64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#57564 kérdés:
2db 1gb-os 800mhz-s ddr2-es memóriám van.
bővíteni szeretném.
csak 800mhz-es ddr2-es memóriát tehetek melléjük, vagy mehet ddr3-as és pl 1333mhz-es?
köszi -
#57563 *Mondjuk hardveres-gyorsítás módosítása a böngészőn? -
#57562 Mondjuk hardvergyorsítás? -
#57561 uff, jó hogy szóltok.. akkor egyszerűen nem tudom elképzelni hogy mi lehet, konkrétan leírni talán annál jobban nem is tudom -
BIZ0906 #57560 Sajna lehet monitor hiba :( mert nálam semmi csikozódás nincs. -
#57559 Itt nem látszik! -
#57558 ma vettem csak észre email íráskor, hogy a szöveget ahogy írom jobbra egy szürkés-fekete csík jelenik meg, de pl. az egérnél is, itt a fórumon a felhasználónév kék csíkja is jobbra tolódik el ugyanilyen szürkés csíkban kb 4-5 centiméterig... nem tudom nagyon leírni, ahogy elnézem printen is látszik... szerintetek ez mi, vagy mit lehet vele csinálni?
én gondoltam driver, le is szedtem a legújabb ati drivert, restart, de ugyanez... most akkor vga mehet vissza garanciába, vagy mi legyen?
pirossal karikáztam ezeket a szürke csíkokat, remélem valamennyire látszanak azért... -
Dean Winchester #57557 Udv. Segitseget szeretnek kerni! eszkozkezeloben az egyeb eszkozokon belul rendszer megszakitasvezerloje resznel sarga kerdojelet latok, gondolom ennek koszonheto az a hiba mikor is dvdn levo filmet inditanek el de kis ido utan kek hatteret kapok valami kernel hibauzenettel. Ujrainditom a gepez es a gepen tudok dolhogni csak van olyan dvd aminel ez az eset ujra es ujra elojon.... erre nekem tudna valaki valami megoldast tslalni? Elore is nagyon koszonom a segitsegeteiket! -
Axl Rose #57556 Okés, de azért köszi a fáradozást! -
#57555 hát ezt sikerült belőle kihozni (de inkább kérj segítséget a photoshop topikból)
-
Axl Rose #57554 Igen. -
#57553 ilyen kicsiben? (maga a kép) -
Axl Rose #57552 Én a photoshop Guruk segítségét kérném.
Ebből a képből kellene olyat csinálni, hogy a háttér full nem kell, és a fa szürke legyen.
-
balcsi70 #57551 Sziasztok. Újból visszatérek a kérdésre.Írtam régebben hogy lehet hogy baj van a monitorral mert nem megy ki rá a jel, a PC-ből.Közbe írtátok hogy próba másik videokártyával. (közbe ezt a videokártyát kipróbáltam egy másik gépbe, egyből működött). Aztán hoztam egy működő másik videokártyát de ugyan azt a jelenséget produkálja. A jelenség tehát úgy kezdődött hogy kb 5 perc mire betöltött az XP ,aztán a következő indulásnál 10-perc majd legközelebb fél óra.És mikor már betöltött mintha mi sem történt volna,rendesen működött a gép. (mintha valaminek be kellene melegednie ). Most pillanatnyilag ott tartunk hogy ma pár próbálkozás után sem töltött be semmi -tehát a monitoron a BIOS betöltés sem látszik holott a gép felpörög vinyo dolgozik stb. de monitoron semmi.(most per pillanat működik mert valahogy beindult). Az alaplap kb fél éves. Szerintetek mi a búbánata van? Köszi a tippeket. Üdv. -
#57550 Annyit sikerült elérnem, hogy mostmár csatlakozott rá(nem azt írja, hogy hálózati cím lekérése), de netezni most sem lehet.. forgalomnál a küldött/fogadott vagy nem megy fel vagy csak néha egyesével. -
#57549 Megpróbáltam, de nemjó. :( -
#57548 Próbáld meg a következőt:win+r gépeld be: firewall.cpl majd ezt követően:speciális fül>kiválasztod a hálózatot amin csatlakozni szeretnél>beállítás gomb ICMP fül echo kérés engedélyezése. -
#57547 Sziasztok. Vettem egy routert és be is állítottam az én gépemre, másik géppel wifivel szeretnék csatlakozni az enyémre.
A wifi látja is a netet rendesen, de amikor rácsatlakozok, akkor csak annyit ír, hogy Hálózati cím lekérése és csak villog a két monitor kis ikonja
ötlet? valamit a routeren kéne beállítani? -
#57546 Elsőként vírusra gyanakszom.
Próbáld lefuttatni a Kaspersky rescue CD-t (USB-re)
Bár hardverhibára is gondolok de mondjuk az esetek többségében (kék halállal pedig újraindul) leáll.:D
Például megnézheted a memória épségét a memtest programmal amit emlékeim szerint a kaspersky rescue cd-ben megtalálsz. -
gregtom6 #57545 Hy all!
Minek a jele az, ha a laptop néha elkezd töltögetni, majd egy pillanatban megáll minden, és egy 8-bites gépi pittyenés után megy midnen tovább?
3 hete volt ilyen, meg most az előbb. Dolgozott nagyon a gép valamin, pedig előtte fél órája hozzá se nyúltam, levittem az egeret, h ugorjon elő a tálca, de nem jött. CTRL+ALT+DEL, nem történik semmi, csak dolgozik, majd megáll az egér, pittyen a gép, és megy minden tovább normálisan.
Ez minek a jele? Ezt leszámítva működésileg rendben van. -
#57544 Szevasztok.
Arról érdeklődnék, hogy tudtok e megoldást arra, hogy ha egy rajzot kell kinyomtatnom, aminek a formátuma pdf, miért lesz a nyomtatási sorban figyelve a mérete sokszor 10x akkora, mint az eredeti, illetve, hogy lehet ezt kiküszöbölni, vagy a "terhet" megosztani a gép és a nyomtató között.?
Értsd fogok egy rajzot kimentem autocad-ből pdf-be, autocadben a rajz mondjuk 500kb nyomtatásnál sem lesz számottevően több, majd mikor pdf-et csinálok belőle - a fájl mérete sokat nem változik, de - a nyomtatásnál ez az 500kb 10 mega is lesz, a nyomtató pedig hiányosan nyomja ki, mert kiírja, hogy "out of data". A nyomtató 32 megabájt memóriával rendelkezik. (HP Designjet 500+)
pdf egy akkora kaki, hogy az valami hihetetlen, de sokszor küldenek árajánlat, vagy szakvélemény miatt ebben a formátumban munkát, amit szinte lehetetlen kinyomtatni rendesen. -
foldi6 #57543 sziasztok
HP p1102 nyomtatóm van, érdeklődni szeretnék arról, hogy lehetséges lenne-e a nyomtatóból (magából a gépből) lekérdezni a napi nyomtatási listát és ebből nyomtatni újra. Tehát a nyomtató rendelkezik-e belső memóriával és ezt tudom-e használni. Remélem sikerült érthetően kifejezni magam ;-) köszi előre is a segítséget.
foldi -
#57542 na újrarakva a windows, de így se kapcsol ki
egyéb ötlet? :D -
Probatbicol #57541 Sziasztok !
Van egy Epson Perfection V100 Photo nevű scannerem, win 7 64 bites op.rendszerű asztali gépre kötve (USB). Eddig gond nélkül használtam, de most nulláról újra kellett húznom a windowst és nem tudom beüzemelni újra a scannert.
Letöltöttem a legújabb Twain drivert az Epson oldaláról ami elvileg win32 és 64-hez is jó, felinstallálom a drivert, az újraindítást kér, azután ha rádugom a scannert akkor feljön az 'Eszközillesztő telepítése' ablak ahogy kell, Epson scannert felismeri, dolgozik egy kicsit, majd -> 'Sikertelen', piros X.
A következőket játszottam végig:
-ugyanazon az oldalon lévő régebbi driver próba -> ugyanez az eredmény
-az eredeti, készülékhez kapott CD-n lévő driver -> ugyanez
-különböző sorrendek próbája, tehát először rádugás, csak azután driver install -> ugyanaz
-driver uninstall, registry-ből minden EPSON tartalmú kulcs és bejegyzés törlése, majd kezdés elölről -> ugyanaz
-driver uninstall, scanner rádug, majd miután a windows update nem talál drivert, kézi tallózással megkerestem a a driver .inf-jét, ekkor is ugyanaz, de legalább informatívabb üzenet: 'A drivert nem sikerült installálni mert hiányzik belőle egy bejegyzés' (???).
-kerestem a neten, de nem nagyon találok semmit mindenki azt írja, hogy még az eredeti driverrel is mennie kell bármilyen win-en, és hát nekem is ment előzőleg
-más drivert hiába keresek, minden link végül ide az Epson oldalára visz
Elfogytak az ötleteim, ha valakinek lenne még, azt megköszönném. -
#57540 sok sikert :)) -
#57539 Persze azt tudom:-))
Nagyon drága ez az adatmentés!Asszem csinálok egy ilyen vállalkozást:-DD
Veszek egy újat és csak nem járok így többet! -
#57538 hát szerintem nem volt túl szerencsés ötlet :D
mert ugye azért van zárva, hogy ne kerüljön por a fej és a korong közé... :D -
#57537 Köszi!
De az nem gond hogy bele kukkantottam?? :-))Amúgy azóta jobban pörög csak még így sem jó:-DD -
#57536 kürt - adatmentés
nem tudom mennyit kóstál egy ilyen, de biztos nem olcsó mulatság
de pozitívum, hogy van állapotfelmérés (25 perc alatt) - ingyenesen -
#57535 gondolom az érintkezése már baszakszik
otthon ezt nem igen tudod megcsinálni, ha csak nem vagy elektro szaki :D -
Ezt csinálja nekem is! -
cargame #57533 Nekem is pont ugyan ilyen problemam van :D -
#57532 Sziasztok!!
Van egy Seagate barracuda 7200.10 250gb-os külső vinyóm!
Az a problémája hogy mikor bekapcsolom akkor kicsit bepörög, és kattog csak aztán leáll és megint kattog!
Már egy jó ideje hogy nem müxik!
Tele van sok zenével ,filmekkel,képekkel.
Akkor ezek elszálltak?Nem lehet ezt már megcsináltatni vagy valami?
Választ előre is köszönöm! -
#57531 hi, arra tudtok valami megoldast hogy a gephaz elejen a fulhalgato kimenetnel ha bedugom a fulhalgatot vagy fel sem ismeri a gep vagy ha kicsit megmozgatom felismeri de ha elmozdul mar vagy nem mukodik az egyik oldala a fulhalgatonak vagy teljesen olyan mintha kihuztam volna a gepbol, gondolom ez hardveres hiba, nem lehet kijavitni valahogy? -
cargame #57530 Persze a memoriara értem a kihasználtságot. -
cargame #57529 Le ellenőriztem az összes drivert és frissitettem is azokat egytől egyig. Memoria tesztet futtattam két félét , de még mindig ugyan az. Lassan kitépem a hajamat...A hőmérsékletekkel minden oké. Lassan az marad, hogy újratelepitem a windowst :S mondjuk ami engem idegesit az, hogy alapjáraton 75 % os kihasználtságot mutat a Windows task manager. És mikor netezek akkor 98-99 % ot. -
#57528 Van egy *.Mkv videó fájl,s lejátszásnál a Samsung Tv-n a kép tökéletes,de hang nincsen. Ezzel lehet valamit kezdeni? Újrakonvertálni valamivel? -
#57527 Köszönöm! :) -
#57526 XP-ben a tálcán lévő hangszóróra kattintva (vagy a vezérlőpult>Hangok és audioeszközök az első fülnél a "eszköz hangereje"-nél a speciális gombra kattintva) duplán majd beállítások>Tulajdonságok>állítsd át felvételre majd a mikrofont jelöld be a kiválasztásnál. -
#57525 Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy mikor skypeon, ventrilon, vagy akár TS-3on beszélek akkor sokszor jobban hallják hogy mi megy a gépemen(zene, játék), mint az én beszédemet. Nem úgy mintha hangfalról szólna a háttérben, hanem TISZTÁN.
Valőszínűleg a hangkártya driverben kéne állítgatni valamit de fingom sincs hogy mit és hol.
-XP van a gépen de win7-el is volt ilyen problémám
-a hangkártya integrált realtek
-a füles steelseries siberia, de nem hiszem hogy az lenne baj hogy közel van a mikrofon mert akkor a beszédet jobban értenék...
ui.:bocsi hogy ide írtam ezt, inkább szoftveres probléma ez, de más segélykérő topikot nem találtam =/