64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Zoli007
    Fúú, most egy kicsit elkeveredtem. Akkor te úgy akarsz 2 gépet hálózatba kötni, hogy csak az egyiken legyen net?
  • Japep

Köszi.
    Ezzel a magoldással a netet osztom meg nem?
    Én nem szeretném a netet megosztani, csak helyi hálózatba kötni a két gépet (egyébként egy házon belül van a két gép).

Vagy a nettel együtt hálózatba is kötöm őket? Ez esetben nem nélkül is megy a hálózat?

Köszi előre is, elnézést, ezen a téren teljesen új vagyok. :)
    Üdv.
  • Hegi90
    Más routert szerezni problémás lenne sajnos.
    Háló drivereket már frissítettünk, valamint már mondtam, hogy kábelen és wifin is ugyanaz, két gépen is, szóval azt hiszem ezt kilőhetjük.

Igen.
  • Jakuza001
    Ki kellene probalni egy masik routerrel.
    Esetleg halozati drivereket frissiteni stb.
    Ugye ugy mertetek az 1MB-t, hogy mas kozben nem hasznalta a halozatot ?
  • Hegi90
    -próbálkozás
    +korlátozás

sry, álmos vagyok :)
  • Hegi90
    A routert átnéztem, és nem találtam semmiféle próbálkozást. Egyébként egy egyantennás TP-Linkről van szó, ugyanezt használtuk a T-Home-os netnél is.
  • Hegi90
    Mióta bekötötték a pppoe digi-t (60/25), 5-ből 2 gépen csak 1 MB/s-el tudunk tölteni (kábellel is wifi-vel is próbáltuk), valamint ugyanannál a két gépnél van, hogy megbolondul a hálózat, és még a routert se tudjuk elérni, vagy csak nagyon magas válaszidővel. Az utóbbi teljesen véletlenszerűen történik.

Mindkét gépen 64 bites win7 van, és a másik 3 gépen is 32 vagy 64 bites oprendszerek vannak.

A korábbi, 15 megás T-home nettel nem volt semmi ilyen probléma, illetve más lakásokban/egyetemi wifi-ken is normálisan működik minden.

Valami ötlet? :S
  • Jakuza001
    DVD Firmware
  • Zoli007
    Veszel egy router. A router WAN portjába a netet, a LANba meg a te meg a haverod kábelát. Állítgatni valszeg nem kell semmit.
  • Japep

Köszi. :D
    Gondolom akkor az internet helyére megy be a kábel majd.
    És hogy ha nem akarom ki-be dugdosni a kábelt, akkor vegyek új hálókártyát? Mert a gépben csak 1 hely van.

Még annyi, hogy hogyan lehet manuálisan beállítani az IP-ket?
    Bár ez a kérdés már nem hardverfórum-téma.
  • Zoli007
    #57353: Próba!

#57352: 1. Két gép, hálókábel. Beállítod manuálisan az IP-ket, és kész.
    2. A kettő lényegében egy és ugyanaz.

#57351: Tess!
  • Fülüke
    Üdv!

Firmware frissítés kéne a DVD írómhoz, de nem találok sajnos. Nem tudna esetleg valaki linkelni nekem egy oldalt, ahonnan letudok tölteni effajta frissítést? Mert a DVD íróm azt írja ki, hogy nem indítható a DAO felírás blabla stb....

A DVD íróm típusa: NEC DVD RW ND 2500A

Előre is köszönöm!
  • Japep

Hello! 2 kérdésem lenne. :)

Az egyik, hogy mi szükséges ahhoz, hogy 2 gépet hálózatba kössek itthon?
    A célja leginkább, hogy lehessen nyomni stratégiai játékokat ketten... :D
    Mindkét gépben van olyan kártya, amivel tud internetre csatlakozni. Ez elegendő, vagy másfajta a kártya kell bele? Valamint pontosan milyen kábel?

A másik kérdésem, hogy LCD vagy TFT monitort érdemes venni?

Köszi előre is. Üdv.
  • Dean Winchester
    sziasztok!

valaki nem tudná nekem linkelni a "milyen tévét vegyek ? " topicot? Keresőbe akárhogy írom be sehogy sem dobja ki...
    gondoltam itt lehet van olyan akinek esetleg favolva van.
  • Syry
    Sziasztok!

Mások tapasztalatára lenne most szükségem, dual-monitor videokártyákkal kapcsolatban. A minap vettem egy TFT monitort, hogy kihasználjam a GeForce 9600GT kártyámon a 2. csatlakozót is, és azon kaptam magam, hogy ormótlanul túlmelegszik...
    Eddig 1 monitorral (mindkettő Samsung SyncMaster 931BF) terhelés mellett felment max 60-65 fokra, most meg 105 foknál úgy döntöttem, inkább szétszedem és megpróbálom kitakarítani a hűtést, már ha segít.

A konkrét kérdésem: normális az, hogy ekkora plusz terhelést ró egy 2. monitor a videokártyára?
    Illetve ha igen, és ajánlatos hűtést cserélnem rajta (gyári van), akkor javaslatot is szívesen fogadok :)

Előre is köszi!
  • Ironman2
    Help! Nekem van 1 külső vinchesterem ami valahogy meghibásodott.A win7 felajánlotta a javitást,el is inditottam,de fél óra múlva megállt,és nem csinált semmit se.leállítottam a javítást,erre most azt irja ki hogy formázzam a lemezt.Nem lehet valahogy visszahozni rajta az adatokat? 320 gb-s ADATA.Hard disk sentinel 16 hibás szektort ir rajta
  • FishNoRba
    Üdv.

Segítségeteket kérném, egy valószínűleg, hálózati problémához.

Csaknem 3 hónapja használom, az need for speed sorozat, ingyenes online részét, a world- öt. Eddig, a játék velejáróján, a gyakori fagyásokon kívűl, semmi probléma nem akadt, egészen a legújabb patch -ig, a sorozatbeli 959 -es frissítésig. Gyakorlatilag csak én kűzdök ezzel a hibával, fórumokon is, legfeljebb 2008 -as fórumokon találtam hasonlót, kevés válasszal.Maga a probléma, úgy néz ki, hogy a játék indításakór, egy ablak bejötte után, bejelentkezek, de mikor letölténe a jelenlegi tartalmat, kidob egy hibaüzenetet. Mégpedig:

("There has ben an error downloading the game. Please, make sure that your connection is working and retry.")

Ami a lényeges, újratelepítésnél, ugyan úgy, annál a résznél, mikor ezen frissítést töltené, levág. A Wifit is maceráltam, sőt be is kötöttem a géphez, közvetlenül. Egy laptopon, amire csak a probléma fellépte után telepítettem a programot, gond nélkűl fut, igaz, nem feltétlen erre tervezték, és ez meg is látszik. A laptop, másik wifi-n van, de próbáltam már, a hibát produkáló gépről, arra a wifire csatlakozva is felmenni, de semmi. Egy harmadik, szintén személyi számítógépről is megkíséreltem a felcsatlakozást, de ott is, ugyan ugyan ez a hiba. (jelzem, a 2 gép, eddig is, ugyan azon a wifin futottak, és valószínüleg a beállításaik, s az ebből fakadó gond is egyezik.

Habár a fórumokon, nem találtam sok dolgot, sokan írták már, különböző helyeken, ugyan azon a megoldást.

féhivatalos NFS:W fórumon
    Hivatalos EA NFS:W fórumon

Sajnos az angolomnak köszönhetően, ezt a protos dolgot, nem nagyon bár lehet, ez a titka a dolognak.

Mostanra, teljesen tanácstalan vagyok, fogalmam sincs, kihez fordulhatnék, így belétek fektetem bizamam, kérem, SEGÍTSETEK!
  • bogyi36
    köszi szépen a segítséget
  • Jakuza001
    Akkor fogod szepen a madzagot es csatlakoztatod, mindketto gephez es beallitod a halozatot. (ha mar telepitve vannak a halozati kartyak)

Win7

Vista-XP

• karajjj
    akkor kell egy keresztkötésű kábel meg mind a kettőbe hálókártya
  • bogyi36
    cross al szeretném megoldani!
  • Jakuza001
    Hordozhato winchester ? Pendrive ? USB-USB kabel ? Halozati kabel (crossover)?
  • bogyi36
    Valaki tudna nekem segíteni? 2 gép között hogyan tudnék legegyszerübben adatot átvinni? Elöre is köszi
  • greg benz
    Nem jellemző..
    De megkaptad a választ
  • Zoli007
    Engem pl. igen, szerinted viccből kérdeztem?
  • greg benz
    Fingom nincs. Szétszedtem harmadszor is nullára majd összeraktam, és jó lett. Amúgy meg úgy mondod mintha bárkit is érdekelt volna, hogy mi a hiba..
  • Zoli007
    Talán leírhatnád, mi volt a hiba!
  • greg benz
    problem solved, htxban
  • Lacee86
    Köszi, kipróbálom valszeg.
  • Mayorpapa
    Pont most játszok egy ilyennel: Rome Total War. Minden kritériumodnak megfelel!
  • greg benz
    Sziasztok!

Bátyám gépében procit cseréltünk, takarítás végett szétszedtem nullára az egészet majd újra összeraktam. Valamiért most bekapcsolásnál annyi történik, hogy picit megmoccan az összes venti a gépben, de ennyi. Mintha nem is kapna áramot a gép, semmit nem csinál.. már leellenőriztem, újra szétszedtem és összeraktam, minden jól van bekötve. A régi procival sem indul el egyébként. Van valami tippetek?

Köszi
  • Lacee86
    Hát, nem hardveres vagy szoftveres, vagyis nem olyan jellegű segítségkérés, de azért leírom. :)
    Tudnátok nekem olyan stratégiai játékot ajánlani, ami valamilyen háborús témújú (de nem ilyen sárkányok meg hülyeségek), grafikailag azért nem egy pixelhalmaz (nem kell überbefosás grafika, de azért vhogy nézzen ki), van hozzá magyarosítás és stratégiai játékokban tapasztalatlanok is boldogulnak vele?
  • cibi17
    Sziasztok! Tudnátok nekem otthoni használatra ajánlani egy nem túl drága tintás nyomtatót, ami nem drága a patron/esetleg az újra töltés? Csak az a lényeg, h nyomtasson feketén/színesen és legyen rajta szkenner. Nem kell se fotó, semmi ilyesmi! Jelenleg egy HP fotóm van (szkenner nélkül), de méreg drága a patron, úgyhogy az kuka :D
    Köszi szépen előre is!!
  • juve4ever
    köszi
  • Feenochiiz
    Szevasztok. :)
    Lenne egy kis problémám.. van egy sis7012 beépitett hangkártyám de nem tudok illesztőprogramot telepíteni mert amikor belépek a telepítőbe akkor ezt adja ki..
    http://imageshack.us/photo/my-images/254/audiodriver.jpg/

windows xp sp3 -at használok :)
  • MR ME
    asus xonar ds pl
  • juve4ever
    Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy logitech z5500-as rendszerhez milyen hangkártyát vásároljak ami rendesen ki tudja pörgetni, és nem túl drága sem? Windos 7 64. Eddig egy audigy 2-esem volt, audigy 4 moddolással. Így koaxálisan nagyon jól szólt a mély is meg minden, de ez még xp-n volt. Win 7 -esen már nem lehet moddolni 4-esre, és jóval gyengébben szól a mély is meg minden. Szóval egy olyan kellene amit berakok, drivert felrakom és megy faszán vele a cucc. Nem nagyon kelljen vele bűvészkedni. Köszönöm a válasz előre is!
  • [HUN]Crassus
    Srácok azthiszem a hangkártyám "CSIPPAN" egyet bizonyos időközönként...fasza a hang meg minden uj driver stb.de akár filmet nézek vagy játszom vagy zenét hallgatok kb óránként 2x 3x egy "csippanás" jön a fejesből...mi lehet ez? sry a noob kérdésért
  • tiadam
    Sziasztok

Van egy kis problémám nem tudom, hogy szoftveres vagy hardveres. Ha több programot futtatok egyszerre és közben zenét hallgatok vagy akármilyen hang megy alatta, akkor pattog a hang. Ha csak zene megy vagy film, akkor semmi gond nincs. Minél jobban terhelem a gépet, annál több pattogás van. Laptopom van. Millió féle hangkártya drivert kipróbáltam már. A gépen eredetileg Vista volt, én pedig win 7-el használom. Mi lehet a gond? Köszönöm előre is.
  • Büdös Bohóc
    ok meg van a megoldás közben: ha megy a hangrendszer és akkor dugom be az usb-be akkor nem indítja el a vezérlőprogramot