64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Lacee86
    Nem névleges, én ennyivel (kb. 60-65 kB/s) még mindig fel tudtam tölteni. Call of Duty multit tolok ezzel a nettel, szóval ha ahhoz elég, akkor egy webkamerázáshoz tuti, h az. :)
  • Japep

A letöltéshez tudom, hogy jó, mert nekem is ADSL-em van. Viszont én még a webkamerázást nem próbáltam. És ugye ott nem csak képet fogadsz (videót), hanem küldesz is, azaz feltöltés. Ezért kérdeztem, hogy gond lehet-e a 0.5 MB/s-os feltöltés (mert ugye ez csak névleges, ez valójában őgy 10-20 kB/s), nem szaggat-e mellette.

De ha jó hozzá a legolcsóbb kapcsolat is, akkor ok. Köszi.
  • Lacee86
    T-Home-nál alap ADSL csomag 10 Mbit le, 0,5 feltöltés. Ez bőségesen elég erre a célra, film/zeneletöltésre, HD youtube videókra stb.
  • Japep

Hello.
    Egyik ismerősöm most akarja bevezetni a netet. Valószínűleg csak ADSL oldható meg náluk (T-Home).
    Elsődlegesen Skype miatt kellene nekik (webkamerás beszélgetéshez). Azt tudom, hogy ADSL-nél a letöltés jó, viszont a feltöltés mindig lényegesen lassabb... Legalább milyen feltöltés kell ADSL esetén, hogy még élvezhető legyen a beszélgetés (persze nem HD-képről beszélünk, hanem pl. egy laptopba beépített, vagy egy olcsóbb webkameráéról).

Köszi előre is. :)
    Üdv.
  • kill3r21
    Sziasztok!
    Tegnap vettem egy Gigabyte GA-970A-DS3 as alaplapot!
    A problémám a következő:
    Biosban Raid-ra kapcsoltam a Sata Portokat, és indulásnál egyből kékhalál!
    Visszatettem Native IDE-re egyből minden frankó....
    Régi lapommal simán ment a raid mód....
    Mi lehet a probléma?
  • adamq01
    mi 100 volt mind? Azt mondom, h az én VGA-m 78 fokos. Gondoltam megosztom, hátha segítek vele.
  • Dj Faustus #59680
    "TP-linkes router, ez a sorozat már megszűnt az tudom. "
    Pontos típus?

"Ha a modemet közvetlenül csatlakoztatom a géphez akkor egyáltalán nincs net. (ha segítenél hogy hogy oldjam meg ezt akkor sikerül kiszűrni a routert) köszi."
    ADSL-Internetnél PPPOE autentikáció van.
    Ennek beállítása az alábbi oldalakon olvasható:
    - Windows 8
    - Windows 7
    - Windows Vista
    - Windows XP

A szükséges felhasználónevet és jelszót megtalálod az előfizetői szerződéseden.
  • Bennie
    Az internet ADSL a szolgáltató pedig INVITEL.
    TP-linkes router, ez a sorozat már megszűnt az tudom. Vezetékkel csatlakozom a routerbe. Ha a modemet közvetlenül csatlakoztatom a géphez akkor egyáltalán nincs net. (ha segítenél hogy hogy oldjam meg ezt akkor sikerül kiszűrni a routert) köszi.
  • biomage
    néz visszafelé, 1 héttel ezelőtt 100 volt mind :)
  • SzirmosSzisza
    Itt egy leírás, hogy hogyan kell. (de ilyen particionálásnál szerintem érdemes mindig felkészülni a legrosszabbra, szal ami nagyon fontos azt töltsd fel Dropboxra/Google Drivera/e-mail-re. Ha meg csak simán Linuxot akarsz feltenni/kipróbálni, akkor less rá a wubi-ra, az egy fokkal jobb, mint, ha virtuális gépből futtatnád, de azért nem egy rendes telepítés szintjén van (cserébe úgy lehet telepíteni/törölni, mint egy sima Windows programot).
  • adamq01
    Nálam bármi van, fix 78c° a VGA.
  • adamq01
    Ha pl. van egy 100gb vinyóm, a fennmaradó szabad helyből(kb. 20 giga)lehet külön partíciót csinálni, úgy hogy ne vesszenek el az adatok?
    Mert most win7 van fenn, de szeretném feltenni a Zorin OS-t (5 giga elég neki), de a D meghajtón nincs hely, a C-n meg van a Win7 + fontos dokumentumok.

Tehát valójában leakarom cserélni a win7-et Zorin-ra, úgy hogy ne vesszenek el azok az adatok, amik ugyan azon a partíción vannak mint a win7. (Lementeni meg nem tudom, mert annyira szar a gép, h nem veszi be a pendrive-ot, sem a HDD-t.)
  • Dj Faustus #59674
    Akkor próbáld a 2. metódust:
    1. Bizonyosodj meg róla, hogy a router az Internetre van csatlakozva.
    2. Csatlakozz fell telneten vagy SSH-n keresztül
    3. Az alábbi paranccsal töltsd le a D-Link gyári firmware-ét:
    wget -O /var/firmware http://nokiafon.pl/ruter/DIR300B_FW204WWB01.bin
    4. Flash-eld fel (ej de eszép magyaros!) a routert a letöltött gyári firmware segítségével:
    mtd write /var/firmware linux
    5. Ha minden rendben lezajlott, indítsd újra a routert.
  • biomage
    Gyári hibás lehetett, ez van, egy és fél éve beraktam a cput és csak most vettem ki, kitudja miért lett szar.
  • Blum
    omg

Megis mivel vetted ki azt a procit,feszitovassal? :DD
  • Szabi #59671
    Üdv,

D-Link DIR-600 as routerem van, elkezdtem rá dd-wrt rakni.. sikerült is, de nem lett sajnos jobb mint volt.. sőt..

szeretném legyalulni és visszarakni az alap d-link firmware-t, elméletileg így kéne, de az "emergency room interface" nem jön be, valami ötlet ? :-/
  • biomage
    kösz a segítséget.
    Amúgy a gép most pihin van mert az alaplap meghalt a pasztázás miatt kivettem az procit és pár pin tönkre ment, áh na mindegy.
  • Blum
    Az mar turheto :)
  • cesar22
    Hellosztok!

Van egy kis problémám, remélem tudtok segíteni:

Szóval, amikor megnyomom a bekapcsolás gombot, "felhörren" a gépezet, megy egy ideig majd leáll, majd ezt automatiksan ismétli úgy 15 ször. Ezek után villan fel a monitor, és megy minden a legnagyobb rendben. Azt is észrevettem, hogy az alaplapon világít 2 zöld 1 narancs 1 piros led egymás mellett, ami egy idő után kialszik. Futtatam memtest-en, nem írt hibát. Kicseréltem a tápkábelt, ugyanaz. Lehúztam minden USB-t minden vezetéket, csak a VGA-t meg a tápot hagytam, semmi.

Ja és azt is észrevettem, hogy azóta terhelésen a proci speedfan szerint 85-90 C-on megy, a Core 0, Core 1, Temp 2. Előtte kb 50 volt.

Várom az ötleteket...
  • biomage
    80 fok a vgara? az már jó?
  • SirAlo
    Valaki tudna infot adni errol a Pendriverol? Kingston DataTraveler SE9 32 gb, az ara nagyon jo csak a sebessegerol nem talalok infot sehol
  • Puhos
    Ha kiválasztottad, hogy honnan bootoljon és nem sikerül, akkor a lemezzel lehet gond szerintem!
  • csn tamás
    Asrock 970 pro 3am van s most telepítenék oprendszert de nem bootol be. Tudnátok segíteni mert abszolút nem igazodok ki az asrock boot menüjén! Köszönöm
  • Dj Faustus #59663
    Milyen Internetről van szó/milyen szolgáltató?
    Milyen router (gyártó, típus)?
    Vezetékkel vagy vezeték nélkül csatlakozol a routerre? Ha vezeték nélkül, akkor vezetékesen csatlakozva is ugyanez a helyzet (kiszürvén ezzel a vezetéknélküli hálózat problémáját)?
    Router nélkül is ugyanez a helyzet (hogy kiszürjük a router hibáját)?
  • Bennie
    Sziasztok

Egy WIFI Router problémával kapcsolatban szeretném kérni segítségeteket. Az állapot a következő, van egy 5 MB netkapcsolat ami a router ki majd bekapcsolása után 4.40 Mb körül tölt le a speedtest.net szerint. Amivel természetesen emgvagyok elégedve, a probléma annyi, hogy körülbelül 10 percen belül a sebesség lecsökken 0.6 MB letöltésre, függetlenül attól, hogy használtam e anetet vagy nem közben. Kérdésem annyi lenne, hogy esetleg valaki tudja e a probléma okát, modem illetve router csere megoldhatja e a bajt mivel ezek már nem a legújabb konstrukciók vagy egyáltalán okozhatja e ezt ezen eszközök elavulása? Zárójelben annyit hogy a hálózat jelszóval védett tehát nem a szomszéd üzemeltet róla torrent servert :D válaszotokat előre is köszönöm.
  • Puhos
    Próbálj meg hőfokokat mérni, alaplap, proci, vga! De én ettől függetlenül a tápot akkor is cserélném. Egy jó tápot 10k megkapsz pl.: chieftec gps450w.
  • laller0077
    hát ha tényleg a táp a gáz akkor veszek egy másikat,de addig amig ez nem tuti addig nem szeretnék feleslegesen pénzt kiadni..
  • Puhos
    Tápot azonnal a hozzád legközelebb lévő kukába lehet rakni. Mivel a 4870-esnek viszonylag eléggé nagy a fogyasztása!
  • laller0077
    Van hogy 2-3 óráig tolom és semmi baja..
    el megyek dolgozni 14 óra múlva bekapcsolom a gépet..és mikor betölt a játék,rögtön újraindul ( venti pörög mint állat,sötét képernyő ) 2-3szor ugyan ezt eljátsza ..utána ismét jó fagyás nélkül..nem értem mi lehet :(
  • laller0077
    70-80 fokon..kb 2 hete..
    XDL DL-ATX450W a táp..
  • Calver
    videokártya hány fokon áll meg, illetve portalanítva mikor volt utoljára?

valamint tápod azon belül h 450w milyen? mert azért egy ilyen konfig egy noname tápot könnyedén megtépáz, akkor még inkább, ha már van pár éves.
  • laller0077
    Sziasztok!
    Az lenne a problémám hogy a gépem kifagy miközben játszok!
    Nem mindig csinálja,de mostanában elég sűrű..Kép el sötétül teljesen..a vga felpörög elég durván..
    Mi lehet a gond ?
    Asus P5B deluxe
    Q6600
    HD 4870
    3 GB ram
    450w táp..
    régen semmi gond nem votl vele..
  • WinStar
    Sziasztok.olyan problémám lenne hogy a letöltött dolgoknál telepítés közben állandóan vinnyog hogy hibás a fájl...és ki kell hagynom különben nem tudom feltelepíteni,legyen az szó programról,vagy játékról,vagy bármi másról. CD-ről vagy DVD-ről telepített szoftverek vagy programokra nem visít telepítés közben.
    Eredeti Win7 Professionnal is ezt csinálja,warezolt Win7-el is.....a winchesterem 100%-os,megnéztem HD Sentinellel.Nem tudok rájönni hogy mi lehet a gond. Ötletetek esetleg van? Mert eléggé idegesítő ez a hiba!
  • RAMyMamy
    ó, de van lyuk... megfordítottam a monitort és most már látom rendesen
    a kábel meg azért nem ment bele, mert nem nyomtam elég erősen

szóval problem solved, de köszi azért a segítséget :D
  • RAMyMamy
    nincsen 4 kis cucc, csak egy hosszú láb
    a monitoron be van jelölve a hosszú lábnak a hely, csak éppen lyuk nincs rajta. amúgy hanns-g hx191d a típusa
  • Calver
    nem a hosszú láb fölötti/alatti 4 kis cuccnak nincs lyuk? legszebb emlékeim szerint azok analóg jelet viszik (pl ha átalakítózol), és tényleg szokása gyártóknak "lehagyni" őket monitorról.
  • Blum
    Pontosan milyen monitorod van?
  • RAMyMamy
    nem megy bele, mert a hosszú lábnál a monitoron nincs lyuk
  • Blum
    A kepen DVI-D dual link kabelt lehet latni ami -tudtommal- barmihez hasznalhato.

Egyatlalan nem is megy bele a monitorba vagy nem ad kepet?
  • RAMyMamy
    ehh, elrontottam a linket

kép