!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fec papa
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Most vennék egy új alaplap+proci kombót erre egy ilyet. Szóval ezt kéne elbírnia a kicsikének ami egy 420Wos tápocska. Vagy inkább ne kockáztassak és vegyek nagyot, csak hát az már nem olyan pénztárcabarát. 😊

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

LeWyTy
Tudom hogy nem szabadna de megkérdezem...
Youtube-n tudok egyszerûen letölteni pl egy egész lejátszási listát?
Lusta vagyok több 100videót egyesével tölteni<#banplz>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Lacee86
Hát elméletileg ha arra a verzióra frissítve van a BIOS, amit a táblázatban ír, akkor belemegy. Más kérdés, h milyen sebességgel vagy mennyire zökkenõmentesen mûködik, azt nem tudom. :/ Nekem is a régi PC-mben egy régebbi alaplap van, ami eredetileg ezeket az E6***/E7*** procikat nem támogatja, de legújabb Bios-szal már belemennek.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Sziasztok,

Köszönöm a segítséget, végül a megoldás egyszerûbb volt, mint gondoltam:
eszköz illesztõprogram frissítésnél manuálisa megmutattam a rendszernek az XP drivert, s tökéletesen megy mele! :-)

AMD Phenom II X6 1045T, 8 GB DDR3; Sapphire HD7870 2GB OC PCIE ASROCK N68C-S UCC;WDC - 500 GB - SATAII,OCZ Agility 3 SSD 64GB FSP HEXA 500W;Benq G2222HDL

Egy elég régi gépem van, és a kérdésem az, hogy melyik az elérhetõ legjobb processzor, amit még belerakhatok.

Alaplapom egy Gigabyte GA-MA69VM-S2. Everest szerint ez egy AM2-es foglalatú alaplap, viszont a hivatalos honlapon a processzoroknál már AM3 is szerepel a támogatott CPU-k között.

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2500

Ez mit jelent? Az bizonytalanít el, hogy máshol is azt olvasom, hogy AM2 és AM2+ megy bele, utóbbi esetében a buszsebesség (HT3) visszaesik HT1-re.

Már négy éve egy Brisbane magos AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ van benne, tökéletes, csak már kicsit lassúcska... Szóval a kérdésem az, hogy vehetek egy a Gigabyte oldalán lévõ listában szereplõ AM3-mast processzort is, vagy a legerõsebb amit belerakhatok az egy AM2-es vagy AM2+ -os energiafaló régiség?

SzirmosSzisza
Olyan problémám lenne, hogy ma bekapcsoltam a laptopot és 640x480-as felbontás fogadott. Vissza állítottam a felbontást, úgy meg "akadt" minden. (sima böngészõben a görgetés, ablakmozgatás etc). Szóval letöröltem az integrált meg az nvidia drivert. Az integráltat sikerült is vissza rakni, ellenben az nVidia driver azt írja, hogy nem talál támogatott hardvert. BIOS-ban nézegettem, de nem találtam semmi erre utaló bejegyzést, Device Manager meg csak az Intel integrált kártyát látja. Ilyenkor van mit tenni vagy szerviz ?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Animefox
nem, csak egy sima realteket, reggel keresek valamit a wifire de lehet megnézem ezt az aidat hátha bejön...

gergely1991
AIDA64-et használod erre?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Animefox
Van de nekem wifi kell, a hang realtekkel visszajött most a wifit próbálom telepíteni... keresem a megfelelõ drivert... megijedtem mert eddig ilyet csak xp-nél kellett csinálni, a többi gépnél nem volt ilyen gond telepítés után...

rajkonnen92
na közben próbálgattam a dolgokat és pontosítanék egy kicsit.
- internetezés közben, ha csak simánszörfölök semmi baja
- ha youtube-on megnézek egy videot simán semmi baja
- ha ugyanazt a videot HD-ben nézem a netkapcsolat egyszer csak megszûnik de nem a net megy el mert ha átdugom a kábelt az asztali gépben ott rendesen megy a net. egyszerûen a laptopnál szûnik meg a kapcsolat. és mikor rámegyek arra hogy kapcsolat javítása teljesen megfagy a gép, semmire sem regál.
-ugyanezt csinálja mikor valami filmet töltök le.

Glory Man United Go Kimi Go

rajkonnen92
hali. most vettem egy új laptopot (Lenovo Ideapad G580) fel lett rá téva a win7 ultimate. a drivereket a géphez kapott DVD-rõl tettem fel. a problémám: elkezdek netezni, megy minden, videokat nézek, egyszer csak megszakad a netkapcsolat, de nem a net megy el, csak kapcsolat nincs. a nethez kábelen keresztül kapcsolódik a gép. utána meg mikor rámegyek hogy kapcsolat javítása, meg is fagy a gép. tudnátok valami hasznos segítséget adni? válaszookat elõre is köszönöm

Glory Man United Go Kimi Go

gergely1991
szia!
Érdekes...akkor külön kellenek a driverek,AIDA64 segíthet ebben.Miért csak wi-fi,LAN/WAN csatlakozás nincs benne? <#fejvakaras>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Büdös Bohóc

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Animefox
E hó hatodika óta nem tudok netezni a TV szervízben van és arra van rákötve a nagy gép... kezdek döglõdni zene és net nélkül Help 😞

Animefox
Sziasztok XP után telepítettem a Win7-et elõször és gondok vannak. A gép tipusa Chili N270 Netbook. Barátnõmnek is van egy ilyen Atom procis gépe csak az Acer és ott semmi baj se volt... Itt viszont eleve teleptés után nem érzékeli a beépített wifit a másik gebasz meg az hogy azt írja nincs telepített hangeszköz... usb-n keresztül az idegen wifi adaptert felismeri... úgy enged netezni...

Lacee86
El kell keserítselek: ilyen õsrégi alaplaphoz aligha van bármilyen Win7 driver. :/

gergely1991
Egyáltalán nem támogatja a Windows 7? :S

Sziasztok,

A következõ alaplaphoz keresek audio drivert Win 7-hez, de nem találok sehol, csak XP-st:
asus p4p800-vm

Ugye meg lehet oldani valahogy?

Köszi
Adam

AMD Phenom II X6 1045T, 8 GB DDR3; Sapphire HD7870 2GB OC PCIE ASROCK N68C-S UCC;WDC - 500 GB - SATAII,OCZ Agility 3 SSD 64GB FSP HEXA 500W;Benq G2222HDL

grebber
Havernak van egy WD külsõvinyója! Azt mondja valami áramingadozás volt vagy mi és nem tudja a vinyóját olvasni.Átvitte egy ismerõséhez bedugta usbbe a rendzser ki is irta az eszköz használatra kész.De csak az eszközkezlõben látni hogy ott van a vinyó sehol máshol nem.

Van valami megoldás hogy a rajta lévõ adatok lementhetõek legyen vagy ez a vinyó gatter?

Next PC upgrade: 2022

Csökkentett módot nem próbáltam viszont azóta toltam neki egy clean nvidia driver reinstallt, azóta szerencsére mûködik rendesen. Most már kb. 10-11. órája nem fagyott le.

Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.

gergely1991
Jó neked😄
Ha látnád az enyémet sikítva menekülnél.😄

Büdös Bohóc
nálam 45 körül van állandóan, most nyáron a gépház oldala le van szedve, 1-2 hónap múlva házcsere több hûtõvel

gergely1991
A GPU kicsit aggasztó. /😄
Csökkentett módban megy rendesen? Ha igen akkor lehet hogy driver újratelepítés...

Nálam is felmegy 42-45¤C közé mégse folyt még ki a gépházból.😊

pxxl
nekem is volt passzív 9800 pro vga-m amivel fûtöttem 😄

All hail the double x!

Lacee86
Nekem is 80 fok fölött volt a passzív hûtésû 8500 GT-m, semmi baja sem volt.

pxxl
mflex nagy whitefülü, kérdezd tõle 😄

All hail the double x!

pxxl
ez attól is függ milyen vga. lehet akár 100 fok is az üzemi hõmérséklet, esetleg le is olvadhat. ugye nvidiások? 😄DDDD

All hail the double x!

Büdös Bohóc
Hanggal/hangkártyával foglalkozó nagy topikról itt tud valaki? A keresõ nagyon sok szart ad ki.

Lacee86
Természetesen bármi lehet ezek közül is.

Büdös Bohóc
Én is úgy gondoltam, hogy magas ez az érték amúgy régebben, 50-55 fokig is még ok az egész. Át lehet helyezni a vinyót, lehet berakni hûtõket stb, de szerintem nem magyarázható túlhevüléssel ez a probléma, mert ez nem irreálisan magas.

GPUra elõbb szavaznék, mint hibás elem ennél. 74 fok azért kemény, bár gpunál ez is ugyancsak tûrhetõ, de lehet valami memóriaprobléma is nála, vagy ilyesmi.

Lacee86
Vinyónként változó, plusz 47 fok már felette van. De nekem mind1, nem kell megfogadni, amit mondok, csak egy javaslat volt.

Büdös Bohóc
most utánanéztem, biztos azért van mindenhol 35-45 fok közé sorolva a biztonságos és jó zóna, mert az már szar

Lacee86
Megtettem, plusz nekem is van tapasztalatom vele kapcsolatban.

Büdös Bohóc
olvass te utána

Van két 8cm-s venti a házban, egyik elõl a másik hátul.

Lacee86
Hát sztem meg qva sok... PC-rõl van szó, nem laptopról. Olvass utána.

Lacee86
Hát ha a HD Sentinel nem jelez hibát neki, akkor sztem sürgõsen vmi hûtés kellene rá, vagy legalább is a gépházba.

system logban ilyen hibaüzeneteket találtam:
"A(z) nvUpdatusService szolgáltatás nem tudott bejelentkezni a fiókkal (.\UpdatusUser) és a jelenleg konfigurált jelszóval a következõ hiba miatt:
Bejelentkezési hiba: a fiók megadott jelszava lejárt.
A szolgáltatás megfelelõen konfigurált állapotáról a Szolgáltatások beépülõ MMC-modul segítségével gyõzõdhet meg."

"A szolgáltatás (NVIDIA Update Service Daemon) a következõ hiba következtében leállt:
A szolgáltatás bejelentkezési hiba miatt nem indult el."

"A következõ boot- vagy rendszerindító illesztõprogram(ok) nem indult(ak) el:
sfdrv01a
sfsync04"

"A(z) Root\SIDESHOW\0001 eszköz \Driver\WUDFRd illesztõprogramja nem töltõdött be."

Büdös Bohóc
Kb. tökéletes mûködési hõmérséklet HDD-nek, ne ossz ötleteket, ha nem vágod szerintem.

mit csináljak vele? 😊

Lacee86
Pf, hát a vinyóké bizony eléggé. :/

elvileg ez nem sok, nem?

Lacee86
Lehet, h túlmelegszik vmi. Aidával vagy Everesttel nézd meg a hõfokokat.

sziasztok!
Ma reggel mióta bekapcsoltam a gépet kb 30-40-50 percenként teljesen lefagy, de olyannyira, hogy csak az újraindítás segít rajta. HDD Sentinel elvileg 100%-osnak írjak a vinyókat. Valami ötlet, hogy mi okozhatja a bajt? Köszi elõre is a segítséget.

Lacee86
Jah csak azért kérdeztem, mert a HD 7750 mellé az a 4400+ elég gyengécske.

Szia,

X3 455 majdnem egy ugyanilyen gépbe menne.

Jaj, h ez hardware fórum. Most olvasom. Elnézést kérek 😊
Elég nagy problémám van. Kb. 1 hete nem tudok belépni freemail-be. Mindig azt az üzit kapom, h Hibás jelszó vagy felhasználónév. Azonban biztos nem rossz, mert automatikusan megjegyzi a böngészõ a jelszót; próbáltam manuálisan beírni úgy sem jó; nem is felejtettem el a jelszót, mivel évek óta használom és nem is változtattam meg. Más fiókba be tudok lépni és ebbe a fiókba más géprõl se tudok belépni. Tudom, h ratyi a freemail és mostanában inkább gmail fiókot használok, de a freemail fiókra van felregisztrálva a Steam fiókom. Ma újra kellett raknom a Steamet és nem birom megnézni a kódot, amit emailen küldenek és ami szükséges a Steam-be bejelentkezéshez. Szal magyarán mondva nem férek hozzá a rohadt, pénzen vett játékaimhoz. Találkozott már valaki ezzel a problémával? Van valami megoldás? Vagy ennek annyi?
Lacee86
Pedig sztem is táp lesz. Az LC Power sztem vmi gagyi márka lehet, és valszeg egyszerûen nem ad le elég kakaót, h elég legyen a gépnek. 450-es táp elég, de valami normális 80+ hatásfokú tápból, pl. Chieftecbõl.
A 4400+ helyett lesz az X3 455 amúgy?

Sziasztok,

Most egy más jellegû problémám lenne, a következõ konfignál a WIN7 (64 bites) bebootolása után néhány perc múlva egyszerûen leáll a gép, teljesen kikapcsol.
Konfig: ASROCK N68C-GS FX alaplap, Sapphire HD 7750 1GB (mindkettõ új, kb. 1 hónapos), AMD X2 4400+, 2x2 GB Geil DDR2 RAM, LC POWER MAX420 (Model LC420H-12).
A gép 1 hónapig problémamentesen mûködött, ma tapasztaltam elõször ezt. Én a tápra gyanakszom (kb. 2 éves), bár a 7750 nagyon keveset fogyaszt, pont ezért választottam.

Ötlet?

Köszi
Adam