64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Axl Rose #57444 [IMG][/IMG] -
Axl Rose #57443 Van egy olyan feladatom, hogy 21x21 cm-s képként kell beadni 4 képet, ebből ez az egyik.
Ebből hogyan lesz 21x21 cm-s kép ?
-
#57442 más usb eszköz hibátlanul működik! -
#57441 És ha más usb eszközt csatlakoztatsz, akkor is ez a hibajelenség?
Valószínűleg az alaplap kampec. -
#57440 A gond márpedig ott lesz!
Csinálj 1 biztonsági mentést, reseteld, és próbáld ki úgy is.
Amúgy a szimpla restart néha csodákat tesz. -
#57439 Sziasztok!
ma reggel úgy ébredt a gépem hogyha bedugom a wifi adaptert lefagy az egész és semmire sem reagál.. ha újraindítom akkor is csak akkor tölt be ha kihúzom az adaptert. valaki ötlet? Kipróbáltam az adaptert másik gépen, hibátlanul működik. Válaszokat előre is köszönöm! -
über01 #57438 Az rendben van,már ellenőriztem!
Köszi -
#57437 Lehet a routeren kell állítgatni, mert csak korlátozott számú klienst enged csatlakozni. -
über01 #57436 Sziasztok!
Vettem egy új Lenovo thinkpad-et, sajnos az a tapasztalatom hogy mikor más eszközök(notebook, okostelefon) csatlakozva van a routerhez akkor már nem tudok csatlakozni. Ha már a lenovo van csatlakozva akkor semmi más eszköz nem tud csatlakozni!Mi lehet a probléma?
Minden ötletet szívesen várok! Előre is köszönöm a segítőknek! -
#57435 Nem szerencses masfajta memoria modulokat hasznalni az eltoro idozitesek miatt.
Esetleg probalkozz egy olyan hibajavitassal, hogy valamilyen tesztprogrammal, mint peldaul az Aida64, kideriteni a memoria modulok idoziteseit es a BIOSban, a lassabb memoria modul idozites ertekeihez atallitani ezeket az ertekeket. Esetleg meg annal is lassabra. Persze ez nem garantalja meg azt, hogy ez biztosan megoldas a problemadra, de azert egy probat meger. -
#57434 Ezért szokták mondani, h lehetőség szerint egyforma memóriamodulokat kell pakolni egymás mellé. -
#57433 Valszeg másféle RAM-ot vettél, mint ami már a gépben volt, és a 2 nem szereti egymást. :( -
Lord Magnus #57432 Hali!
Lenne egy fontos kérdésem:
Vettem ma egy új RAMot (memóriamodult) a gépembe, 400 MHz-est; 2x512 MB-t.
Alapjáraton ugyanígy 2x512 volt a gépben (lila slotban; a mostanit narancsszinűbe raktam, nem tudom számít-e), úgy tökéletesen működött.
Most, hogy ezt az újat, azaz újakat beraktam, ugyanúgy elindul a gép minden hiba nélkül, illetve felismeri a gép hogy 2 GB lett; viszont amikor elindítok egy komolyabb játékot, kis idő után hangot ad ki a gép, majd teljesen lefagy; semmilyen billentyűkombináció sem segít.
Kérdésem: mit tehetnék?
Ja, igen; ami az egyéb alkatrészeket illeti, nem változtak:
32 bites Win7 Ultimate; egymagos 3.5 GHz-es proci (ha jól tudom), stb. -
Puhos #57431 Ez egy úgynevezett szűrő. A Line résznél kéne hogy beledugva legyen aza vezeték amin bejön a házba a vonal, majd a Tel-be értelemszerűen azt ami a telefonba megy bele, a DSL-be pedig azt ami a számítógépbe vagy adott esetbe routerbe! Lehet hogy ezért szakad mert nincs szűrő! -
#57430 Hali!
Nem tudom hova kéne írnom, de lenne egy kis problémám.
Annyi a gond, hogy ha vezetékes telefonnal dumálunk, akkor az internet szétkapcsol, és csak pár másodperc múlva tudok újra csatlakozni. Az egész úgy van megoldva, hogy a falba van egy tok ugye, amin jön a telefonvonal, abba van bedugva egy T alakú elosztó, és abból megy egy vezeték a modembe meg egy a telefonba. Van egy ilyen cuccom is, de nincs rákötve semmire.
Érdekes, hogy azóta csinálja ezt, amióta a kutyám összeverekedett a vezetékkel, és elrágta, majd egy hét múlva lett kicserélve, de ugyan úgy lett visszakötve...
Valaki HALP, mert kurva idegesítő!
-
#57429 Azért van így, mert fizikailag 1, igaz kétmagos processzor van a gépedben (oda is van írva, hogy "cores" - vagyis magok száma 2).
A több processzorhoz pl. ilyen alaplap kellene:
A fizikai processzorszám (processor), a magok száma (core) és a logikai feldolgozóegységek száma (thread) nem mindig azonos.
A te processzorod 2 magos és magonként egy logikai szálat képes kezelni, tehát 2 szálas. Vannak olyan processzorok is, amelyekben akár 4 mag, és magonként 2 logikai szál is van, ezekből ha kettőt beleraksz egy, a fentihez hasonló alaplaba, akkor lesz 16 logikai szálad: 2(CPU) * 4(core) * 2(thread) - és szerver gépekben vannak akár 4, 8 processzort fogadni képes alaplapok is. Otthoni használatban igen ritka madár. -
sanyee1991 #57428 Köszönöm a segítséged...
Ez nekem is megjelenik...
letöltöttem a CPU-z nevezetü programot, de csak #processzor1 van és a kettőt nem lehet kiválasztani...
egy kép...
http://www.kephost.com/images4/2011/12/10/9sgcdkfd75bwxmzlyaa4.jpg
-
#57427 Nyisd meg a feladatkezelőt, és a teljesítmény fülön láthatod, hogy hány processzor (hogy magok vagy virtuális az mindegy) van használatban. Ezen a képen kettő:
Az XP Home-nak van egy olyan korlátozása, hogy fizikailag 1 processzorra van korlátozva, tehát a több processzort kezelő alaplapokon (függetlenül attól, hogy hány magos) csak az elsőt kezeli. -
sanyee1991 #57426 Sziasztok!
Van egy Intel Dual Core E5700 (2*3GHZ) Procim , de win xp van telepítve...
Az xp is tudja kezelni a két magot?
-
#57425 [URL=http://www.aqua.hu/delock-35-dl42371-kulso-mobile-rack-usb20ide-76859.html/?hely=5]DeLock 3.5" DL42371 külső mobile rack USB2.0/IDE[/URL] Valamivel elegánsabb kivitel -
#57424 [URL=http://www.aqua.hu/wintech-ex-mob-85-35-mobil-rack-ide-fekete-max1tb-98549.html/?hely=5]Wintech EX-MOB-85 3.5" mobil rack IDE - valami ilyesmi megfelel akkor :)[/URL] -
#57423 Nekem olyan kéne ami USB-s hogy rátudjam csatlakoztatni a házimozihoz -
#57422 IDE verzió* -
#57421 Mobilrack -
#57420 azt elfelejtettem megkérdezni és azt hogyan tudom külsö hdd-vé tenni?
vennem kell külső merevlemez házat?? -
#57419 Természetesen. :) -
#57418 Hello
egy olyan kérdésem lenne hogy van egy 160Gb-s winyóm de nem a sata kábellel kell összekötni hanem a régi IDÉ-s kábellel és az lenne a kérdésem hogy lehet használni külső winyóként?? -
#57417 run -> dxdiag ? -
#57416 Hard disk sentinel. -
#57415 Sziasztok, neharagudjatok h ideirom csak fontos lenne, olyan kérdésem lenne, hogy tudtok ojan programot amit megnyitok és kb kiir mindent h mi van a laptopba? vidikártya lenne alegfontosabb..drivert kene szereznem de nemtudom h milyen kell..elöre köszönöm:) -
#57414 Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy regisztriben hol lehet átírni a videokártyám vendor ill device id-jét? Az lenne a lényeg h egy adott játék ne azt lássa ami benne, vagy ha valahol máshol megoldható az is jó nekem(3d analyze-l nem müködik a dolog) -
Laxxa #57413 A webcam problema nalim is megoldodott egy regebbi vistas drivert raktam fel es mukodik. De a VGA kerdesem tovabbra is fent all.
-
menedzser #57412 meg lett oldva, ma már jó volt, van dé meghajtó is.
meglehet, hogy a srác távsegítséggel megoldotta. v simán magától helyre jött, de nem hiszem, inkább előbbi megoldás tűnik elfogadhatónak. -
Laxxa #57411 Sziasztok most vásároltam egy HP Pavilion G6-1201EH A5Q08EA notebookot és olyan problémám lenne, hogy feltelepítés után Win7 x86 a webcamera elindításával beáll a rendszer. A driver a win7 rakta fel automatikusan a legfrisebbet, egyébként HP Webcam 101 van benne. A HP supportjánál csak teszteket ír de ilyen problémát nem ír. Minden programot megpróbáltam a HP oldaláról leszedett Cyberlink, Skype, Messenger mindegyikkel ezt csinálja. Nem fagy le de sem az egér sem pedig másra nem reagál csak ha a bekapcsológombot hosszan nyomom és kikapcsolom.
A másik problémám az, hogy ahonnan vettem azt mondák, hogy detikált video ram van benne és mégis a fizika ramból veszi le az 512, állítólag valahol át lehet váltani de azzal nem találkoztam még és nem is tudom. -
menedzser #57410 nemtom, nembiztos, h ez a baj, de kösz az információt. -
#57409 ugyanez a problémám, korábban soha nem volt ilyen gondom. Én is szolgáltatóra gyanakszom, mintha tiltaná a torrentet. Ha kilövöm a letöltőt, ismét megy gyorsan minden a böngészés során... -
izé91 #57408 A segítségetekre lenne szükségem!
Az Mp4-es lejátszom csatlakoztatom a számítógéphez amit fel is ismer,de az adatok megnyitni nem tudom,így sem feltölteni nem tudok rá,sem törölni!
Az USB csatlakoztatóval nincs probléma!
Valami ötlet? -
menedzser #57407 ok, kösz az infót, megpróbáljuk majd ezt is.
de egy kicsit más témát hoznék fel, tudom, hogy nem hardver, de nézzétek el, kösz.
hetek, hónapok óta kurva lassú a böngésző, perceket kell várni, hogy betöltse, amit most töltök géjmet, az is több óra, de érdekes a torrentek jól jönnek, ha egy filmet szedek le, általában a maximum sebességgel jön.
szóval ez most szolgáltató probléma, vagy mi a retek?
vki azt mondta, router reset, hát nemtom, mindig mondom fateromnak, de ő nem foglalkozik vele. -
#57406 Keress olyan ismerost, aki ert a gepekhez, mert van egy sanda gyanum, hogy vagy elkabeleztek a gepet, vagy pedig, amikor szetszedtek, hogy beletegyek az uj hazba, akkor a BIOS beallitasokat elfelejtette az alaplap aram nelkul igy mindent ujra bekellene konfiguralni. -
menedzser #57405 helló.
az a helyzet, hogy a gépem egy masszív gépházat kapott, olyan, mint a tank, eléggé ellenáll bármilyen külső beavatkozásnak. aztán kapott új ventilátort, kicsit ki lett pofozva kívül-belül és meg lett nézve a rendszere egy szakember által, lesz még plusz egy giga ram benne.
szóval kicsit fel van újítva.
de az van, hogy mikor betölti és kiírja, hogy press tab meg del, hogy enter bios, meg nemtommi, akkor ott percekig vár, mielőtt tovább lépne. máskor a szervizelés előtt egy másodperc alatt tovább lépett, ráadásul ma délelőtt felbaszta az agyam, mert csak háromszor kellett újra indítanom. betöltötte a windost és semmi, aztán már magától indult újra és ötödszörre sikerült begyötörnie magát... nemtomhogy, csak úgy hopp, random sikerült. ilyenkormiafaszvan?
és van három meghajtóm, c, e, d, tegnap azt vettem észre, amikor először kapcsoltam be, még sikeresen minden probléma nélkül, hogy a d meghajtó eltűnt omg. ma pedig azt írta ki a sokadik belépési próbálkozás után, hogy a d meghajtón lévő adatokat nem sikerült teljesen olvasni, ezért elvesztek és vagy hálózati, vagy hardver probléma van.
lehetséges, hogy egész idő alatt ezért szenvedett annyit?
ti mit gondoltok, mit lehet tenni?