64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • piamania
    pdf fájlba hogy tudok írni?Letöltöttem egy jogviszony megszüntetéséhez egy pdf dokumentumot és csak az adatokat kéne beírni.Kinyomtatni meg most nem tudom.Hogy tudnék bele írni?Köszi
  • amdopteron
    Nem tudom ,hogy hova írjak azért írtam ide!
    Tehát azt szeretném ,hogy van 3db tv.nk mindbe van wifi na már most én azt szeretném hogy lenne egy valami :Dami routerel össze van kötve és megtudnám nyitni a filmeket... kicsit hülyén írtam le..:Dde hátha valaki megérti lényegébe ilyen hálózati multimédia lejátszó...:)vagy nem tom ha valaki megtudná mondani hogy mi lenne megköszöném
  • Gman2142
    Sziasztok!
    Írtam korábban a #57690 kommentben hogy sorban kapom a kékhalálokat. Azóta sikerült szereznem egy kölcsön ramot (kingmax 800mhz 1gb) ezzel tökéletesen működik a gép. Kipróbáltam újra a saját ramjaim(2x 2 GB corsair 1066Mhz), ugyan abba a slottban raktam őket egyenként amiben most is van a kingmax, és mind2nél jöttek is a kékhalálok. Ezt nem értem, hogy mehet egyszerre tönkre mind2 ram? Amúgy kb egy éve voltak hasonló gondok, szintén ilyen kékhalálos eset. Akkor egy ismerősöm elvitte a gépet majd mondta hogy a ramokat átállította 1066Mhzről 800ra, és így stabil lett. Lehet ezek közt összefüggés? Az alaplap bootoláskor írja is hogy 800on vannak a ramok. Amúgy az alaplapom már kétszer volt garanciálisan cserélve (igen, tehát ez a 3.) Amikor legutóbb volt a szervizben ahol vettem a gépet akkor lett beletéve ez a Corsair memória, a Geilt (800 Mhz) cserélték ki erre mert azt mondták hogy nem volt stabil.
  • TomBond
    Igen ez az elem! Ami neked "fontos" az a legalsó sor "CR2032"! Ez az elem típusa. Kicseréled és nem kell állítgatni.
  • maxval bircaman
    Minden este áramtalanítom a számítógépemet. Aztán amikor reggel bekapcsolom, mindig azt mondja, hogy 2001. január 1. van 00:00, s mindig be kell állítanom az időt.

Ezt kb. 3 hónapja csinálja. Egy ismerős szerint lemerült az eleme. Ez lehetséges? Ezek szerint vegyek egy új elemet? Mivel nem vagyok biztos a dolgomban, lefényképeztem azt, amit az elemnek gondolok:
    https://picasaweb.google.com/114473313381814362293/Temp#5707047032508502482

Tehát vegyek egy ugyanilyen elemet és rendben lesz minden?

• maxval bircaman
    Volt a gépemben 1 db 1 GB-os RAM. A legelső (A1) lyukban.

Vettem 1 db 2 GB-os RAM-ot. Betettem a B1-es lyukba, mert úgy tudom, hogy az A1/A2 és a B1/B2 lyukpárban csak azonos lehet.

Most a gép azt mondja, hogy physical memory 3072 MB, viszont available memory 2,09 GB. Akkor most hová tűnt 1 GB? Vagy ennek így kell lennie?

• Molnibalage
    A gépemről net megosztása van, egy másik gép felé. Ezt az üzenete látom a hálózat advanced részében.

Ez mi...? A másik gépet látom a hálózaton, de a net megosztása nem működik.

A másik kérdesem az lenne, hogy hogyen lehet megváltozatatni azt, hogy ha a win beépített fájlmegnyitó ablaka felnyílik, akkor ne az asztal legyen a default. Azt sem tudom, hogy az mitől lett elállítva. Régen mindig ott nyílt meg, ahol utoljára használtam.
  • soproni
    AMD FX4100 procimat ezzel a Zalman hűtővel hűtöm cnps 10 extreme
    Azonban az a baj hogy csak úgy tudtam felcsatolni a rögzítőt hogy lefelé van a ventilátor és a VGA felé néz, úgy tudom sajnos 90 fokban nem forgatható a cucc,csak 180-ban talán. Fel vagy le néz az AM3+ lapon. Jobb lenne ha a gép teteje felé nézne a venti? Ott pont "lukacsos" a ház,venti helye van ott Thermaltake MSI háznál. Így is alapból 33 fokos a proci,terhelés alatt max 41. Eredményezne változást az elforgatás?
  • tommygear
    hát ez kuka, vagy szervízben kondicsere, bár egy 10 éves alaplapra nem érdemes költeni már
  • jazzy
    Lehet AIDAban rossz helyen nézem? Magyaron van nekem -> számítógép -> érzékelő -> hűtőventillátorok, és ott csak a GPU van, ami most 926 rpm. De BIOS kiírta pedig CPUt is rendesen.

Procim: CPU típusa DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 555, 3200 MHz (16 x 200)

Lap: Alaplap neve ASRock 970 Extreme4 (2 PCI, 2 PCI-E x1, 3 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
  • Zoli007
    Hát ez fura. Ha a BIOS kiírja, akkor a progiknak is ki kellene.
  • lamase
    A következő a hiba: A gép bekapcsol power led nem világít, nem sípol. Az összes ventillátor megindul, majd a gép pár másodperc után leáll és automatikusan ismét bekapcsol. Bekapcsolás után minden ventillátor pörög, power led nem világít, csak ami az alaplapon van. Képet monitorra nemad. Mi lehet a hibás? Alaplap? Táp?
  • jazzy
    Az lehet, hogy én gondolom rosszul és a táp csinálja?
  • jazzy
    Kiírja, 2106 RPM-et írt, de full on-ra van állítva, viszont miközben állítgattam, hogy Automatic 50fok, akkor még 40 fokon volt, viszont valamelyik hűtő elkezdett pörögni megint mint a barom és a hőfok elkezdett menni 50 felé, de az rpm nem változott, a videókártya hűtőjét kiírja az AIDA is, 1800-2000 körül szokott menni amikor megy valami játék, most 1000.
  • Zoli007
    BIOS kiírja?
  • jazzy
    Az mitől van, hogy sem az AIDA, sem a SpeedFan nem írja ki a cpu ventilátorom fordulatszámát? A hőmérsékletet kiírja, ami jó is, terhelve 50 fok körül mozog, nyáron nagyon melegben is 60, de bizonyos játékoknál rettenetesen hangos lesz és kíváncsi vagyok mennyire emelkedik meg. Hogy csináljam meg, hogy kiírja?
  • RYO21
    Azthiszem Asus A7N8X az alaplap pontos típusa.
  • RYO21
    Sajnos nemtudom, mert nem az enyém a gép, hanem az unokatestvéremé. Egyébként az alaplap egy 2002-es asus.
  • zritya
    Szia! köszi a gyors választ, meg néztem nem melegedik túl 50 fokos volt maximum, viszont próbálgattam a játékokat és Windows ablakosban nem fagyot le, de teljes képernyőn lefagyott.
  • gergely1991
    Az a utolsó kettő nem tűnik szépnek,előtte nem ilyen volt?
  • RYO21
    HDD nélkül egyszer elindult, viszont akkor valami checksum errort dobott ki. A processzor szorzóját már próbáltam levenni (mert az FSB-t nem bírtam) a felére, de az sem segített. Itt egy kép a kondenzátorokról:

• gergely1991
    Tedd át a merevlemezt, a másik gépbe és próbáld meg onnan BOOT-olni.Ha azt kéri hogy a processzor teljesítményét vidd le akkor (egy próba erejéig) levehetnéd.:)
    Az a "genny" amit említettél lehet pl.:egy földelés, de ha előtte nem volt ott akkor:Mély fájdalommal tudatom, hogy az alaplapod itt bejezte stabil működését.
  • RYO21
    Üdv!

Lenne van egy kis (nagy) probléma egy számítógéppel. Eleinte csak a windows fagyott, de mostmár odáíg fajult a probléma, hogy be se akar kapcsolni a gép. Próbáltam új windows-t telepíteni rá, de a telepítés közben úgy lefagyott, hogy még a kurzor se mozgott. A legdurvább az, h még a reset gomb se működött, úgy kellett kihúzni az áramból. Próbáltam a BIOS-t a defaultra állítani de semmi sem történt. Néha bekapcsol, és elkezd bootolni (de lefagy közben) néha még a BIOS-t(!) sem tölti be. Egyszer így csinál, másszor úgy. Próbáltam már a CMOS-t jumperolni, de semmi. Néha kiír valami errort, hogy a CPU órajellel van probléma, és hogy csökkentsem azt. De kérem, hát nincs overclockolva. Próbáltam már kitakarítani illetve a kontaktokat megmozgatni is. Ez sem segített, viszont az alaplapon észrevettem, h pár kondenzátorból ki van folyva valami genny. Lehet, hogy itt hardverprobléma van?
  • MR ME
    sztem nézd meg esetleg h nem e melegszik túl a videókártyád
  • zritya
    Sziasztok!
    Olyan gondom lenne hogy be szokott fagyni a gépem bizonyos játékoknál, és nem lehet mást tenni újra kell indítani mert semmire nem reagál, fagyás szokott lenni a Dirt3, GTA IV, NFS World (menüben is meg fagy néha dirt 3-nál) , de a league of legends nél nem szokót befagyni sem a minecraft-nál. Ha esetleg valakinek lenne valami ötlete mit lehetne vele csinálni azt meg köszönném.
    Előre is Köszönöm!
  • karajjj
    az avast kb annyit ér ebben az esetben, mintha adnál a szarnak egy pofont, ebből telepítés lesz
  • ForzaInter
    Köszi, megpróbálom.
  • WinStar
    köszönöm a tanácsokat.
    XP-t semmiféleképpen nem telepítek,eddig nem csinálta ezt szóval...akkor nyomatok egy víruskeresést.Remélem az Avast megtalálja!
  • Calver
    biztos h a képernyő és nem a winchester?
    valószínűleg bad sectorokkal van teli vinyód, futtass rajta végig egy lemezellenőrzést (sajátgép, meghajtón jobbklikk, tulajdonságok, eszközök(?), hibaellenőrzés(?), valami ilyesmi, angol win7-em van), és nézd meg előbb említett HDD Sentinel-el.
  • gergely1991
    "bejön egy kék képernyő ahol egy csomó felírat van"
    Kékhalálnak (más néven blue screen of death BSoD)nevezik,ez természetes folyamat mikor a operációs rendszer nem tud kilépni egy rendszerhibából.Ha elcsíkozódott a kép akkor vagy a driverrel vagy éppenséggel a videokártyád az utolsókat rúgja,ha lassan tölt be akkor lehet hogy nem elég neki az erőforrás akkor mondjuk windowsxp-t kell rá telepíteni vagy bővíteni,ha előtte nem produkálta ezeket akkor itt vírusról lesz szó(ez is lehet magyarázat a képernyős problémádra).
  • Calver
    valamilyen particionáló programmal várhatóan könnyedén helyrehozhatod (Acronis Disk Director vagy Partition Magic, én előbbit ajánlanám), de előtte érdemes File Scavenger-rel (vagy másik hasonló programmal) lekapni róla az adatokat, és lementeni másik vinyóra.
    utána futtass végig azért egy lemezellenőrzést a meghajtón, HDD Sentinel erre meg a barátod.
  • WinStar
    Sziasztok.A segítségeteket szeretném kérni.Olyan problémám lenne hogy mostanában csinálja azt a gép hogy elcsíkozodik a képernyő majd utána bejön egy kék képernyő ahol egy csomó felírat van és 5-sével elkezd számolni 100-ig majd újra indul.Ez mitől lehet?Mi lehet a baj?
    A másik ami zavaró mostanában hogy iszonyatosan lassan kapcsolja be a windows 7-et....ráadásul a képernyő is kattog és az asztal is lassan jelenik meg....ez mitől lehet?
    A másik problémám hogy win7 32 bites ultimate-em van,és sok játék telepítésnél megakad a telepítő,és mindig ki kell hagynom fájlokat...és nemtudom ez mitől lehet :S
  • ForzaInter
    Sziasztok!
    Olyan problémám lenne, hogy az egyik winchestert nem lehet megnyitni a gépen.. Ott van a sajátgépben felismeri, de azt írja ki, hogy 0 foglalt és 0 szabad hely van rajta. De nagyon fontos adatok vannak rajta, konkrétán minden ami számít, ezért kéne valami segítség, hogy mivel tudnám lementeni az adatot róla. Egy ismerősömnél volt pár napot a winyó, valami programot lefuttatott rajta, és ott annyit kiírt a program, hogy mennyi a foglalt és szabad hely rajta, tehát az adatok elvileg rajta vannak. Még annyit, hogy az alkatrészek nem rég lettek kicserélve a gépben a winyó kivételével minden gyakorlatilag, és win7 van fent, előtte mikor a régi alkatrészek voltak benne és xp volt fent, akkor még felismerte a winyót és simán működöttt.
  • karajjj
    winyó esetleg?
  • Gman2142
    Sziasztok!

A segítségeteket kérném abban hogy mi okozhatja a gépem folyamatos kékhalálait. Több féle hibakódot is kiír ilyenkor.
    Itt egy kép a blue screen viewerből:

http://noob.hu/2012/02/01/Dwm_2012-02-01_18-25-43-79.jpg

A képen is látszik a dátumoknál hogy teljesen véletlen szerűen jönnek elő, van hogy 1-2 napig hibátlanul működik, van hogy napi 1x mondja be az unalmast, de van hogy 5x egymás után újraindul, mert már az oprendszer bootolása sem sikerül neki. Pedig nem sok minden változott a gépen, mostanában nem telepítettem programokat játékokat. Érdekes például hogy az x-fire programból elvesznek a beállítások. Futtatam egy memória tesztet pendriveról de az nem jelzett hibát, és cserélgettem is őket, volt hogy 1xre csak 1 volt az alaplapon, de így is jelentkezett a hiba,1xre a kettő biztos nem romlik el(szerintem). A kékablak szinte bármikor feljöhet (filmnézés,netezés,játék közben). Nem rég telepítettem újra az oprendszert, mert már az előzőnél is jelentkezdtek a problémák. Akkor 32 bites win 7 ultimate volt fent most 64-es.

Intel Core 2 Duo E8400 3000 MHz, Asus P5N32-E SLI,4 Gb Corsair XMS2,NVIDIA GeForce GTX 560 Ti OC 1 Gb, Táp: coolink cp-5012p 500 w

A válaszokat előre is köszönöm.
  • tommygear
    úgy néz ki jó lett a dolog
  • tommygear
    köszi a tippeket
    de közben meglett a hiba, felfújódott az egyik kondi a tápban, gyors kondicsere és indult elsőre, de még nem kiabálom el
  • gergely1991
    Elsőként vírusra gyanakodtam(BOOT), de látom hogy 1mp akkor ez hardvereshiba.Végső estben egy tápcsere vagy alaplap, még így hirtelen a cpura(pl.:hűtés) gondoltam talán ott.
  • Calver
    dúrd végig kábeleket egynek, rángass ki mindent, dugd be újra, stb.
    meg nézd meg az alaplapból bekapcsoló gombba futó kábelt, szvsz meglehet, h ki van mozdulva/meg van törve, azért érzékelni úgy, mintha kétszer lenyomnád bekapcsológombot és kapcsol ki kapásból(?), már ha ez történik.
  • tigeroo
    van egy feliratfájlom (időbélyeggel), word doksi. meg egy avi videóm.

hogyan tudom ráégetni legegyszerűbben a feliratot? virtualdubbal próbálkoztam (filter > ssa konvertálás majd rárakni) de nem jeleníti meg!
    kérlek segítsetek

(vagy ha valaki ért hozzá elküldeném neki a videót + a txt fájlt, aztán feltölthetné zippyre a kész videót), mert a héten már bemutatnám a témát.

amúgy erről lenne szó, ehhez csináltunk magyar feliratot...