64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#16630 az lenne a gond? a gép úgy tűnik megy rendesen. -
#16629 lemerült az elem az alaplapban? -
#16628 Tudna valaki segíteni?
Milyen hibára lehet következtetni abból, amikor a gép bekapcsolása után azt írja ki, hogy "cmos checksum error"? Majd nyomok egy f1-et és megy a gép normálisan? -
#16627 igen de én a helyedben vennék egyet egészben mert külön külön nem éri meg -
#16626 MobilRack-nek két egysége van, és lehet külön kapni azokat a boltban? THX!!
-
#16625 Na ez meg a másik :-)
TÁP, RAMOK cserélve.
Igaz a ramok lehetnek szarok (haverommal cseréltem modulokat, nála jók az enyémek, nálam ugyan az a hiba mint a régi ramokkal).
Sztem itt már egyre inkább a deszka felé hajlok. Elfáradt vagy ilyesmi.
Sajna ebben a hónapban még nem tudok lapot cserélni, de a jövő hónapban nézek bele vmi újat. -
#16624 Na és mi a helyzet akkor ha vkinek nincs net kapcsolata? kenje a hajára az XP-jét? Nekem ugyan OEM XP pro van, de eddig 2x akarták rám varrni az MS-nál, hogy nem jogtiszta. Hát menjenek a *@#&-ba. Egy normális magyar helpdeskre nem futja? Mert az Angol tudott segíteni. -
#16623 nekem ilyen rendszertelen fagyásokat, kékhaalálokat akkor csinált amikor halódott a táp és az elcseszte az alaplapot -
#16622 egyik problema sem allt fent a felsoroltak kozul, virus volt, ami minden exe filet elkurt, de mar megoldottam -
steweee #16621 ok, köszi. közben már rájöttem hogy igen, hiszen az sp1 installja csak a fele, kb 100 mega -
#16620 memtest-el megnézted?
És ha pl: nem szinkronban megy a memoria a procival,állitsd be arra,és ugy is lesd meg memtest-el,vagy valami mással WIN alatt (pl: prime95,vagy a superPI-vel).
És ha ugyse jo akkor passz:P -
dara #16619 Mehet egyből az SP2. -
#16618 Szerintem is lehet mem. illetve deszka. -
steweee #16617 köszönöm. vajon ez az alap xp-t rögtön sp2-re upgradeli, vagy előtte upgradelni kell az sp1-el?
ja, és "online" verzióval is működik? -
Inquisitor #16616 Töltsd le torrentről a Windows Blade speciel telepítőt ;) -
#16615 vagy ez -
#16614 oszt lehet h nem jó -
#16613 tessék! -
steweee #16612 légyszi adjon már vki linket olyan letöltéshez, ami sp2-re upgradeli az winxp sp1-et. sürgős lenne ! -
#16611 Hol kért a srác WAREZ segítséget???
Másrészt meg nem kell lenézni mert nem ért hozzá annyira mint mások.
Ha tudsz segíteni, hát szólj hozzá NORMÁLISAN, ha nem, akkor felesleges hozzászólnod... -
dara #16610 Na most szólj hozzá: az aktiválások száma nem korlátlan! És minden hw csere után újra kell aktiválni. A MS-tól lehet új termékkódot kérni, ha eredeti a Win.
Warezben nem segítek senkinek, oldja meg önerőből. Szerintem ez teljesen normális hozzáállás. -
#16609 Hát ezaz.
Énis egyből ramra tippeltem, de a ramokat kicseréltem és a hibajelenség nem szűnt meg.
[ARGHHH] -
Zséé #16608 nálam hasonló volt a gond és memória hiba volt -
#16607 Most megnyitottam photoshop-ban egy képet, mert dolgoznom kellene, az eredmény:
kékhalál.
"Driver_irq_not_less_or_equal"
Majd restart után egy újabb kékhalál (csak megnyitottam az eseménynaplót) akkor meg valami "Page_...." üzenettel szállt el.
Ez tuti vmi harver gebasz lesz, lévén az XP telepítő is kiakad már a legelején... -
#16606 A gond ott van, hogy analizálhatok én itt bármit, nem vagyok nagy hozzáértő, szal nem nagyon értem a végeredményét ennek a bugchecknek... -
#16605 Köszi, így már világos.
ZA csere majd nemsokára, nem volt időm foglalkozni most a géppel. -
#16604 Tehát elindítod a progit.
Megnyitod a File->Symbol file path menüt és bemásolod ezt:
SRV*c:\websymbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols
utána:
File->Open crash dump (Megkeresed a mini-dátum.dmp fájlt)
Elindul egy gyors kis folyamat. lent a parancssorba beírod:
!Analize -v
Megvárod míg a program letölti a szükséges adatokat és analizál.
Több perc is lehet.
ZA csere megvolt? -
#16603 Innentől kicsit kavar van előttem :-D
"Elindítod->File->Symbol file path->
File->Open crash dump.
Megkeresed a mini-dátum.dmp fájlt
!Analize -v"
Megcsináltam a c:\websymols -t, aztán elakadtam, sorry :-) -
#16602 Oks, köszi, megpróbálom. -
#16601 Nos elég változatos a jelenség:
05-->ati2dvag.dll
06-->memory_corruption
07-->ntoskrnl.exe
Próbáld meg a saját gépeden analizálni.
WinDbg
Telepítsd fel.
Készíts egy könyvtárat C:\websymbols
Elindítod->File->Symbol file path->
File->Open crash dump.
Megkeresed a mini-dátum.dmp fájlt
!Analize -v
Vársz amíg letölti a szükséges adatokat és analizál. -
#16600 Mondj egy mélcímet kérlek, mert per pill nincs táram ahova feltehetném!
ZA új verzióját már cibálom le -
#16599 A ZA elismerte ezt a hibát a régi verzióknál! Egy uninstall-t megér!
Magát a .dmp filet tedd fel. -
#16598 Igen, ZA van telepítve, ráadásul egy elég régi verzió (asszem vmi 3.7).
De ez akkorsem magyarázza a telepítés közbeni kékhalált, ugye?
Hogy linkeljem a file-t? Töltsem fel, hogy letölthesd, vagy notepaddal nyissam meg és másoljam be a tartalmát?
Eseménynapló:
Hibák ID-je "1", de akad pár egyéb hiba, pl. "Application hang" - hibakód: 1002.
Felhasználó pedig nincs kitöltve.
Egyébként köszönöm, hogy segíteni próbálsz!!! -
#16597 "True Vector Engine"
Zone Alarm? -
#16596 C:\WINDOWS\Minidump\mini-dátum.dmp
a kékhalál itt rögzítésre kerül. Ha van ilyen fájl ott, akkor linkeld be ide.
Az eseménynapló hibák ID-je? Esemény"szám" és Felhasználó " "? -
#16595 Minidump-ot nemtom mi.
Eseménynapló alkalmazás füle televan hiubajelzéssel.
"True Vector Engine"
Nekem ez sokat nem mond sajna -
#16594 Eseménynapló?
Minidump? -
#16593 Hát üdv megint!
Sajnos korai volt a bódottág, nem a táp miatt hibázik a rendszer.
Még mindig adott a #16458 -ban leírt hibajelenség, de már kibővült olyanokkal, hogy:
- kékhalál photoshopban, bármilyen munkafázisnál (a komolyabb retusálásoknál főleg)
- néha kékhalál sima böngészés közben
- és ami felteszi az Í-re a pontot: XP újrahúzás közben is!!!
A rendszer akkor száll el, mikor még a telepítés megkezdésénél felteszi a kérdést, hogy a HDD-n található XP-vel mi legyen, "Enter - tovább, J - javítás, ESC - kilépés".
Mikor ENTERT nyomok jött egy gyors kékhalál, de sajnos a hibát nem tudom megjegyezni, mert hamar újraindul utána a gép.
-Memóriát cseréltem (768 333-as ramok voltak benne, most 2db 512-es 400-as van)
-Új, 350W-os Chieftec tápot vettem bele, aminek sztem bírnia kéne a 2500-ös bartont és a 120-as samsung vinyót.
A hűtéssel nincs gond, a borda alig melegszik.
Nagyon megköszönném, ha mondanátok pár ötletet, mert én már csak az alaplapra, HDD-re tudok gyanakodni. -
#16592 Nem =Ne :DD -
#16591 Nem huzd fel magad ilyen embereken!:)
Ha jol ertem az a windows amit a laptophoz kaptal eredeti. Igaz?
Eddig mar haromszor sikeresen aktivaltad, csak ezutan jott ez a 30 napos hulyeseg?
En is igy jartam az eredeti windowsommal, hogy 3 formatalas utan mar nem engedte aktivalni magat, en ekkor betelofanltam a microsofthoz es kertem egy uj cd key-t azzal az uruggyel, hogy az utobbi honapokban sok virus volt a gepemen es ezert kellett ennyiszer formatalnom! Adtak is egy uj kodot, ezzel sikerut ujra aktivalnom a vindowst mar nem kell vele 30 naponta szarakodnom!
Bar az is lehet, hogy tokre felreertettem az irasodat!:))))