!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan problémám lenne, hogy elsõ indítás után egyszercsak leáll a gép. Hol windows boot elõtt, hol közben, általában bebootolnia nem sikerül. Második indításra minden tökéletes, mintha semmi sem történt volna. Újraindítás után nem áll le. Ha kikapcsolom és mondjuk 1 órát pihen, akkor utána sem áll le, általában csak akkor, ha este kikapcsolom és 8-9 órát le van állítva egyhuzamban. Néha a BIOS-t is reseteli, nem mindig.
Alaplap: Jetway M25GT4 Series
Proci: DualCore AMD Athlon 64 X2, 1900 MHz (9.5 x 200) 3600+
Videókártya: NVIDIA GeForce 9600 GT (512 M😎
DIMM1: Kingston 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
DIMM2: Kingston 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
Windows 7 homenál kezdte, most frissen telepített Windows 7 ultimate alatt továbbra is fenn áll a hiba.
Vista alatt hogy lehet letiltani a Direct3D gyorsítást(vagy hardveres grafikus gyorsítás, vagy minek nevezik)?
Nagyon fontos volna, ugyanis a Vista nem igazán szereti az OpenGL-el mûködõ programokat, és nekem fontos volna, hogy használni tudjam normálisan(bugosan jeleníti meg a dolgokat).
Én mindig a legfrissebbet rakom fel, és az AMD oldaláról töltöm le. Nekem még az új driver sosem okozott kék halált. A régit eltávolítom, és utána még lefuttatom a driver sweepr-t is, hátha marad még utána valami. Próbáld meg az AMD oldaláról a drivert leszedni.
Innen!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Most 10.5-ös van fent és nincs kék halál csak 1-2 játéknál van egy kisebb bug.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
egy amatõr kérdésem lenne
vettem egy 16gb-s Kingston Data Traveler pendrivet-ot
és 1000-1500 kb/s el másol rá a gép nem lehet valahogy gyorsabb mûküdésre bírni mert a 4gb-s os ra is ugyanugy másol
4GB (mint mondtam) és nem számít az max. 25000-30000ft-ot költenék rá.
Mennyi ramra lenne szükséged,mire kell a gép, és mennyit szánsz rá.
Milyen RAM-ot vagyek?
Ezen a linken nézelõdtem:
http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/memoria_ram/
(csak 4GB-os Kingstone a jó)
Itt a 400MHz sokkal drágább, mint a 800MHz. Miért? Minél kevesebb a száma, annál jobb?
+Típusát tekintve melyik a legjobb (DDR,DDR2,DDR3 vagy SDRAM)?
Egyébként azért kell RAM, mert VirtualBox-ban szeretnék egy új, Windows 7-s virtuális gépet (most XP-m van). Van esetleg valakinek tapasztalata ebben, az XP-t lecserélni nem szeretném, de jó lenne egy Win7 is.
Egész véletlenül nem tudtok valami online TV szerûséget? Most nem az ilyen RTL Most meg hasonlókra gondolok, hanem egy olyanra ahol belehet fogni pl. a TV2-õt, Discovery-t, Nat.Geo-t, stb, stb, stb...
Ha valaki tud valami megbízható, normális TV-s dolgot és megosztaná velem, azért hálás volnék... 😊
Ma jött elõször elõ ez a problémám.
Ha bármi videót nézek a neten, rádiót hallgatok vagy bármi hanghoz kapcsolódót és közben az egér görgõjét használom (akár másik lapon, de akár másik programban is), vagy a böngészõ gombjait (pl. vissza, új ablak stb) használom, a hang borzasztó szaggatottá válik, gyakran még be is lassul. Csinálja minden böngészõvel nekem.
Valaki találkozott már ilyennel, ismer megoldást? <#conf>#conf>
Elõre is köszi!
Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB
a szitu az,hogy ezt mar kb a 3. laptop produkalja velem,es csak WINxp alatt.linux alatt semmi gond.
mindegyik gep inteles,core duo,2gb rammal,es nem fut semmi alkalmazas a hatterben sem.ergo: a gep hideg es alapon jar.
az iment eppen egy samsung drivert szedek le,es tolti is,,hivatalos oldalrol,de kozben beugrottam a legfrissebb Nvidia driverert egy lapra...(ez is hivatalos oldal)..
nah,mikozben szedi az egyiket jol,a masik letoltes mar restartot kepez.
de van amikor fileket huzok innen onnan,😊)egyszerre 4-6ot,es nem csinalja ezt...agyrem
Már minden lehetséges USB csatlakozóba bedugtam a gépemen (még USB 3-ba is), mindenhol ezt csinálja. az az érdekes, hogy kisebb dolgokat tudok rá másolni, de pár száz megabyte már gond. már megformáztam NTFS-re, Fat32-re is, de semmi. az ideg megöl! mi lehet a gond? tanács? hasonló eset? ja és próbáltam már más programokkal is másolni rá, Valaki segítsen, mert széttaposom.... 😄 THX
Win7 64bit
Viktor
2. Ha nem éri el egyikse a kritikus szintet, akkor javaslok egy teljes körû gép tisztítást, vagy letesztelni magát a gépet hogy miért csinálja ezt a jelenséget azaz go szerviz.
amikor tok egyszeru,hivatalos (semmi warez) dolgokat letoltenek WinXP alatt ,a gep automatikusan restartol.
probaltam tobb laptopon,tobb bongeszo alatt is.
pl egy nyomi skype klienst is linux alatt huzok le,es viszem at xp re...LOL,de ez van
ez valami virus,ami ezt eloidezi?
amugy pl egy hotfiles,rapidos oldalrol meg siman tolthetek.....
koszonom a helpet.
VGA problémám van. Geforce 9500GT van a gépemben kb 3éve. A drivert pár hónapja frissítettem, az általam játszott FPS játékoknál a képernyõ a játék bármilyen szintû grafikai beállítása esetén becsíkozódik. A csíkok szabálytalan formájúak, néha vízszintesek néha függõlegesek néha átlósak és a méretük is változó. Csak be-be villannak pár másodpercenként. A stalker és a codmw2 játékoknál ez még elviselhetõ szinten maradt, nem zavart nagyon de a crysis2-nél már elég brutál. Ha esetleg tudtok valami tippet adni, hogy mi lehet ez akkor megköszönném.
Üdv
Multiplayerban mit jelent ha valakinek N/A a pingje,és nem lát engem? Hogyan lehet azt megoldani hogy lásson?
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Most az a helyzet hogy van ez az alaplap Gigabyte ma770ud3 rev 2.0
na már most a proci pedig amd athlon 630 x4 proc és az everest 2 magot lát már lefrissítetem Fg.re a biost de ugyan úgy van mit kell állítani vagy mit csináljak mert minden faxa csak két magot lát a rendszer... 64bites window 7
gigabyte ma770 ud3 hogy kezdjek hozzá letöltötem már a biost csak nem om mit csin tovább
All hail the double x!
Na mindegy, asszem alszok még párat erre a dologra, meg megkérdezek még pár embert.
Köszi
van 2 gépem
ugyanaz az alaplap
más billenytûzet
helyi hálón van mindkettõ
néha-néha kikapcsol az usb billenytûzet, úgy mintha az az usb port lekapcsolna
az egér is usb-s azzal nem történik semmi
eleinte azt gondoltam, van ez így, kicsit halódik már az alaplapi usb csati (csatik)
DE
az tûnt fel, hogy mindkét gépen ugyanakkor! megy el az usb-s billentyûzet (de csak az!), mintha megdumálnák, hogy hû, most kikapcsolom a bill-t, oké, akkor én is
létezik szerintetek ilyen vírus?
az a baj, hogy elég random furdul elõ, nem tudom mikor számíthatok újra rá, lehet, hogy csak 1 hét múlva, vagy többször egy nap, össze-vissza
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Elsõ kérdés: szerintem az op rendszernek mindegy, hogy milyen cd-rõl telepedik.
Második kérdés: szerintem alap beállítás elég jó, magyar nyelvû, ha az nem felel meg be lehet állítani.
Feri: nem tudom, mivel lenne másabb újraírhatóról telepíteni. 😊 Csak ne legyen hibás a lemez, és kész. 😊
Ami a vírusirtót illeti, én Avastot nem ismerem, az Avirát viszont igen, és az is ingyenes, és sztem jó.
Két aprócska kérdésem lenne. XP-t kellene telepítenem haver gépére, de már évek óta nincsen rendes írható CD-m, csak egy újraírható. Érdemes újraírhatóról Win-t telepíteni?
Meg még ingyenes vírusírtónak gondoltam felrakok egy Avastot rá, amihez semmi közöm nem volt eddig még. Tudni kell valamit róla? Valami egyéb beállítások vagy ilyesmire gondolok.
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Nincsenek nagy igényeim. Viszonylag szép grafikával, ne agyonbutítva akadásmentesen fusson, kb. ennyi
Beírom azt is ha segít: Gigabyte GA-M61SME-S2L v2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
A procim a következõ😄ualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+
És ezt a kártyát néztem ki anno. (vagy ha csak a memória méretében térnek el akkor inkább már ezt, jobban megéri)
Kérdésem leginkább az, hogy "elbírná" ezt a kártyát a proci, ki tudná rendesen használni? Nem igazán értek a dolgoknak ehhez a részéhez (se😄), szóval megköszönném ha segítenétek kiválasztani az ideális kártyát.