64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • vaa
    nekem vinyó 35 fokos, cpu 55 ..
  • picsu
    kosz hogy ilyen KIBASZOTT megerto vagy, nem eloadast kertem a windows op rendszerekrol hanem segitseget, erre mit kapok ? leoltast, vagy is csak egy gyenge probat ra, ne legyen mar ekkora arcod, ez a segitseg forum nem a flameljuk le a masikat.
    ja es amit a laptophoz kaptam azt a laptophoz lehet csak aktivalni, es eddig 3x raktam fel az asztalira egyszer se volt gond.
    de azert kosz az erdekfeszito eloadast a jogtiszta es a warez windowsrol, elveztem. ja es megjegyeztem azt is mar hogy eddig semmi problemam nem volt vele
  • dara
    Ha a laptopodhoz adták, akkor gyaníthatóan jogtiszta az a Home, tehát csak simán aktiválnod kellett volna. Ami ingyenes, tehát csak egy kis időbe tellett volna megcsinálni.

És Te ehelyett felraktál egy warez Pro-t. Gratulálok! (A Pro-t is ugyanúgy aktiválni kellene, csak amit Te felraktál, az vagy Corporate volt (na ezt éppenséggel nem kell aktiválni), vagy fel lett törve, meg lett hekkelve.

Ezek után még csak le se tudlak sajnálni, hogy problémáid vannak.
  • picsu
    haliho
    igazabol nem hardwares bajom van csak ezt lattam meg elsonek hogy "segitseg" es nekem most nagyon kellene.
    a proglemam a kovetkezo, a gepemen winfos xp home van/volt ma raktam ujra mivel 30 nap utan lejart a laptophoz adtak.. na mind1 eddig semmi gond nem volt reinstallnal, de ma mar 3xra tettem fel ujra, igaz hozza kell tenni elsonek egy winxp prof sp2est tettem fel hogy ne kellen megint 30 nap mulva blabla, es a hiba a kovetkezo, megy a net csatlakozas de azon kivul semmi, semmi bongeszo lapot nem ad be se msn semmi, programok sem indulnak el amik regen indultak, pl steam..., telepitok, egyedul ami lefutott az egy msn7.5os telepito es ennyi.
    szoval nem tudom mit tehetnek, arra gondoltam vmi virus, de varom a hozzaszolasaitokat.
    elore is koszi a segitseget
    udv, picsu
  • rborbely
    Sziasztok,
    Asus k8n-e alaplapom van Sata-s WD kaviar 200Mb Hdd-vel. Az a gond, hogy bekapcsoláskor kb 5perc mire elkezd bootolni a gép (bios nem indul). addig csak villog a dvd iró ledje és semmi mást nem csinál. a monitoron sincs kép. Aztán egyszercsak felbootol és betölti az op. rendszert. utána már semmi gond.
    kipróbáltam egy ata hdd-vel és az tökéletesen jó. A biosban a bootlolási sorrend is jól van beállítva.
    Lehet, hogy nem kezeli jól a sata hdd-t.
    Mi lehet a baj?!
  • czky
    Mindkettőnél megoldható h pl BIOS frissítés közben nyomsz egy resetet :)))
  • Met
    Hát csak gratulálni tudok a sok eszedhez.
    Plusz kiadást csinálsz a szüleidnek azért mert egy játék nem fog majd futni.
    Annyi agyad nincs, hogy elmenj dolgozni, hogy megkeresd az árát? Vagy legalább egy részét, hogy lássák a szüleid hajlandó is vagy valami hasznosat tenni az upgrade érdekében. Ha úgy mennél oda hozzájuk, hogy itt van x ezer forint meg el tudjuk adni a régi cuccot ennyiért akkor csak x ezerbe kerülne az új gép, biztos, hogy megvennék neked.
    Nem rögtön azon kell agyalni, hogy tedd tönkre, hogy újjat kapj.
  • FCH kari
    köszi
  • izb
    chipset driver is felkerült?
  • baddeni
    sziasztok (lehet off lesz)

szereztem 1 abit an8 sli alaplapot amin integrált hangkari van. Miután fellöktem 1 friss winfos-t és az összes drivert ami kell, a hangkarihoz a hozzá adott lemezről, és amikor mp3-at hallgatok vagy skypon beszélek és közbe másolok vinyón belül vagy kicsit le van terhelve a rendszer elkezd szaggatni akadozni a hang. 3500+ amd és 2x512 ram pihen a gépembe.

szerintetek mi lehet vele ?

• czky
    DFI, ASUS és ABIT alaplapokkal biztosan megy a tuning. MSI, Gigabyte alaplapokkal szerencse kérdése.
    Az elmúlt fél évben volt nekem ASUS A8N-SLI Deluxe, MSI K8N Neo4-F és Gigabyte K8NF9-Ultra alaplapom. Asus-al simán ment a tuning, MSI-vel sehogy, Gigabyte-al meg csak windózban...
  • FCH kari
    hi!! szeretnék venni egy AMD Athlon 64 3500+ dobozos (S939) Venice vagy AMD Athlon 64 3700+ OEM (S939)procit de igazábol sokmindent nemtudok roluk:(kérdésem jelenleg 2500+barton van a gépbe ezt bioszba minden fesz egyéb emelés nélkül lehet 3200+ rakni,a fent emlitett prociknál van ilyen lehetöség??
  • saviola
    Törlj le róla valamit és akkor tönkre megy, nem hinném hogy a szüleid ézre vennék a különbséget, persze csak akkor ha nem ezen a vonalon dolgoznak
  • Marci D
    Már nem garanciásak. Csak azt mondják a szülők addig nem cserélnek amíg nem megy tönkre. Légyszi ha tudtok akkor segítsetek mert nem fut majd az Oblivion. :)
  • Met
    Mi a célod? Tönkre tenni mindkettőt, hogy garosan cseréltesd? Abban nem tudunk segíteni.
  • Marci D
    És esetleg az alaplapnak mert az is szarakodik.Tudja valaki esetleg?
  • Marci D
    Sziasztok hogy lehet egy videókártyának túláramot küldeni?
    Mert szüségem volna rá.
    Köszi a segítséget. :D
  • gadna
    Mán megoldottam, az a hülye kapkodos fejem miatt. A clear cmos jumper clear módba volt állítva. :(
    Régi az biztos az alaplap, alig találtam hozzá manualt.
  • somaaa
    Most vett anyám egy laptopot de nincs rajta s-video kimenet. Létezik olyan pcmcia kártya vagy vmilyen átalakító amivel valahogy össze lehet tv-vel kötni a gépet?
  • izb
    A procit valszeg olyan beállításokkal próbálod elindítani,ami nem megfelelő.
    Az meg a másik,hogy ezen az alaplapon,biztos hogy jumperelni kell.
    Ha rosszul állítod be a proci külső fsb-ét és a memóriákat,akkor az indulás problémás.
    Egyébként életemben nem hallottam ilyen alaplapról.
  • saviola
    Szia! Lehet hogy hülyeség, de próbáld meg csökkentett módba elindítani és szabályosan leállítani és utána normál módba. Volt nekem is hasonló és ezzel jó lett.
  • gadna
    Az alaplap ZIDA 6ABX. A proci volt roszul berakva, kösz. De jött egy újabb probléma.

CMOS Setting Wrong
    CMOS Display Type Wrong

AMI BIOS 2 rövid csipogás, tán 1 hosszú

Utána felajánl, hogy lépjek be a Biosba vagy alapértékekkel menjen tovább.
    Értem mi a hibaüzenet. Csak ha alapértékén megyek tovább, akkor megint kikapcsolódik a monitor (A Biosban AGP-re van állítva a kártya, PCI-os, meg AGP-és kártyával is próbálom), ha meg belépek a biosba és állítgatom értelem szerint, a mentés kilépés után kilép, mintha újraindulna, de semmi kép. Egy külföldi fórumba olvastam, hogy lehet az elem beszart, ez lehetséges, mert eddig jó volt. Volt CMOS reset.
  • mezgageza
    Már leteszteltem egyenként memtest85-el, meg prime95-el is vagy mivel, a léyneg, hogy a progi szerint hibamentesek a ramok. Nekem van egy számtechboltos haverom, és azt mondta, hogy náluk most jelenleg a Corsair és a pqi memek futnak. Szerintetek melyik ma a legjobb, legmegbízhatóbb memória márka? ha esetleg lecserélném őket, lenne rá esélyem, hogy megoldódik a problémám?
  • galmat
    Hi
    Van egy nagy gondom a gépemmel.A bootolás után a windows töltő logó előtt kék halál jön be, és újraindul a gép.Már vettem új alaplapot,CPUt,tápot(Chieftec),VGAt.Másik winyóval is próbáltam. Mi lehet a rossz a gépház va mi? Mert akármit csináltam eddig mindig ez volt.Ja a RAMjaim is mennek másik gépben.HEEEELLP!
  • Met
    A PQI nem egy márkás ram.
    Teszteld le egyenként memtestel őket. Szerintem az új nem 100%-os.
  • mezgageza
    Sziasztok!

Meghalt az egyik 512-es memóriám a gépemben, ezért csereként kaptam egy teljesen azonos tipusú pqi 512-est, és így már 2 X pqi 512/400-as memóriám van beszerelve.

A problémám az, hogy rendszeresen, de szabálytalan időközönként kékhalál jelentkezik akkor, ha a 2 memória egyszerre van beszerelve. Ha mondjuk egyszerre 5-6 ablak meg van nyitva, és én benyomom az "Asztal megjelenítése" gombot, vagy ha MSN-ezni akarok, vagy be akarok tölteni a winamp-ba számokat, és megjeleníti a winamp a fájllistáimat az ADD FILES parancs alatt ,akkor jön elő a kélhalál!

Gyanakodok, hogy az alaplapom a szar, mert már eléggé megviselt szegényke, egy MSI K7N2 Delta - L tipusú lapról van szó. 2002-ben vettem, a legújabb BIOS verzió van rajta, a videókari, az alaplap driverjei egyaránt gyáriak. Nem merem egyikhez sem a legújabbat feltenni, mert akkormég sűrűbbé válik a kékhalál, és az csak rendszer újratelepítéssel tudom kijavítani. A videókarim meg szintén egy MSI, MX440-es, 64 megás. Arra jó, hogy UT2004-ezzek, FARCRY-ozzak COD-ozzak vele, nekem erre tökéletesen mefelel. Viszont ez lenne sztem a másik hibalehetőség oka.
    DRIVER_NOT_LESS_OR_EQUAL vagy pedig PFN_LIST_CORRUPT vagy fájlokra hivatkozva szokott a "KÉKHALÁL" bekövetkezni (cfosspeed, stb...).

Szerintetek mi lehet a gáz??? Jelenleg nincs keret arra, hogy lecseréljem a lapomat. Tudom hogy ez lenne a legészszerűbb, de nincs pénzem bővíteni, gépet cserélni. Ezért szeretnék kérni Tőletek valami alternatív lehetőséget a problémám javítására.
  • vaaa
    Gépet hogyan lehetne felébreszteni Power Off vagy Suspend to Ram-ból?
    USB ? Sorosport ? Létezik, hogy ezekre valahogy felébredjen?
    Minden ötlet érdekel.
  • izb
    Mondjuk biosban állítsd be a bootolási sorrendet normálisan.
  • izb
    Vegyél hozzá egy átalakítót.
  • izb
    ok
  • izb
    cmos reset volt?
    Milyen alaplap az első és utána a második?
  • Blasta
    Szasztok!

A szakiknak egy very big tenxet küldök, mert úgy tünik télleg a táp volt a hibás. Chieftech 350W új táppal a gép stabilan renderel(ne ha nem lenne szar a sok fagyástól a Vegasom, de legalább már nem kékhalálozik és nem indul újra)

HTX még1x!!!!!
  • rborbely
    Sziasztok,
    Asus k8n-e alaplapom van Sata-s Hdd-vel, friss bios. Az a gond, hogy bekapcsoláskor
    kb 5perc mire elkezd bootolni a gép. addig csak villog a dvd iró ledje és semmi mást nem csinál. a monitoron sincs kép. Aztán egyszercsak felbootol és betölti az op. rendszert. utána már semmi gond.
    kipróbáltam egy ata hdd-vel és az tökéletesen jó.
    Tehát valószínű, hogy nem kezeli jól a sata hdd-t.
    valaki help?!
  • good charlotte
    hellosztok tudnátok segíteni olyan problémám lenne hogy vettem egy progit az a neve hogy guitar rig 2 és a gitárt rá kéne kötnöm a gépre csak a Jack Back kábel nem jó és hogy tudnám ezt megoldani???
  • gadna
    Egyébként kereslek majd ha megbeszéltem a szomszédokkal router vásárlási ügyben.
  • gadna
    Ott is minden ok. Leírom inkább pontosabban.
    Áthoztam a szomszédból egy gépet (a router beállítások forúmán belül a 2-es számú gépet :)) Ami egy valamilyen alaplap cerka 333Mhz-es PCI-os videokártyás gép. Van itthon egy épphogy jobb alaplap 800 Mhz-es cerkával, meg hozzá egy 2x-se agp-és kártya. Előszőt megpróbáltam alaplapostól cserélni, nem tudtam elindítani, utána csak a procit cseréltem, elindult, de kép semmi. Se egyik, se másik kártyával. Utána vissza minden az eredetibe, kép megint nincs, se egyik, se másik kártyávval. A pover gombnak azt kis csatiját rakosgattam összevissza, de gondolom ez nem vág haza semmit. Mikor bekapcsolom, dolgozik a wincshi, villog a cd-romos lámpa, meg és a többi, szóval úgy látom minden jó csak a két kártya nem. De azt nem nagyon hiszem, hogy valami tönkre tette volna a kártyákat

• izb
    ha a proci szarul van berakva akkor is szokott hasonlókat produkálni a gép.
    Ott minden okés?
  • gadna
    sipolás nincs, nem jött ki, látszattra minden jó
  • izb
    Minden lehetséges.
    Sípolás van??
    Nem jött ki a helyéről véletlenül?
  • gadna
    Hali.

Van egy alaplapom egy régi fajta (2x agp-t tud). Elkezdtem szerelni :). Kiakartam cserélni benne a procit. A vége az lett, hogy nem ad képet a monitorra a videokártya (vmi PCI-os), vagyis be se kapcsolja a monitort. Mi lehet a baj?
    Csak azt ne mondjátok, hogy elszállt a videokari.