!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Az a "genny" amit említettél lehet pl.:egy földelés, de ha elõtte nem volt ott akkor:Mély fájdalommal tudatom, hogy az alaplapod itt bejezte stabil mûködését.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Lenne van egy kis (nagy) probléma egy számítógéppel. Eleinte csak a windows fagyott, de mostmár odáíg fajult a probléma, hogy be se akar kapcsolni a gép. Próbáltam új windows-t telepíteni rá, de a telepítés közben úgy lefagyott, hogy még a kurzor se mozgott. A legdurvább az, h még a reset gomb se mûködött, úgy kellett kihúzni az áramból. Próbáltam a BIOS-t a defaultra állítani de semmi sem történt. Néha bekapcsol, és elkezd bootolni (de lefagy közben) néha még a BIOS-t(!) sem tölti be. Egyszer így csinál, másszor úgy. Próbáltam már a CMOS-t jumperolni, de semmi. Néha kiír valami errort, hogy a CPU órajellel van probléma, és hogy csökkentsem azt. De kérem, hát nincs overclockolva. Próbáltam már kitakarítani illetve a kontaktokat megmozgatni is. Ez sem segített, viszont az alaplapon észrevettem, h pár kondenzátorból ki van folyva valami genny. Lehet, hogy itt hardverprobléma van?
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Olyan gondom lenne hogy be szokott fagyni a gépem bizonyos játékoknál, és nem lehet mást tenni újra kell indítani mert semmire nem reagál, fagyás szokott lenni a Dirt3, GTA IV, NFS World (menüben is meg fagy néha dirt 3-nál) , de a league of legends nél nem szokót befagyni sem a minecraft-nál. Ha esetleg valakinek lenne valami ötlete mit lehetne vele csinálni azt meg köszönném.
Elõre is Köszönöm!
XP-t semmiféleképpen nem telepítek,eddig nem csinálta ezt szóval...akkor nyomatok egy víruskeresést.Remélem az Avast megtalálja!
valószínûleg bad sectorokkal van teli vinyód, futtass rajta végig egy lemezellenõrzést (sajátgép, meghajtón jobbklikk, tulajdonságok, eszközök(?), hibaellenõrzés(?), valami ilyesmi, angol win7-em van), és nézd meg elõbb említett HDD Sentinel-el.
"The trees move. Do you not see it?"
Kékhalálnak (más néven blue screen of death BSoD)nevezik,ez természetes folyamat mikor a operációs rendszer nem tud kilépni egy rendszerhibából.Ha elcsíkozódott a kép akkor vagy a driverrel vagy éppenséggel a videokártyád az utolsókat rúgja,ha lassan tölt be akkor lehet hogy nem elég neki az erõforrás akkor mondjuk windowsxp-t kell rá telepíteni vagy bõvíteni,ha elõtte nem produkálta ezeket akkor itt vírusról lesz szó(ez is lehet magyarázat a képernyõs problémádra).
utána futtass végig azért egy lemezellenõrzést a meghajtón, HDD Sentinel erre meg a barátod.
A másik ami zavaró mostanában hogy iszonyatosan lassan kapcsolja be a windows 7-et....ráadásul a képernyõ is kattog és az asztal is lassan jelenik meg....ez mitõl lehet?
A másik problémám hogy win7 32 bites ultimate-em van,és sok játék telepítésnél megakad a telepítõ,és mindig ki kell hagynom fájlokat...és nemtudom ez mitõl lehet :S
Olyan problémám lenne, hogy az egyik winchestert nem lehet megnyitni a gépen.. Ott van a sajátgépben felismeri, de azt írja ki, hogy 0 foglalt és 0 szabad hely van rajta. De nagyon fontos adatok vannak rajta, konkrétán minden ami számít, ezért kéne valami segítség, hogy mivel tudnám lementeni az adatot róla. Egy ismerõsömnél volt pár napot a winyó, valami programot lefuttatott rajta, és ott annyit kiírt a program, hogy mennyi a foglalt és szabad hely rajta, tehát az adatok elvileg rajta vannak. Még annyit, hogy az alkatrészek nem rég lettek kicserélve a gépben a winyó kivételével minden gyakorlatilag, és win7 van fent, elõtte mikor a régi alkatrészek voltak benne és xp volt fent, akkor még felismerte a winyót és simán mûködöttt.
Yo, Bitch!
A segítségeteket kérném abban hogy mi okozhatja a gépem folyamatos kékhalálait. Több féle hibakódot is kiír ilyenkor.
Itt egy kép a blue screen viewerbõl:
http://noob.hu/2012/02/01/Dwm_2012-02-01_18-25-43-79.jpg
A képen is látszik a dátumoknál hogy teljesen véletlen szerûen jönnek elõ, van hogy 1-2 napig hibátlanul mûködik, van hogy napi 1x mondja be az unalmast, de van hogy 5x egymás után újraindul, mert már az oprendszer bootolása sem sikerül neki. Pedig nem sok minden változott a gépen, mostanában nem telepítettem programokat játékokat. Érdekes például hogy az x-fire programból elvesznek a beállítások. Futtatam egy memória tesztet pendriveról de az nem jelzett hibát, és cserélgettem is õket, volt hogy 1xre csak 1 volt az alaplapon, de így is jelentkezett a hiba,1xre a kettõ biztos nem romlik el(szerintem). A kékablak szinte bármikor feljöhet (filmnézés,netezés,játék közben). Nem rég telepítettem újra az oprendszert, mert már az elõzõnél is jelentkezdtek a problémák. Akkor 32 bites win 7 ultimate volt fent most 64-es.
Intel Core 2 Duo E8400 3000 MHz, Asus P5N32-E SLI,4 Gb Corsair XMS2,NVIDIA GeForce GTX 560 Ti OC 1 Gb, Táp: coolink cp-5012p 500 w
A válaszokat elõre is köszönöm.
de közben meglett a hiba, felfújódott az egyik kondi a tápban, gyors kondicsere és indult elsõre, de még nem kiabálom el
meg nézd meg az alaplapból bekapcsoló gombba futó kábelt, szvsz meglehet, h ki van mozdulva/meg van törve, azért érzékelni úgy, mintha kétszer lenyomnád bekapcsológombot és kapcsol ki kapásból(?), már ha ez történik.
hogyan tudom ráégetni legegyszerûbben a feliratot? virtualdubbal próbálkoztam (filter > ssa konvertálás majd rárakni) de nem jeleníti meg!
kérlek segítsetek
(vagy ha valaki ért hozzá elküldeném neki a videót + a txt fájlt, aztán feltölthetné zippyre a kész videót), mert a héten már bemutatnám a témát.
amúgy errõl lenne szó, ehhez csináltunk magyar feliratot...
Napok óta probléma van a gépemmel, alig akar elindulni, megnyomom a bekapcsoló gombot, bekapcsol a gép 1mp-re és azonnal ki is kapcsol, de ezt eljátsza vagy 10 alkalommal mielõtt betöltene a windows... próbáltam visszaállítani a bios alapbeállításait, de ez se ért semmit. Mi lehet a probléma mert már idegesít nagyon?
Már napok óta induláskor megnézem tehát még hideg a vas, a HDD- igen van hely elég, de most hogy a videó karit említed, Kb két hete egy új tuner kártyát raktam bele a régi nem mûködött. Lehet hogy ennek az installálása befolyásolja. Persze akkor azonnal kellet volna jelentkezni a témának nem hetekkel utána.A dvd írás sebességét ez hogy befolyásolhatja?
Vírus!!! lehet, az írtó nem visított. Az új tunerhez kerestem volna tv nézõ progit (Christv prf-t) az eredeti nem jól rögzíti a hangot, csak dadog.A christv-t ismerem elég jó de nem találtam csak a butítottat.Lehet.hogy ekkor fertõzõdött le.Hát elég hihetetlen de benne van a pakliban. Két napja DV kamerából vettem ki filmet, szerkesztetem,vágtam effektek stb.nem tapasztaltam lassulást a megszokott tempóban dolgozott. A vírus irtó minden nap ellenõriz és nem jelez.Egyenlõre várok jobb tippem nincs. Köszi a jó szándékot. Üdv
Töredezettségmentesítés, lemezkarbantó,lemezszektor javító(chkdsk parancssori parancs), lefutott? Cseréltél akkor vírusirtót?
Persze a #57674 is valószínû.
Talán valaki már járt így és tudja mi a gond a gépemmel.
Néhány napja (kb5)észlelem a jelenséget. Át akartam másolni egyik könyvtárból a másikba kb 900Mb fájlt,de 10 perc után talán egy harmada ment át és egyre lassult.Nem tulajdonítottam neki jelentõséget már rég óta ment a gép gondoltam bemelegedett megunta az életét stb. Másnap ugyan az a jelenség nem lehet kivárni mire átmásolja a fájlt kb 30 perc alatt ment át a 900Mb. A szemem igazán akkor nyyílt nagyra mikor egy dvd-re írtam ki adatot. A 4,2 Gb 85 perc alatt íródott ki. Máskor max 10 13 perc.
Egyébként minden rendben mûködik mást még nem tapasztaltam.
Szeretném megtudni járt-e már valaki hasonlóképpen és mi a megoldás?
Az OS XP prof, A gép nem mai darab de elég jó dolgozik, a proci P 4 1,7 GH-s memória 1,2 Gb
HA valakinek ismerõs a téma legyen szíves írja meg.
Köszi elõre
Ha más oprendszered van attól még megpróbálhatod.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Lenne egy olyan problémám, hogy újraindult a gépem. Teljesen véletlenszerûen, van amikor, több program, játék is fut, van amikor semmi, csak újraindul, vagyis hirtelen leáll, mint ha kihúztam volna a 220ból, és elindul. Elindul, és valamikor jó, valamikor addig sem jut el hogy "Üdvözöljük". ilyenkor kikapcsolom, beljebb nyomkodok mindent, és megy.
Tápot most cseréltem. ramok is jók benne.
jó lenne a megoldás erre, esetleg valami progi van amivel kilehet törölni minden nyomot a gépbõl?
Ha kell akkor 21 naponta megjátszom ezt, hogy törlöm véglegesen fileokat majd újrarakom mert sajnos másik progit még nem találtam ami érzékelné a tv kártyám és megjelenne benne minden tv adó!
megvenni meg sajnos nem tudom mert 15k-m nincs most jelenleg ilyenre.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
chris-tv 5.64re crackje nincs valakinek? ha csak sima regisztrációt csinálok akkor indítanám el a tv progit akkor a gép kikapcsol.
vagy
Azthiszem a wireless settings>mac-filter menüben vedd fel a laptop mac-címét
parancssorba gépeld be a gatmac parancsot majd a ott megjelenõ mac címet begépeled majd a enable kiválasztod.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"Milyen lépésekbõl áll egy távoli (hálózaton keresztüli) támadás? Milyen felderítésre használható eszközökkel milyen információkhoz lehet jutni?"
ilyeneket kéne mondani, mint:
Felderítés, nyomkeresés
Scannelés
Kiértékelés
Hozzáférés megszerzése
Jogosultságok kiterjesztése
Hátsó ajtók nyitása, nyomok elfedése
felderítésen belül mondjuk:
Passzív felderítés
Aktív felderítés
Információk
-IP címek (DNS)
-szolgáltatások
-operációs rendszer
-protokollok
sajnos nem nagyon találtam a neten, ehhez érthetõ rendes leírást. remélem ti tudtok segíteni. 😊 elõre is köszönöm! üdv.
SW: ToR (EU - Hidden Beks) Syd\'ikwa - Sage
Végsõ esetre egy rendszer-visszaállítást javasolnék.
Toshiba notebook-om van, amirõl töröltem a videókártyához tartozó drivert...
A problémám az lenne, hogy az óta nem tudok 1024x768-nál nagyobb képernyõfelbontást beállítani, és egy játék sem indul el. Az eszközkezelõben a videókártyák menü alatt az egyiknél kis sárga háromszöggel jelzi a hibát, amikor rámegyek 10-es hibakódot ír ki.
A notebookban kettõs grafikus rendszer van, van egy integrált és egy különálló videókártya is. Az AMD honlapjáról próbáltam drivert letölteni, de azt írja, hogy frissítsem az illesztõprogramot, és ötletem sincs, mit tegyek. 😞
Processzor: AMD A6-3400M APU with Radeon HD Graphics (1.40Ghz)
A másik videókártya típusára nem emlékszem pontosan, AMD Radeon 6XXXG talán, ha van ilyen.
Legyetek szívesek segíteni, és bocsánat a pongyola megfogalmazásért! 😊
Elõre is köszönöm!
SW: ToR (EU - Hidden Beks) Syd\'ikwa - Sage
Szeretnek osszedobni tesomnak egy lowcost 1080p capable mediagepet. Tervem:
olcso H61m lap amin van hdmi + g620 proci...
kerdesem inkabb az lenne, hogy a televizion (3 eves 42-es pana plazma) lesz hangom? 😊
fontos lene tudnom, mert ma meg este rendelnem a cuccokat, holnap este szereles, 7vege filmezes project lenne 😊
ps: egyelore hdmi marad, hogy menjen... kesobb raer szorakozni a lapi hangkari vs erosito temakorben 😊
koszonom szepen 😊
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Az mitõl lehet hogy Vodás telefonba beírok egy számot+nevet a névjegyzékbe, és amikor az felhív nem írja ki, hogy Gizi, Józsi, stb., hanem helyette a telefonszámot.
Pedig benne van mind a telefonkönyvben és egyiknek sem a nevét írja ki, hanem a számot... ?
ASUS P5B | Core2 Duo-2,4GHz/1066MHz (E6600) | 2GB 800MHz DDR-II Geil Ultra | ASUS GTX 650 Ti DC | SB Creative X-Fi XtremeMusic
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.