64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • 12346
    Szevasztok!

Nem tudom mennyire passzol ide, de már mindenhol kérdeztem:)
    Volna egy régebbi Acer Travelmate, friss XP SP3-al, ami olyat próbukál, hogy akksi nélkül gyönyörűen megy. Amint beszúrom az akksit, elkezd kegyetlenül lassulni, és a végén gyakorlatilag fagy egy fél percen belül. Akksi kivesz-betesz, restart: ezt követően XP csilingelés, hogy belépett, és ennyi. Kurzor középen marad. Csökkentett módban, BIOS-ban, boot közben viszont hibátlanul megy akksival is. Ha valaki tud valami tippet, köszönöm szépen! Már sikítok tőle:)
  • Puhos
    Vagy Open Office-al is megtudod csinálni!
  • TomBond
    Ha van MS Office a gépen akkor abba beilleszted és elmented pdf-ként.
  • sanyiute
    és ugyan ez pl van több PDF file és ezeket eszbe tenni!
  • sanyiute
    sziasztok lehet egy elég noob kérdést fogok fel tenni de JPG file-okat olyan 30-40db-ot hogy lehet betenni 1db PDF fileba? vagy hogyan lehet át konvertálni/megszerkeszteni válaszokat előre is köszönöm!!!
  • gergely1991
    Például videodriver frissítés?
  • wollnerd #57758
    ?
  • Danyi95
    Köszi, tényleg jó!
  • TomBond
    aTube Catcher
  • Danyi95
    Üdv. Lenne egy olyan kérdésem hogy melyik programmal tudnák letölteni youtuberól úgy, hogy az csak a hangot töltse le?!? Válaszokat előre köszi! :)
  • Danny1987
    hello itt is megprobálom hátha valakinek van valami tippje
    A gépem 2 naponta inditás után leáll.
    Érdekesség hogy van egy tartalék tápkábelem és azt cserélgetem 2 naponta és elindul.
    Mi lehet a gond?
  • wollnerd #57753
    Tegnap telepíteni próbáltam egy Logitech C600 webkamerát, telepítés után próbálgattam a programjában, azt láttam hogy csak a legalacsonyabb felbontásban látszott a kép a többiben nagy fehér. (a legmagasabban is) leszedtem a logitech Vid progit, települt, majd újra próbáltam, még mindig nagy fehér, kb. 20 másodperc múlva... kékhalál, ezzel a hibával!
    DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
    Windows 7 64 bittem van. Nagyon kezdő szinten kezdem ezt az egészet.. (Az angol tudásom is gyenge kissé..)
    win7 1. kékhalála után ki is húztam a USB-ből. Nem is értem... a telepítőlemeze azt mondja hogy a wiin7-re is telepíthető...
    Mit tegyek? THX!
  • gergely1991
    Elképzelhető hogy videokártya(vagy hűtés vagy driver frissítés vagy az eszköz az utolsókat rugdossa).
  • Czdano
    Sziasztok! Az miért van, hogy mikor több videót nyitok meg böngészőben/magasabb felbontáson játszok/videót nézek media playerben akkor a gépem véletlenszerűen megadja magát?

Csak csipog egyet, egér/kép megáll, néha kékhalál is bekövetkezik.

Én videókártyára gyanakszok mert nem mai darab (8600 GTS)..de gondoltam megkérdezem hátha volt valakinek itt ilyen problémája és megoldotta szoftveresen :>

• Magnumrolcsi
    Van egy Lenovo Y560 as laptopom. Fent van a slidenav, de nem működik. Korábban jó volt, 1,5 hónapja lett újra telepítve a gép, azóta nem működik. Hiába húzom végig az érzékelőkön az ujjam, semmit sem reagál.
  • gergely1991
    Induláskor nyomogasd a F8 billentyűt, majd ott kiválasztod a rendszerhiba utáni újraindítás letiltása lehetőséget.Mikor a Windows indulni akar, akkor nem újraindulna, hanem kékhalállal leáll.Látsz egy "leírást" hogy, mi okozta a kékhalált.Lejegyzed és a Google segítségével ellenőrződ.
    Ha nem talál operációs rendszert, mondjuk azért lehetett. mert véletlenül mégiscsak azt húztad ki amelyiken volt, vagy a vezeték megsérült(próbáld hogy kicseréled).A BIOSban egyébként le lehet tiltani az integrált eszközöket, de mivel minden BIOSnál máshol helyezték el ezeket a beállításokat, így nem igazán tudom megmondani.
  • maxval bircaman
    Kösz. Akkor nyugodtan vehetek bármilyet.
  • Zoli007
    1-ed van, de oda-vissza kompatibilis.
  • maxval bircaman
    Szeretnék mást is kérdezni, mert látom, hogy sok a hozzáértő ember itt!

Hogyan tudom megállapítani, hogy alaplapom milyen: SATA1 vagy SATA2?

Megnéztem persze a dokumentációt, ott ezt találtam:
    "Southbridge
    6 xSATA 3 Gb/s ports
    Intel Matrix Storage Technology: Support RAID 0,1,5,10
    JMicronŸ PATA and SATA controller
    1 xUltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devices
    1 xInternal SATA 3.0 Gb/s port
    1 xExternal SATA 3.0 Gb/s port (SATA On-the-Go)
    Support RAID 0,1,JBOD
    (by 1x External SATA & 1x Internal SATA)"
    Ez mit jelent?

Kérdésem oka: jelenleg van 2 db merevlemezem, mindkettő 80 GB-os. Az egyik 5 éves, a másik 7 éves. A 7 éves időnként akadozik is már. Azon gondolkozom, hogy ebben a hónapban veszek egy új merevlemezet, olyan 300-500 GB körüli nagyságút. Egyébként is át akarok térni a Windows XP-ről a Windows 7-re, mert a munkahelyemen Windows 7 van a hivatali gépemen, s 30 %-kal gyorsabb, mint az otthoni gépem. Meg egyszerűen nem elég a 160 GB már. Ebből 100 GB-ot csak a 15 éves fiam játékai és zenéi foglalnak el.

Azonban körülnézve a kínálatban, megdöbbenve tapasztaltam, hogy ott beszélnek SATA2-ről, SATA3-ról, s más hasonlókról. Láttam is egy nagyon szép merevlemezt, de azt írja, hogy "transfer 6 Gb/s", ez akkor nem jó nekem, mert az alaplap csak 3 Gb/s-t ír?

Szóval: milyen az alaplapom, s milyen merevlemezt kell keresnem hozzá? Nem szeretném, hogy az történjen, hogy veszek valami túl modernet, ami nem kompatibilis az én 2007-ben vett alaplapommal! Az alaplapot meg nem szeretném cserélni, mert egyrészről jó az még (2007-ben az akkori egyik legdrágábbat vettem), másrészről meg, nem tudom egyedül megcsinálni az alaplap-cserét, ehhez szervízbe kell vinnem a gépet, viszont egy új merevlemezet még én is be tudok szerelni...
  • maxval bircaman
    Kösz. Azt hiszem, ez volt a megoldás. Reseteltem a BIOS jumpert (előtte másfél óráig kerestem hol van...), majd visszatettem. Az elemet is kivettem a helyéről, dörzsölgettem, majd visszatettem.

Aztán újraindítás. Aztán frissítettem a BIOS-t az ASUS frissítő programjával. Biztos sokan kinevetnek, de én tegnap tudtam meg, hogy a BIOS-t lehet frissíteni.

Aztán újraindult. Megint persze 2001 lett, de bementem a BIOS-beállításokba, majd pedig már áramtalanítás után sem felejtett el semmit.

Ma reggel azért kicsit félve kapcsoltam be a gépet, de csodák csodájára emlékezett a BIOS-s beállításokra, pedig 7 órán keresztül áram nélkül volt.
  • Puhos
    Azért egy keresés nem ártana a Malwarebytes-al illetve a Kaspersky Virus Removal Tool-al!
  • hoki1991
    Leírom mégegyszer, mert senkise válaszolt :D bocsi érte, de nagyon sürgős lenne :D
    Hello, a gépemmel lenne egy kis problémám :D háttérsztori: az integrált audio kártya kb fél évesen elszált, nem régiben pedig olyan probléma jelentkezett, hogy beállt a kék halál, majd újra indult gép, viszont nem ismerte fel a vinyót. viszont ha vártam egy fél órát, vagy átdugtam egy másik sata slotba a vinyót, akk működött :D azóta ez odáig fajult, hogy elkezdi tölteni a windowst, majd újraindul, ugyanez az újratelepítésnél is, amint betölti a meghajtókat és formatálnám, újraindul. elvittem ismimhez a vinyót, hogy hátha ott jól működik, tévedtem, ott is újraindult a gép, viszont a tesóm gépébe normálisan tudott működni és az ő gépe lényegesen gyengébb. Vélemény? Mit tegyek?
    egy kis érdekes info még :D két vinyó volt bekötve a gépbe, olyankor normálisan töltötte be a windows-t aztán újraindult ahogy azt már írtam. viszont mikor kihúztam azt a vinyót, amelyiken nincs op rendszer, akk egyből telepíteni akarta volna a windowst, magyarán nem talált op rendszert. ezt mégis hogy? :D
  • amdopteron
    De a nas nem erre valo?!vagy olyan multimedia lejatszo amibe wifi is van es kuldi a jelet?!
  • gergely1991
    Csak nem a wifi routere(elosztó) gondolsz?
    Csak figyelmeztetlek hogy néha megakadhat a jel ha wifis kapcsolatot használsz.
    Ha van lan kábeled egy szoftver segítségével összetudod kötni a tévével.
  • amdopteron
    Na szóval nekem egy olyan dologra lenne szükségem ami wifin keresztül küldi a jelet a tv.kre tehát lerakom valahova és akkor onnan arról az eszközről tudjam nézni a filmet..
    Tv.n van 2db tv amibe wifi van és azért szeretném
    lehetséges ez egyáltalán vagy hülyeségeket beszélek..Ha igen valaki írja már meg hogy mi ez mennyiért lehetne kb 70ezret szántam rá..nem muszáj hogy tárolója legyen...mert van külső hdd
  • hoki1991
    egy kis érdekes info még :D két vinyó volt bekötve a gépbe, olyankor normálisan töltötte be a windows-t aztán újraindult ahogy azt már írtam. viszont mikor kihúztam azt a vinyót, amelyiken nincs op rendszer, akk egyből telepíteni akarta volna a windowst, magyarán nem talált op rendszert. ezt mégis hogy? :D
  • hoki1991
    Hello, a gépemmel lenne egy kis problémám :D háttérsztori: az integrált audio kártya kb fél évesen elszált, nem régiben pedig olyan probléma jelentkezett, hogy beállt a kék halál, majd újra indult gép, viszont nem ismerte fel a vinyót. viszont ha vártam egy fél órát, vagy átdugtam egy másik sata slotba a vinyót, akk működött :D azóta ez odáig fajult, hogy elkezdi tölteni a windowst, majd újraindul, ugyanez az újratelepítésnél is, amint betölti a meghajtókat és formatálnám, újraindul. elvittem ismimhez a vinyót, hogy hátha ott jól működik, tévedtem, ott is újraindult a gép, viszont a tesóm gépébe normálisan tudott működni és az ő gépe lényegesen gyengébb. Vélemény? Mit tegyek?
  • SamFisher1990
    Nem hinném, az avast nem jelzett semmit. Bár ki tudja, milyen vírusok vannak ma már.
  • Puhos
    Valami kártevő esetleg?
  • Zoli007
    Default BIOS beállításokat rakd be. Nézd meg, hogy ha van BIOS reset jumper, akkor nincs-e törlő állapotban.
  • SamFisher1990
    Sziasztok!
    Egy olyan kéréssel fordulok hozzátok, miszerint ma délután netezés közben nem működött az usb-s egér, majd kihúzva és újra bedugva sem. Megpróbáltam bedugni pendrive-t, azt sem ismeri fel, azt írja ki: a windows nem ismeri fel az usb eszközt, és ezt kb. 10-20 másodpercenként felvillantja.
    Egy HP 620-as laptopról van szó, fél éve vásárolt kis gép. Rakjam újra a win 7-est, az megoldhatja a problémát? Még van rajta kb. másfél év garancia, hívjam a szervizt, hogyha az újratelepítés nem segített?
    Nektek van valamilyen ötletetek ebben a témában?
    Előre is köszönöm a segítségeteket!

Ádám
  • maxval bircaman
    Megismétlem kérdésemet, mert új információim is vannak!

Minden este áramtalanítom a számítógépemet. Aztán amikor reggel bekapcsolom, mindig azt mondja, hogy 2001. január 1. van 00:00, s mindig be kell állítanom az időt.

Ezt kb. 3 hónapja csinálja. Egy ismerős szerint lemerült az eleme. Ma kicseréltem az elemet. Az eredmény: nem az elemmel volt gond. Továbbra is visszaáll a gép 2001-re áramtanítás után.

Megnéztem időközben, hogy milyen hibaüzeneteket ír ki a gép áramtalanítás után. Mindig azt mondja, hogy "cmos checksum bad, overclocking failed".

Mi lehet a gond?
  • maxval bircaman
    Persze, biztos. Nem lehet, hogy valami lenyomódott az alaplapon vagy valami kihúzódott?
  • gergely1991
    Biztos hogy jó elemet tettél be?
    Az elem segítségével tárolja a CMOS a BIOS beállításokat, azért áll vissza az alapbeállításokra.Lehet hogy a CMOS megsérült.:S
  • maxval bircaman
    S persze nem csak a idő áll vissza, hanem minden BIOS-beállítás is.
  • maxval bircaman
    Igen. Aztán amikor áramtalanítottam, visszállt 2001-re.
  • aaasdd
    BIOS-ban beállítottad a pontos időt?
  • maxval bircaman
    Nem. Újat tettem be. Az elem jó.
  • TomBond
    Akárhányszor írod be mindig az elem lesz a rossz!
  • maxval bircaman
    Minden este áramtalanítom a számítógépemet. Aztán amikor reggel bekapcsolom, mindig azt mondja, hogy 2001. január 1. van 00:00, s mindig be kell állítanom az időt.

Ezt kb. 3 hónapja csinálja. Egy ismerős szerint lemerült az eleme. Ma kicseréltem az elemet. Az eredmény: nem az elemmel volt gond. Továbbra is visszaáll a gép 2001-re áramtanítás után.

Mi lehet a gond?