64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • izb
    vinyó lesz.
  • czky
    Tessék!!!
    Nagyon lassan jön be az oldal.
    Ui.: a google csodákra képes...
  • Dimitri
    Hello!
    Lenne egy nagy problémám :
    A gépem minden ok nélkül elkezdett lefagyogatni teljesen változó módon. A lefagyás is elég fura mert kattan egyet a gép utána kb 5 másodperc mulva fagy be teljesen a rendszer. Ha elindítok egy játékot programot már lefagyhat, vagy rendszer indulásnál a windows betöltésénél is gyakran befagy így kb 10x-i windows indításra van esély hogy elindul a windows.
    Nem tudom mi tévő legyek megvizsgáltam a kábeleket átmozgattam de semmi javulást nem tapasztaltam.
    Arra gondoltam még hogy 300W-os tápom van és hogy az kevés esetleg de akkor ennek a problémának már hamarabb jelentkezni kellett volna.
  • dalackraul
    Üdvözletem kéne egy kis segítség fontos lenne nagyon!!!!!!!!

Van nekem egy D-link DWL-G520+-os vezeték nélküli kártyám és nem találom a telepítő lemezét valaki tud valami megoldást hogy a netről honnan tudok leszedni setupot vagy valamit amivel jó lessz??
    Válaszotokat előre is köszönöm
  • izb
    "cgdrab.hu -val hagyjatok amit ott írtak azok közül egyik sem jött össze..."

Akkor azt hiszem,a mese itt véget is ért....
  • InfectedMann
    az alábbi problem még mindig nem oldódott...

Remélem tudtok segíteni...
    szal az NEC ND-3550A írómat átFlash-eltem NEC ND-4551A-ra...
    ment is a dolog míg újranem telepítettem a winfos-t...
    csomó DVD-t nem olvasa be...
    gondoltam visszaFlash-elem...
    így meg szinte egy DVD-t sem olvas be :( :(
    valaki aki nagyon ért ezzekhez a dolgokhoz ímélbe-> [email protected]
    vagy privát üziben adjon helpet... pontról pontra írja le, hogy mit tegyek...

cgdrab.hu -val hagyjatok amit ott írtak azok közül egyik sem jött össze...
  • CybeRick
    Van ez így...
  • CSOCSO
    nah haver megprobalt osszerakni egy gepet.. vet egy MSI alaplapot huszonakarhanyezerert.... erre nem mukodott...
    vett uj tapot.. nem mukodott...
    elvitte az egesz gepet a szervizbe majd radugtak a "levegoben" a meglevo hasznalt es regi asus lapunkat.. erre mukodott.. hazajott.. osszeszerelte es rajott hogy nem mukodik megint.. ezekutan rajott hogy mi lenne ha betenne az alaplap ala a kis sarga csavarbizbaszokat.. arghh gratula nekije:D:D
    mindegy.. az asus mukodik az MSI megadta magat.. visszavitte.. hoz helyette g7 es egeret
  • ngcsnet
    Nem tudna valaki adni egy *.x import plugint zmodelerhez?:) kösz.
  • _Atti_
    nah..mondom ujra nekilátok megnézem mégegyszer..most a driver fentvan(arrol a gépről irok) és bár a bootnál vannak hiányzo pontok de egyre tisztábbnak tűnik windowsban teljesen megy..néha elmegy a kép meg visszajön..nemértem én ezt..

ugy döntöttem kiveszem és pumpával szépen letisztitom az egészet lehet ahogy áthelyeztem benyomodott valami por esetleg vagy ilyesmi.. nem értem
  • dara
    A K8NMF-9 MicroATX formátumú, ahogy azt a Gigabyte oldalán le is írják.
  • _Atti_
    hát nemtudom..nem volt semmi gáz vele..éphhogy átkerült kát egymás mellett fekvő gépből a másikba...

Arra gondoltunk még hogy magának a kártyának a biosát megpróbáljuk frissíteni, http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=58911 ez alapján elvieg innen tudnám elérni a legfrissebb biost: https://partners.nvidia.com/login.asp

nade hol a fenébe lehet ide beregisztrálni? sehol semmi sign up, create account vagy registration..
  • Ferencz István
    Hy mindenkinek!
    Az lenne a kérdésem hogy mi a különbség e 2 alaplap között?
    Gigabyte GA-K8NF-9
    Gigabyte GA-K8NMF-9
  • Fülüke
    Nem tudja valaki, hogy ez mi?:

:: Odayftp - Part III ::
  • Narancs
    Ha az új gépben rögötn szarráment a kártya, akkor vagy szállítás / szerelés közben csesztétek el, vagy a táp vágta haza. Az elemkivevés meg más kártyák letiltogatása nem segíthet, ugyanis semmi köze nincsen hozzá.
  • _Atti_
    nah időközben kicseréltük vissza a másik gépbe ott is mutatkozik ez a karakterzavar...
    Jah bár nem tudom hogy lényeges részlet e hogy a kártyával egyidőben processzort is cseréltünk a két gép között..mmost hogy visszaraktuk a kártyát az eredeti gépbe a cserélt processzort hagytuk benne-..az egyik egy 3ghs Intel pentium a másik 2..
  • _Atti_
    Köszi a tippeket.

Az elem kiszedése nem segitett, az alaplapi hangkártya és hálókártya tiltása sem.

A kártya teljesen működőképes volt még tegnap egy másik gépben..
    Én azt furcsállom hogy ha nincs fent driver akkor teljesen normálisan meg tudja jeleniteni a windowst akár normál üzemmódban is..ha le lenne halva akkor nemigen tenné ezt nemde? mindenesetre most visszapakoljuk a gazdagépbe és megnézzük ott működik e még..ha nem akkor bebizonyosodik hogy a kártya halt le valóban..ebben az esetben elég nagy szopás lesz mivel a kártyát kintről hozattuk be még tavaly(mivel ugye olcsóbb bőven) és ugye elég nehéz lesz a garanciát érvényesiteni..dehát csak sikerül..
  • barret
    Nekem 8500 volt ilyen...
    Tokeletesen mukodott,de nagyon sok helyen pottyoket-csikokat hasznalt bizonyos texturak helyett...Bootolaskor is csikos volt a kep win media player hasznalhatatlan volt,stb
    DE volt ahol meg hibatlanul uzemelt.
  • Narancs
    Rossz hírem van: valami kinyiffant a kártyádon. Ha szerencséd van, javítható, ha garanciális mindenképp vidd vissza. Ha nincs szerencséd akkor kuka. Az R300-as magra épülő kártyák jó szokása volt, hogy havonta egyszer-kétszer memória hibára utaló jelenséget produkál, amit egy reset általában megold. Ilyenkor kokák hiányoznak a képből, színes csíkok vibrálnak. Először csak XP alatt, aztán már bootolásnál is. A hiba oka a 9700/9500-ös kártáykon egy apró alkatrész elszállása miatt jöhet elő néha, aminek a feladata a memória tartalmának törlése, vagy valami ilyesmi. Mivel azt írtad először jó volt, majd XP alatt előjött, aztán már bootolásnál, szerintem nálad is ugyanez lehet a helyzet. Meg próbálhatod kivenni a kártyát, letörölgetni az AGP sínjét, de ha a hiba nem múlik el egy reset után, akkor garis javítás ajánlott, ha nem garis akkor van egy pár ilyen mester akik még elbíbelődhetnek vele, hátha meg tudják csinálni. Amúgy rendes Quadro drivert tetted fel?
  • NeoMaN
    szerintem vagy a ram vagy a gpu halott valamennyire a kártyán...
  • barret
    Rendszervisszaállitás?
  • InfectedMann
    Első tipp: alaplapból elemet ki... tá lekapcs vagy káblet kihúzni belőle... 5 percet vársz elemet vissza... ha megy windows több restart után driverrel akkor okés...
    második tipp: esetleg az alaplapi chipset driver-t próbáld meg frissíteni... gyártónál ( videókárty és alaplap ) utánajárni, hogy az adott alaplap és vidkari szeretik -e egymást...
    próbálj meg egyes dolgokat ( hangari ha nem integálrt ) lecsatlakoztatni az alaplapról hátha összeakad valamive... ha alaplapi dolgot használsz tiltsd le őket mint a villám...
    most jelenleg más nemjut eszembe... én ezeket próbálnám meg... remélem hasznodra válik :)
    JAH ÉS MÉG VALAMI-> lehet a vidkari nem szereti a monitorodat... bár ez kizárt ilyen esetről mint nemhalottam... csak egy feltevés :)
  • _Atti_
    sajnos nem vettem észre ezt a topicot és már leirtam a quadro topicba onnan akár törölhető is nemigen megy be senki..

Akkorhát a probléma:
    Elkellene egy kis segítség..
    Egy Quadro Fx 4000 tipusu kártya kerülne át a gépembe amin eddig fx5600 volt.
    a gond csak az hogy miután elindul a gép igen furcsa szines pöttyök stb jelennek meg a monitoron..a windows ilyenkor csak csökkentett módban indul el. Ha csökkentett módban eltávolitom a működésképtelen drivert akkor van ugy hogy beenged nomrál modban is windowsba..a különös szines jelek vibrálások a windowsban már nem jelentkeznek..
    próbáltam a biosban a cmoscleart attol sikerült elinditani a windowst baj nélkül de ha drivert telepitenék akkor amikor eltünik a képernyő nem jön vissza nem kap jelt a monitor és kezdődiok előlről az egész...mgayarul nem indul beb a windows driverrel.
    Az alaplap: asusp4p800SE
    a furcsa hogy első inditáskor amikor belekerült akkor minden okés volt..a windows felhozott egy ablakot hogy telepitett uj hardvert és ujra kéne inditani..én meg mondom miért ne..elfogadtam és onnantól kezdett szarakodni..

tehát a fő problémák:
    -nem tudok drivert feltenni és ugy működtetni az xpt.
    -a furcsa szines szarok már bootolástol jelen vannak a windows esetleges inditásáig..
    valami ötlet? bios updatere gondoltam talán az beválhat?
    (ezt időközben megtettem..nem történt semmi:\)
    előre is köszi az ötletekért.
  • ffxi
    Mint pl. csak nagyon általános alkalmazások: paint, excel, word, txt, infraview, stb..

#16803 az eseménynapló a súlyos hibáról. Ez nekem kínaiul van.
  • izb
    www.cdgrab.hu
  • InfectedMann
    Ez a Windows féle súlyos hiba nagyon LOL...
    volt, hogy simán újraindítottam a gépet mert a feltelepített progi azt kívánta és utána gondolt egyet és kiírta :D

Ha használat közbe újraindítja magát akkor lehet, hogy a lapozófáljokat nemtudja rendesen kezelni, mert egyik haveromnál is ez a problem... vagy a memóriákkal van baja... de ha leírod, hogy milyen tevékenységek közben indítja újra magát akkor lehet többet tudok(tudunk) mondani...
  • InfectedMann
    emélem tudtok segíteni...
    szal az 3550A írómat átFlash-eltem 4551A-ra...
    ment is a dolog míg újranem telepítettem a winfos-t...
    csomó DVD-t nem olvasa be...
    gondoltam visszaFlash-elem...
    így meg szinte egy DVD-t sem olvas be :( :(
    valaki aki nagyon ért ezzekhez a dolgokhoz ímélbe-> [email protected]
    vagy privát üziben adjon helpet... pontról pontra írja le, hogy mit tegyek...

előre is nagyon köszi...
  • ffxi
    Assszem megtaláltam!

• ffxi
    Hogyan lehetne kideríteni?
  • NeoMaN
  • Banyapapa
    miért?
  • barret
    Gondolom ártatlan vagy...
  • NeoMaN
    Uh, kommentet betettem aláírásba. :P
  • NeoMaN
    :P
  • Met
    és?
  • Punker
    lol
  • 555
    HI

KILÖKTEK A WORLD OF WARCAFTBÓL
    LETILTOTTÁK AZ IP-MET NEM TOK VISSZA LÉPNI

AZ ÉN IP-M MEG ÁLLANDÓ NEM VÁLTOZIK HA ÚJRAINDITOM A GÉPET (KÁBEL NETEM VAN A FIBERNETNÉL)

PROXY VEL IS PROBÁLKOZTAM DE NEM SIKERŰLT

NAGYON SOKAT KINLODTAM VELE

VALAKI HELPPPPPPPPP
  • jbal
    nekem 9250-esem van.és az 550-es gyengébb mint a 6600LE?
  • CybeRick
    A 9550-es azért lényegesen gyengébb
  • NeoMaN
    A sempron még csak-csak elmegy, de a 6600LE sztem kb egy szinten lehet a 9550-eddel. 6600GT alá ne menj semiképp, ha játszani akarsz!