!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

biost-t frissítettél rajta, van újabb belõle, mert az is sok problémát orvosol.

penge96
3 éves. És elvileg jól, még anno nem voltak ilyen problémák vele...

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

Alaplapod milyen, hány éves? Ott jól vannak beállítva a hardverek stb?

Szerintem akkor a rendszerrel van a gond.Ott kellene beállítani.

penge96
Jah... szerinted ha veszek egy új VGA-t akkor megoldódhat a probléma? Mert keret van rá, csak pl apám kártyáját beleraktam a gépe, és azzal is ugyanaz volt a helyzet... szóval elég érdekes

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

úgy látom hogy ezek nem csináltak vga kártya frissítést😞

penge96
Innno3D (Nvidia) GeForce 9600 GT. Az inno weboldalán megnéztem, és kapok egy oldal nem jeleníthetõ meg üzit...

Feltelepited pl: VGA@BIOS Ver4.1-ot..utána a start program filesbõl elindítod..megjelenik egy kis ablak..baloldalt lesz olyan hogy backup vga bios, ha sikerült akkor alatta flash. és ha kell neki a bios fájl, akkor kikeresed amit letöltöttél
De írd már le hogy milyen karid van, megnézem

penge96
Értem, de hogy mentsem le a régit? Bocs de ehhez elég hülye vagyok...

úgy látom amit másodjár küldtem, nekem elég lenne, mert abban már benne van a bios is, mensd le a régit(backup) és utána flash.

penge96
Hm, köszi, úgy látom fent van az enyém is, megnézem

pl az enyém: http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-n98xpzl-1gh/download/bios

innen meg a vga toolst: http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-n98xpzl-1gh/download/utility

penge96
Hát én Nvidia-t használok, és az oldalukon a Drivereken kívûl egy "Nvidia system tools"-t találtam, lehet hogy ez vezethet valamire? Vagy ez nagyon nem bios meg utility?😄 Bár már töltöm, mindjárt meglátom

Nem nehéz! rendszer alól is meglehet csinálni, felmész a vidikari gyártó oldalára, kikeresed a lapodat, és a bios-t meg az utily-t letõltöd

penge96
Gondoltam már rá, de nem tudom, hogy hogy kell. Találtam egy oldalt, az meg fizetõs. Nagyjából letudnád írni, hogy hogy kell? Vagy bonyolult?

Soldiers
és az mit jelent hogy többnyire?

és még 1 kérdés melyik érné meg jobban egy dvd felvevõ vagy egy BluRay lejátszó kb úgy 30-35e Ft-t költenék valamelyikre?

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

Többnyire igen!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Soldiers
Hali
lenne egy kérdésem van nekem egy Blu-Ray dvd lejátszóm és ha veszek egy 8-16 GB-s pendrive-t és ha arra rámosolom a letöltött bluray filmet akkor letudja játszani??

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

Videókártya bios frissítéssel próbáltad már?

penge96
Valakinek nincs tippje?

Értem. Köszi szépen a segítséget! 😊

penge96
Egyszerûen nem tudom normálisan beállítani a monitort...
Viszont a kommented második felében mire gondoltál? (bocsi, késõ van)

penge96: Monitoron nem lenne jobb alkalmazni ezt a megoldást?
De ha be állítottad gondolom az ok gomb elõtt alkalmaztuk is a beállításokat nem de?

Nagyon szépen köszönöm, sikerült!!
penge96
Üdv!
Tudom, nem teljesen idetartozik, de lenne egy problémám, amit egyszerûen nem tudok megoldani.
Az a helyzet, hogy Nvidias videókarit használok, és akárhányszor újraindítom a gépet, a fényerõ teljesen elállítódik, a kontraszt is, annak ellenér, hogy az Nvidia vezérlõpulton a csúszkák a helyükön vannak. Próbáltam már mindent, energitakarékosság, meg alapértermezett színkészlet vagy mi az isten, de semmi. Nagyon szomorû vagyok, már 3x újrahúztam a windowst és semmi változás... Bios updaten is gondolkodtam, de abba nem vagyok jártas.

Nagyon örülnék egy kis segítségnek, elõre is köszi!

Madagascar92: Bios-> sata mod->kiválasztod ide mod-ot ha van de semmikép se sata ellenkezõ esetben ugyanaz csak fordítva-> exit & save settings

tigeroo: Kábel hiba lehet, de a winyó is okozhatja hd Sentinelt eresz rá és nézd meg a százalékokat h áll.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Sziasztok!

Azt hiszem komoly gondba vagyok a laptopommal. 64 bites Win7 alatt letöltöttem az újabb biost, telepítettem kattintgatással, majd magától újraindította a gépet.
A gép egy darabig rendesen elindul, majd nagyon rövid idõre felvillan egy kék háttér, fehér betûkkel, aztán elkezdi betölteni a win7-t (a 4 színû logót, töltés..) aztán felajánlja hogy normál modú indítás v csökkentett, normálba elindítva mindig újra indul és idejutok, míg csökkentettben elkezdi helyreállítani a rendszert, a végén persze kiírja hogy nem lehetséges. Próbáltam restore-t is az se megy😞

Kicsit félek, hogy faéket varázsoltam belõle.

Válaszokat, elõre is köszönöm
tigeroo
sziasztok! azért fordulok hozzátok mert van egy kis bajom a számítógéppel, és egyre gyakoribban jön elõ.

szal nagyban gépezek, majd kifagy a tálca, végül az épp futó alkalmazás (mittomén böngészõ), majd az egér is, végül olyan fél perc után elmegy a zene és bejön egy kék dos-os képernyõ "kernel_stack_inpage_error" címmel.

ha a vinyót kihúzom és újra bedugom akkor néha kiírja hogy "lemezolvasási hiba történt" ám általában 2. ujra bedugás után ismét jó a gép. ez mitõl van?
Igen van.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Töltsd le újra. XP-bõl van amúgy 64 bit ? :o

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Jobb egér gomb és kat a meg nyitásra,vagy vírusirtót ki kapcsolni és úgy meg nyitni,vagy total commander-el meg nyitni,ha úgysem akkor futtatni a lemez ellenõrzést,de lehet hogy USB-röl nem megy csak úgy mûködik ha ki veszed a vinyót a házából(ha össze nem ragasztották) és közvetlen kötöd rá a gépre.Persze jó lenne tudni hogy mit használsz xp-ét,vagy win7-et az esetleges további lehetõségekhez.
Ez azért van mert meg halt a vinyó,bár általában még particionálni szokta magát hagyni,de úgy látszik ez totál kész,tehát kuka.Ha olyan fájlok voltak rajta amitõl az életed múlhat,ha beviszed egy szám.tech boltba 10 ezer huf-ért speciális eszközzel ki mentik neked róla a fájlokat.
Met
Valószínûleg a file rendszer RAW-lett, valami adat vissza állító progit engedj rá.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Molnibalage
Csak java-t akarok felrakni a friss XP64-emre, ahogy tettem régen is.

Ezt vágja a képembe. Mi a péket lehet tenni?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

w77d
Sziasztok! Van egy LG külsõ HDD-m, amire felpakoltam kb 2 hete egy mappát mintegy 120gigányi tartalommal.. most nyitnám meg ás azt mondja, hogy elõtte formázni kell a lemezt, addig nem nyitja meg.. ha formázom akkor emg elvesznek az adatok.. mi a faszom ez??

Na bootoltam win xp lemezzel, ugyanúgy többet kellett várni mint a win xp sima indításánál. Ahol ki lehet választani a vincsiket, illetve partíciókat, ott megtalálta az én vinyómat is, de viszont ott ahol a rajta lévõ partíciókat mutatná, kiírta h nem tud hozzáférni a lemezhez.

Sziasztok!
Nemrég vettem 1 tplink wr841nd routert. A problémám vele,hogy már lassan minden 10.percbe elmegy a net mind2 gépen amin megvan osztva. 15 megás invitel netem van... Ezelött SMC router volt,az legalább az 1ik gépen nem dobált le... mitöl lehet ez? valamit elrontottam?

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!

Dopti
Üdv
Sajna van kis érdekesség a samsung P2470h monitorral amit tegnap vettem.
Kiírja hogy ANALOG, utána 1 másodpercig van kép, és utána feketeség (nem kapcsol ki)
Ha kikapcsolom-bekapcsolom akkor ugyanez.

Laptoppal ugyan ez a helyzet, annyi a különbség hogy ott nem kell DVI átalakítót használnom.

Érdekesség, hogy mikor hazahoztam egybõl ezt csinálta, utána rádugtam laptopra, mûködött, visszadugtam asztalira ott is mûködött, de most már mindkettõn ezt csinálja hogy 1 mp után sötétség.

Egy külön dolog amit nem értek, hogy a monitorhoz kapott kábel egyik vége d-sub a másik fele dvi. gtx460-as VGA-mon van 2db dvi, a monitoron 1 db dvi... tehát a vgahoz kapott átalakítóval tudok próbálkozni, laptopon nem kell átalakító mert van d-sub de ott is ezt csinálja :S

Köszi elõre is

Igen igen. Minden hibátlan!

Mayorpapa
Vagyis akkor nem volt op.rendszer újrarakás, és miután beraktad az új procit, elindult a windows. Jól gondolom?

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

Biost kellett frissíteni. Pendriveról sajnos nem tudtam, de aztán az Asus Update nevû programmal sikerült windowsból.

Valószínûleg újra rakta az op.rendszert,vagy optimalizálta a BIOS-t.A Windows nem igen szereti ha egyszer fel telepíted és aztán cserélgeted a hardvereket.A Linuxnál ki veszed a vincsit,át rakod egy akár milyen gépbe,frissíti magát és már teker is.Ezt a példát követhetné a Microsoft is.
Na így márt mindjárt látszik hogy mi a wakker.Mint írtam particionáld újra és teljes formázás,ha lefagy akkor meg halt,ha minden kész és még sem megy,akkor ilyen hibával még én sem találkoztam(pedig volt már egy jó pár vincsi a repertoáromban),ha fel ismeri formázás után a Windows a vinyót akkor teszteld le pl a hdd santinel,vagy valami hasonló vinyó tesztelõ programmal,ha azt írja ki hogy haldoklik akkor sajna kár szenvedni vele, kuka.
Mayorpapa
hogy sikerült megoldanod, csakhogy mi is tanuljunk! Volt egyébként op.rendszer újrarakás?

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

Megnéztem a vincsit más gépben is, ugyanezt produkálja (úgy is, h nincs vírusírtó feltelepítve). Majd most megpróbálom formázni, aztán majd kiderül 😊

Menj rá egy oldalra amit kezdõlapnak szeretnél,aztán beállítások-aktuális oldalak használata gomb kattintás-oké gomb kattintás.Így mikor indítod a fox-ot mindig ez az oldal jelenik meg,akár a keresõ is lehet.pl:http://www.google.hu/firefox
megoldva

3 Rugóért teljesen mindegy milyen fejhallgatót veszel,ha csak az a szempont hogy hangosan szóljon.Az ohn a fejhallgató hangszórójának a mágneses tekercsének az ellenállását jelöli és ez a szám minél nagyobb annál biztosabb hogy,nem serceg,nem recseg,nem sistereg,nem pattog vagyis szépen szól.A hang minõséget még befolyásolja a hz is.Az emberi fül 20000-20000 hz tartományban hal,(ami persze az öregedéssel romlik)de ettõl független hogy az ezen felüli tartományt nem igen hallyuk ,de hangszóróknál mégis kihat a minõségre,vagy is javítja azt,persze ha a megfelelõ hangkártyával,vagy erõsítõvel van párosítva.A nem igazán fejhallgatóra szakosodott gyártók,elõszeretettel írogatnak,mesébe illõ adatokat a fülesükre,és sajnos már a nevesebb gyártók is gyártanak olcsó silány minõségûeket,mint pl a Sennheiser is,de általában a hang erejükkel egyiknek sem igen szokott baj lenni.
intel E6300 procit cseréltem E6750re.
bootoláskor kapok egy hibaüzenetet:
Intel CPU uCode loading error
Press F1 to resume.

Utána a windows feláll, mûködik minden, ki tudom kapcsolni a gépet stb.
Mi a baj? Mit tudok csinálni, hogy ne jöjjön a hibaüzenet?