64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gforce9
    Rákeresve a terratec oldalán 2014-es az utolsó driver, ergo w10 támogatás nincs benne. A TPD-vel az a gond, hogy 99% hogy nem lesz hozzá. A google fake találatokad dob ki. MIndenféle driverbooster és egyéb spyware szarokat valódi működő drivert nem hinném hogy találsz.

A third party driver egyébként jelen esetben annyit jelent, hogy van egy eszköz amit a gyártó leszar, hogy nem megy új oprendszer alatt és lelkes amatőrök megcsinálják hozzá a drivert, mert megéri mert sok ilyen eszköz van a világon Én ilyenre utaló jelet nem láttam, ráadásul nem egy túl gyakori hangkártya, szóval szerintem ezzel senki sem vesződött.

A kártyád 2002-es fejlesztés, ahogy nézem. Tudom hogy szomorú, de ennek elektromos hulladék szaga van.
  • bigivan
    Sziasztok !
    Van egy jó minőségű audiokártyám, régebbről. Aureon 7.1 Space. Az a baj, hogy a win10 nem ismeri fel, nem látja, így nem is működik. Kérdésem, hogyan lehetne a win10 alatt működőképessé tenni ?? Ajánlotta valaki hozzá az. un. third party drivereket (TPD), de nem tudom, mik azok. És ha egy ilyen drivert felrakok, akkor a op. látni fogja az audiokártyát? Bocs, ha láma a kérdés, de nem értek hozzá. Viszont szeretném használni az audiokártyámat .
    Köszönöm a válaszokat !
    Utoljára szerkesztette: bigivan, 2017.10.03. 17:21:24
  • gforce9
    A TS eléggé stabil program a hálózatkezelést tekintve. Elviekben, a a neted jó akkor mennie kellene.
    widowsgomb+r oda: "cmd"
    a parancssorba: "ping bix.hu -t"
    természetesen idézőjelek nélkül mindent

Hagyd futni a háttérben, semmi erőforrást nem eszik. Ha az interneted megszakad néha és egybeesik a TS-ledobásával a hiba megvan.

Előfordulhat olyan is, hogy valamely más program is használja ugyanazt a portot.

https://support.teamspeakusa.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/44/16/which-ports-does-the-teamspeak-3-server-use

Ez okozhat gubancot.

A routeredet letesztelni meg ha megoldható akkor ki kell iktatni és kész. Kiderül a turpisság azonnal. (esetleg csere-kölcsön router)

Én ezek mentén indulnék el.
  • MekNzi
    Sziasztok!
    Az a problémám, hogy változó időnként a TeamSpeak fogja magát és ledobál a szerverről, majd később magától vissza is csatlakozik. Több szervert is próbáltam. Sosem csinált még ilyet, illetve semmi másnál nem tapasztalok csatlakozási problémákat, sem internet szakadozást. Van hogy 2 perc van hogy 15 perccel később sem csatlakozik vissza, viszont, ha megszakítom a "próbálkozását" és vissza csatlakozok magamtól, akkor rögtön vissza tudok csatlakozni.
    Igazából, egy dologra tudok tippelni, ami más lett mind eddig, az a router, amit másfél hónapja vettem, viszont azóta nem jártam ts re. Ez az egy dolog ami változott, és erre tudok gondolni.
    TS-t újratelepítettem, full alap.
    Válaszokat előre köszönöm!
  • csgery
    Ez a memória pl Neked tökéletes lenne, 2x4 GB tal. Így egyszerűbben mókol vele a gép is!
  • soo277
    Sziasztok
    Asrock 970 DE3/U3S3 alaplapom van,szeretném bőviteni a memoriát bennne,
    meg tudnátok mondani milyen kell bele , 8gb szeretnék
    esetleg linket elfogadnák
    köszi
  • csgery
    Egy jack dugót ha beledugsz, akkor bekapcsol. Ennyit kell elvileg csinálni vele. A többi jönne magától automatice :( :D
  • gforce9
    Ha semmi nem jelenik meg az eszközkezelőben, akkor az azt jelenti, hogy a pedál semmiféle kommunikációra nem hajlandó. (esetleg nem kell bekapcsolni rajta ehhez valamit?) Vagy a portja rossz :(
  • csgery
    Semmi nem jelenik meg az eszközkezelőben..
    A kábel ezer százalék, hogy jó, a port az viszont már kérdéses így... :/

• gforce9
    Az eszközkezelőben megjelenik mint ismeretlen eszköz?

Ha nem, akkor usb kábelre, vagy az effekt usb portjára tippelek, hogy rossz.
  • csgery
    Sziasztok!

Korábban már tettem fel ezt a kérdést más fórumokon, semmi választ nem kaptam sajnos;

Adott egy BOSS ME 25 gitár-effektpedál, ami USB audio interfészként tud működni.
    A Roland hivatalos oldala szerint Win10-nél semmi dolgom nincs, csak bedugom, és automatikusan telepíti a drivert. Na, ez nem történik meg, tehát, mint ha be se dugtam volna a gépbe a pedált.
    Kábel/bekapcsolva/stb dolog minden működik, azért írok, mert már tényleg semmilyen ötletem nincs.
    A Roland meg nem is akar válaszolni, egy éve tettem fel nekik a kérdést, azóta is ugyanúgy maradt..

Köszönöm!
  • Vadnokedli
    Akkor nem viccelek, de nézesd meg a szemedet. Monitort esetleg állítsd be hogy full éles legyen, ne csak 40-50% ban.
  • JaSoN HuNTeR #63559
    hát nem igazán látok szemmel különbséget :)
  • Tetsuo
    Are you joking? HDMI természetesen.
  • JaSoN HuNTeR #63557
    új monitorom van az lenne a kérdés hogy HDMI-vel vagy VGAval kössem össze melyikkel lesz szebb a monitorkép vagy igazából nem számít?

Most a VGA-t használom.
    24" a monitor
    Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.09.19. 22:08:32
  • Caliph
    üdv!
    A zene címe/előadója érdekelne ami ez alatt a coub alatt szól!
    Köszi

zene?
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.09.18. 22:15:08
  • TomStorm
    Üdv!
    Kis hanggal kapcsolatos kérdés:
    Ha vennék egy házimozi erősítőt akkor PC-re rá lehetne kötni?Aztán erősítőből vezetném ki hangot optikán(5.1 szettre)és külön Stereo(aktív) hangfalakra.
    Ez lehetséges?HDMI-s erősítőt vennék
  • Tetsuo
    Jack elosztó van, persze, neked jó is lesz.
  • Jani Hun
    Hali, nemtudom van e olyan kütyü vagy software amivel meglehetne oldani hogy nem 1, hanem 2 fülesböl szolna a zene, film, játék? vagy hogy van e jack "elosztó" ugy hogy megmaradna a stereo hatás?
  • Bal0924
    Köszi.
    Utánanézek
  • Vadnokedli
    Tapasztalataim szerint ilyet akkor csinál ha kontaktos a képernyő feloldó gomb vagy be van ázva a panel (akár pára által) és random spikeokat kap az a bizonyos része a panelnak. Szétszeded és egy kis izopropillal megtisztítód az segíthet, ha oxidot találsz viszont azt üvegszálas kefével vagy ha nincs fogkefével + izopropil kombóval tisztítsd. (Ne pattanjon bele folyadék a kamerába)

Persze a legegyszerűbb hogy mind ezeket kizárd az a gyári visszaállítás. Lehet csak egy program okozza.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.07.24. 13:59:39
  • Bal0924
    Sziasztok
    Van egy Nokia 301. Egyfolytában felébred, pedig nem nyúl hozzá senki.
    Folyamatosan csinálja, idegesít! 1hét működés helyett 1,5-2napig bírja 1 töltéssel.

Valakinek van ilyen gondja?

És hasonló gondom van egy LG G5-el. (7.0 android van rajta)
  • Vadnokedli
    Nekem úgy van, egyszerre megy fülesbe meg TV-n is a hang. A felvételnél kell nálam Speciel; a Stereo Mix et beállítani hogy a TV legyen arra az alapértelmezett.
  • gforce9
    Üdv!

Nem tudom a windowson belül ezt meg lehet e oldani külső program nélkül.

őt szokták ilyen célra használni:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_Audio_Cable

weblap:
    http://software.muzychenko.net/eng/vac.htm
  • undY1ng #63547
    Üdv! Számítógép monitor és TV össze van kötve hdmi-n keresztül és ugye több megjelenítéses beállítással. Viszont azt, hogy lehet megcsinálni, hogy HDMI-n keresztül menjen külön egy hang és az auxon is külön? Ehhez szükséges egy rendes hangkártya vagy elég egy alaplapi is? Tehát ha pl. a tv-n menne egy film hangja, míg a fülesen egy játék hangja.
  • JaSoN HuNTeR #63546
    compker.
  • Vadnokedli
    AQUA-nal vetted?
  • JaSoN HuNTeR #63544
    már megoldottam,szereztem egy 6 genes procit és felraktam a F21 biost, d megkérdeztem vásárlás előtt hogy menni fog 7 genes procival az alaplap és azt mondták igen.
  • Tetsuo
    A megoldás az lenne, ha a BIOS-ba sem kellene belépni, hanem egy pendrive-ról frissítene a BIOS, egy alaplapi gomb engedélyezése után, ellenőrizve a kompatbilitást, ekkor semmilyen periféria nem lenne elérhető az adott USB-n kívül.
    Ahhoz pedig elég lenne az alaplapi vezérlés, a fő processzor nélkül. Ez lenne a normális - sajnos nem így van.

• Vadnokedli
    Csak egy kérdés; CPU nélkül lehetséges a BIOS-ba belépni? Persze megpróbálhatta volna bizonyos TP-ken keresztül rá flashelni az új BIOS-t CPU nélkül.
  • Tetsuo
    Az a durva, hogy ehhez kell egy másik proci.
  • JaSoN HuNTeR #63540
    Szereztem processzort és utána könnyedén felraktam az új biost. F5 volt rajta és most F21 van. Minden működik.
  • gergely1991
    Innen letöltesz egy segédprogramot,esetleg mellé egy update-et.Mivel érzékeny tevékenységről van szó(hiszen a frissítés során nem is lesz BIOS-od),ezért körültekintően járj el!!

Csak néhány tipp a sok közül:
    - Gondoskodj róla hogy a folyamat/gép ne fagyjon le(minden alkalmazás bezár,vírusírtó kikapcsol).
    - Legyen folyamatosan áramellátás(ugyanakkor egy esetleges áramszünet nem túlszerencsés).
    - Kompatibilis update-et használj(bár lehet hogy a frisssítő segédprogram megkeresi neked,de lehet neked kell kiválasztani,bár elvileg a kompatibilis problémákat manapság kezelniük kellene ezeknek az alkalmazásoknak 2017-ben).

Szerencséd akkor van ha dual-BIOS-os az alaplap: Akkor meg mindegy....

Lehet valóban a szakszervízre bízni,így hiba esetén őket terheli a felelőség..
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.07.15. 12:06:08
  • Vadnokedli
    Be kell vinni szervizbe és ők rá rakják a legújabbat egy régi procival. (Azt hiszem) Mondjuk. Amúgy az alaplapon mi van megjelölve milyen BIOS van rajta(Mert meg szokták jelölni). Ha jó a BIOS akkor CMOS reset.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.07.15. 10:19:03
  • JaSoN HuNTeR #63537
    Ha szépen megkérem valaki leírná a bios frissítés menetét?

Z170-HD3P

Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.07.14. 22:27:33
  • JaSoN HuNTeR #63536
    de legalább a biosnak be kellene jönnie nem?
  • Gundark 1 1
    Frissítsd a biost az alaplapon. Nem ismeri alapból a 7es szériát. Utána menni fog.
  • JaSoN HuNTeR #63534
    Sziasztok, most raktam össze az új gépem, I5 7600k, 8gb ram, gigabyte alaplap, minden a helyén és ezt csinálja, valaki tapasztalt már hasonlót? Már több gépet összeraktam és nem tapasztaltam hasonlót.
    be queit 500w táp és gtx 1060
    azt irta valaki hogy azért is lehet mert 6 genes az alaplap és 7 genes procit raktam bele.

elindul, nincs kép, megy vagy 10-15 másodpercig, minden venti forog, aztán kikapcsol és kb 5 másodperc mulva magától újraindul és ezt csinálja végtelen ciklusban.

Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.07.14. 21:41:53
  • csgj
    A kérdés már tárgytalan. Megoldottam, az Intel driver volt hibásan/sérülten fent, letöröltem, és hagytam, hogy a win10 szépen feltegye.
  • Vadnokedli
    VPN