64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gforce9
    Mi a típusa a modemnek, illetve külön routert is használsz?
  • tigerbácsi
    Sziasztok!

Az lenne a különös problémám, hogy a telecomnál van előfizetésem 250 mbps - internetre. Ez mind szép és jó. Ám hónapok óta más sem történik, mint legalább 2 - 3 naponta újra kell indítani a modemet, mert annyira belassul a net, hogy semmilyen oldalt nem tud betölteni. Miután feláll a modem ismét jó. Ám valamikor csak pár órára, ám néha több napra. Modemcsere megvolt, hiba továbbra is fent áll. Kijöttek a szakemberek, rádugtak valamit s egy laptopot s azt mondták minden adat jó. A hivatalos válasz szerint nincs probléma a hálózattal.
    A szerelő annyit mondott, hogy látja, hogy sok torrentet töltünk le s az akasztja le. Ám amikor nincs letöltés, akkor is leakad, meg amikor csak seedelünk s még nagyon feltöltés sincs akkor is leakad a net. s újraindítás után mindegy mennyi torrentet seedelünk random vagy van net vagy nincs. Én személy szerint nem hiszem, hogy ez befolyásolná azt, hogy van e internetes kapcsolat vagy nincs. A probléma akkor is jelentkezik ha egy asztali és egy laptop, 2 telefon és egy okostv csatlakozik, s akkor is amikor nem csatlakozik 1 telefon és a laptop.

Szerintetek mi lehet a baj? Tényleg a torrentek állandó seedelése az ami miatt újra kell indítani a modemet ha netezni is szeretnék (természetesen nem letöltés közben)? Esetleg van valami megoldás?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
  • RAMyMamy
    áh, rájöttünk, nem jó helyen volt a távirányító vevőegysége :)
  • RAMyMamy
    közben már a source váltással sem engedi :(
  • RAMyMamy
    köszi, így működik, viszont nem lehet léptetni a csatornákat a tv-n, csak ha átváltom a source-ot és vissza. erre valami ötlet?
  • gforce9
    Úgy látom, hogy router is az a modem. Az asus routeredet acces point üzemmódba kéne tenni. Jellemzően ezt szimplán a dhcp szerver letiltásával lehet elérni. Utána a padlásról jövő kábel mehet az asus router 1-4 portjába bárhová és ugyanúgy 1-4 port ból bárhonnan mehet a tv beltérijébe. Az asus router WAN portjába semmi nem megy, mert switch-ként működik csak. Ha nem vagy képben a beállításokkal kérj meg valakit. Megoldható a helyzet nem is kell vásárolnod semmit hozzá.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.11.13. 18:05:18
  • RAMyMamy
    hali, s.o.s. segítség kéne. telekomos net+iptv, routerről kéne üzemeltetni a tévét, mert egy kábel jön a nappaliba csak a modemből (a padlásról) és a routert is itt kéne elhelyezni, hogy a wifi jel érje a egész házat. a t-s modem sagemcom f@st3686ac, a router pedig asus rt-ac58u, meg lehet valahogy oldani?
    Utoljára szerkesztette: RAMyMamy, 2017.11.13. 17:13:13
  • gforce9
    Azok a hírek az SSD halálról idióta rémhírek, hétköznapi használat során, kisebb a meghibásodás aránya, mint a hdd-k esetében. Néha nézz rá az állapotára, ha hirtelen romlás nem tapasztalható (egyik napról a másikra több %-ot esik), akkor az az ssd még bőven ki fog szolgálni hosszú ideig.
  • Ryder159
    Köszönöm.

Letöltöttem ezt a programot, és szerinte 95%-os az SSD? Létezik? Tényleg nem tudom mit kellene bírnia, ez az első, csak emlékszem, mikor vettem, sokat olvasgattam a témában és mindenhol írták hogy az SSD nem bírja sokáig, az írást, olvasást. Na most ha hiszek a programnak, akkor ez 12 év használat. Mi kell ennél több?
  • gforce9
    Abszolúte nem biztos, hogy egyáltalán köze van az SSD-hez. Gyors ellenőrzéshez: SSD LIFE nevű programot javaslom. Ilyet okozhat áramingadozás, kontakthiba, ramhiba váratlan rendszerleállás is. Szóval ne temesd még az SSD-t :)
  • Ryder159
    Sziasztok!

Mai rendszer indulás előtt (Win10) volt egy "Scan and repair disc C:". ez az SSD halálának közeledtét jelenti? Lassan 4 éves lesz
  • adamq01
    Rossz volt a tapkabel...
  • adamq01
    Nem kapcsol be a gépem. Tegnap még működött, most meg sehogy nem kapcsol be. Mi lehet a probléma?
  • Vadnokedli
    Magas feszültség hamar megölheti a magas hőfok mellett. Figyelj azokra is. Nekem mindig az első hogy Alap órajelen UV-zok mindent tökéletesre. (Persze ezt tökéletesíteni számomra kb 1 hét, nem vagyok olyan pro.)
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.10.19. 07:39:47
  • adamq01
    Ha tuningolni akarom a GPU-t és nagyon felhúzom az órajelet, akkor az csak a túl magas hőmérséklet miatt okozhat károkat a kariban vagy más miatt is? Csak, mert most elég jó hűtést szereltem a gépembe és kis húzás után sem ment 53 fok fölé.
  • Mauro
    Én is erre tippeltem mert ha kodek lenne gond akkor a lejátszás indult volna el. Notebook vinyo. Notebook-t nem tudom szétszedni. Asztaliba meg nem tudok 2,5 feles vinyot tenni.
  • Tetsuo
    OKé, köszi. A párom laptopján nem ez a helyzet, hanem kb. 2-3% CPU, mégis lassú az egész rendszer. No mindegy, úgy tűnik már elavult.
  • gforce9
    Így passzolom. Ha a netsvcs bug megjelenik egy feladatkezelőt ha nyit az ember, folyamatokra kattint és az össze sfelhasználó folyamataira, akkor a következő kép szokta fogadni:

• gforce9
    Valószínűleg a hdd a ludas. Esetleg, ha kivehető a keretből direkben gépre kötve lehet tenni egy próbát vele.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.10.18. 19:42:01
  • Tetsuo
    300 MB körül.
  • Mauro
    A TT másolásnál azt írja ki hogy nem olvasható a fájl.
  • Mauro
    A HDD állapota ilyen:
  • gforce9
    Mennyi memóriát? Ha nem 500Mb-1-2 Gb akkor passzolom, nem hinném hogy az a gond.
  • Tetsuo
    Az svchost.exe (netsvcs) bizonyos méretű memóriát használ, miközben a "Hard Faults / sec" oszlopban csak itt van 15-16 érték, a többi folyamatnál ez jellemzően nulla.
    Ez mit jelent, mire utalhat?
  • Mauro
    Videó lejátszása közben írta ki. A másolást holnap meg próbálom. Köszi.
  • gforce9
    másold fel gépre ha felmegy akkor egyik sem. Csak sérült az állomány vagy nincs hozzá kodek.
  • Mauro
    "A VLC nem tudta beolvasni a(z) „Bad file descriptor” fájlt." Ez vinyó, kábel, USB hiba miatt lehet?
  • atibacsi1977
    Megoldódott... Félig...
    Windows anniversary update feltelepítesevel. Mostmár 1060nak látja a rendszer. Azért félig, mert a legújabb driver erre sem megy fel...
  • gforce9
    http://uk.download.nvidia.com/Windows/387.92/387.92-desktop-win10-64bit-international-rs3-whql.exe

Ezt próbáltad?

és win10 64 bit ugye?
  • atibacsi1977
    Hello!
    Van egy geforce gtx 1060as kartyam, de mikor feltettem a Windows 10et, nem tudok neki drivert telepíteni. Akarmeik verzióra azt írja hogy nem talál ehhez az illesztőprogramhoz megfelelő eszközt. Olvastam hogy frissítésen a Windows tűzfal, megvolt de semmi eredmény...
    Valaki tud segíteni???
  • gergely1991
    Nemcsak a windows update miatt lassulhat be(nálam pl van mikor a NT system ugrik 40-60%-ra). :D
    Amúgy a windows update-re van egy frissités amit ezt megoldja(csak nem találom).
  • Tetsuo
    Köszönöm. Ellenőrizni fogom.
  • gforce9
    Azt értem, de ez az svchost-os móka akkor szokott jelentkezni amikor már le van frissítve a gép, illetőleg valamilyen frissítést letölt, még nem sikerült kisakkoznom melyika ludas. Ha letöltötte utána kezdi a hülyeséget, akár internetkapcsolat nélkül is.
  • Tetsuo
    Köszi. A telepítés mizériáját már megoldottam és kész van, teljes a rendszer már néhány hete.
  • gforce9
    A feladatkezelőben a folyamatoknál kattints az összes felhasználó folyamataira. Ha az svchost.exe zabál irreálisan sok ramot az lesz a ludas.
    netsvcs szokta ezt játszani jellemzően a windows update hibája miatt.

Áthidaló megoldás: windows updatet le kell lőni.
    Végleges megoldás: Fissebb telepítőcsomagot kell letölteni ami már tartalmaz szinte mindent. Vagy ki kell várni amíg végez. Ez számítógéptől függően 1-5 óra is lehet. (energiagazdálkodásnál a sleep-et érdemes letiltani és otthagyni a gépet magának)
  • Tetsuo
    Mitől lehet az, hogy egy (néhány éves, de újonnan telepített W7-es) laptop ezerrel pörgeti a ventiket, a procihasználat 70%-on van úgy, hogy semmilyen folyamat nem fogyaszt 1%-nál többet és nincs elérhető frissítése a Windowsnak, nincs komoly nethasználat (tehát semmi sem frissít)?
    Ez megy folyamatosan - órákig, pontosabban amíg be van kacsolva -, így alig lehet használni a laptopot.
    Mi lehet az oka a láthatatlan használatnak? Pont ezért lett újrarakva a rendszer nulláról, hogy ezt kiküszöböljük.
  • MekNzi
    Nekem ez a commandos dolog nem igazán mutat sokat.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    bix.hu [193.239.149.210] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
    Válasz 193.239.149.210: bájt=32 idő=6 ms TTL=58
    Válasz 193.239.149.210: bájt=32 idő=8 ms TTL=58
    Válasz 193.239.149.210: bájt=32 idő=8 ms TTL=58
    Válasz 193.239.149.210: bájt=32 idő=1 ms TTL=58

193.239.149.210 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0
    (0% veszteség),
    Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum = 1ms, maximum = 8ms, átlag = 5ms

És mikor ledobott a ts, nem igazán láttam ebben változást

Utoljára szerkesztette: MekNzi, 2017.10.10. 15:38:39
  • gergely1991
    Töltsd le a gyártó oldaláról a leghamarabbi kiadást,próbáld kicsomagolni a fájlt és a eszkőzkezelő keresztül telepíteni.
    Előtte csinálj egy rendszer-helyreállítási pontot.
  • bigivan
    Köszönöm a gyors reagálást. Kár érte, mert jó minőségű kártya volt. Akkor marad a dobozában a feltámadásra várva !!
  • Tetsuo
    Ami egyáltalán nem meglepő. Néhány hét éves hardverből álló konfigomra nem raknék W10-et, mégha elviekben meg is lenne minden driver; teljesen jól működik a W7, így semmi értelme nem lenne.