64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#57684 de az is érdekes, hogy ha kikapcsolom a gépet mondjuk egy 20 percre akkor utána normálisan elindul, de ha hagyom több órára és csak utána kapcsolom be akkor elkezdi megint -
#57683 hát az nagyon fasza akkor :\ köszi -
#57682 Vagy a tápegység, vagy az alaplap akarja megadni magát, illetve azon egy kondenzátor vagy vmi hasonló. Nekem is volt hasonló, 2x is. Egyszer a táp, egyszer az alaplap volt a ludas. -
#57681 Sziasztok!
Napok óta probléma van a gépemmel, alig akar elindulni, megnyomom a bekapcsoló gombot, bekapcsol a gép 1mp-re és azonnal ki is kapcsol, de ezt eljátsza vagy 10 alkalommal mielőtt betöltene a windows... próbáltam visszaállítani a bios alapbeállításait, de ez se ért semmit. Mi lehet a probléma mert már idegesít nagyon? -
#57680 Malwarebytes antimalware,Kaspersky Virus removal tool illetve Kaspersky Rescue CD(USB-re) szoftverrel is nézd meg azért. -
blc #57679 Köszia választ,
Már napok óta induláskor megnézem tehát még hideg a vas, a HDD- igen van hely elég, de most hogy a videó karit említed, Kb két hete egy új tuner kártyát raktam bele a régi nem működött. Lehet hogy ennek az installálása befolyásolja. Persze akkor azonnal kellet volna jelentkezni a témának nem hetekkel utána.A dvd írás sebességét ez hogy befolyásolhatja?
Vírus!!! lehet, az írtó nem visított. Az új tunerhez kerestem volna tv néző progit (Christv prf-t) az eredeti nem jól rögzíti a hangot, csak dadog.A christv-t ismerem elég jó de nem találtam csak a butítottat.Lehet.hogy ekkor fertőződött le.Hát elég hihetetlen de benne van a pakliban. Két napja DV kamerából vettem ki filmet, szerkesztetem,vágtam effektek stb.nem tapasztaltam lassulást a megszokott tempóban dolgozott. A vírus irtó minden nap ellenőriz és nem jelez.Egyenlőre várok jobb tippem nincs. Köszi a jó szándékot. Üdv
-
#57678 A HDD-en elegendő szabadhely van? Mert ilyenkor okozhat lassulást.
Töredezettségmentesítés, lemezkarbantó,lemezszektor javító(chkdsk parancssori parancs), lefutott? Cseréltél akkor vírusirtót? -
#57677 Így elsőre a videodriver/videokártyára vagy vírusra gyanakszok.De lehet hogy a táp nem bírja. :S
Persze a #57674 is valószínű. -
blc #57676 Üdv Mindenkinek!
Talán valaki már járt így és tudja mi a gond a gépemmel.
Néhány napja (kb5)észlelem a jelenséget. Át akartam másolni egyik könyvtárból a másikba kb 900Mb fájlt,de 10 perc után talán egy harmada ment át és egyre lassult.Nem tulajdonítottam neki jelentőséget már rég óta ment a gép gondoltam bemelegedett megunta az életét stb. Másnap ugyan az a jelenség nem lehet kivárni mire átmásolja a fájlt kb 30 perc alatt ment át a 900Mb. A szemem igazán akkor nyyílt nagyra mikor egy dvd-re írtam ki adatot. A 4,2 Gb 85 perc alatt íródott ki. Máskor max 10 13 perc.
Egyébként minden rendben működik mást még nem tapasztaltam.
Szeretném megtudni járt-e már valaki hasonlóképpen és mi a megoldás?
Az OS XP prof, A gép nem mai darab de elég jó dolgozik, a proci P 4 1,7 GH-s memória 1,2 Gb
HA valakinek ismerős a téma legyen szíves írja meg.
Köszi előre -
#57675 Windows xp esetén:sajátgép>tulajdonságok>speciális>Indítás és helyreállításnál beállítás gomb>Automatikus újraindítás(Ebben az esetben kékhalált kell látnod ez segít a hiba azonosításában).
Ha más oprendszered van attól még megpróbálhatod.
-
#57674 esetleg túlmelegszik valami? -
batman2121 #57673 Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy újraindult a gépem. Teljesen véletlenszerűen, van amikor, több program, játék is fut, van amikor semmi, csak újraindul, vagyis hirtelen leáll, mint ha kihúztam volna a 220ból, és elindul. Elindul, és valamikor jó, valamikor addig sem jut el hogy "Üdvözöljük". ilyenkor kikapcsolom, beljebb nyomkodok mindent, és megy.
Tápot most cseréltem. ramok is jók benne. -
Dean Winchester #57672 üdv.
jó lenne a megoldás erre, esetleg valami progi van amivel kilehet törölni minden nyomot a gépből?
Ha kell akkor 21 naponta megjátszom ezt, hogy törlöm véglegesen fileokat majd újrarakom mert sajnos másik progit még nem találtam ami érzékelné a tv kártyám és megjelenne benne minden tv adó!
megvenni meg sajnos nem tudom mert 15k-m nincs most jelenleg ilyenre.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
chris-tv 5.64re crackje nincs valakinek? ha csak sima regisztrációt csinálok akkor indítanám el a tv progit akkor a gép kikapcsol.
-
#57671 Mondjuk kapcsold ki a mac filtert ideiglenesen.
vagy
Azthiszem a wireless settings>mac-filter menüben vedd fel a laptop mac-címét
parancssorba gépeld be a gatmac parancsot majd a ott megjelenő mac címet begépeled majd a enable kiválasztod. -
Pares #57670 Egyébként szabad megkérdeznem valamit? Ugye ez a szegény vinyó nem valami akrobatikus műrepülés kelléke lesz? Azt azért nem javaslom, még a végén valami baja esik a repülőgépnek vagy a pilótának. -
Pares #57669 Akár medencéstől is szállíthatod, a vinyó halhatatlan! Komolyra szórva a sót, nincs benne semmi folyékony, amit nem szabad megkeverni. -
#57668 Kérdés: Egy számítógépet amiben természetesen van winchester is bármilyen formában lehet szállítani ? Tehát a winchesternek nem lesz baja legyen a gép fejjel lefelé, oldalra döntve, stb ? -
napstR #57667 sziasztok! szerintem nem kell új topicot nyitnom :) államvizsgához kellene egy informatikai biztonsággal kapcsolatos elméleti kérdést normálisan kidolgoznom.
"Milyen lépésekből áll egy távoli (hálózaton keresztüli) támadás? Milyen felderítésre használható eszközökkel milyen információkhoz lehet jutni?"
ilyeneket kéne mondani, mint:
Felderítés, nyomkeresés
Scannelés
Kiértékelés
Hozzáférés megszerzése
Jogosultságok kiterjesztése
Hátsó ajtók nyitása, nyomok elfedése
felderítésen belül mondjuk:
Passzív felderítés
Aktív felderítés
Információk
-IP címek (DNS)
-szolgáltatások
-operációs rendszer
-protokollok
sajnos nem nagyon találtam a neten, ehhez érthető rendes leírást. remélem ti tudtok segíteni. :) előre is köszönöm! üdv. -
#57666 Rendben, először megpróbálom aida32-t. Köszi a tippet! -
#57665 Az aida32 általában segít ilyen helyzetekben(közvetlen linket ad a driverhez).Ez bizony az eszközmeghajtó szoftver hiánya okozza ilyenkor a windows alap videodrivere lép működésbe.
Végső esetre egy rendszer-visszaállítást javasolnék. -
#57664 Sziasztok!
Toshiba notebook-om van, amiről töröltem a videókártyához tartozó drivert...
A problémám az lenne, hogy az óta nem tudok 1024x768-nál nagyobb képernyőfelbontást beállítani, és egy játék sem indul el. Az eszközkezelőben a videókártyák menü alatt az egyiknél kis sárga háromszöggel jelzi a hibát, amikor rámegyek 10-es hibakódot ír ki.
A notebookban kettős grafikus rendszer van, van egy integrált és egy különálló videókártya is. Az AMD honlapjáról próbáltam drivert letölteni, de azt írja, hogy frissítsem az illesztőprogramot, és ötletem sincs, mit tegyek. :(
Processzor: AMD A6-3400M APU with Radeon HD Graphics (1.40Ghz)
A másik videókártya típusára nem emlékszem pontosan, AMD Radeon 6XXXG talán, ha van ilyen.
Legyetek szívesek segíteni, és bocsánat a pongyola megfogalmazásért! :)
Előre is köszönöm! -
#57663 koszi! :) vegul is am3 lett es egy passziv radeonos kari, tuti ami tuti :) -
karajjj #57662 szerintem kéne lenni hangnak rajta, az ilyen integrált dolgokon szokott -
#57661 Sziasztok!
Szeretnek osszedobni tesomnak egy lowcost 1080p capable mediagepet. Tervem:
olcso H61m lap amin van hdmi + g620 proci...
kerdesem inkabb az lenne, hogy a televizion (3 eves 42-es pana plazma) lesz hangom? :)
fontos lene tudnom, mert ma meg este rendelnem a cuccokat, holnap este szereles, 7vege filmezes project lenne :)
ps: egyelore hdmi marad, hogy menjen... kesobb raer szorakozni a lapi hangkari vs erosito temakorben :)
koszonom szepen :) -
karajjj #57660 mentsd el azt a számot is a névjegyhez, ha ilyen probléma van -
TomBond #57659 Próbáld meg a számot +3670... formátumba beírni. -
Axl Rose #57658 Újabb probléma:
Az mitől lehet hogy Vodás telefonba beírok egy számot+nevet a névjegyzékbe, és amikor az felhív nem írja ki, hogy Gizi, Józsi, stb., hanem helyette a telefonszámot.
Pedig benne van mind a telefonkönyvben és egyiknek sem a nevét írja ki, hanem a számot... ? -
#57657 csipog a géped amikor bekapcsolod? -
mongoose789 #57656 Az a gond hogy azt a tippet adták hogy vegyem ki a ramot mert akkor az alaplapnak csipognia kéne hogy nincs memória behelyezve... meg is tettem és láss ccsodát nem csipogott! ha most galyra ment a deszkám nagyon fasza lesz, de meglestem és külső égés illetve fizikális kár nem látható :S -
#57655 Ha a venti nem pörög akkor tápegység.Ha igen videokártya(nagyobb valószínűséggel) vagy alaplap ezekre gondolok.Cseréld ki a videokártyát és próbáld meg újra. -
mongoose789 #57654 hát. megint én. ma játék közben el ment a kép. restartoltam és se csipogás se kép semmi, segítsetek! -
#57653 Üdv!
A következő lenne a problémám. Nemrég szert tettem egy notebook-ra, és mivel nincs itthon router, ha azon akartam netezni, mindig átdugdostam az asztali gépből a netkábelt. Eddig ezzel a megoldás tökéletesen működött, de tegnap óta hiába dugom be a netkábelt a notebook-ba, nem igazán szuperál a net. Szinte semmi nem jön be, ami meg véletlenül mégis, az meg írtó lassan tölt be... Mi lehet ennek az oka? A hálózati diagnosztika ezt írja állandóan: "Úgy tűnik, a számítógép beállításai megfelelőek, de az eszköz vagy erőforrás (DNS-kiszolgáló) nem válaszol."
Ha visszadugom a netkábelt az asztali számítógépbe, akkor egyébként tökéletesen működik az internet, éppen ezért vagyok ennyire tanácstalan. -
mongoose789 #57652 Na szédszettem a tápot kicsit megtakarítottam domestoszos vízzel á nem. Kifújattam össze dobtam aztán elindult a vinyóval szórakozott még egy kicsit de sztem azért mert vmit rosszul dugtam össze de most már működik. -
#57651 Első körben tápnak tűnik. -
#57650 Például CPU rendeletesség(felmelegedés), alaplapi gond vagy mégis csak a tápegység a ludas.Szerintem egyenként cserélgesd a benne lévő hardvereket,tedd át őket egy működő gépre.Amelyik hibás ott lehet a gond.
Várd meg mit írnak a többiek. -
mongoose789 #57649 sziasztok! hatalmas problémám van. be szeretném kapcsolni a gépet, a ventik fel is pörögnek de 2-3 másodperc elteltével a gép kikapcsol és újraindul és ez addig ismétlődik míg nem áramtalanítom. a táp viszonylag új (6 hónapos). a gép 2-3 naponta van kikapcsolva 12 órára. kérlek segítsetek -
#57648 Nagy nehezen sikerült megcsinálni. Fel kellett rakni valami progit és még a telefonon is bohóckodni, de még az USB-ra dugás után is engedélyezni kellett ezt-azt.
Na, ennyit a telefonok "okosságáról"... -
Malganis #57647 Sziasztok!
Most vettem egy DELL n5111 (15r) típusú laptopot i5-ős sandy bridge-es processzor és egy geforce gt 525m videókari van benne. A win7 látja mind a 2őt de nem engedi feltenni az nvidiának a kezelőjét. Szobatársamnak egy pavilion dv6 -osa van ugyan ez a proci csak ati videókarival, neki se engedii feltenni a catalystot. Ha letiltjuk a sandy-t az eszközkezelőben akkor "nagyon csúnya lesz a kép".
Valami ötletetek van? -
#57646 Általában valami Samsung new pc studio-t kell használni a telefon és a pc közötti szinkronizálásához.Esetleg a telefonod beállításában nincs olyan hogy Számítógépes kapcsolatok vagy ahhoz hasonló a telefon beállításában? -
#57645 A Samsung Galaxy S-5570 mobiltelefont USB-re dugva nem ismeri fel meghajtóként az oprendszer. Tölteni tölti, de mást nem tudok csinálni vele. Mi a teendő...? Driver kell?