64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#59326 A memóriakártyáról biztosan lefutott egy vírus.Kaspersky Removal tool,Malwarebytes Antimalware-el ellenőriztesd a gépet. -
#59325 Üdv! A problémám a következő lenne.
Adott egy Realtek integrált hangkártya amelyen nincs hang.
A probléma akkor jelentkezett mikor haver memokártyáját beraktam az olvasóba és rádugtam a gépet (kb rá fél percre....)
Azóta már full BIOS reset, driver le-fel (vagy 30x) végül újraraktam a rendszert kínomban, de még mindig semmi.
A gépem szerint:
-A Realtek AC'97 megfelelően működik,
-A Realtek AC'97 az alapértelmezett eszköz és engedélyezett,
-Az illesztőprogram is megfelelően működik,
-A hangerő a létező összes helyen fel van tolva és nincs elnémítás
Valakinek valami ötlete?
(A hangkártyát a BIOS-ban le lehet tiltani, de nincs, illetve próbáltam ki-be kapcsolgatni, de nem használt)
A gép adatai:
Alaplap neve ASRock ConRoe865PE
CPU típusa DualCore Intel Pentium D 925, 3000 MHz (15 x 200)
Hangkari Realtek C850 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] PCI
(érdekes, h AIDA64 pci-nak látja....)
VGA: radeon x1650 512MB
1 GB ram
stb.... -
Harbinger #59324 Kösz. Időközben neten is rátaláltam, anno pedig kérdeztem eme disk mmanagement.exe-t, de azóta Windowst cseréltem. -
josi #59323 Lemezkezelésben adj neki betűjelet. -
Harbinger #59322 Üdv! Most cseréltem HDD-t, a D-t egy 1,5 TB-osra. ABIOS látja, a Windows eszközkezelője látja, de sehol máshol nem látni. Mi lehet a baj? Jumper hiányzik? Nincs formázva? Driver kell neki vagy valami más?
Gép:
Win7 32 bit Home Premium
ASUS P5KPL-AM SE Intel G31 alaplap -
#59321 Pl.:Állítsd át a BIOS-t ACHI-ról IDE-re(Állítsd be az IDE emulációt). -
#59320 Nem nézted a hőmérsékleteket? Lehet, h vmi gebasz van a hűtéssel, és túlmelegszik az egész. -
ENVE #59319 Sziasztok! Az lenne a kerdesem, hogy hogyan tudom kikapcsolni a laptopomban azt a funkciot, hogy egyszer csak gondol egyet es leveszi az orajelet 800mhz-re. 1etlen 1 jatekban produkalja ezt, DOTA2-ben. Sehol mashol. Ott is csupan 70fok a homerseklet, ma realtempel rajtakaptam ezen. Oankor fogja, es 60-rol 15fps. Kerestem a dolgot biosban, de eleg szegenyes, alig van vmi, nemlattam ezt az opciot...
Angol Lenovo g770, Core i3-2330M, 6650M, 8gb ram, 17". HELP PLS -
VBandi1 #59318 Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert beüzemeltem az újonnan vett laptopomat és a processzor teljesítménye közel sem olyan amilyennek lennie kéne. A laptop adatai után írom, hogy miért gondolom ezt.
Szóval a laptop főbb adatai:
Lenovo Z580
- Intel i5-3210m
- 12 GB RAM - 1600mhz
- nvidia GeForce GT635m
- 120 GB SSD
A probléma pedig az, hogy ezen adatok alapján nem kéne túl lassúnak lenni, de iszonyatosan az. Tehát alap programok mennek, tehát utorrent, chrome, winamp és már ekkor akad, lassan hozz be új lapot és a CPU terheltség 100%.
Minden illesztőprogramját felraktam amit adtak hozzá. Windows update-nél felraktam azokat a frissítéseket, amik Intellel kapcsolatosak. Néztem BIOS-ban lehet-e valami beállítás, de ott hozzá sem lehet nyúlni ilyenekhez. Próbáltam keresgélni interneten, hogy máshol történt-e ilyen de nem találtam.
Szóval valamilyen ötlet? -
X TEA C #59317 Hello Mindenkinek!!! Segitseget szeretnek kapni RAID el kapcsolatban. Van egy asus extreme IV alaplap amin RAID alatt fut az operacios rendszer, van egy kulonallo "rocket raid " kartya amit ugyancsak szeretnek futtani. de nem megy. Ha bedgom a kulso kartyaba a hozzatartozo hard drive-ot akkor az os nem bootol azaz nem indul el a gepem. Lehet, hogy nemtudok egyszerre ket RAid rendszert futtani ??? raid amirol indul a pc es egy masik kulso kartyarol indulo raid ami atarolo lenne . Az boot azt gondolom jol van beallitva a bios ban Valaki tudv segiten??? -
Interstate 95 #59316 Az F12 megnyomása után mi az a funkció a Google Chrome -ban ? Állítgathatom a weboldalak megjelenését, stb... -
#59315 Elvileg az internet explorer hozza létre mindig. De nem találom benne, hogy hol tudnám kikapcsolni. -
Qkac01 #59314 Sziasztok!
Egy Sapphire HD6870-es VGA-val kapcsolatban kérdeznék hozzáértőket! Biost szerettem volna frissíteni rajta,de valami baj történt. ATIWinflash progival próbákoztam,le is futott a program ahogy kell,kérte az újra indítást de nem indult újra. A windows nem bootol be,a kártya lekapcsolja a gépet. Nem tudom mi történhetett,talán rosz bios verziót akartam feltenni,vagy nem tudom...
Véleményetek szerint javítható a kártya? Vissza lehet rakni a régi biost,és működőképes lesz?
Köszi a választ előre is! -
#59313 Hát, sajna passzolom a kérdést. -
#59312 PCI - sata kártyával szerinted működhet? -
#59311 Hát, szerintem igen, esélyes. :/ -
#59310 Hello!
Létezhet olyan hogy régi alaplap (Abit NF7S, sata 1) mondjuk csak 1 terra méretű merevlemezt tud kezelni? Fél terrás van benne azzal semmi gond, bele raktam most egy 1,5-es, a biosban látom, bootolásnál is kiírja a típusát, de a méretét már nem, és nem is megy tovább, megáll az egész... -
KaBuTo666 #59309 Kösz szépen a segítséget Lacee, Feher. -
#59308 -
#59307 Igen, de úgyse találja meg ha már ennyire elrontotta a gépet, egyszerűbb ha kiveszi az elemet. -
#59306 Hát sztem ennél egyszerűbb is van, kell h legyen olyan opció, h Bios reset, vagy default settings vagy valami. :) -
#59305 (Biost resetelni úgy lehet, hogy kiveszed az elemet az alaplapból, és akkor törlődnek a beállítások, visszaállítódik a gyári beállítás) -
#59304 Nyilván vmit a Biosban állított el. Reseteljen egyet a Bios-ban sztem, aztán helyre kellene állnia. -
KaBuTo666 #59303 Egyik barátomnak olyan érdekes problémája van, hogy mikor bekapcsolja a számítógépét akkor a bios-t tölti be és nem a rendszert.
Hogy tudná visszaállítani? :S -
#59302 Hát, ez itt a HW fórum. Próbálkozz itt. -
Blum #59301 Nem hiszem,hogy kinyirna a cuccokat. Valamilyen alapszintu vedelem meg a legganebb tapokba is bevan epitve. Ha meg keves a kraft,akkor egyszeruen lekapcsol. -
#59300 ezer éves táp, vészmegoldásként lett csak bedobva, azóta nem juttottam el kicseréléséig, főleg mert minden úgy döntött most, h milyen vicces lenne egyszerre bedögleni. engem inkább a kraft aggaszt amit 12 V-on e tud adni, mert mint még egy kis utánaolvasással rájöttem, hogy biza a proci és vga is erről menne, és az a 240W amit azon a "szálon" le tud adni csöppet kevéskének tűnik...
na majd meglátjuk, így is úgy is venni akarok másikat, csak azért örülnék ha a táp nem nyírná ki a többi alkotórészt - vagy erre elég kicsi az esély?
vagy baromságokat írok eleve, és feleslegesen idegesítem magam ilyeneken? -
Bal0924 #59299 Kösz, nem tudsz mondani egy fórumot ahol esetleg nem szarnak rám, és válaszolnak? -
Blum #59298 Ha nem valaszolnak a kerdesedre az vagy azert van,mert nem tudjak a valaszt vagy azert mert szarnak ra...csak ugy. -
Bal0924 #59297 Van valahol élő fórum, ahol tudnak válaszolni a kérdésemre???? -
#59296 Vírusírtóval... -
#59295 Amikor bekapcsolom a gépet, mindig csinál az asztalra egy ikon, game snéven, és valami játékos weboldalra vezet. Hogyan tudnám letiltani a picsába? A tálcára is odarakja magát a rohadék. -
Blum #59294 20pin-es csatlakozoval is elindul a rendszer gond nelkul. Viszont maga a tap egy eleg silany minosegu darab. Ha tenyleg minden elindul es megy is stabilan (amin amugy meglepodnek),akkoris erosen ajanlott lecserelni.
Csak hogy legyen mihez hasonlitani: Egy minosegi 400W-os tap (for igzempol: FSP Hexa 400) rohogve vinne ezt a rendszert. -
Bal0924 #59293 Segítség kellene, de már régóta!!!!
Skype-al kapcsolatban.
1. Hogy tudom összekapcsolni a Messenger-t és a skype fiókot? (most a messenger fiókon vagyok fellépve a skype, programmal.)
Mikor először léptem be akkor felajánlotta, de akkor nem akartam, de most igen és nem tudom hogyan csináljam..
2. Nem lehet megcsinálni azt mint a messenger-ben, hogy 1 ablakba nyissa ki a beszélgető partnereket? -
#59292 hogy nagyon pontos legyek, egy ilyen tápom van. proci pedig egy Intel Core 2 Duo E6420. -
#59291 na még egy szép kérdés:
elöljáróban, elég halvány fingom van max a tápok működéséről, ami infot összeszedtem, azt netet durkálva sikerült, a téves jogát nagyon is fenntartom, simán előfordulhat, h orbitális faszságokat írok, és a kifejezések kicsit kaotikusak lesznek.
jelenleg a gépemben gyönyörűséges, 20 tűs, 550 wattos Q-Tec táp üzemel, (miután a régi pár hónapja úgy döntött, h nyekk), PCI-e és sata tápkábel nélkül, szóval molex átalakítót használok ezekhez. most akarok venni halott 8800 GT-m helyére egy GTX 260-t, viszont az a nagy kérdés, h megvan-e a veszélye annak, h "pukkanás" lesz a vége? elvileg a kártya max fogyasztása 182W. amit neten ki tudtam hámozni a szétszórt infokból, az annyi, h PCI-e csatlakozó egy 20 tűs tápnál max 75W-t tud leadni, a molex csatik darabja pedig 72-120W-t, legsűrűbben a 75W-t emlegetik ott is, ebből 2 megy egy PCI-e táp átalakítóba, a kártyán 2 van, szóval ez 300W kéne h legyen. ha jól gondolom ezzel nem kéne gondnak lennie.
viszont ami nagyobb kérdés: a táp elvileg 12v-os "szálon" (20 tűs, szóval csak egy van) max 20A áramerősséget tud leadni(?), ez 240W-ra jön ki így gyönyörűen. kártya mellé rá lenne kötve még egy sata-s vinyó átalakítóval, és még vagy egy rackes vinyó, vagy egy dvd író, mindkettőt ritkán használom, várhatóan váltogatva lesz a kábel, mert nincs elég molex csatim már mindenhez. eszerint a kalkulátor szerint még ha nagyon, nagyon bőven számolok, akkor is elég lenne 500-550w-os táp, de azért inkább bekérdezek, a lelkem 20 tűs része kicsit aggaszt.
kisregény vége, köszönöm előre is a segítséget! -
#59290 Sziasztok az istenért nem tudok felteni egy win xp-t egy msi ms-6787 alaplapra.Az a helyzet hogy elindul a telepitő a szokásos a számitógép hardveres vizsgálata szöveggel utána a felirat eltünik és onnantol tovább semmi sima fekete képernyő ötletek hogy ez miért van Volt amikor a telepités simán elindult de akkor viszont a vinyó nem volt jól bekötve tehát a gép nem látta akkor simán végigfutott a telepités csak mikor már vinyóra kelett volna pakolnia a cuccokat kiirta hogy nem lát vinyót -
Azért ez mert lejátszási listát is tölt, meg autómatikusan konvertál mindent. -
#59288 Akkor inkább a downloadhelper.XD -
#59287 Bocsi!
A "YTD Video Downloader" legújabb verziójához nincs valakinek crackje? Lehetőleg vírusmentes.