64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Cuchulainn
    Hi!

Következő a problémám:
    Tegnap leejtettem a laptopomat. Utána úgy tűnt nincs baja, de a következő újraindításkor ez az üzenet fogadott:

Windows Error Recovery
    Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause.

If Windows files have been damaged or configured incorrectly, Startup Repair can help diagnose and fix the problem. If power was interrupted during startup, choose Start Windows Normally.

>>>Launch Startup Repair (recommended)
    >>>Start Windows NOrmally

A windows normál indítását választva a "windows indítása" feliratig jut el a dolog és ott leáll.
    A startup repair-t választva a következő üzenetet kapom:

Windows Boot Manager
    Windows has encountered a problem communicating with a device connected to your computer.

This error can be caused by unplugging a removable storage device such as an external USB drive while the device is in use, or by faulty hardware such as a hard drive or CD-ROM drive that is failing. Make sure any removable storage is properly conncted and the restart your computer.

If you continue to receive this error message, contact the hardware manufacturer.

Status: 0xc00000e9
    Info: An unexpected I/O error has ocurred.

Megpróbáltam kiszedni és visszatenni a winchestert, de nem használt.
    Megpróbáltam csökkentett módban indítani a windowst, de a betöltés megáll a drivers mappában lévő valamilyen pnp.sys-nél.
    Kiírtam egy telepítő DVD-t, arról elindul, de a "setup is starting" képernyőnél megáll és nem megy tovább.

Tudna valaki segíteni, hogy mit lehetne még megpróbálni ezzel, vagy vigyem szerelőhöz?
  • Blacksheep333
    Mióta Nvidia kártyám van 1920*1080-ban a fekete sokkal fakóbb, mint kisebb felbontásokban. Meg kell jegyeznem TV-re van kötve a számítógép, de előtte Ati kártyával nem volt ilyen gond.

Előre is köszönöm a segítséget!
  • Yoda001
    C meghajtón ahol a windows van futtattam egy teljes keresést, rootkit scannel és mindennel, de semmi... tippem sincs, hogy egyszerűen hova lettek a cuccaim a mappákból :(
  • Yoda001
    köszi, de nem hinném :)
    csak az említett 3 mappából tűnt el minden, restart után se kerül vissza, sehogy... tehát minden más megvan, mindenhol
    avira premium security suite-om van, ez meg a másik amiért nem hiszem hogy kaptam valamit
    igazából nem értem az egészet, mert soha nem volt még ilyen...
  • Puhos
    Szia.

Vírus?
  • Yoda001
    hali... az vajon mitől lehet, hogy az asztalon lévő mappáimból eltűnt minden? adott 4 mappa, teli mindenfélével, és ebből csak az egyikben maradt meg minden... a többi 3ból minden eltűnt, egyik napról (pillanatról?) a másikra, törölve biztos nem lettek
    egy képet próbaképp beletettem az egyik ilyen érdekes mappába, fél óra múlva eltűnt... ez most egyáltalán mi lehet?
  • Attila8805
    hát esküszöm nem értem.
    Bedugom a DWL-G122 Wireless USB Adaptert és fél perc nem kell már kapcsolódva van 1-es jel erősséggel ez meg 3-assal csak korlátozottig jut el.
  • Jakuza001
    Esetleg kapcsold ki a hardweres gyorsitasat a Flashnek. Jobb klikk a video abalakara es ott lesz a settings > display menuben.
  • Attila8805
    Sziasztok!
    Vettem egy ilyet!
    A probléma a következő.
    Erősebb a jel sőt még olyan wifit is találok amit eddig nem.
    Csatlakozik is de csak korlátozott a hozzáférés.
    Valami megoldás hogy miért lehet?
  • Aprolek84
    Sziasztok!
    Remélem jó helyen kérdezek,de nekem az a problémám,hogy letöltöm az új Adobe Flash player 11 -et mivel csak azzal lehet megavideón nézni filmeket már és amikor elindítom kikapcsol a gépem és újraindul.
    De nem csak a megavideónál ,hanem akármilyen pl youtube stb.
    Letörlöm utána is csinálja rendszer visszaállítással tudtam csak megoldani,amikor visszateszem a Adobe 10 az egyel előtte lévőt, semmi gond ,megy rendesen.
    Nagyon bosszús vagyok,mert elég sok filmet Megavideóra teszik fel és így nem tudom megnézni:(
    Valami ötlet esetleg ha valakinek volt ilyen gondja mivel oldotta meg?ű

Köszönöm a segítséget előre is!:)
  • CharrDen
    A jelszó megegyezik, másik gépen és mobilon rá tudok csatlakozni a routerre.
  • Lacc 88
    Már csak holnap leszek otthon, de kipróbálom a cseréket. Köszi az ötleteket
  • Jakuza001
    Mi a hiba uzenet ?
    Nem lehet, hogy a feltelepitett rossz driver okozza? Mivel windows 7hez nincs driver ahhoz a tipushoz.
    Lehet bekavart a nem megfelelo driver, mikor feltelepitetted.
    Esetleg csereld le az alaplapi chipset drivert es az USB drivert ujabbra.
  • Lacc 88
    Látszódik, de amikor valamit állítani akarok rajta hibaüzenettel kilép és újra alapbeállításon van minden.
  • Jakuza001
    A jelszonak meg kell egyeznie, a routerben megadott jelszoval.

Itt egy teljes leiras: Hálózatépítés

Persze valoszinu mas routert hasznalsz, de eleg atfogo leiras, ami mindenre kiterjed, talan megtalalod benne amit nem allitottal be.
  • CharrDen
    Sziasztok! Egyik régebbi laptopra felraktam XP-t. Itt wifis router van, és amikor rá akarok csatlakozni a mienkre (látja mindet rendesen), megadom a jelszót, kiírja hogy "x titkosításhoz 5-10 karakter, y titkosításhoz blabla". Pedig a jelszó helyes, látja is a pontokat. Drivereket is most frissítettem rendesen. Mi a gond? Hogy lehetne megoldani?
  • Jakuza001
    Azt irjak tamogatja es szerintem a windows 7-nek alapbol fel kellene ismernie.
    Nem lehet az a baj, hogy az USB portod drivere nincs feltelepitve ?
    Nezd meg, hogy az eszkozoknel a gamepad latszodik e.
  • Lacc 88
    A Genius honlapján viszont nem találok Win7-hez használható drivert a tipushoz. Lehetséges hogy nem támogatja a Windows 7-et?
  • Lacc 88
    Többször is ellenőriztem. De ha újra otthon leszek megnézem ismét. Viszont amikor állítani akarom a vezérlőpulton belül az eszközök és nyomtatók menüben a rezgés erősségét, nem hajlandó menteni és hibaüzenettel kilép.
  • Lacee86
    Meggyőződtél róla, h az oprendszerednek megfelelő drivert raktad fel?
  • Lacc 88
    Sziasztok! Nemtom hol tegyem fel a kérdésemet ezért írok ide. Van egy genius maxfire g-12u gamepad-om és szeretnék vele néhány PC-s játékot kipróbálni. ( fifa, DBZ emulátorral). Raktam fel drivert de nem ismeri fel egyik játék sem. Mi lehet a gond? 32bites Win7-em van.
  • Rockynhooo
    közben összehoztam valahogy de azért köszi.
  • Rockynhooo
    Sziasztok! abszolúte nem értek a számítógépekhez annyi hogy xpt tudok telepíteni de most win7et akarok és a következő történt:

help!

vettem egy új laptopot és életemben elsőnek raktam fel win7et az 500gigából levettem 50et programoknak oda szépen fel is ment a windows. de a másik 450et nem látom gondolom nem lett megformázva. azt hogy tudom megcsinálni mer vindozban nem látja gondolom biosban kell vagy mi fene.

sorry a lámaságért de tényleg nem az én világom.
  • Slayer256
    Sziasztok!

Vettunk egy asus notebookot, feltettuk rá a win 7 64bites változatát, mostanában a gépet mikor bekapcsolom, elmegy az asus logo-ig az elején, és mikor a windowsot kellene elkezdenie betölteni, ujraindul és ujra asus logo. Ezt addig csinálja amig ki nem kapcsolom egy kicsit, majd vissza. Teljesen tanácstalan vagyok. Ha esetleg ez segit a válaszoloknak: i3-2330m, nvidia gt 540m van a gépben, tehát felváltva használja a prociban lévö intel hd 3000-et és az nvidia videokártyát. Jah és eddig csak hálozatrol volt muködtetve a gép, azt nem tudom aksival is elöjön-e ez a hiba.

Köszönöm
  • Gerhard
    Hát a hibaelhárító írja ki, hogy nincs meg a kapcsolat a router és a gép között, vagy a kábel szakadt el. Akkor Linux alatt hogyhogy van netem?
  • Hunter of Deer
    Hali!!!
    Lenne egy olyan problémám hogy tegnap bekapcsoltam a gépet és kb fé óra után eltűnt az egyik winyóm. Ujra indítottam utána megint jó volt vagy 20 percig majd végleg eltünt. kiszedtem a winyót és megpróbáltam átdugni máshova (másfél évig tökéletesen működött) de semmi, nem ismerte fel a bios, de a winyó pörög. elvittem szervízbe azt mondták több helyen megvan égve az elektronika és visszaadták hogy így nem tudják gariba cserélni és viszlát.
    winyó elektronika
    elvileg ott ahol a sok vonal van egymás mellett bal felül ott az elszineződött rész az égés.

szeretném kikérni tapasztalt emberek véleményét hogy ilyenkor mit lehet tenni, ez télleg égés e vagy csak át akarnak verni és azért nem cserélik mert kb dupla annyiba kerül? help pls. (esetleg ha minden kötél szakad elektronikát lehet rajta cserélni?) azt mondták ha látható égésnyom van rajta akkor az garanciavesztéssel jár, adtak egy jegyzőkönyvet amivel mehetek a fogyasztóvédelemhez ha akarok. ennek esetleg lenne értelme?

winyó típusa: western digital 1,5tb sata2 64mb wd15ears
    és bocsi hogy ilyen hosszu lett.
  • Lacee86
    Üdv! Haveromnál van olyan probléma, h a gép bekapcsolása után a monitor képe teljesen fekete bekapcsolt állapotban is, egészen addig, míg betölt a Windows meg a vírusirtó. Utána hirtelen bevillan a kép. Ez vajon milyen probléma lehet? :/
  • Zoli007
    Kellene ott írni valami hibát a Winnek.
  • bujcsik555
    Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy beindítom a PC-t, 3-4 másodpercre felzúg a venti benne, majd leáll, és 2 mp után újraindul, és ez megy egyfolytában. Mi lehet a gond? Alaplap? Táp?

Köszi szépen előre is a tanácsokat.
  • Vaxi
    sziasztok!
    tanácsot szeretnék kérni. most kaptam vissza a notimat a szervizből, mert cserélni kellett az akksit, mert nullára halt.
    szeretném ezt elkerülni a jövőben. a gépet főleg tápra dugva használom, lehet, hogy az állandó túltöltés ölte meg az előző akksit (fél éves volt kb, szóval érdekes)

vegyem ki az akksit a gépből? vagy töltsem fel, és hagyjam lemerülni? mi a legjobb az akksinak?
    köszi :)
  • Gerhard
    Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
    Problémám van a netkapcsolatommal. Az a helyzet, hogy már 3. hete az a kis sárga háromszög jelenik meg a tálcán, és nem tudok rájönni, hogy miért? Először kábelhibára gondoltam, de nem az. Utána a routert cseréltem ki de csak az öcsém gépén volt net, az enyémen nem. Végül újra raktam az oprendszert, na akkor volt már net, de csak akkor, ha az öcsém gépe is be volt kapcsolva.
    Nem értem. Mit csinálok rosszul? Kérlek segítsetek.
  • csipi1973
    Sziasztok!
    Most jött vissza gariból az alaplapom (asus sabertoothp67 rev.3.0).Az a bajom, hogy be van állitva a biosban hogy bebirjam kapcsolni billentyűzetről de nem megy.Azután ha készenlétbe teszem minden felpörög de a monitoron nincs kép még 5 perc után sem.Előfordult már hogy csak a második bekapcsolásra indult el.Lehet hogy most sem tökletes?!Pedig újra cserélték nem javitották.
  • Mayorpapa
    Sziasztok! Egy ideje nem indulnak el automatikusan a lemezek, képfájlok. Nekem kell kikeresgélni és elindítani a setupokat. Hol lehetne ezt orvosolni?
  • Police88
    valszeg kontakthibás igazgasd meg a csatlakozó szárát nekem is ilyen a billentyűzetem bár egy logitechnek nem kéne bekrepálnia.
  • Systore #57450
    Hello. Van egy Logitech MX518-as egerem, egy ideig működött rendesen, aztán egyszercsak kikapcsolt és azt írta ki, hogy "Az USB eszközt nem lehet felismerni"

Kerestem rá megoldást, de semmi nem segített. Most elővettem az egeret megint, bedugtam és működött 1-2 napig, aztán megint kikapcsolt és olyan hangot adott, mintha kihúztam volna az usb-ből..
  • The Protector
    Hy.Egy srácnak a koleszban rákötöttek a gépére egy másik külső vinyót ami vírusos volt.Mikor visszakötötte a saját usb-s külső vinyóját akkor 600Gb csak úgy eltűnt róla.A total cmd meg az intéző is érzékeli az adatmennyiséget de nem jeleníti meg azaz mint ha le lenne töröve de mégsem.
    Van vmi progi vagy 5let amivel vissza lehetne hozni az elveszett adatot?
    Előre is köszi
  • babajaga
    A floppyt szereltem és rásesett a HDD-rekb 10 cm-ről. Először állandóan újraindult a gép majd utána azt írta hogy telepítőlemezt betéve nyomjak J-t de hiába teszem nem történik semmi.A DVD-t írtam bootra.Lehet hogy elszállt a HDD?
  • scs17
    Itt a kép eredetije: (www.pecs.gportal.hu, amelyik ki van írva)
    http://gportal.hu/picview.php?prt=89557&gid=561413&index=1
    Ezt szerkezd meg, és nem lesz olyan rossza minősége.
  • Axl Rose
    Ez olyan, mint valami inverz kép, de a mérete stímmel. Ennyire romlik a minősége?
  • Sml
    így? :