64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • josi
    Elírtam:) 4Gb a limit..
  • josi
    Szerintem fat32 van rajta, 2GB a limit. Formázd le ntfs-re.
  • Dean Winchester
    mármint az mkv-ból.. egyébként 2 gigás filmeket enged másolni rá
  • Dean Winchester
    3 db fájl volt rajta, vatta új pendriveról beszélünk! megpróbálom akkor úgy,hogy a rajta levőt leszedem és hátha...

egyébként 500 megát enged rámásolni és aztán írja ki,hogy a lemez megtelt...
  • Büdös Bohóc
    Full üres a pendrive, mikor rá akarod tenni? Töredezettség miatt lehet, hogy nem sikerülhet, ha van rajta pár (akár kicsi) fájl.
  • Dean Winchester
    az mitől lehet,hogy 14.3 gb hellyel rendelkező pendirver (Kingston) nem tudok egy 13.4gb fájlméretű mkv filmet feltenni?
  • grebber
    Van el laptop suliból hozták.Ott működött. (legalábbis ezt mondták)

A rajta lévő "egér" résszel kattingatni lehet meg huzogatni dolgokat ,de a billentyűzet az nem reagál semmire.

Le van valahogyan zárva vagy mi lehet vele?
  • gergely1991
    például:
    chkdsk -f D:
    D: =meghajtóbetűjele...
  • hentesferi
    Köszi :)
    1.3. megvolt, szektorjavítást hogy hajtok végre ? :D
    Windows 7-em van, és még akkor tettem fel, mikor kijött kb 3 éve.. lehet az is gond :D
  • gergely1991
    Szia!
    "Nem nagy hiba, csak kényelmetlen az asztal alatt bújkálni!"
    :D
    Ellenőrizd az adatkábeleket, hogy nincsenek-e megtörve.
    Bevallom,hogy az IDE korszakban, mikor a vezeték megtört, és sajnos nem volt időm venni egy újat, egy elégé "bizarr" ötletet próbáltam ki(kényszerből),ami működőképes volt.XD
  • gergely1991
    Szia!
    Töredezettség-mentesítés,szektorjavítás,víruskeresés(!),ha Windows régebbi(ha Windows-t használsz:D),akkor "reinstall" ajánlott.
  • hentesferi
    ezen a fórumon sincs ötletetek ? : \
    úgy látom sosem fogok megszabadulni ettől a problémától.. :D
  • gergely1991
    hmm....
    A google mit szól hozzá az ilyen megoldáshoz(vagy van nekik külön egy ilyen lehetőség)?:)
  • Vektor73
    Sziasztok!
    A következő lenne a gépem kínja. Ha újra akarom indítani, akkor újra bootol és amikor a hdd-odd-t felismerte akkor megáll!
    Ha a tápot ki és vissza kapcsolom (áramtalanítok) akkor gond nélkül indul a rendszer!Nem nagy hiba, csak kényelmetlen az asztal alatt bújkálni!
    A táp cserét már megpróbáltam de az nem segített! Az alaplap egy ASRock 4Cor Twin1600 P35 a legújabb 1.6 biossal!
    A biosban én nem találtam állítási lehetőséget.
    Légyszi segítsetek!
    Előre is Kösz!
  • hentesferi
    Sziasztok !
    Már egy elég ősi problémával küszködöm a gépemmel kapcsolatban, mert ha a gép több mint 1 napig bevan kapcsolva, elkezd beakadni minden hang a gépen, akár zene, játék, video.. és csak az újraindítás segít. Torrent használatkor, ez a folyamat felgyorsul, és akár 1-2 órán belül is elkezdődik ez az akadó, beragadó hang, mintha befagyna a hang, aztán egyszer csak teljesen elmegy, majd akadozva visszatér.
    miért lehet ez ?
    előre is köszönöm a válaszokat, segítségeket !
  • Lacee86
    Az a gond, sztem abban a gépben benne bújkál vmi nyavaja amúgy is. Pl. csomószor csinálja, h beindítjuk, és egyszer csak leáll pár mp után, és újra kell indítani meg ilyenek. :/ De ezt az SP2-re frissítést majd megpróbálom.
  • pxxl
    akkor frissítsed fel sp2-re, aztán újra kell "aktiválni" az xp-t. :)

ha úgy sem megy, akkor lehet, hogy más a baj.
  • Lacee86
    Hali!
    Olyan lehet, h 2 különböző régi DDR1-es ramot (egy 256-osat és egy 1 gigásat) az XP SP2 felismerte és tudta kezelni, de az SP1 az nem? Mert mióta unokahúgomék gépe újra lett telepítve, (És sajnos aki telepítette, nem figyelt, és jó régi, SP1-es Wint rakott fel) azóta ha mind2 ram bent van, csak krixkraxok jönnek elő a monitoron indításkor, csupán az 1 gigás modullal meg semmi nem is jelenik meg a monitoron. Csak a 256-ossal hajlandó elindulni a gép, ami alapból is benne volt. (az 1 gigás nemrég lett bele vásárolva gyorsítás céljából)
  • pxxl
    nem kérte le magától az ip-ket (sejettem amúgy)

a megoldás egyszerűbb, mint gondoltam:

át kellett írni a dns ipket a google szervereire:
    8.8.8.8
    8.8.4.4

és már jó is minden :) úgy néz ki az ex-enternet dns szerverei leálltak, vagy valami más bajuk van.
  • Lacko86
    Sziasztok!
    Mostanában a gépem néha random módon újraindul és amikor újra elindítom kidobja, hogy a windows váratlan hiba miatt újraindult. Illetve néha nem igazán hajlandó betölteni a windowst..eljut a töltőképernyőig és onnantól nem lép tovább.
    Eseménynaplóban a következő hibaüzenetet írja erre az időszakra:
    Súlyos hardverhiba történt.

Jelentő összetevő: Processzormag
    Hiba forrása: Gépellenőrzési kivétel
    Hiba típusa: Busz- vagy összekapcsolási hiba
    Processzorazonosító: 0

További információ a jelen bejegyzés részleteiben.

Mi lehet a hibás?
  • Gibor
    Megoldódott. Win XP driver-t kellett felerőszakolni Win7-re és azóta tökéletesen működik.
  • bardocz
    Köszi.
  • gergely1991
    vagy ezeket
  • gergely1991
    A internetes kereső, számos találatot dob ki,mint például ezt...
  • Gibor
    Sziasztok!

Arra szeretnék rákérdezni hogy az mitől lehet hogy adott egy HP 625-ös notebook, (win7 home premium 64bit) és a wifi-t nem lehet működésbe hozni, a gyári cd-jéről fel lett téve minden, a driverek elvileg rendben működnek is. De a hálozatoknál azt írja hogy a Broadcom 4313 802.11b/g/n deaktiválva van, oké aktiválom, végigmegy az aktiválás de nem változik semmi, ugyanúgy deaktív. Van egy HP Wireless Assistant ami szerint a combo drive (wlan bluetooth) hibátlanul aktiválva van. Elméletben minden működik de mégse aktiválódik a hálózati kapcsolat. Ja és persze ha a Bluetooth-ot kapcsolgatom hibátlanul aktiválja/deaktiválja...
  • bardocz
  • bardocz

Ilyennel indította a gépem a tegnapi, meg mai napot is. Ha a javasolt dolgokat megcsinálnám, az megjavítaná, vagy hagyjam inkább? Még egy két hétig nem örülnék egy rendszerújrarakásnak, max ha új gépről lenne szó.
  • cadmonadam
    Sziasztok,

Ebbe az alaplapba, melyik a legerősebb proci, amit be lehet rakni: ASUS M2N-E
    Néztem a gyártó honlapját, de nekem nem egyértelmű:
    - azt írja, hogy egyes prociknál a frissítendő BIOS csak béta, illetve
    - "Due to Bios ROM size limitation remove LAN PXE ROM and change Crashfree3 to Crashfree" - amit nem tudom, hogy mit jelent, s nem azért, mert nem tudok angolul. :-)

Köszi
  • cadmonadam
    Szia,

Időközben megoldódott a probléma, a videókártya volt memória hibás.
    Köszi
  • pxxl
    megpróbálom majd hétfőn, de közben kutakodtam és találtam pár ingyenes dns-t.

a probléma am annyi, hogy nem fordít a dns, domain neveket nem nyit meg, de ip címet igen. nem tudom, hogy a régi szolgáltató dns-e hagyott-e ki, vagy mivan. mindensetre hétfőn megpróbálom amit írtál (céges gép...) ty
  • gergely1991
    Cső!
    Miért nem teszed arra a rádiógombos kijelölést,hogy ip cím automatikus kérdezése?
    Majd ezt követően beírod szépen a parancssorba:"ipconfig/all >c:\ipcim.log"
    Ha vacakol akkor windows tűzfalon engedélyezd a echo pingkérést.
    Ha ez mind összejött a C meghajtó gyökérkönyvtárjában megleled a ipcim.log fájlt,megnyitod és copy/pastezod, majd törlöd.
  • pxxl
    Cső!

valaki mondja meg légyszi a btel elsődleges és másodlagos dns-kiszolgáló címét :) (amit tcp/ip-nél kell beállítani)

ty!
  • Mayorpapa
    Ez volt a megoldás! Köszi Cifu, örök hála!
  • 84972288
    http://www.interstore.hu/termek/Kingston-DataTraveler-R30-16GB-p4665527.html vagy http://www.interstore.hu/termek/Kingston-DataTraveler-Elite-DTE-16GB-p4665528.html ?
    USB3-as, 16 GB-os pendrive, 70/30 sebesség. A kérdés, aki ért hozzájuk, valós sebességük, megbízhatóságuk milyen, megéri?
  • [NST]Cifu
    @Skyman: Az UTP kábel végére szerelnek RJ-45-ös csatlakozót, az nem bontható, vagy legalábbis bontható RJ-45 fejet én még nem láttam. Az általánosan használt fejet egy speciális fogóval kell megroppantani, az tartja a helyén a kábelt, és akadályozza meg, hogy kicsússzon a fejből.

Két megoldás van: vagy nagyobb lyukat csinálsz, ahol átfér a fej, vagy pedig veszel kábelt, és megkérsz egy szakit (villanyszerelők egy része is kábelezik ilyesmit), akinek van ilyen fogója, hogy rakjon a két végére fejet. A harmadik megoldás, hogy kábel helyett a WiFi felé fordulsz, de akkor ugye a Switch már nem játszik, routerre lesz szükséged.

@Ironman2: Bios-ban kiírja? A lemez PATA kábelén van más is? Hogy van a lemez bejumperelve (Master/Slave/Cable Select)?
  • Ironman2
    win98-at rá akarok telepíteni egy régebbi pentium3-ra,bebootol rendesen a lemezről (cd),erre a formázásnál nem találja a rendszerlemezt,pedig benne van rendesen.Valaki?
  • skymannn
    Hali!
    Szeretnék egy 30 m-es kábelt átvezetni egy-egy kisebb átmérőjű lyukon padláson keresztül egy szomszédos szobába ami egy switchet és egy gépet kötne össze. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan utp patch kábel(ilyen kábel kellene tudom szerint, igaz?) aminek az egyik feje levehető vagy legalább is később felhelyezhető rá, ezt hogyan tudnám kivitelezni? A választ előre is köszönöm.
  • [NST]Cifu
    Nézd meg a munkacsoport nevét.

Sajátgép -> jobb gomb -> Számítógépnév -> "Módosítás" gomb -> új ablak alján Munkacsoport

Mindkettőnek ugyanaz legyen a munkacsoport neve.
  • Mayorpapa
    Sziasztok! Kéne egy gyors segítség: adott két gép, mindkettőn XP van. Routeren keresztül volt kiépítve hálózat a két gép között. Az irodai gépemen egy mappa meg van osztva, tehát a szobai gépemről el tudtam érni ezt a mappát, másolhattam át fájlokat stb. A gond: a szobai gépen (tehát amiről elértem a másikat) újra tettem az op. rendszert. Azóta nem látja a másik gépet (illetve azt a megosztott mappát, nem tudom kitallózni). Ha a hálózati helyeket megnyitom, nincs semmi, üres. Net van a másik gépen, tehát a router - elvileg - jól működik. Olyanokat már megnéztem, hogy a "TCP/IP feletti NetBIOS engedélyezése" és a "Számítógép-tallózó szolgáltatás elindítása" engedélyezve legyen, de semmit nem segítettek. Mi a teendő ilyenkor? Op. rendszer vagy router beállítást kell megnéznem?
  • Dean Winchester
    az értesítési területen mindig ott van az ikon :)
    az ipconfigos részt majd kipróbálom legközelebb...