64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • LeWyTy
    Sziasztok, szeretnék feltenni egy kis kérdést:
    Az indavideot külföldről nézi valaki? Hogyan lehet megoldani hogy működjön? (esetleg chromeon bellül)
    Ha kapok választ akkor előre is köszi.
  • csgj
    Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van az ASUS X550V laptopommal, hogy az utóbbi napokban youtube vagy akár netflix videó/film lejátszása közben néha megakadt a kép és a hang (folytonos zúgással), és olykor kék halállal újra is indult a gép. Az utolsó ilyen alkalom után bármit dugok a jack kimenetbe, zúg a hang, mintha túl lenne tekerve, és alatta nagyjából rendes hangerővel megy a zene/beszéd/akármilyen hang, ami a videóban van, esetenként berecsegve. Ez azt jelenti, hogy bekrepált a jack kimenet? Laptopról vagy HDMI-vel tévére kötve nincs ilyen gond.
  • gforce9
    ment pm
  • bekescsaba
    Próbáltam a get data backet.....

Ha jól emlékszem, az dos alapon futott (tudom, hogy ez jó dolog), de nem látta a sérült vinyót.

Ellenben ajánlották az R-Studiót, az megtalálta, felismerte, de az ingyenes verzió nem csinál adatmentést, visszaállítást, egy pro verzió éves licenszdíja 10. 000 dollár. Cracelni próbáltam, utána 3 óra géptakarítás volt a sok orosz vírus miatt, de crakelni nem sikerült.

Ellenben fizetnék annak, aki megoldaná a problémámat.

Igen USB 2.0-ról ment a hiba bekövetkeztekor. De nincsen SATA-s csatlakozója.
  • gforce9
    "A legtöbb recovery program törölt fájlokat akar visszahozni, de nekem nem ez kell"

De, neked az kell, mert az eljárás ugyanaz csak némely program nem elég jó ehhez. Lényegtelen ebből a szempontból, hogy törölt állomány vagy épp sérült partíciós tábla vagy mft.

Némely recovery program nem elég alapos. Az ilyen photorec és társai sérülésmentes file rendszerre illetve simán törölt állományokra valók, és nem futtatnak szektorszintű scant.

Getdataback nevű programot szoktam használni a vizsgálat szintjét pedig lvl 3 vagy 4-re kell tenni (inkább 4), akkor szektorról szektorra vizsgál. (marhasok idő akár fél nap is lehet). Sok szerencsét vele.
  • gergely1991
    USB 2.0-ról megy?
  • nono28
    Sziasztok!

Olyan kérdésem volna hogy,disk unlocker-on tárolt adatokat vissza lehet valahogy állítani?
  • bekescsaba
    A teszt disk nem látja, így nem tudom futtatni rajta.
  • gergely1991
    Hali!
    Testdisk
    PhotoRec
  • bekescsaba
    Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Tegnap, miközben a WD My Passport Ultra külső merevlemezre írtam, a gyermekem lelökte a HDD-t, ami írás közben leeset az asztalról, de nem sérült, mert elkaptam a levegőben. A gond, hogy írás közben kirántotta az asztali gép USB portjából a kábelt. Ezt követően a HDD-t visszakötve sem a gép, sem a tv nem ismerte fel.

A windows lemezkezelő betűjel nélküli meghajtónak látja, ismeretlen, nem inicializált jelzéssel látja el.

A külső HDD inicializálása nem lehetséges, hiba oka: A kérés meghiúsult az eszköznél felmerült végzetes hardverhiba miatt.

HDD Sentinel látja a kérdéses külső Winchestert, illetve a recovery programok mély scanelni is tudták, de eredményt nem hozott, nem találtak rajta fájlokat, pedig kb 350 Gb-nyi családi videó, fotó van rajta, meg némi mese.

A kérdésem a következő.

Van-e lehetőség (program, Windows eljárás), amit én itthon házilag meg tudok csinálni ahhoz, hogy a külső merevlemez újra látható, használható legyen, vagy a rajta lévő adatok lementhetőek legyenek.

A legtöbb recovery program törölt fájlokat akar visszahozni, de nekem nem ez kell, hanem olvashatóvá akarnám tenni a leesett HDD-t, hogy az adatok nem tűnjenek el.

A külső merevlemezre nem írtam, nem particionáltam újra, nem formatáltam, csak diagnosztikai úgynevezett non destruktív programokkal vizsgáltam.

Egyébként WIN 10 van a gépemen, alapvető számítógépes tudásom van, de ez nem elég ennek a problémának a megoldásához.

A gyermekem félévi zsebpénzét ajánlotta fel annak, aki megoldja ezt a problémát. Pár sörre elég lesz.

Segítségeteket előre is köszönöm: Tamás.
  • Bokafix2
    Oké, akkor kuka.
  • Tetsuo
    Acme? Még jó, hogy fel nem robbant!!!
  • Vadnokedli
    Persze, új Razer egér is volt már rossz nálam.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Legközelebb próbálj valami Logitech vagy hasonlót venni, vagy köztudottan felelősen bevizsgált termékekkel rendelkező gyártó termékét.
  • Bokafix2
    Üdv, nemrég vettem egy Acme típusú optikai egeret, és az a gond vele hogy sokszor 2-3-szor kell lenyomni a gombot hogy reagáljon... általában a bal gomb csinálja ezt. Ez most hardweres hiba lenne? Zsír új az egér.
  • gforce9
    Igen láttam azért írtam, amit.
  • Vadnokedli
    Az nem a legújabb driver. 38233 a legújabb; tiéd 38189
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.06.18. 14:24:14
  • sanya200
    Geforce gtx1060 van azzal csinálja
    Második spoilerben ott le is írja a driver számát is meg a gpu-t.
  • gforce9
    ja netezés közben? Akkor az inkább hardveres baj lesz, ha a ram hibátlan akkor vga-ra tippelek. Integrált van? Nem tudod azzal megnézni hogy fagy e?
  • sanya200
    vga-ból a legújabb van fent,direktx is szokott lenni frissítve ha új játékot rakok fel vagy régit.De megpróbálom ,már nem kell játszanom se hozzá sima netezés közben is produkálta.Lefuttattam azért megy memória diagnosztikát nem talált hibát.
  • gforce9
    Rákeresve konkrétan erre a hibára: VGA driver frissítés, directx frissítés .net frissítést javasolnak és megoldás is lett sok esetben.
  • sanya200
    most ezzel kék halálozik

meg a múltkori hiba
  • Vadnokedli
    Windows is eredeti(Az is számíthat)? Próbáld meg növelni a virtuális memóriát.
  • gforce9
    Hiába lehet ránagyítani, olvashatatlan a hibaablak. Segítene az ember ha tud, de ebből kb. annyi derül ki, hogy a te gépeden hibát dob.

A játékok, hogy miért szállnak el 1000 és mégegy oka lehet. Kissé pontosabb leírást és hibaüzenetet ha írsz, talán mi is képben leszünk.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.06.10. 22:31:16
  • sanya200
    Rá tudsz nagyítani, azért homályos mert túl nagy méretű a kép :)
    Persze hogy megvan.
    AMD Fx8320,Kingston 8GB RAM,gtx 1060/6 GB
    Azért nem értem mibaja.6GB vram több mint elegendő.
  • Vadnokedli
    Eredeti Software mindkettő? Out of Memory, (Recommended gépigény szerint eleget tesz a jelenlegi konfigod a két játéknak?) A kép rohadt homályos, rosszul fókuszáltál. (Nálam legalábbis.)
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.06.10. 21:55:17
  • gforce9
    A táp ciripelhet. Nem biztos, hogy bármi bajt okoz, de én gariztatnám, mert nem üzemszerű működés.
  • gforce9
    "Mekkora kart okoz ha inicializalom az SSD-t es utana mivel lathatova valik mint meghajto, probalnam visszanyerni az adatokat?"

Kárt nem okoz, mást úgysem tehetsz. Sok sikert.
  • sanya200
    Mass effect andromeda alatt ezt a hibaüzit kapom
    Meg a Quantum Break is kidob (out of memory) hibával.
    Ventilátor hol felpörög hol elhalkul.
    kép
    Utoljára szerkesztette: sanya200, 2017.06.10. 17:36:32
  • 6600GT
    Sziasztok,meg szertném kérdezni hátha tudtok segíteni nekem.Adott egy LG24mp48hq ips monitor 2napos hdmi kábelel van összekötve,nos az a problémám h mikor be kapcsolom vagyis van kép hátul vmi hangot hallok frekvencia hang vagy más nem tudom,most ez normális vagy nem jó lenne tudni..nem hangos de azért feltünt és hátulról jön ahova a táp kábel megy be,köszönöm szép napot!
  • Agy Halott #63502
    Mint irtam SEMMI nem latja az SSD-t, kiveve a find and mount nevezetu progi + maga a windows lemezkezelo.
    Utoljára szerkesztette: Agy Halott, 2017.06.06. 14:21:16
  • Calver
    ahh, Skype mindig is egy vicc volt. egy nagyon, nagyon szar vicc.
    Utoljára szerkesztette: Calver, 2017.05.30. 01:31:50
  • Zoli007
    Microsoft, mégis mit vártál? :D
  • molnibalage83
    Ez már kabaré...
    Huszadik próbálkozásra ez a foshuzatos raklapszar felfogta, hogy végre össze van kötve a kurva MS fiók, és a Skype. Erre mi van?

A Skype programba és a webes felületen a Skype fiókban MÁS jelszó működik.... A Skype webes fiókban az MS account jelszavam, a Skype programban meg a régi...

Ez már kabaré. Supportnak persze meg írni sem lehet, mert azt minek...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.29. 17:25:20
  • molnibalage83
    Ki az, aki érti a Skype kibaszott hülye lelkivilágát? Valaki a nevemben üzeneteket küldött a skype fiókommal. Jelszót cserélnék, de ez a faszság valami Microsoft accountot akar nekem csinálni. Ok, csináltam. Hogy minek, azt érti a faszom...

Megcsinálom, de ott bármilyen jelszót adok meg, attól a Skype jelvsza más nem lesz más.

A Skype kibaszott supportjához képtelenség online eljutni akárhova klikkelgetek ezen a szar win10 kinézetű játék felületen.

Vicc...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.05.29. 16:51:10
  • Danecay
    Sziasztok!
    Arra szeretnék tippeket kérni tőletek, hogy mi okozhatja azt, hogy az asztali gépemen képtelen vagyok lemérni a rendelkezésemre álló amúgy sem túl izmos 5Mbit/sec-os feltöltési sebességet, míg a laptopomon szinte minden alkalommal sikerül wifi-n és kábelen is, míg az asztali gépen legtöbbször a 3Mbit-et sem éri el. Mindkét gépen ugyanolyan WIN10 van, próbáltam felcserélni a Routerben a kábeleket, hogy nem e véletlenül a port-al van gond, de minden változatlan maradt, tehát azzal a porttal sem mértem nagyobb feltöltési sebességet amire korábban a laptop volt csatlakoztatva és fordítva, a korábban a géphez társított port a laptopnál sem okozott lassulást. Próbáltam frissíteni a hálókártya drivert de nem volt frissebb, próbáltam eltávolítani és újratelepíteni, de továbbra is mintha valami korlát lenne ami maximalizálja feltöltési sebességemet ~3Mbit/sec-ra. A torrent klienst természetesen kilőttem, ami amúgy ugyanúgy van a laptopon is és nem okoz anomáliát, ezen kívül pedig csak CFosSpeed-em van amit szintén próbáltam kilőni is, de semmi nem változtat a vázolt helyzeten .
  • gergely1991
    Ha lassabb mint amit írtak akkor valószínűleg azért mert mert nem a kívánt órajelen fut az.
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.05.26. 14:16:45
  • SzocsA
    197 000, majdnem 3 évig bírta. Azt reméltem, hogy jó lesz még egyszer ennyi ideg legalább...
    Hasonló a neve alapján vagy a teljesítmény alapján, mert nem mindegy :D
    Zone64-Computer Kft.-nél vettem nem tudom, hogy mennyire barátságosak az ilyen helyzetekben?
  • Vadnokedli
    Rajtad áll melyik árát kajálod meg, elvileg azt a pénzt kell megkapd amiért te vetted! Az meg hogy egy hasonlót kapsz, ezt felejtsd is el. Nem tudom hol vetted de valószínűleg ezzel majd trükközni akarnak. Ha jól látom GTX 780Ti-d van/volt. Ha cserét akarnak akkor legalább GTX1080/GTX1070. Legutóbb mennyiért vetted? 170K- körüli árat láttam
  • SzocsA
    Elromlott, visszaküldik gariba, de már nem kapni ilyet most mi lesz? Azt mondták hogy jóváírják, vagy kapok egy hasonlót!
    Jóváírás az az ár lesz amikor vettem vagy az utolsó ára? Mer akkor megszívtam.
    Hasonló kártya meg milyen lenne? Egy régi kártyát nem hasonlítasz össze egy újjal főleg ami már 3 éves?
  • yossarianHUN
    Sziasztok! Nem tudom, mennyire idevaló a kérdés, de hátha tud segíteni valaki. Egy HyperX Cloud II fülest készülök venni és úgy láttam, Amazonról a legolcsóbban megoldható a dolog. Na most tudtommal manapság már a német Amazon ingyenesen szállít Magyarországra. Ez szép és jó, be is teszem az oldalon a kosárba, nagy vidáman közli, hogy ingyenes lesz a kiszállítás, de mikor megjelenik a kosárban a termék, akkor már 77 helyett 84 eurót ír. Akkor most hogy van ez? Tudja esetleg valaki, mit csinálok rosszul?