64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gergely1991
    Akkor úgy tűnik hogy alaplap lesz.
    Tedd át az összes hardvert egy másik gépbe ha ott is ugyanazt adja akkor nem alaplapi hiba.Előtte nem állítgattál valamit BIOS-ban?
  • george10g
    kihúztad a dvd meghajtót, de még mindig nmem jó, mintha az alaplap adná ki ezt a finom pittyegő hangot. :/
  • gergely1991
    Hirtelen a tápegységre gondoltam hogy lehet túl sok van rákötve,de ott mondjuk vagy leáll vagy újraindul,Esetleg vegyél ki belőle egy optikai meghajtót.
  • Pares
    Nekem is 3 év után füstölt el a 8800GTS-em.
  • george10g
    Szép jó napot mindenkinek!

Problémám a következő! Számítógép bekapcsolása utéán, bejön a windows, 10 perc múlva halk, finom kattanás a gépház felől és elmegy a kép, minden.... de a gép működik, minden ventilátor megy... Videokártya, memória, winchester, ép.... de most újraraktam a rendszert és már a bootképernyő se jön be, mintha valami nem bírná a tehrelést, hogy tudom leeellenőrizni hogy mi a hiba?
  • Calver
    gyors kérdés: mitől lehet az, h egy 8800 GT, ami több mint 3 éve remekül és halkan üzemel, egyszer csak úgy dönt, h na akkor most különösebb igénybevétel nélkül is elkezd veszettül melegedni(?) és pörgetni a ventilátort?
    nemrég pakoltam fel Win 7-et + friss drivereket hozzá, de szerintem akkor még nem kezdett rá, csak egy jó hónappal utána.
    GPU hőmérsékletre GPU-Z két különböző értéket ír, egyet a "meghajtóprogram" szerint, másikat ADT7473 szenszor szerint, ezek közül egyáltalán melyikre érdemes hallgatni?
    valamint: van rá esély, h új driverek felpakolása tojt el valamit?
    és akkor már még egy kérdés: mi egy "biztonságos" hőmérséklet, amin lehet pörgetni?

előre is köszi a segítséget, "csöppet" tanácstalan vagyok.
  • balcsi70
    Az miért van hogy az én gépemre bedugom a hálózatot beírom a 192.168.0.1 és bejön a router.,a másik gép amiről beszélnék hogy be kellene állítani azon még ez se jön be. ???
  • balcsi70
    beírtam de mikor nyomok egy entert nagyon hamar eltűnik, aztán csináltam egy PrtSc-es képet és látom azt hogy Fizikai cím abból három van és az átvitel neve alatt meg mind a háromnál azt írja hogy adathordozó leválasztva.
  • balcsi70
    Ja mindkét a másik két gép is laptop és wifin megy de már nem emlékszem hogy hol állítottam be.
  • Pares
    Amúgy nekem is pont ez a router van. :D
  • Pares
    Hát ezt kérdeztem, hogy mac-filtered be van-e kapcsolva? Ha nem, akkor valószínűleg nem ez a gond. A másik két gép is wifin csatlakozik? Ha nem, akkor az lehet a gond, hogy ki van kapcsolva a wifi a routeren.

Sajnos ezekből a képekből nem sok mindent tudok megállapítani, jobb lenne, ha a router beállításokról csinálnál képet. Beírod a böngészőbe, hogy 192.168.0.1, felhasználónév az valszeg admin, jelszó is talán az (bár kézikönyvben ez bennevan valahol). És azokról a beállításokról csinálj inkább képet.
  • balcsi70
    Ez a Routerem van router és a laptopba meg Atheros AR5B97 es Eireless Network Adapter van. Mit állítsak a routerbe és hol?
  • gergely1991
    Azt hiszem ott a laptopod mac-címét kell beírnod.
    parancssorba getmac
    Router ipcíme felhasználói név jelszó
  • balcsi70
    Mit csináljak? Menjek be a Routerbe a Mac-filterbe és ott? mit kell állítani? hogy azért mégis jelszós legyen de ha beütöm akkor kapcsolódjon.
  • Pares
    Mac-filtered nincs beállítva?
  • balcsi70
    Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Van itthon egy routerem.Két gépen tökéletesen megy a nett.(wifin).Most egy másik laptopon kínozom hogy bejöjjön a jel de sehogy nem sikerül és nem tudom hogy mi a franc baja lehet. Teszek fel képeket hogy milyen folyamatokon megy keresztül.A hálózatot látja be is írtam a nevét (D-Link)+ jelszót próbál is csatlakozni és semmi.Aztán próbáltam a hibaelhárítást is de nem akarja.Ha valaki ezekből a képekből megfejtené hogy miért is nem jön be?,vagy már járt így akkor megköszönöm ha segítene.
    Előre is kép 1 kép 2 kép 3 kép 4 kép 5
  • Pares
    Ehhez hőmérséklet mérő programot használj inkább... Ott az Aida, ami lentebb lett linkelve, RivaTuner, stb.
  • banike
    És ha túl melegedik az érződne a kártyán? Mert semmit se érezni..normális hőmérsékletű
  • gergely1991
    Töltsd le a aida32 diagnosztikai programot, ő egy linkben közli neked hogy honnan kellene hangkártya drivert beszerezni ha integrált akkor ac97.
  • aaasdd
    Sziasztok!
    Van egy HIS Radeon HD4850-es kártyám, amin a bios frissítés közben újraindult a gép majd ezután az indulásnál nem adott képet (a gép csipog). Lehet e ebbe a kártyába még életet lehelni, vagy kuka az egész?

Előre is köszi a válaszokat.
  • tigeroo
    sziasztok!

újraraktam a gépemet, de a hang nem jó rajta (gondolom integrált a hangkártya)

winamp ezt írja ki: bad directsound driver. please install proper drivers or select another device in configuration. error code: 88780078

(ja és kibaszott idegesítő, hogy ha hibaüzenet ugrik fel akkor pittyeg egyet a számítógép, amolyan DOS-osan.)

tudtok segíteni? már raktam rá vagy 5féle random sounddrivert, de egyik sem segít (van egy másik gépem arra tökéletes a realtek ac'97)
  • Pares
    Melegszik a kártya, szinte biztos. Akkor szoktak grafikai hibák előfordulni.
  • banike
    Üdv!

Újonnan vettem egy xfx radeon hd 6790-es kártyát.. beszereltem indulással nem volt gond de aztán gondol egyet és fekete képernyővel vagy kékkel vagy piros fehér csíkokkal lefagy ..nem reagál semmire...cd-s driverrel és internetes legfrissebb driverrel is probálva volt...2 másik gébbe is probálva volt az egyik abból zsiruj minden a legujabb kb..táp kizárva 650-es coolermaster..nem valószínű h a kártyával van a gond mert másoknak is láttam hogy ez a gondjuk illetve driver nélkül/csökkentett módban megy simán.
  • immovable
    Hát a szervizről nem tudok nyilatkozni. Sok sikert. :)
  • Pares
    Ennek annyi. Tegnapelőtt probléma nélkül működött. Tegnap már fura hanggal ment, de a hűtés még rendben volt. Ma pedig be akarom kapcsolni, és rögtön a start után azt írja ki, hogy a venti nem működik jól, instabil lehet a rendszer, meg ilyenek, aztán automatikusan lekapcsolt. Habár most erről a laptopról írok, mert 10 perc után hibaüzenet nélkül elindult, és a szenzorok se mutatnak hőmérséklet emelkedést, de az eszem megáll, hogy fél éves a laptop, és annyi a ventinek... Remélem ha visszaviszem szervizbe nem lesz ott fél évig, mert szükségem van a gépre.
  • immovable
    Lehet, hogy a ventilátor kezdi el megadni magát és azért zajos. De ezer más oka is lehet. Ha garanciális vidd vissza. A sűrített levegős tisztítással pedig vigyázz, mert fagyást okozhat, ha túl közelről fújsz rá. Kapható flakonos sűrített levegő.
  • Soldiers
    vagyis nem sorry
  • Soldiers
    nem tom de nekem csak 1 képet enged
  • Pares
    Sziasztok! Egy HP DV7 6050ec laptopom van. Tegnap és azelőtt is, vagyis mióta megvettem, tökéletesen, csöndösen működött. Nem melegedett túl, minden ahogy kell. Erre ma délután bekapcsolom, és a hűtő környékéről olyan fura rezonáló idegesítő hang fogadott. Nem melegszik túl a gép, már próbáltam leterhelni, minden ugyan úgy megy, csak nem értem, miért ez a hang. Próbáltam porszívóval a venti rácsainál kiszívni a port, semmi változás. Szerintetek ez mitől lehet? Én arra tippelek, hogy túl sok por lehet a hűtőrácsokon+ventin, mást nem igazán tudok elképzelni. Sajnos kitisztítani csak úgy lehetne, ha totál szétszedném az egészet, azt meg nem akarom, jótállás alatt van. A HP oldalán valami olyat mutattak, hogy valamit belefecskendezve (nagy nyomású levegő) lehet letisztítani a hűtőrácsokat. Tipp?
  • gergely1991
    *varázsló(fáradt vagyok -.-)
  • gergely1991
    Például Windows fax és képmegjelenítővel nyomtatásra katt majd előjön egy nyomtatási varászló.
  • Soldiers
    Hi

Olyan kérdésem lenne hogy JPEG fáljt hogy lehet úgy kinyomtatni hogy ne egyessével hanem ahogy jönnek sorban
  • Puhos
    Nem.
  • soproni
    seagate barracuda ATA IV 80gb vinyóm van. igencsak régi.
    elvileg a héten megérkezik az új konfigopm/alaplapom.
    ASROCK 870 Extreme 3 lesz benne.
    fogja tudni kezelni azt a régi darabota??
    várnak az új vásárlásával, amíg nem mennek picit le az árak.
  • zaki
    köszi
  • pityuska
    katt ra
  • rooney8
    igazítsd meg a vga kábelt :D
    nekem amikor ilyen csíkozódás volt, kicsit megmozgattam a vidikártyánál a vga kábelt és jó lett :D
  • Zoli007
    Ha van egy nagy kalapácsod, akkor jó a DDR3 is. Viccet féltretéve, csak DDR2 lehet, és tehetsz 1066-osat is, ha az olcsóbb, de csak 800-zal fog menni.
  • Viktorr
    Sziasztok
    Olyan helyzet állt elő munkahelyen,hogy a számítógépek össze lettek kötve egy szerver számítógéppel,és ezen a szerver gépen látják,hogy éppen mit nézel a neten.
    Van olyan program ami teljesen anonimban tud tartani,még azt sem látja hogy netezel?
  • zaki
    ilyen alaplapom van.
    gondolom csak ddr2-est tehetek bele. de 1066mhz-eset, vagy 800mhz-s legyen(ek)?

köszi