meghajtóm, c, e, d, tegnap azt vettem észre, amikor először kapcsoltam be, még sikeresen minden probléma nélkül, hogy a d meghajtó eltűnt omg. ma pedig azt írta ki a sokadik belépési próbálkozás után, hogy a d meghajtón lévő adatokat nem sikerült teljesen olvasni, ezért elvesztek és vagy hálózati, vagy hardver probléma van.
lehetséges, hogy egész idő alatt ezért szenvedett annyit?
ti mit gondoltok, mit lehet tenni? -
Hát, hardwer fórum leginkább a számtech alkatrészekre terjed ki. Ez inkább autó-motor részleg téma, vagy ha navigáció, akkor a mobilos talán.
ITT mindenképpen rákérdeznék :)
-
HELLO,MINDENKINEK!
SZERETNÉM TUDNI,LÉTEZIK E OLYAN PROGI,AMIVEL MEGÁLLAPÍTHATÓ,HOGY A BMW 320 ASOM HOL ÁLLT MEG,MERRE JÁRT?
A BENNE LÉVŐ NAVIBÓL.
ELŐRE KÖSZI -
Hello sziasztok ! Van egy compaq evo d300 gép amivel bírkózok , előzőleg xp, majd ubuntu volt utoljára rajta, akkor még nem volt baj. Most friss xp után torz a hang legtöbbször nincs is, windows alap hangok is ! Alaplapi hangkártya van Ac97 intel 82801 ba/bam, driver frissítés megvolt,próbálkoztam többféle driverrel, nemsikerült egyikkel se változtatni. Tud valaki segíteni ?
Előreis köszönöm !
Krapo -
Keress ujabb drivert vagy tedd fel a laptophoz kapottat.
Sokszor elofordul, hogy eltero hangerore allitjak be a programozok a drivereket, akar alig eltero verzioszamu driverek eseten is. -
Ariakus #57400
Nekem van egy Acer laptopom amiben van egy integrált HD 3000-es kártya és van egy Geforce GT 540M-es. Olyan problémám van, hogy jó pár játék a HD 3000-es kártyát ismeri fel elsődleges kártyaként és emiatt alacsony a frame rate játék közben. Időközben megtudtam, hogy a Nvidia vezérlőpultjában át lehet állítani minden egyes programnál, hogy melyik kártyát használja mikor elindítom az adott programot. Na most át is állítottam, hogy a játékoknál a GT 540M-et használja a játék, de még így is van egy két program (Shogun 2 TW, Sonic Generations) amik annak ellenére, hogy átállítottam az Nvidia vezérlőpultban a prioritást még mindig csak az integrált HD 3000-est használják futás közben.
Azt is kipróbáltam, hogy a Windows 7 eszközkezelőjében letiltottam az integrált kártyát, de olyankor meg sötét lett a kép és ki kellett kapcsolnom majd újra be. Azután elvileg már csak a GT 540M-et használta, de pl. amikor el akartam indítani a Shogun 2 TW-t akkor nem is töltötte be.
Ha esetleg tud vki abban segíteni, hogy hogyan lehetne ezt a problémát áthidalni bármilyen módon az írjon. -
Ja és ha pl wmp ben felveszem a hanszínt maxra akkor kiakad a gép és akadozik picit és elmegy a hang. Ha leállítom a wmp-t akkor viszajön 
Talán nem erősít eléggé az integrált hangkártya? -
Hali lenne 1 problémám...
Integrált hangkártyám van amihez a win7 rakott fel drivert... de nagyon halk.
Fel kellene raknom a saját driverét?
Vagy hogy tudom elérni hogy hangosabb legyen? -
Valahogy megoldható hogy egyszerre 2 alapértelmezett hanglejátszó eszköz legyen win7 alatt? Szeretnék egyszer az alaplapiról a fejhallgatót és a videókártya-hdmi-lcdtv -n lévő hangot 1xrre megszólaltani? Erre van valamiféle mód? -
Problem elhárítva, én voltam a hülye :D -
Nexux #57395 Sziasztok!
Van egy régi laptopom egy Gericom 340S2-es most akartam frissíteni a biost és amikor már csinálta a dolgokat hirtelen kikapcsolt a gép és furcsa hangot adott ki aztán amikor beakartam kapcsolni már nem kapcsolt be csak a suspend led villogot meg ment a proci hűtő de semmire se reagál. Aztán ha megint kikapcsoltam akkor is azt a furcsa hangot adta ki. -
Hali!
Most újítottam be egy LG full hd tv-t és szeretném összekötni a pc-t a tvvel. Adott egy Ati Hd5830-as vga és egy Lg LW5590-es tv. Na a problem az hogy összekötöttem de a tv csak magát a hátteremet jeleníti meg és sehogy nem tudom rábírni hogy mindent megjelenítsen (pl egy böngészőt,játékot).
Lenne valami ötletetek hogy tudnék ennek vmit tenni? -
A scandisk sem tudja beolvasni. -
Peldaul futtass virusellenorzest. -
Live messenger folyamatosan hisztizik, hogy rakjam fel a legújabb flash playert, hogy tudjak üzenetet fogadni, meg küldeni, holott alegújabb van fent, ráadásul ahonnan ő installálná, az a weboldal nem is létezik. Mit a tökömet csináljak ezzel? -
Csinálj rajta egy lemezellenőrzést, scandisk. Vagy próbáld meg: hirens boot cd vel mini xp-t elindítani és ott megnyitni a kártyát v. scandisc. Nekem is ezt írta mikor fullig telepakoltam, nem rendes windows alatt hanem mini xp-n. De lehet hogy ez csak nálam működött. -
Sziasztok! Memóriakártyára a telefonom azt írja hogy sérült, a gépen is ugyan ezt a hibát tapasztalom, nem lehet valahogy lementeni a fájlokat?
Elég sok fontos dolog van rajta, örülnék ha nem a kukában végezné.
Előre is köszi! -
Odáig sikerült eljutnom már, hogy a Start menü > Hálózati helyek menüpont alatt van egy mappa, amibe ha bemásolok dolgokat a másik gépen látom.
Szóval valamennyire működik. De lehet, hogy csak a fájlmegosztás?
Próbáltam behozni Age of Empires II-ben a többjátékos módot, de nem sikerült sehogy megtalálni egymást...
Igaz Hamachival is próbálkoztam, azzal sem... valamit nagyon rosszul csinálok szerintem... :S :) -
Hello.
Tegnap megvettem a routert (TP-LINK TL-R460)). Ma jutottam el odáig, hogy elkezdjek vele foglalkozni.
Összedugtam mindent: mivel nekem betárcsázós T-home netem van, az asztali modem kábelét bedugtam a router WAN portjába. A fő számítógépet csatlakoztattam az 1-es, míg a másik gépet a 2-es portba, majd a routert áram alá helyeztem. Bekapcsoltam, a böngészőbe be kellett írni egy címet (csak számok, ponttal elválasztva), ott beállítani, hogy PPPoE kapcsolatom van (ugye ez a betárcsázós). Ezt megcsináltam mindkét gépen. Ezután lehetett tárcsázni és mindkettőn van is net.
A kérdésem, hogy miért van az, hogy a 2-es gépen nagyon lassú a net?
Valamint hogyan tudom hálózatra kapcsolni a 2 gépet, hogy lássák egymást? Mert most a TotalCommanderben ha rámegyek a "Teljes hálózat > Microsoft Windows hálózat > Szabo >" és itt van két név: SzJapep és SzJapep II. Ha a SzJapepre megyek, a nyomtatót látom pl, ha viszont a SzJapep II-re, akkor ezt a hibaüzenetet kapom.
Hogyan tudom hálózatra kapcsolni őket, hogy lássák egymást?
Köszi előre is, bocs, de hülye vagyok ehhez nagyon... :S :)
-
Tesztelj homersekletet.
Ha az elejen nincs ez a hiba, hanem egy ido intervallum utan jelentkezik, akkor legtobb esetben a tulmelegedes a hibaforras.
A laptopnal sokkal jobban szamit a szellozes, lehet tul sok port, piszkot szivott fel a ventillatorja, ami lerakodott es most nem tud szellozni. -
videokártya memoria hibára tippelek.
-
Negyed óráig jó volt, utána megint bejött a sűrű szivárvány csíkok meg pontok. Pedig semmi nem volt megnyitva. Mi lehet a gond? :( Szoftver? Videokártya? Monitor? -
Csökkentett módban be tudtam lépni, rendszervisszaállítást csináltam. Egyenlőre most nincs gond, nemtom mi lehetett a gond. (1 éves a laptop amúgy) -
Mar a boot screenen sincs semmi ?
Mert ha nincs akkor ott komolyabb gondok vannak, idosebb gepeknel, sokszor elofordul ilyen. -
Barátnőm az Acer laptopján Angry Birdsözött, amikor fekete képernyőre váltott az egész. Ki majd bekapcsolás után a windows betöltött, de utána már csak nagyon sűrű, szivárványszínű csíkokat hozott be, semmi mást az egész képernyőn. Újra bekapcsolás után ugyanez a probléma.
Mi lehet ez? Elszállt a videokártya? (Ati Radeon HD 5470)
Előre is köszi a segítséget! -
Köszi.
Akkor valószínű a routeres megoldás lesz. :) -
Nézd, végül is megoldható úgy, ha veszel egy másik hálókártyát, és az egyikbe megy a net a másikkal meg játszol, de én valahogy ódzkodom az ilyen megoldásoktól, mert ha pl. lenne a jövőben egy laptop vagy akármi, amit netre akarsz kötni, akkor már muszáj venned egy útválasztót. -
Hát a végső cél az, hogy a két gép hálózatban legyen egymással és az egyiken legyen net.
Ha a másikon is lesz net, de az nem lassítja a "fő gépet" (gondolom ha a másik gépen nem használom, akkor nem lassíthatja), akkor lehet azon is. :)
Annyi, hogy betárcsázód T-Home ADSL, ez nem tudom számít-e. -
És a 4850-et kihasználná? :/ Ráadásul a használt az használt, rizikó... Az 5670 pedig ezekre a játékokra, amiket említett, bőven elég. -
Nem azert de en azt a kartyat nem vennem meg ennyiert.
Kifejezetten egy low segmens kartya nem jatekra szanva. Raadasul ne is ilyenkor vegyel hardwaret, mert ilyenkor minden sokkal dragabb keszulve a karacsonyi szezonra.
Ennel a VGAnal meg egy hasznalt 4850 is jobb, de talan meg egy 3870es sebesseget se eri el. -
Amúgy azért ha kipróbálsz néhány éves játékokat, durva javulást fogsz majd érezni az új kártyával. :) -
Oké, köszi! -
Ahogy utánaolvastam, a 6500 már PCI-e-s, tehát ugyanaz a csatlakozó, mint a mai videokártyáké. -
Köszi szépen!
Akkor ugye ezt rá tudom csatlakoztatni a gépemre? Mert ez ugye ilyen régebbi. Bocsi ha hülye a kérdés, nem igazán értek hozzá :D -
Tessék: link
Nem mondom, h most ki fogod tudni használni teljesen (a proci miatt), de ha esetleg a géped többi részét is lecserélnéd, még akkor is fogsz tudni játszani vele egy darabig. Ennyiért ezt a kártyát megéri. -
Aha, értem. Milyen videókártyát tudsz ajánlani ehhez? -
Hát ezek mondjuk régebbiek. Ezekhez elég lenne csak kártya. Ha időtállóbb gépet szeretnél, akkor viszont javasolt alaplap+proci+RAM is. -
Igen, valahogy éreztem hogy ez nem lesz egyszerű...
Például az OMSI jó lenne ha zökkenőmentesen futna
Rendszerkövetelmény:
2,6 GHz vagy gyorsabb processzor
2048 MByte memória (RAM)
3D grafikus kártya 256 MByte videómemóriával
Vagy pl a NFS Shift...
A közeljövőben akkor jobb lenne beszerezni egy jobb gépet, ugye? -
Pedid mas nem lehet a problema forras szvsz, ha elotte tobbel ment mint 1 megabyte/s, hiszen akkor nem lehet a halokartyak 10mbites limitje se.
Esetleg akkor meg azt tudom tanacsolni, hogy keresd meg rendesen a router tipusszamat es keress egy ujabb firmwaret hozza, mert lehet tipushiba, mesra nem tudok gondolni. -
Sajnos nincsenek jó híreim. Valamit segítene egy videokártya csere, de a processzorod is nagyon nagyon sovány a mai játékokhoz. Én tudom, mert az enyém is nagyon hasonló teljesítményű, és nem bír már a mai játékokkal abszolút. Esetleg ha használtan be tudnál szerezni a lapodba való legerősebb procit (egy videokártyán kívül), akkor egy kis ideig még ellennél vele, de hosszú távra nem igazi megoldás. Mik a pontos igényeid amúgy?