64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gergely1991
    Egy próbát azért megér.:)
  • bardocz
    Mivel hibás a telepítő, ezért nem fogja tudni.
  • gergely1991
    Próbáld telepíteni USB-flash eszközről.
  • Mark007
    Nekem is volt ilyen problémám. Megsütöttem 2szer is. Átmeneti megoldás csak(1-2 hónap). Az oka szimplán annyi, hogy a 8-as széria eléggé melegedik, emiatt szépen lassan elengednek a forrasztások a GPUnál.
    Megoldás: reball. 4-5ezer Ft-ért már megcsinálják. Feltéve, hogy ez a baja, amit ugye nem tudhatsz 100%-ra :/
  • Fehercsoki
    Rosszul töltötted le, vagy szar a dvd amin van...
  • Zoli007
    Ez ragályos, vagy miapöcs?
  • VJP
    Hali!
    Kis segítségre lenne szükségem! Olyan külső 2,5-ös merevlemezt keresek, amit meg tudok hajtani 2 USB csatlakozóval, tehát ne keljen külön tápot is rácsatlakoztatnom. A legnagyobb méreteben kéne, amit kapni lehet. Az is jó ha csak tokot mondtok. Lehetőleg támogassa a 3.0 USB-t.
    Igazából nem tudok, hogyan rákeresni ezért kérem a segítségeteket!
    Most az jutott eszembe, hogy lehet bármelyik tok megfelel, csak egy kábelt kell hozzá vennem és kész? Illetve egyáltalán a 2 USB megtud hajtani egy minimum 1TB 2,5-ös HDD-t?
    Segítségeteket előre is köszönöm!
  • gabika01
    Nem tudom telepíteni a win7-et mert ezt az üzenetet írja ki:

"Egy CD/DVD meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, illetve USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt, vagy csatlakoztassa az eszközt most.

Megjegyzés: Ha a Windows telepítési adathordozó a CD-DVD meghajtóban van, ennek a lépésnek az idejére eltávolíthatja."

Tallózás OK Mégse

Ezután ha OK-ra nyomok előugrik ez:

"Nem található eszközillesztő. Győződjön meg arról, hogy a telepítési adathordozó tartalmazza a megfelelő illesztőprogramokat, majd kattintson az OK gombra."

A gépen alaplap és processzor csere történt.
    Ha valaki tud segítsen!

• Zoli007
    Hibásan? Pedig az csinál ellenőrzést is, nem?
  • Blum
    Barmilyen 400W-os tap elbirja azt a kartyat,nem lesz gond.
  • Frosty01
    asus konfig, tököm tudja milyen. közben rájöttem h elnéztem egy leírást, ugyhogy bírja. köszi mindenesetre :)
  • Lacee86
    Mi a gép többi alkatrésze, de főleg, h milyen táp?
  • Frosty01
    hali! gyors kérdés:

tervezem egyik gépbe belepaszírozni egy gigabyte gf gt 630 2gb-t. viszont 400w-os táp van benne. nem fogja elbírni? ha újat kell venni akkor mekkorát?
  • bardocz
    Megvan a hiba oka, az msdnaa-ról a letöltő program hibásan szedi le az iso-t, így hiába a szándék a jogtiszta oprendszerre, nem fog működni^^
  • Calver
    igen, én is ezen az állásponton vagyok. hiába szívom a fogamat, h megközelítőleg semmit nem tudok rajta alkotni perpill, azért az még méretesebb szívás lenne, ha esetlegesen félresikerült jól átsütés után még a fájljaimhoz sem tudnék hozzáférni. másik ok, amiért kicsit ódzkodom tőle, h nálam nem csíkoz a lelkem (és általában akiktől sütést olvastam, azoknál ez (is?) volt), csak összehalja magát nagy sebességgel.
  • Blum
    Ha hirtelen nem tudsz mas kartyat berakni a gepbe,akkor inkabb ne is sutogess. En is olvastam mar par helyen hogy ez frankon mukodott de olyat is ahol nem. Es akkor hoppa volt. Mint pl. nalam.

Gigabyte 8600GT egy szep tavaszi napon nekiallt csikozni. Betettuk a sutobe ugy ahogy kellett,vissza a gepbe es semmi. Az volt a szerencsem hogy volt (van) integralt az alaplapon.
  • Calver
    tudom, találtam arról is írást, csak még nem akartam nekiugrani amíg nincs "tartalék" - perpill még ha nagyon minimálisan is, de tudom használni, viszont ha elbaszcizok annál valamit, lesz egy jól átsütött papírnehezékem
  • bardocz
    Kicseréltem a sata kábeleket, átraktam másik portra, de ugyanez.
  • bardocz
    USB-ről sem tudom telepíteni, gőzöm sincs mi baja lehet.
  • bardocz
    Először feljön a második képnél lévő üzenet, ok után meg az első képen lévő. Találtam olyat, hogy biosban állítsam át a hdd-t, de nem segített, és utána meg az xp el sem indult, szóval állíthattam vissza. Browse résznél megtalálja amúgy mind a hdd-t, mind a dvd olvasót.
    Ja és a win7 meg eredeti(egyetemi licenszes)
  • Zoli007
    Nem is megy fel a Win, ha ignorálod?
  • Zoli007
    Süsd meg. Nem vicc, keress rá guglin.
  • bardocz

Új dvd írót raktam a gépbe, és újra akarom rakni a win-t, erre ilyen hibát ír. Mit tudnék csinálni vele?
  • Calver
    bekérdezek, hátha tud valaki valami bölcset mondani:

kedves kicsiny 8800 GT-m 4 év hűséges szolgálat után tegnap (BGEE kiadásának napján, naná, mikor máskor, egyetlen játék egész évben amit vártam is) úgy döntött, elbúcsúzik ezen gonosz és kegyetlen világtól, vagy legalábbis elkezdi haláltusáját.

konkrétabban: indítás után pár percig életképes, ha megpróbálok valami kicsit is GPU igényes cuccot csinálni (videó, játék), azonnal összeomlik nvidia driver, majd magához tér, ezt egymás után négyszer-ötször, majd kékhalál, ahol nvlddmkm.sys-re hivatkozik (0x00000116). ha nem piszkálom, akkor is lehal pár perc elteltével magától. csökkentet módban (vagy ha ott leírtom a driver-t, akkor normál windows alatt is, csak ugye "alap" driverrel) működik.

eddig amit megcsináltam:
    - másik oprendszer alól indítás (van rack-es vinyón vészhelyzetekre)
    - driver újratelepítés, régi írmagjának kiirtásával együtt, végigzongoráztam minimum 5 verzióját
    - memtest
    - átraktam másik PCI-e slotba
    - bios elem ki, majd alapbeállításokkal új nekifutás (valahol olvastam, h lehet az is, h bios nem lök neki valami hiba miatt elég áramot)
    - játék határok nélkül molex kábelek dugdosásával

...és semmi. már ötlet se. kuka a kártya, vagy van valami titkos trükkje ennek a hibaüzenetnek?
  • Gót
    Sziasztok!

Megrendeltettem egy Kingston 8 GB (2x4)/1600 MHz DDR3 PC3-12800 Hyper X Blu XMP (KHX1600C9D3B1K2/8GX) RAM csomagot, és az lenne a kérdésem, hogy ezt a memóriát bírja-e a gépem, kihasználható-e az új RAM teljesítménye és milyen mértékben? Vagy lehet-e valami probléma vele esetleg? Ide írom a gépem további konfigjá, amit tudok:

Alaplap: ASUS P5P43TD PRO
    Processzor: Intel Core 2 Duo E7500 2,93 GHz
    VGA: GIGABYTE G-Force 9600 GT DDR3 1 GB

Elég régi ez a gép úgyhogy ezért is kételkedem kicsit az új RAMok idevalóságában.
    Köszönöm előre is felhomályosító válaszaitokat:)
  • tommygear
    nem
  • tommygear
    kicserélem minél hamarabb
  • Met
    Nem rossz időzóna van beállítva?
  • Zoli007
    Valószínű. Filléres tétel, gyorsabb kicserélni, mint filózni rajta, mi lehet a gond.
  • tommygear
    heti 1-2 alkalommal magától elállítódik a rendszeridő, próbáltam másik címet beállítani, hogy onnan frissítse az időt, de így se jó, én az alaplapon lévő elemre gyankszok, szerintem az haldoklik, szerintetek?
  • rastaman
    ilyen laptopom van: acer emachines E725. ebben van egy 5in1 kártyaolvasó.

kérdésem: ha a micro sdhc kártyát tudja kezelni (ilyenem van, class4es 8gb), de a sdxc-t is fogja tudni kezelni? (ilyet szeretnék venni, class10 64gb)

az sdhc és sdxc kártyák között tulajdonképpen csak írási-olvasási sebességben van különbség? tehát a kártyaolvasó ami tudja a "sima" sd-t, az tudja az sdhc-t és tudja az sdxc-t is teljes mértékben kezelni?

ne haragudjatok ha hülye a kérdés, de amit találtam a laptophoz használati útmutatót abban nincsen válasz a problémámra :S
  • Lacee86
    Hát igen, max akkor hibásodhat meg könnyen a vinyó, ha bekapcsolt állapotban hurcolászod sokat.
  • Fehercsoki
    Csak ha bekapcsolt állapotban nekiütöd valaminek, de 75 bad sectort az sem okoz.
  • Lacc 88
    És mmitől mehet tönkre egy vinyó? A laptop megvan kb 3 éve és ez legalább a 4. csere. Az előzővel is ilyen gondjaim voltak. Volt, hogy 3 csere is volt 4 hónap alatt. Többen is használjuk sokat megy egy nap, de van laptophűtő hozzá, sokat vittem be suliba vagy ha haza mentem. Ennyire megviseli az utazás?

• Lacee86
    Sajnos szerviz. :/ Minél előbb ments le róla a fontos adataidat.
  • Lacc 88
    Sziasztok. Laptopomban 2 hónapja cseréltek vinyót és megint gondok vannak vele. Gyakran lefagy a gép és a Hard Disk Sentinel szerint van 75 hibás szektor, a kondíció pedig 30%-on van. Tudok ezzel valamit kezdeni vagy fizikai hiba van és vihetem szervizbe?

• Lacee86
    Hát ha nem gond, h csak monitorra kötve tudod használni, akkor relatíve tényleg jobban megéri egy monitort venned.
  • szabii98
    50 ezerért láttam most monitort....
  • Lacee86
    Garancia? Van amúgy komplett kijelzőcsere, de ha már nincs gari, az sztem ilyen 30 ezres nagyságrend. :/
  • szabii98
    van egy kis, kurvanagy gáz a monitorommal....Acer Aspire 6930G laptop, semmit nem csináltam vele, muterom ideült egy kicsit, aztán mikor felállt egy ilyen nagy fekete paca lett a képernyőn ami folyik tovább és ennyi, a közepén elválasztva szép kis csíkkal...........most kukázhatom a komplett gépet vagy szerelővel lehet valamit csináltatni vele??