64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • [NST]Cifu
    de "kézrátétel" alapján bizony a proci tényleg olyan forró sajnos.

Vagyis a hűtőborda forró? Akkor a gond a borda lehűtése, állítsd a max.-ra a hűtő ventijét, esetleg próbaképpen rakj mellé egy 12 v. 14 centis ventit, ami keresztűlfúj a procihűtőn.

Ha táp, illetve az alaplap feszszabájzója, akkor az Aida64 fesz kijelzésén valami olyan értéket kellene látni, ami jelentősen eltér a normálistól.
  • [NST]Cifu
    Ha van rá mód, akkor a BIOS-ban kézzel állítsátok be az időzítést a lassabb memóriákhoz, vagy pedig emeljétek meg egy picit a RAM feszt egy minimálisan.
  • Dean Winchester
    Nem kell átváltania,hanem alapból ha kinagyítom a videót akkor nem játsza rendesen le,csak akadozva :S
    cache takarítva
    flash frissítve
    böngésző újrarakva
    vírusírtó nod32 van és kész, nincs más, nincs benne állítva semmi
    szóval érthetetlenül állok az eset előtt :(
    ha esetleg más tipped is van akkor megköszönném! Ám köszönöm az eddigi tanácsot,ötletet is!
  • Inquisitor
    Kéne valamilyen jótanács az alábbi ügyben:

Adva van egy GigaByte GA-MA78G-DS3H (rev 1.0) alaplap. link
    Ebben van egy AMD X2 BE-2300-as proci. link
    Az egészben egy őskövületi Enermax Noistaker táp van, azt hiszem 380W?
    Van még benne egy GF9400GT is, 4HDD és egy optikai meghajtó.
    Az egész egy CoolerMaster Elite házban van, csak hátsó 12-es venti van beépítve.

Ez évekig működött tökéletesen és jól, a procin egy gyári hűtő van, ami hála az "alacsony" fogyasztásnak sokszor fel sem pörgött, vagy minimálisan ment csak. Idén tavasszal elkezdett szirénázni a gép terhelés esetén és nyáron már akár egy flash játék alatt is.
    Kiderült, hogy üresjáratban simán 70-80 fok a proci, néha több. Terhelésnél meg simán 105 fok +/- 2fok!
    Újrapasztáztam a procit, hátha segít. annyi történt, hogy 20 fokot esett a terhelt és terheletlen proci hőmérséklet. Ha valaki nem értené az ennél a procinál még mindig 20 fokkal több mint kéne neki lenni!
    A probléma nem is ez, hanem pasztázás után 3-4 nappal vissza állt minden az eredeti rossz helyzetbe! Illetve random előjön, mikor Aidavál akartam mérni hőmérsékletet ott simán 44 fokos volt a terheletlen proci, ennyinek is kéne lennie. A hűtő bordájában por nincs, a venti se halt be, úgy pörög ahogy kell.

Mi lehet a hiba? Nem sikerült látnom, hogy rossz feszt adna a táp vagy az alaplap, de létezik valamelyik haldoklik? Esetleg a proci képes ilyenre magától?

U.I. Én tudom lehet rossz a hőérzékelés és/vagy bios függő, de "kézrátétel" alapján bizony a proci tényleg olyan forró sajnos.
  • zritya
    Sziasztok!
    Az egyik ismerősöm bővítette a gépet memóriával, azonosak a memóriák mindenben passzolnak, de sűrűn van neki az hogy terhelés kék halált kap. Lehetséges hogy az időzítések miatt van ez hogy nem egy forma az össze memóriánál?

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Előre is köszönöm!
  • Inquisitor
    "Attól, mert a LEDeknek nem lehet a fényerejét állítani ..."
    Hát izé, egy ex-kollégám telefon vaku LED-ekből gyártott világítást és neki aljas módon tökéletesen sikerült állítani, Mennyire vagy ebben biztos?

Vibrálást nem a dinamikus kontraszt szokta csinálni? Ezért nem érdemes használni. Mai videokártyák tudnak dinamikus kontrasztot szoftveresen, direkt csak videó alatt.
    Némelyik monitor tud 48, 72 és 75HZ képfrissítést, de ezek ugye a videók miatt vannak, hogy ne legyen csúszás a frissítés és a képkocka (24, 25, 30) között.
  • Büdös Bohóc
    Attól, mert a LEDeknek nem lehet a fényerejét állítani és a fényerő állítás úgy van megoldva, hogy villogtatja a ledeket a szoftver, hogy sötétebb legyen. Mi a tanulság? Ne vegyél LEDes monitort, vagy húzd fel csutkára a fényerőt. Szopókat az ilyen.
  • Lacee86
    60 Hz az alapvető képfrissítés natívban a mai monitoroknál. Előttem szólóval egyetértek.
  • [NST]Cifu
    Próbáld meg, hogy CTRL és a plusz gombbal nagyítasz, úgy is csinálja-e. Ha máshol nem jelentkezik, akkor nem fordítanék rá túl nagy figyelmet.
  • Csibusz
    Sziasztok!
    Adott egy LG IPS236V monitor. És fel van rakva a drivere is. Mitől van, hogy vibrál (bár ezt a gamekapocs.hu oldalsávjánál észleltem egyedül, máshol nem....) 60 hertz-en fut. Nagyobbat nem is enged... De tudtommal ez LED monitoroknál mindegy, vagy tévedek?
  • Calver
    mégg le is cseréltem, meg át is löktem másik hosszabbítóra.
  • gergely1991
    Tápvezetéket kihúztad és visszadugtad?
  • Lacee86
    Hm, hát az akkor ciki, lehet, h az szarakodik. Már nem garis gondolom.
  • Calver
    természetesen az első dolgom volt, kipróbálgattam h 59/60 Hz zavar-e be neki, de semmi eredmény. de nem is "olyan" a vibrálás - hanem mintha a háttérvilágítás nem tudna elég fényt adni.
  • Lacee86
    Annyi igaz viszont, h azt megnézhetné, h nem állítódott-e nagyon le, bár nemtom mennyire engedi levenni egyáltalán.
  • Lacee86
    Annak nem sok köze van a képfrissítéshez, az átlag TFT-knek meg egyébként is 60 Hz natívon a képfrissítésük.
  • Beyond silence
    Hello! Vettem több mint egy hónapja egy 2 terás Seagate Barracuda Greent (ST2000DL003), és mostanában néha elkezdett pittyegni és ilyenkor pl. egy ideig leáll a zene lejátszása ami rajta van tárolva. Egyszer amikor filmet néztem akkor addig pittyeget és pörgette magát míg leállt az egész és a sajátgépből is eltűnt... Ezt mi okozza, vissza kéne vinnem?? :F A táp okozhatja ezt? Egy kisebb 350 W-os thermaltakem van, de eddig is ment a helyén egy 650-es WD. NAGY KÖSZÖNET
  • NecroJoe
    Win8 volt, de azóta úgy összeszarta magát hogy már neki sem áll bootolni,fekete marad a képernyő.
  • gergely1991
    Sajna nem tudom milyen OS-t használsz így próbáld meg a következőket:
    Sajátgép jobb gomb>tulajdonságok>speciális fül>Indítás és helyreállítás részen beállítás>Automatikus újraindításról pipa eltüntet.Ez után kaphatsz egy BsOD üzenetet,azt lejegyzed,majd ki guglizod.
  • NecroJoe
    Segítség:

A gépem (E8400, 4gb ram, HD6770) egy hete folyamatosan újraindulgat. Eleinte úgy indult el hogy bejött a windows, indítottam egy böngészőt, újraindult az egész aztán vígan diablóztam 10 órát egyhuzamban. Aztán most szerda délután folyamatosan újraindulgatott, volt hogy bootolás közben is, és olyan is volt hogy amikor újraindult kb még háromszor összeszarta magát mire felállt a windows. Tippeltek ramhibára, nem teszteltem, de kipróbáltam hogy a 4 modulból 2-2-t kiveszek, egyik esetben sem bírta tovább 5 percnél. Mivel a tápommal már voltak gondok (ventije megfáradt régebben) csütörtökön vettem egy újat. Faszán ment egész nap, meg pénteken is, amikor délután ötkor megint kihányta a belét. Kipróbáltam úgy is hogy lehúztam/kivettem a fő winchesteren és a videókártyán kívül mindent, úgy is szar. Ma nekiálltam memtestelni, végignéztem egy slotban a 4 modult, aztán egy modult a maradék háromban, aztán kettesével a modulokat, egyszer sem írt hibát. Az újraindulgatás nem függ terheléstől, nem melegszik túl semmi, az egész kb olyan mintha egy pillanatra nem kapna áramot.
  • gergely1991
    Mennyire enyhén? Képfrissítés legalább 75hz-re van beállítva?
  • Calver
    ahhoy

kérdés: monitorom (Samsuns 2253LW) utóbbi időben elkezdett enyhén vibrálni, kb akkortájt, amikor a #58862-ban emlegetett tápom is elkezdte haláltusáját. nem feltűnő, olyan szimplán mintha az ember szeme káprázna, de nem hiszem, h jót tesz látószerveimnek.

mik lehetne ennek az okai? eltakarítottam mögüle minden közelében lévő kábelt, ettől függetlenül van mögötte egy hifi, de legalább egy jó 30 centi távolságra, vibrálás maradt. földhurokról hallottam párszor, átdugdostam hosszabbítókat, közben nagy örömmel konstatálva, h mind a gépem, mind a monitorom 4 éve egy földeletlen aljzatba csatlakozik, de semmi eredmény. lehet h valamikor kapott mind monitor mind gép egy kellemes túláramot, és most fizetem az árát? vagy előfordulhat, h ez szimplán csak egy döglődő kondenzátor eredménye?

ha valakinek valami bölcs ötlete, ne kíméljen, csípem ezt a monitort, és most nincs sajnos soktízezrem cserélni
  • greg benz
    Bocsi, a kép újra
  • greg benz
    Sziasztok!

Kb. másfél hete megmakacsolta magát a lemezmeghajtóm, egyszerűen nem tudok vele kiírni semmit. A képen látható hibakódot dobja ki szinte az összes dvd író program, próbálkoztam több lemezzel is, először azt hittem az adta meg magát (újraírható lemezt használok)
    Átraktam másik gépbe is a lemezt, próbáltam ott is írni, ugyanazt a hibakódot dobta ki, amit viszont furcsálltam. Vagy lehetséges, hogy a már rossz író elszúrta a lemezeket is?

• gergely1991
    Minek használsz ehhez DOS-t?
    Ez majdnem azonos a windows-al csak annyi különbséggel hogy ez karakteres felületű(parancssoros).
  • [NST]Cifu
    Elég ha áram alá helyezed a régi routert, ha nem azonos a neve, akkor nem lesz gond, ha arra felcsatlakozik, akkor nem a laptop a probléma...
  • Morphin
    Hello!
    Leegyszerűsítve felvázolom az itthoni hálózatot.Garázsan van az ADSL modem és egy 4portos vezetékes router.A ház másik végében van egy Wifi router ennek a WAN portjába ment a vezetékes egyik LAN kábele.Ment a Wlan szépen.Tegnap kaptunk ajándékba egy D-Link DIR600 wifi routert.Gondoltam a régi US.Robotics wifi routert lecserélem erre, mert modernebb tud 'n'-t is.Én gépemen van net, telefonom is szépen fogja, hugom laptopja (Dell Inspirion N5050) viszont nem hajlandó.Csatlakozik rendesen, de kis sárga háromszög és nincs internetkapcsolat szöveg...miközben én netezek a sajátomról.Párszor bejött a google rajta meg elértem a router kezelőfelületét, de semmi...akárhogy állítom.Szerintem a laptop a sz*r, mert minden más meg jól kezeli.Mondjuk az előző routerrel meg ment a laptop is...lehet visszacserélem.
    Valaki?
    Üdv
  • Büdös Bohóc
    Nem baj az, nekem munkahelyen is laptop van, dokkolóban van szinte hónapokig, alig viszem magammal, csak rá van kötve a monitorokra meg stb, úgy használom, mint egy asztali. Csak néha leveszem a hálóról.
  • Lacee86
    Igen, azt tudom, h kb. ilyen havi 1-2x érdemes csutkóig lemeríteni. A kérdésem arra irányult csak, h nem baj-e, ha ezt napi szinten nem teszem meg, de használom az aksit.
  • Büdös Bohóc
    Annyit azért tegyünk hozzá, hogy az aksi élettartamát jelentősen növeli, ha néha mikor otthon használja az illető akkor is nem dugja rá töltőre, hanem hagyja majdnem csutkáig merülni. Szerintem nem olyan nagy probléma megoldani, szimplán lehúzza a hálózatról addig és kész.
  • Lacee86
    :D Ok. :)
  • Zoli007
    Meglepő módon ezt a notiknál normál használatnak hívják, szóval normális mértékben
  • Gibor
    Nemjó... Mivel DOS-ig tudok bootolni pendrive-al.
  • Lacee86
    Sziasztok!
    Az a kérdésem, h ha a notimat minden nap használnám aksiról is, de nem feltétlenül úgy, h csútkóig lemerítve, csak vmennyit, és utána visszadugnám hálózatra, az mennyire károsítaná az akkumulátort? Asus laptopom van, 5200 mAh-s 6 cellás akkuval. Köszi előre is!
  • gergely1991
    Gparted-el kellene próbálkozni...
  • gergely1991
    A mai gépek már képesek erre.:)
  • pxxl
    feltéve ha tud usb-ről bootolni :)
  • Gibor
    Odáig eljutottam hogy pendrive-al DOS-t bootoltam, de a vinyót dosba sehol nemis jelzi hogy létezne, pedig bios-ban felismeri. A mélyformázásnak lehet nincs értelme de kb 1 évvel ezelőtt szinte ugyanilyen hibát azzal javítottam ki, csak az asztali gép volt és a vinyót egy windows-os programmal formáztam.
  • gergely1991
    Vagy inkább usb-ről.
  • pxxl
    am pl az ubuntut be tudod bootolni dvd-ről