64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gergely1991
    Üdv!
    Próbálkoztál már vele ha igen mivel és milyen eredménnyel?
    Ha még nem akkor: belépsz a router beállításaiba(a router alatt megtalálod milyen címmel,jelszóval és felhasználónévvel),Network>WAN>kiválasztod a PPPoe kapcsolatot(és a szerződésben szereplő) email-cím és jelszó kell megadnod(azokat amiket a gépen vannak megadva).Szükség esetén újra kell indítani a routert(lásd reboot)...
  • Kontrakcio
    Sziasztok!
    köv a probléméám. Van egy ip kamera amit routeren keresztül kéne elérjek bárhonnan. olvastam neten pár dolgot , ddns-el szeretném megoldani de .com fizetős lett. cam. menüjében a legördülö menüben meg korlátos a server és azok fietősök :( igazábol még soha nem csináltam ilyet és még nem világos, majd össze áll a fejemben.

• Ekos
    Üdv!
    Adott:1db modem, 1db TL-WN321G,1db TD-W8910GB
    Hogyan, tudom megosztani a netet 2 gépre, az egyik vezetékkel a másik wireless.
    Köszönöm, a Segítséget!
  • olivaoil
    Ja, de _honnét_???
    Főleg ha nekem 64 bites kéne ugyebár a probléma felének megoldásához...
    Valaki nem tudna egy linket küldeni nekem, hol van 64 bites Windows Live CD??! (lehetőleg direkt-linket, ne torrent-fájlt, mert mobil-netes vagyok) Hálás lennék... Persze utána még mindig kérdéses, hogy szerzem vissza a hülye videókártyámtól azt az 1 GB-ot. Áááááá... (!!!!)

Egyébként sima bootolt MS-DOS-hoz nincs valami driver, ami lehetővé tudja tenni 4 GB-nyi memória elérését??? Nézegettem, és mintha írták volna, hogy DOS 7.1 vagy 8 alatt lehetséges valahogy....
  • Met
    Windows Live cd?
  • olivaoil
    A program nem DOS konzol, hanem Win32 Console, azaz parancssoros, de attól még 32 bites. Majd igyekszek képet feltenni róla, egyébként paq8kx-v7 a neve, ha netán ismeritek. Egyébként a forráskódja is elérhető, C-ben, de nem nagyon hiszem, hogy bármit is át lehetne írni benne úgy, hogy kevesebb memóriát használjon : eleve egy olyan átíratot kaptam meg a programról, ami kevesebb memóriát használ direkt magas fokozaton, és szerintem biztos magyarázata van annak, hogy a teljesítményhez miért kell ennyi memória.

Ma én is utána néztem, 32 bit tényleg csak 2,75 GB-nyi memóriát tud megcímezni, és ha ráadásul abból szedi a videókártya az 1 GB memóriát, akkor érthető, hogy miért nem megy nálam XP-ből a program 8-as fokon sem.
    Ez esetben kénytelen vagyok 64 bites környezetet használni... ezzel alapból nem is lenne gondom, de most már hogy felraktam az XP-t, nagyon nem szívesen tennék fel a merevlemezre még +1 OS rendszert, főleg nem Win7-et, ami egyébként is jobb esetben 700-800 MB RAM-ot használ, így ismét ugrana a 4GB memória.

Esetleg nem tudjátok, van olyan net-en elérhető operációs rendszer, ami Live módban CD-ről vagy USB-ről bootolható, 64 bit-es és képes Windows alkalmazásokat futtatni.

Egyébként mellékesen : a videódriver-illesztőprogrammal kapcsolatosan még van egy kis bibi - ugyanis 13h videómódot, a 320×240-es felbontást nem tudom elérni, ugyanis amikor futtatnék mondjuk egy ilyen COM-os programot, jobb esetben tejesen leáll/meghülyül az NVIDIA illesztőprogram és átvált valami 640×480×8bit-es üzemmódba és kidob egy hibaüzenettel a francba, rosszabb esetben meg kékhalált kapok.
    Ezt azért sajnálom, mert szeretem gyűjtögetni a jóféle DOS-os demoscene programokat és az intro-kat (legfőképp a 256 byte-os vagy az alatti kategóriát), és így most nincs lehetőségem futtatni őket ((max. DOS-box-ból kis képernyőről, de úgy abszolute nincs értelme és szépsége)).
    Persze ez most csak mellékes, de azért videókártya-téma. ^^^
  • gergely1991
    A Dosbox-on hiába futtatnád az eredmény ugyanaz maradna.Ennyi erővel azt is mondhatnám hogy akkor freedos..
  • cleric
    "vagy a 4 GB mindenképpen 64 bites kiváltság?"

Igen. Ez a 32 bites architektúra limitje. Még az is kérdés, hogy a 64 bites OS alatt a DOS konzol mekkora memóriát lát, nincs olyan alkalmazásom, ami ennyire memóriaigényes lenne. Esetleg megpróbálhatod a sima parancssor helyett DOSBox-ból futtatni a programot, úgy emlékszem, ott elég sok beállítási lehetőség van.
  • olivaoil
    "de akinek egy vinyó csere miatt a bios tönkre teszi a gépet annak a power gomb megnyomása is életveszélyes"

Haha... Az egyébként egy 5 évvel ezelőtti iskolától kapott asztali PC volt, és szerintem az, hogy attól hogy egy plusz merevlemezt rácsatlakoztattam IDE csatlakozóval az alaplapra, és attól a BIOS már utána képtelen volt elindulni, csak csipogással próbált hibajelzéseket adni (videókártyát már nem észlelte), még minden hardver pontos helyreállítása után is... hmm, inkább szerencsétlenség, de szvsz. az nem az én hibám volt.
    A "BIOS-rémálom" témát inkább hagyjuk, odavetett megjegyzés volt csak.

"3 hétig vártam hogy újratehessem a rendszert XP-re" : Mert pl. 500 GB-nyi adat, program, zene, fájl, stb. volt a merevlemezemen, több mint egy évre visszamenőleg, és keresnem kellett valakit, aki azt mind át tudja menteni (USB 2-es buszon)... meg persze előtte próbálkoztam hátha be tudom indítani azt a Win7-et és kiírni azt a hülye hivatkozást a boot-managerből, egy bizonyos TfFsMon.sys fájról, aminek ha jól tudom nem kéne hogy kritikus rendszerfájl legyen. Szóval az első pár nam a Win7 sikertelen indításáról szólt, utána a nagy része pedig egy megbízható rendszergazda felkutatásáról, akit rá tudtam arra venni, hogy 500 GB-nyi adatot mentsen le a gépemről biztonságosan... Na meg ott volt a jó régi jogtiszta XP telepítő felkutatása...
    Egyébként a 3 hét talán túlzás, de nem számoltam a napokat. ÉS EVIDENS, hogy amit mondtam, azt nem konkrétan az Windows XP tényleges telepítési folyamatára értettem.

Ahogy én látom egyébként, semmit sem halad az emberiség előre és nem is fog előrehaladni a Win7-kontra-Windows XP témában. Van, aki a géphasználati szokásaiból eredően szinte sosem fog megütközni a Win7-el, és az azt fogja pártolni, akinek meg már volt a Win7-el gondja, az a nosztalgia felé fordul. Kár erről tömegvitát nyitni, viszont attól függetlenül hogy most a Win7 dívik és mostani gépet meg már csak azzal adnak el, egy fél év múlva meg már jön a Win8 (amire kerek perec megmondták, hogy ők mindenképpen nyár idejében ki fogják adni a laptop szezon miatt - tehát ismét csak comerical × infinitive), az XP egyenlőre még nem feltétlenül kőkorszak, sok helyen még az megy.

Én most pl. jól érzem magam itt az XP-ben, jobban kézre állnak a dolgok, annak ellenére hogy másfél évig Win7-et használtam.

Mellesleg a memóriacímkézésről szólva, ha DOS7-ben DOS4GW segítségével a megmaradt 3 GB memóriát mind el tudtam érni (tehát pl. az említett programot tudtam 8.-as fokozatban elindítani, XP-ben viszont nem), szerintem XP-nél is kell hogy legyen valami módszer, driver vagy segédprogram arra, hogy 3 GB-nál (konkrétan 2.98 GB-nál) többett lásson, ha elérhető, de most legfőképp azt, hogy ha csak 3 GB az elérhető azt el is érje... - vagy a 4 GB mindenképpen 64 bites kiváltság?

Egyébként a DriverGenius 11-es verziójával most frissítettem a drivereket, az NVIDIA illesztőprogramokat csak csökkentett módban tudtam felrakni, de már azok is fenn vannak; viszont továbbra se látok arra módot, hogy hogyan lehetne lecsökkenteni a videókártya memóriafoglalását.
    A DriverGenius egyébként jópár hardveres infot megmutat a gépről, csak sajna csak a német nyelvi fájl van meg nekem a programhoz, az egész program német... ha esetleg valakinek megvan még a 11.0.0.1112 verzió angol nyelven, akkor kérem tegye fel ide a nyelvi fájlt - lekötelezne.
  • Met
    Neked nem akkora kaland, de akinek egy vinyó csere miatt a bios tönkre teszi a gépet annak a power gomb megnyomása is életveszélyes :D
  • cleric
    Régóta használok már Windows 7-et itthon, munkahelyen és ügyfeleknél is, van gyakorlati tapasztalatom vele. Az SP1 óta legalább annyira stabil, mint az XP. Kék halált még nem láttam W7 alatt.
    Azért gondoltam, hogy tedd fel, mert a videokártya szerintem nem konstans foglalja le a rendszermemóriát, de ez gépfüggő is lehet. Egy próbát mindenképpen megér.
    Mondjuk ha "3 hétig vártam hogy újratehessem a rendszert XP-re", akkor keress egy hozzáértőt az ismeretségi körödben, aki segít neked. Én 3 percig szoktam várni, mielőtt újrarakok egy rendszert, nem akkora kaland az.
  • gergely1991
    Egyébként általában a VGA akkor nyúl bele memóriádba ha az illető "integrált" (pl.:GMA900 ).
  • gergely1991
    "rémálmom azok az ilyen BIOS-ok, amik nem csak üresek, de még érzékenykednek is, és már egy merevlemezcserénél tönkreteszik a gépet, elfeketednek végleg és csak csipognak"
    Mi a.....miért teszi tönkre a gépet? EEPROM(Flash)-ba íródik nem HDD-be.Az hogy csipog nem jelenti az hogy valami elb*szódott,akkor inkább a háttértárnál keresendő a probléma.Mondjuk én se vagyok Win7 párti viszont a kékhalált értelmezni(leírni és utánakeresni) kell...
  • Met
    A kékhalál általában driver vagy hardver hiba, az hogy a Win7 elhamarkodott és befejezetlen, hm, érdekes, attól függetlenül hogy infótanár nem kellene minden faszságot eltanulni tőlük. Mellesleg az istenített xp alatt is összefossa magát a programod...

Az utolsó 3 sorodból kiderül, hogy nem értesz a géphez ráadásul balszerencsés is vagy.
    Keress valakit aki ért hozzá és nincs a kőkorszakba leragadva.
  • olivaoil
    Windows 7-et most biztos nem tennék vissza, 3 hétig vártam hogy újratehessem a rendszert XP-re, és az a "korrupt"-rendszerfájlos húzása, meg az hogy fél éve kb. hetente kékhalált kapott az op-rendszer, kicsit elvette a kedvem a Win7-től. Egyébként még ehhez annyi, hogy az infotanárokat és a rendszergazdákat akikkel beszéltem (nem csak az iskolában), mind azt mondták a Win7-re hogy instabil, befejezetlen, elhamarkodott, stb. és hogy a Windows XP a Microsoft hülyeségei ellenére az egyik legstabilabb rendszer.

Egyébként rátérve a BIOS-ra: körülnéztem a neten amennyire tudtam, a legfrissebb verzió amit láttam 1.3-as volt és telepítettem, de semmit nem változtatott, illetve a merevlemezt visszaállította SATA üzemmódba vagy mibe és majd rámhozta a szívrohamot amikor az XP-t boot-olta volna.
    Egyébként ezt az egy BIOS frissítést is félve csináltam - rémálmom azok az ilyen BIOS-ok, amik nem csak üresek, de még érzékenykednek is, és már egy merevlemezcserénél tönkreteszik a gépet, elfeketednek végleg és csak csipognak - egyszer tényleg megtörtént ez velem.
    Egyébként így, hogy "lopja" a GeForce a memóriát, hiába lenne Win7 a gépemen, az sem csinálna 3248 MB memóriát. :(
  • cleric
    Mindeképpen tedd vissza a Windows 7-et, abból is a 64 bites Home Premium-ot. Ha kell az XP mód, akkor a 64 bites Professionalt.
    Így legalább látja az oprendszer az összes memóriát. 32 bites rendszernél eleve csak 3-3,5 gb memóriád van, abból jön le a videó memória, az meg persze hogy kevés. Így próbáld ki a programot.
    Esetleg nézd meg, hogy van-e bios frissítés, amiben többet lehet állítgatni.
  • olivaoil
    ACER TravelMate 4740 - MEMÓRIAGONDOK
    ------------------------------------
    4GB RAM-ból lenyúl a GFX 1 teljes GB
    ------------------------------------

Jelenleg van egy ídegesítő tényező az ACER 4740G típusú laptopommal.
    Amikor 1 évvel ezelőtt vette az apukám, akkor büszkén sorolta, hogy mi mindennnel rendelkezik, legfőképp a HyperThreating technológiát hangsúlyozta ki, valamint hogy 4GB RAM memóriája van, ráadásul a videókártyának még +1 GB memória. Panaszra tényleg nincs okom, jó kis gép... (főleg hogy ez a második - persze ez a luxus véletlenül alakult ki)
    Szóval idáig nem is volt gond. Viszont közben jött egy program (dos-konzolos, 32 bites és NEM játékprogram), konkrétan adatműveleteket végző program, aminek 9 fokozata van : a 9. fokozat a programban leírtak szerint 3248 MB RAM memóriát használna, a 8. fokozat pedig 1643 MB memóriát. Természetesen a legnagyobb fokozat lenne a legjobb hatásfokú, így azt szeretném használni, és azt nézve, hogy (állítólag) 4GB memóriám van, ez még mindig beleférne - csak hogy-hogynem, 9-es fokozaton el sem indul a program, azonnal 'Out of memory' hibát jelez.
    Mivel mostanában a Windows 7 bootolója teljesen megzavarodott és egy egyébként hivatalosan nem rendszerfájlra hivatkozott hibás rendszerfájlként, XP-t tettem a helyébe, ezalatt (az iskolai rendszergazdával) jobban utánajártunk, és hogy-hogynem csak kiderült, hogy a videókártya bizony 1 teljes értékes GB lenyúl abból a 4 GB-ból. Persze sehol sem írják ezt le, sem azt, hogy megosztott memória lenne a videókártyának, de azt se egyértelműen, hogy +1GB NVIDIA GeForce videókártya memóriát "reklámoznának", leszámítva azt hogy a videókártya matricán ott virít az 1 GB (persze '+'-jel nélkül).
    Fórumokon azt olvastam, hogy a bios-ban kéne tudjam beállítani, viszont a Phoneix SecureCore BIOS-omban az időn, boot sorrenden és jelszavon kívül semmi értelmeset nem tudok beállítani abban a hülye retardált BIOS-ban. Memóriáról a 'Main' fülben annyi van hogy:
    Total Memory : 4096 MB
    Video Memory : 1024 MB
    ..ami már megint csak kussolás az egész memóriamegosztás-mizériáról és semmit sem lehet ott ezen változtatni, egyszerű statikus kiírás.

Én ezt a laptopot se filmnézésre, (na jó, 2 havonta 1× megnézek egyet), se játékra, se modellezésre vagy egyéb komoly grafikus munkálatokra nem használnám, az OS-ben sem szeretek semmilyen csicsát, csak annyira lenne szükségem, hogy 1366×768-as felbontásom legyen, mert különben elmosódott a kép - ehhez gondolom nem kéne 1 GB memóriát zabáljon a videókártya, viszont másra - azaz a FENT (bár tudom nem egyértelműen, de szerintem elégségesen) leírt programra kéne az a 4GB RAM memória, úgyhogy a nagy kérdésem:

-----------------------------------------------------
    Az ACER TravelMate 4740G típusú, Phoneix SecureCore (1.3 BIOS-Ver.) BIOS rendszerű, 4 GB összes memóriával rendelkező gépnél (640 GB merevlemez) át lehet valahogy irányítani, vagy le lehet csökkenteni a videókártya által használt nem saját memóriát amolyan "univerzális" memóriának, azaz hogy nem grafikus programok másra is tudják azt használni???
    -----------------------------------------------------

A gépem típusáról most csak azért adtam ilyen pontos leírást, mert ahogy láttam, még a 4740G típuson belül is van több féle módon felszerelt gép (((szerintem ez tiszta hülyeség és comerical-izémizé, de ezt inkább hagyjuk))), meg nem tudom most, hogy nektek az esetleges megválaszoláshoz mennyire fontos, hogy milyen típusú a gépem.

Még azt megjegyezném, hogy az XP-n belül még rosszabb a helyzet, ott ugyanis a már említett program 8-as fokozaton (1643 MB memória szükséglet) esetén is félúton (kb. 10-15 perc múlva) ismét leáll, szintén 'Out of memory' hibajelzésre hivatkozva, ami még 3 GB elérhető, és úgy tudom az XP-ből meg is címezhető RAM memória esetén is a programfutás 1643 MB memóriaszükségletéhez képest szerintem enyhén szólva is furcsa és meghökkentő.

Válaszaitokat előre is köszönöm!!!
  • Edizon
    Köszi ez a periféria kihúzás bejött, elindult a gépem!!
  • Edizon
    Folyamatosan néztem a vinyó állapotát, a kondíció is 97% úgyhogy nem tudom mitől ilyen meleg, de azóta beszereztem még egy hűtőventit a vinyók mögé.
  • cleric
    Sziasztok,
    Létezik olyan sata merevlemez keret, amin van lan és usb is, és a kettőt egyszerre lehet használni?
    Köszi.
  • gergely1991
    Mondjuk próbálj bejutni a BIOS-ba(próbaképen),ha betudsz akkor inkább a háttértáraknál kell keresni a hibát,ha mégsem akkor húzogasd ki majd, tedd vissza a perifériákat(RAM modul,VGA kártya,hangkártya,hálókártya...).
  • Lacee86
    Húha, hát 50 fok az már baromi sok. :S HD Sentinellel vagy valami progival átvizsgálhatnád a vinyót, h milyen az állapota.
  • Edizon
    Már nem sípol, viszont a 2. amit írtam az még mindig, fent áll, én a vinyóra gyanakszom, mert a napokba volt rá példa h felment 50-52fokra, néha elég hangosan búgott, most meg ha elindítom a gépet akkor zúg. Ez csak egy ötlet, az a baj hogy nem értek hozzá.
  • karajjj
    könnyebb lenne, ha megszámolnád, hogy hány rövidet és hány hosszút sípol, abból lehet tudni, hogy mi a baja
  • Edizon
    Sziasztok!
    nem tudom, hogy jó topikra írom v nem, de azért leírom hátha valaki tud segíteni.
    Az lenne a problémám, hogy nem indul a gépem, bővebben:
    Már pár napja bekapcsolásnál nem hoz be semmit ráadásul elkezd sípolni(mint mikor valami rosszul van kötve az alaplapon) akkor ki-be kapcsolgattam és egy idő után elindult, ma is ugyan ez volt a helyzet viszont, elindulás után csak addig jut el, h behozza az alaplap képét, aztán (amikor asszem a boot adatokat v miket kezd irosgatni) megáll és nem történik semmi. Nincs valami ötletek, hogy mit tudnék csinálni?
    Előre is köszönöm!
  • Senquist90
    Shockwave Flash - már letöltve s még most se:D

• gergely1991
    Hát, ez nem hiszem el..:DD
    Jelenleg a bővítmények között szerepel a Shockwave Flash? Ha nem,akkor a Firefox böngészővel menj rá.
  • Senquist90
    Szintén! Már vagy 10x megcsináltam s nem működött..

Csak a Mozilla nem reagál erre, a Chrome meg az operánál gond nélkül veszi..
  • gergely1991
    Nekem viszont igen:)
  • Zoli007
    Nem.

#58373 - Nekem ez a módszer pl. nem működött.
  • SzocsA
    megint érthetetlenül fogalmaztam? mint mindig!
    amúgy mennyi idő alatt száradhat be a patron mert fél évig nem használták!
    ahogy én sem használtam már két éve az enyémet! de ott mindkettő majdnem ki van fogyva!
  • gergely1991
    Ide nem kell fordítás:
    1.Felmész ide
    2.Rámész a "A HTML5 próbaverzió elhagyása"
    Most már nem vagy html5 módban...
  • Senquist90
    Köszike:)

Viszont le tudnád nekem fordítani hogy mi ez?:D
    sajna nem tudok angolul, és a google fordító is úgy fordítja le hogy az egész értelmetlen..
  • Zoli007
    Ezt csináld meg.
  • Senquist90
    Már látom a HTML5-t..

megcsináltam úgy hogy lássam, viszont ha nem kérem ezt a HTML5-ös plugint vagy minek nevezhetném akkor se indul..
    Sőt letiltottam a kiegészítőknél a shockwave progit és akkor a fekete kockánál azt írta ki h a (videó nem indul)..

Újra telepítettem most a Mozillát,flasht,shockwave programokat és kiegészítőket s semmi..:S
  • Zoli007
    Hát úgy, ha jobb gombbal kattintasz, akkor látod. De fura, hogy neked itt konkrétan úgy veszi, mintha kép lenne. Próbáld meg letiltani ideiglenesen az addonokat.
  • Senquist90
    Hogyan tudom megnézni, hogy flash vagy Html-alapú?

amúgy ha a jobb klikket csinálom akkor nekem csak a következőket adja ki:

http://kephost.hu/share-0756_4FCA6BD0.html

Amúgy meg keresgéltem s van 2-3 videónál h az meg elindul..
    Pedig foxal indítom őket el.

(azért nem tettem be Url- tagok közé a linket, mert nem engedi a friss regem miatt az oldal)
  • SzocsA
    valakinek ki kéne nyomtatnom egy dokumentumot! az ő nyomtatójánál mikor nyomtatok a szöveg fele nem látható! vízszintesen!!!! csak az alja látszik mintha minden sort középen félbevágták volna remélem értitek hogy mit akarok mondani
    több nyomtatást is csináltam az egyiknél egy sort nyomtatott ki a dokumentumból valahol középen de nem fekete volt a színe hanem halványkékes!
    van amikor félbe vannak vágva a szavak mondatok de nem minden szót nyomtat ki!
    tesztoldalt kinyomtattam az látszik színesen de az is olyan halványkékes!
    csináltam kalibrálást 3 sor látható rajta kettő a tetején és egy az alján meg csak az egyiken vannak rajta betűk a közepe meg tök üres ennek nem ilyennek kellene lennie!
    mi lehet a probléma??
  • Zoli007
    Katt rá jobbgombbal. Biztos flash alapú a lejátszó? Mert simán lehet, hogy HTML5, amivel lehetnek gondok.
  • Senquist90
    Sziasztok!

Volna egy elég komoly problémám, s a segítségeteket kérném ebben!

Több mint két hete már hogy a YouTube-on nem tudok hallgatni zenét!

Na most szerintem a flash playerem lett rossz, viszont a flasht frissítettem, sőt az uninstalljával letöröltem, majd megint feltelepítettem, ezek után se volt hajlandó a videókat lejátszani!
    Az oldal megjelenik de a videónál egy fekete négyzet jelenik meg a gombok nélkül!

Ezek után a Mozillát is frissítettem, 10.2 -ről 12.s verzióra! De még mindig nem játssza le!

Esetleg vmi ötlet hogy mi a fene baja lehet?

Régebben is volt már ilyen problémám, de akkor is a flasht frissítettem és működött aztán!
    Most meg mintha nem csináltam volna semmit!

Más böngészőn működik! Viszont nekem a Firefoxom kéne, azt használom mindennap, az a megszokott..
    Megnéztem a foxomat engedélyezi a flasht, nem blokkolja semmi, szóval nem értem hogy mi a fene baja van..:S

Remélem Tudtok vmi jó ötletet a problémámra!

Előre is köszönöm a segítségeteket ez ügyben!