64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#59726 igen, be van... mármint ha a firefoxról beszélsz, ott be van gyárilag, és nem kapcsoltam ki :) -
#59725 Hardveres gyorsítás bekapcsolva? -
#59724 akkor megnyugodtam... :)
lehet akkor böngésző gond! mit használsz? én firefox -ot, legfrissebb stabil kiadás -
TomBond #59723 Nem hinném hogy hardveres gond, mert nekem is ugyanez a helyzet. Nemrég jött elő, de nem tudom mi okozza, így engem is érdekel a megoldás! :-) -
#59722 help!
sokszor van úgy, hogy böngészőben egy-két szöveg "szétesik" vagy elpixelesedik... rakok be egy példát...
ez pl gmail.com login, beírom a felhasználó nevet, nyomok egy tabot, átugrik ugye a kurzor a jelszóra, és alul látszik, hogy a "Maradjon bejelentkezve" szöveg elpixelesedett... pár másodperc után 'magától' megjavul, és helyesen jeleníti meg a szöveget
sokszor weboldalak scrollozásánál is előjön, randomszerűen, meg is javul ugyanúgy magától
Asus P5B alaplap, pentium dualcore cpu, és egy Sapphire Radeon 4670 -es gpu
én első körben gpu túlmelegedésre gondoltam, de Aida64 -ben megnéztem és 46 fokos a gpu idle állapotban... nem vagyok szakértő, de szerintem ez nem sok, pláne egy ATI kártya esetében
van valami ötletetek, hogy mi lehet ez? nem akarom, hogy egyik pillanatról a másikra beszarjon valami (gpu, monitor...etc.), szeretném megelőzni a bajt... ezért érdekelne, hogy találkoztatok e már ilyennel, és ha igen mi lehet a gond
köszönöm előre is a helpet! -
#59721 Most, hogy kb négyszer állítottam oda-vissza a routert, ugyan arra, jó... -
#59720 Telefonról megy a wifi, egyedül a laptop baszakszik. -
#59719 "A hálózat ezen számítógépen mentett beállításai nem felelnek meg a hálózat követelményeinek."
Reseteltem a routert, és ezt a hibaüzenetet dobja a laptop amikor csatlakoznék wifire. Hogy tudom működésre bírni? gondolom eddigi beállításokat kell törölni, de azt nem találom. -
#59718 Win7 olyan lesz, mint az XP volt anno sztem. -
#59717 Én amd-s rendszert cseréltem intelre(alaplap+proci+video+memoria), win7 simám megbírta, tökéletesen működik. -
#59716 #59713: Chrome nem téma?
#59714: Azért próbáld ki más gépen is a bill.-t. -
#59715 És ha a menün keresztül másolod ki? -
Susarc #59714 extra buta kérés: miért nem működik a print screen-em?:P hiába próbálom "lefotózni" a képernyőt és hiába rakom ctrl+v vel a paintbe üresen marad a paint....a billentyűzetem fél éves sincs szinte sose használom azt a gombot ergó nem hardveres a probléma...viszont lövetem sincs mi okozhatja szoftveresen,hogy nem tudom lekapni a desktopom....:S:((
anybody?:P -
#59713 A Safari böngészővel lenne egy kis problémám. Ha becsuktam mindent és csak a downlad tab aktív, akkor hogy a rákba lehet újra életet lehelni a böngészőbe...? Sehogy sem indul el. (Win7-et használok.) Az FF-nél az ilyen helyzetből "feltámasztható" a böngésző.
(Kénytelen vagyok lecserélni az FF-et, mert egy kalap szar lett állandó CTD-ket produkál...) -
Puhos #59712 Alaplap cserénél új oprendszer állja a helyét! -
#59711 Skyrim topicban már írtam, de ezt még egyszer kicsit kiegészítve: elemet nézd meg. mindenképpen. a rendszeridő azért szeret visszaállni, mert lemerült/nincs jól a helyén az alaplapi elem. ha a rendszeridő visszaáll, hajlamos a bios többi beállítása követni, és minden visszaröppenni alapbeállításra... nem végzetes dolog, de szerencsésnek semmiképpen sem szerencsés - istenesen bekavarhat. -
Zozo0122 #59710 Még nem, de akkor hamarosan megpróbálkozok vele. Köszi:) -
Puhos #59709 Hali!
Akkor gondolom, hogy a rendszer nem lett újrarakva? Alaplapcserénél a rendszert újra kell rakni!!!! -
Zozo0122 #59708 Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
Volt a gépben egy Asus P5KPL AM EPU alaplap és tönkrement. Tegnap vettem egy újat ami egy Asus P5KPL AM rev 2.-es. Eléggé hasonló a 2 de ez kicsit jobb. Na mióta ez van benn gondok vannak. Például néha viszsaállítja a rendszeridőt 2002-es időre és hasonlók. Ezenkívül a hang recseg zenében és játékban is amíg ki nem húzom hátul a gépből a kábelt és vissza nem teszem mert ekkor egyből jó lesz. Ezt minden újraindításnál meg kell ismétlenem:( A játékok pedig szaggatnak és játszhatatlanok, pedig mostanáig szaggatás nélkül ment minden sőt tegnap este is. Már vagy 15x indítottam újra a gépet és 1 alkalom volt amikor rendesen szaggatás nélkül tudtam volna játszani a Skyrimmel de fogalmam sincs miért.Alaplap drivert és hasonlókat nem frissítettünk mert elvileg nem is kell, win 7 64-es van fenn.Tudtok segíteni mi lehet itt a gond? Nemtudom, hogy bármiféle driver gond e mert tegnap tökéletesen ment minden. De azért a hangkábelt ki kellett húzni és a rendszeridőt beállítani...Remélem érthető ahogy leírtam mert nem igazán értek ehhez. -
#59707 Sziasztok. Az a gondom hogy van egy 500GB os külsö vinyóm...usb2.0ás házban...mostanság miután bedugtam a pc-be felismeri frankón megy, de egy idő után a piros led, zöld lesz, tehát nincs kapcsolat, amint használni akarom a vinyót jön is a kis hang windowsba mindha kihúztam volna az usbből, majd egy pillanat múlva újra jó és megy tovább...engem ez nagyon idegesít, miért lehet ez? Mindha kikapcsolná a rendszer mert épp nem használom, de én ezt nem szeretném, vagy valami hardver hiba lehet?
Ha valaki tud valami okosat, irjon....köszi -
#59706 #59696
Próbáltam 2 másik kábellel, meg másik géppel is, de ugyan ez. -
#59705 Mivel a led nem azonos a lcd-vel szóval....érdekes.
Előtte kipróbálhattad volna másik géppel(vagy más eszközzel).
Elképzelhető hogy a videokártyádnál lehet valami. -
#59704 Köszi a választ!
Sajnos nem ilyen egyszerű, ez volt az első amit próbáltam (egyébként vga és dvi kábellel is ugyan ez a helyzet).
Viszont bogarat ültettél a fülembe, és megnéztem újra (be volt már csomagolva, holnap megy vissza garba :P) ha átváltok analóg módba akkor nem ír ki semmi üzenetet, de most hogy jobban megnéztem váltáskor ugye felvillan az analóg/digi kis ábra és van egy halvány háttérvilágítása az egész kijelzőnek, na az most amikor váltás után elhalványodik a világítás, akkor valahogy furcsán néz ki, mint amikor a kiöntött víz elkezd szép lassan elterülni a földön (remélem érthető :) -
#59703 ó, meglepődnél ha tudnád monitorok hány különböző módon képesek megdögleni. (konkrétabban: durranhat el kondi, dögölhet meg a háttérvilágítás egyik fénycsöve, az inverter (bár LED-es monitorban talán az nincs), szállhat el maga a panel ill részei... nem sorolom inkább, még a végén mely depresszió jön)
viszont nálad a gond ha jól tévedek jóval mezeibb, és több mint valószínű egy googlezás megoldotta volna: nyomd meg jobbról a harmadik(?) gombot, aminek a funkciója D-Sub és DVI bemenet közötti váltás, ugyanis perpill a monitorod nem a megfelelő csatlakozón keresi a jelet -
#59702 nm, bár ez a hibaüzenetből is leszürhető :) -
Janos315 #59701 értem. köszönöm a segítséget! -
#59700 kéne -
Janos315 #59699 Mind a kettőbe kell dugni? Mert nekem csak az egyikbe van. -
#59698 van a kártyán egy 2x6 Pin-es csatlakozó, oda is kell dugni tápot.
az a két fekete alul
-
Janos315 #59697 Üdv. Van egy MSI R4870-md1g videókártyám, mikor beleteszem a gépbe ezt az üzenetet dobja ki: YOU HAVE NOT CONNECTED ONE OF YOUR VIDEO CARD POWER CONNECTORS TO THE POWER SUPPLY. PLEASE REFER TO THE 'GETTING STARTED GUIDE' FOR PROPER HARDWARE INSTALLATION.
Nem nagyon értek hozzá és nem tudom mi lehet baj, mindent rendesen össze dugtam. Mi lehet a baj? -
#59696 Üdv
24"-os Samsung SA300 led monitorom van, csütörtökön még működött rendesen, de most 3 nap állás után nem ad képet, ha kihúzom és visszadugom a kábelt akkor kiírja hogy ellenőrizzem a jelkábelt... Próbáltam 2 másik kábellel, meg másik géppel is, de ugyan ez.
Furcsállom az egészet, ha valami elszállt benne akkor teljesen rossznak kéne lennie, nem?!
Találkozott már valaki hasonlóval? -
#59695 Helló!
Először válaszd ki hogy melyik router kerül a netre.Ott állítsd be(ha emailes jelszavas akkor ott a PPPoe kapcsolat típust kell választani).Ha ez kész akkor a netes router LAN-jához rákötöd a másik router MAN portját.Érdemes azt automatikusra beállítani(dinamikus ip kiosztás). -
szakos3 #59694 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy D-Link DSL-360R(fekete) modemem és egy TP-LINK WR740N routerem. A kettőt szeretném összekötni de nem akar sikerülni. Ha összekötöm nincsen net, eszközökkel elérem a routert wifin és kábelen keresztül de nincsen net. Ha auto-detectet választok a router konfignál akkor azt írja, hogy kábel sincsen bedugva. A modemen sem világítanak azok a ledek aminek szerintem kellene (lan,internet). A power és a dsl világít csak, ezzel ellentétben ha csak a modem van a géphez kötve mind a négy. Nem érzékeli valamiért a kábelt ami bele van dugva pedig már próbáltam sok kábellel. T-Home internetem van. Remélem tud valaki segíteni! Előre is köszönöm! -
balcsi70 #59693 Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Melyik jobb alaplap? Abit SG-72 vagy MS-6541 ? Tudom mindkettő régi de melyik jobb? Köszönöm a választ. -
#59692 Tapasztalatom szerint, inkább függ attól, hányan használják épp a házban... Péntek este a webkamerás chat a bnömmel szinte lehetetlen, sokan vannak a házban, sokan töltenek le-fel. Nálam Digi LAN van, nála UPC modemes net... Nálam mindig maxon van... -
#59691 1 byte=8 bit
0,5 Mbit=512 kbit=64 kbye. Ennyi a megoldás. A netsebességet rendszerint Mbit-ekben adják meg a szolgáltatók. -
#59690 Az csak amiatt van ott, hogy ha beüt a gebasz ne pereljék őket ilyenek miatt. Ha közel laksz a központhoz ~2-5km akkor valószínűleg meglesz a névleges, távolabb már nem biztos. -
Aha... tényleg, b és B. Erre, nem figyeltem. :)
Egyébként most néztem meg a díjcsomagom, ott is az van, hogy "kínált: 0,5 Mbit/s, garantált: 0,19 Mbit/s".
Ez zavart meg, mert akkor ugye 0.5 Mb/s az ~60 kB/s, ezt kínálják, de 0.2 Mb/s azaz ~20 kB/s a garantált.
Mert én sosem a névlegest tapasztalom. Jó, tudom, ez sok mindentől függ, a névlegest is elérheti, így a garantált a minimum.
Köszönöm a felvilágosítást. :D -
#59688 Nem 1MB/s, hanem 1Mb/s szokott lenni, csak ezt általában nem írják oda, ha zavarodjon össze a vásárló. (nem byte, hanem bit)
Átváltva meg az kb pont annyi. De általában, ha leosztasz 10-zel, akkor sacc/kb pontos szokott lenni (igazából 8-cal kell). Illetve szokott lenni névleges/garantált sebesség is, de ott általában nem ilyen 10-szeres különbség van, hanem kb fele annyi szokott lenni a garantált, -
Jó értem, köszönöm a válaszod. :)
Akkor ez már rendben van, de valami mégsem világos, lehet rosszul értelmezem/tudom.
Ha 1 MB/s = 1024 kB/s, akkor 0.5 MB/s = 512 kB/s.
Akkor ez mégiscsak névleges, mert valójában 60-65 kB/s, nem?
Nem okoskodok, csak nem áll össze. :D