64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Inquisitor
    Vegyél dög ólcsón 800-as FSB-s Northwood procit (2,8-3GHZ), ha bírja a lapod, és ősszel vegyél bele valami VGA-t. Akkor egy darabig kihúzod vele.
  • Tiberius B
    És hamarosan eltűnik a fejlesztésem alól a talaj, mert az IT fejlődik:-(
  • Tiberius B
    hát ezaz, de sajna vagy egyszerre ősszel vmikor, vagy két részletben, az egyiket most, még ezt se tom sajna
  • Inquisitor
    Nehéz ügy. Bármelyiket cseréled, a géped nem túl fejleszthető. Se új, igazán erős procit, se jobb videókártyát nem tudsz beletenni. Mondjuk egy AGP-s GF600GT vagy X1600Pro megdobná a teljesítményét, de ahhoz elkelne egy 3GHz körüli P4 legalább.
  • Tiberius B
    Frissíteni szeretném a gépet és nem tudom mivel kezdjem, a videokártyával vagy a procival? Abit GeF4200Ti 64 MB az egyik, P4 1,6 GHz a másik, előre is köszi a válaszokat.
  • Peti1
    köszi a választ!
    neked akkor is ad egy eléggé erőteljes mély hangot, ha standby-ból kapcsolod be a távkapcsolóval??
  • Inquisitor
    Itt az SG-n van az Apróhirdetés rovat, a PH-n a Hardver Piac/Apró, a HWSW-n a Bolhapica, és az APróneten meg mondjuk a Számítástechnika rovatban esetleg?
  • JaSoN HuNTeR #18422
    De hova nem vágom
  • Inquisitor
    Dobd fel hírdetésben az SG-n, a PH-n, a HWSW-n meg az Aprónetten a megfelelő helyen, esetleg a Vaterán. Itt max. beárazást kérhetsz rá.
  • JaSoN HuNTeR #18420
    + 2x eRAM 256MB DDR 400MHZ az ajándék.
  • JaSoN HuNTeR #18419
    Változott a dolog bocsi eladó egy jó kari: HIS Radeon ICEQ 9800 PRO
    20.000ft infók [email protected] msn
  • JaSoN HuNTeR #18418
    Srácok elszeretni adni egyik haverom egy jó hardver... Mind leirom:

Eladóak a következö hardverek:

* - HIS Radeon 9800PRO 128MB
    * Gigabyte 8IPE1000-G (Socket 478- avagy 865-ös chipkészlet)
    * Intel Pentium 4 Northwood 2,66 GHz processzor
    * eRAM 256MB DDR400 memória, párban!
    * Elixir 256MB DDR400 memória, párban!
    * Samsung 80GB winchester
    * Seagate Barracuda 80GB winchester
    * Maxtor 80GB winchester
    * Logitech G5 Laser mouse *ÚJ TERMÉK
    * Hyperglide for Logitech (mx500, mx510, mx518)
    * MODDINGOLT CODEGEN 6044 - gyönyörű ATX gépház, rengeteg extrával:
    - behajtható kéken világító talp!
    - oldalt a gépházban neoncső! +kapcsoló, ami a gép elején található!
    - kék ventilátor / UV Reagens /
    - minden LED kékre van cserélve!
    - gépház oldala átlátszó plexi!
    - a ház elején egy Revoltec felirat is található!
    - ajándék Mobile Rack(fekete) és Floppy mindkettő kék LED-del!
    - MINDEN megvan hózzá, eredeti talp, takaró lapok, előre és hátulra is!
    - Ittvan néhány kép erről a gyönyörű házról, sajna nem a legjobbak, de így is látszik milyen szép!
    KÉP1 | KÉP2

további infók : http://www.shadowstore.atw.hu/
    vagy msnen [email protected]
    Szóval abban kérlek titeket segitsetek hogy vevő legyen rá
  • ffxi
    Ezt még nem próbáltam
    Ha Fdisk-el törlöd az összes particíót, és SP2-es XP alatt újraformázod

De Part.Magic is ugyanígy látja. Meg az összes progi ami a Hiren's-szen van annyinak látja.

Bekapcsoláskor BIOS is 132GB-nak látja.
  • Inquisitor
    "És mindenhol 130GB-nak látja. DOS, BIOS, XP(SP2) sőt még a HUTIL(direk Samsung-ra való progi) is. Mi tévő legyek? Vigyemvissza a boltba?"
    A DOS 8GB-nál többet nem is láthatna, a Bios meg a típúsát látja amit kiolvas, tehát marad főbűnösnek a Windows. Idáig úgy néz ki, hogy valaki rosszul formázta.
    Ha Fdisk-el törlöd az összes particíót, és SP2-es XP alatt újraformázod ... szóval ezt így próbáltad már?
    Vagy ha minden kötél szakad egy Partitonmagic-el rá lehetne nézni.

Bekapcsoláskor mit ír ki típúsnak a Bios? Mert ha az stimmel, és nem tudod lefotmázni, akkor hibás. Ha nem stimmel, akkor meg át van matricázva ...
  • ffxi
    Hű! THX a sok váalszt
    A helyzet:
    másik gépben is ki lett próbálva, ugyanannyinak látja
    Alaplapom
    Sztem bírnja kéne, mert SATA csati is van rajta.
  • MasterJay
    valaki!
    HP 4250-es nyomtatóba hogyan kell tonert cserélni?
    Köszi
  • Bandi 18
    Még egy olyan megoldás lehetséges hogy ha másik vinyóról megy a boot akkor ezt a biosban ne ismertesd fel hanem tedd none-ra ettől még a win felismeri és ha ott is csak ilyen kevésnek látja akkor lehet hogy rosszul jumperoltál vagy kotöttél valamit...
  • NeoMaN
    frissíts alaplapi biost...
  • MiloShee
    Nézd meg hogy megfelően van e belőve a winchester elérési módja! LBA-nak kell lennie! Az is lehet hogy régebbi az alaplapod, és ott ennyi a lélektani határ
  • Peti1
    hát elég érdekes. ha van másik géped, akkor probáld ki ott, vagy ha megoldható, vidd át vki ismerősnek, egyébként valószinű, hogy a végén a bolt lesz az úticél :(
  • ffxi
    HELP! Ilyenem van: http://www.samsung.com/hu/products/harddiscs/p120s/sp2514n.asp
    És mindenhol 130GB-nak látja. DOS, BIOS, XP(SP2) sőt még a HUTIL(direk Samsung-ra való progi) is. Mi tévő legyek? Vigyemvissza a boltba?

THX előre.
  • daeemoon
    Megtörtént :P Aztán elkattogott magában. :D Hiába próbálkoztam minden vacakkal, ecce kussolt el, de a bios kb 3 percet gondolkozozot hogy mi is az :D Szal nem működik. Bolhapiaci holmi szal nem vártam sokat tőle :)
  • Zetorg
    én nem szoktam áramtalanítani, de normál bekapcsolásnál is koppan egyet a mélynyomó.
  • Peti1
    Hello!
    Van egy Genius SW 5.1 HomeTheater típusú hangrendszerem, és ezzel kapcsolatban szeretném kérni a segitségetek:
    A hangfal is és a számitógép is rá van kötve egy kapcsolós elosztóra (230V), igy amikor kikapcsolom a gépet, a hangfalat sem kell kihuzni, csak a kapcsolóval áramtalanitok.
    Hogyha hosszabb ideig nem kapcsolom vissza, pl. 3-4 óra, vagy akár több, akkor a hangfal bekapcsolt és lenémitott állapotban indul.
    Azonban, hogyha kb. 20-30 perc mulva visszakapcsolom az áramot, NEM némitott állapotban indul a hangfal, (hanem normál bekapcsolt állapotban) és egy pici mély "brummogó" hangot ad a mélynyomó. Ez hiba-e vagy természetes folyamat??
    Hogyha a hangerőt leveszem minimumra és úgy kapcsolom be az áramot, akkor is ez a helyzet!!

A válaszokat előre is kösz!
  • MiloShee
    Szerintem a fejekhez nem kellene nyúlni igazából...olyat keress hogy master/slave és attól függően hogy elsődlegesként vagy másodlagosként szeretnéd használni válaszd ki az egyiket! :D
  • Narancs
    Igen, akkor félreértés volt, szorri...
  • daeemoon
    Hali!

Most vettem egy winyót, (az esély hogy jó, működőképes = 0, de egy próbát megér :)) és jumperelni kellene. Sztem viszonylag régi típus lehet egy Deskstar. A hátulján vanak jumperelési lehetőségek, de nem tom melyik is lenne a megfelelő? Va n 16 heads, meg 15. Lécci ha tudtok segítsetek! Köszi
  • MiloShee
    Istenem ha egyszer nem hajnali fél négykor, kissé ittasan próbálnék valamit megfogalmazni...remélem ez azért már annyira nem zavaros...:)
  • MiloShee
    Nahh szóval való igaz félreérthető voltam!Két opció van a menüben, egyik a sATA vezérlőt kapcsolja ki/be. A másik sATA raid vagy valami ilyesmi név alatt fut. Ennek a bekapcsolása a Post screen után egy másik képernyőt eredményez ahol beléphetek a Raid menübe - ahol az égegyadta világon semmit nem tudok kezdeni természetesen. És csak akkor volt hajlandó bootolni ha eme raid funkciót is bekapcsoltam! De remények szerint már közel járok az igazsághoz :D
  • Narancs
    leginkább semmit :)
    Nálam az asus lapban egy vinyónál a raid menűben csak egy funkció van: kilépés.
  • Zetorg
    be lehet kapcsolni a raid-et 1 vinyóval is, be is léphetsz a raid menübe, de azt nem tudom, hogy miket lehet így állítani.
  • dara
    Úgy sehogy. Le kell venned az oldallapot mindenképpen.
  • VKiller
    Hol lehet megnézni hogy milyen táp van a gépben? (ezt a monitorról szeretném leolvasni, vagyis ezért nem akarom szét szedni a gépet)
  • Narancs
    "Be kellett kapcsolnom a sATA Raid chipet hogy lássa"

Ezt írta ő, tehát azt, hogy nem a raidet lőtte offra, hanem a (sil3112) chipet kapcsolta ki (az integrated periferias közül).
  • Narancs
    Egy vinyóval hogy raidelsz?
  • Zetorg
    serial ata - enable/disable
    serial ata mode - raid/non-raid
  • Narancs
    Ja, csakhogy ezt egy silicon image chip intézi a lapodon. Külön nem tudod letiltani a raidet (egy vinyónál mellesleg nincsen raid, ahoz minimum kettő kell), biosban le lehet tiltani, de akkor a satád is ugrik. Ha külső raid vezérlőt használtál akkor bocs, félreértettem, de ezt nem írtad ha jól értettem.
  • Davidus
    igazából azt nem értem hogy miért nem indul el mikor benne van a halott(?) videokártya. ha vga nélkül el tud indulni akkor rossz vga-val miért nem?:P
  • MiloShee
    Arany haverom...két külön dolog: 1) sATA !!!VEZÉRLŐ!!! 2) sATA vezérlő !!!RAID chipje!!!...én meg itt fárasztom azon magam hogy leírom mi volt a tényleges gond, de úgy látom feleslegesen
  • izb
    a rendszer a fejétől bűzlik.
    atomot neki.