!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

biomage
nekem meg ic7 max3as alaplapom van és semmi probléma nincs velle
és még mindig az elsö helyen van socket 478 kategoriában

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

biomage
tényleg az abit több dijat kaszirozott be hid el
amugy te p4c800 t ajánltál
p800se ne már az jó alaplap

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

czky
Nekem is IC7-esem volt, és soha semmi probléma nem volt vele...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Falconer
P4p800SE bruttó 22ezer, és Asus csinálja a legjobb lapokat S478 alá, ezt ki merem jelenteni.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Te nem gondolod komolyan, hogy Abitot ajánlasz neki? Ha drága akkor nem fontos, hogy a C800as legyen, de abitot azt nehogy!

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

biomage
van egy kicsit olcsó alaplap abit ic7-g
kb 28000FT itt elérhetet itt meg a asus p4c800at találod

Falconer
Processzorbol valami rendes P4, alaplapból meg válassz valami rendes asust, pl P4C800.

Erre már én is gondoltam. Mit ajánlasz? Az a lényeg hogy minnél olcsóbb legyen, de azért szart nem akarok venni. Valami normálisat. Nem atomerõmûvet akarok építeni...

A dead world, a dark path, not even crossroads to choose from...

Falconer
Ö, az alaplapot elfelejteném, a procit szintén....

Hali!
Ma hoztam vissza a gépet garanciális szervízrõl, de ugyanolyan gány mint volt, no mind1 ennyit a szervízrõl... Szóval RAM problémáim vannak 512-es, de se márkáját nem tudom se semmit róla, talán a leggagyibb DDR, és hihetetlen lassú. Everesttel mértem, 190ns elérési idõ, 322mb/s es írás, 1400mb/s olvasás. Elég gyászos. Szervízben az mondták ez azért van, mert az alaplapon integrált videókártya is van. Nekem ki van kapcsolva az integrált. Mit lehet vele kezdeni? Vagy vegyek egy normális alaplapot? Gépem: Asus P4V533-MX alaplap, celeron 2,6, Asus V9570 td videokártya.

A dead world, a dark path, not even crossroads to choose from...

Falconer
Abba persze nincs, csak azt hittem, a szerverre érted.

jól van kösz a segitséget!
Narancs
Nem, oda is írja az everest, hogy az infóknak semmi alapja. Nekem pl azt írja, hogy burkolat típusa fekvõ. Csak épp nagy álló szerver házam van...<#merges2>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

akkor nem kell vele foglalkoznom, nem?
Narancs
Na ne...átlag otthoni házba? mi a fasznak?

Falconer
Pedig van.

Narancs
Sztem kizárt hogy van...

Falconer
Szerintem valami másik programmal kuszálódott össze, ami fiktív érzékelö jeleket generált az everestbe, egy kis pitit program hiba...

Falconer
Szerver házakban vannak ilyen érzékelök, amit pl a win szerver is érzékel, és ha le van szedve az oldala, akkor nem enged bejelentkezni root jelszoval. Nemtudom, hogy egy átlag otthoni házban van e ilyen.

de szerintem ezt másra írja. talán az alaplapal lehet kapcsolatos , legalábbis szerintem.
na ez a poén mert fél éve le van véve de csak tegnap óta írja ezt ki
Falconer
Az Everest mindent lát, ez az új szlogenjük! Lehet, hogy nem véletlen? 😊

Narancs
ööö... Ez amúgy azt jelentené, hogy a ház oldallapja le vn véve (sztem). De ezt az Everest honnan tudja?

Hali. Segirsetek. Az Everestem azt írja ki, hogy a burkolatba behatolás történt. Ez mit jelent?
Esrohnoil
1.34-est is láttam. Az 1.16-os a legjobb?
Úgy installáljam ahogy alapban vannak a beállításai?

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

czky
K-Lite Mega Codec Pack 1.16

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

czky
Próbáld ki a KLITE codec pack-ot!

Esrohnoil
Nekem az a gondom h. vannak filmek, amikben a nagyon mély hangok csak zörögnek a gépemen. Ezt vmilyen hangcodec meg tudja oldani? Ha igen, melyik?

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Vagy milyen tápod van? mennyi éves, milyen típus???

Hõmérséklet, húzod?

sziasztok tud v segíteni a gondom a következõ: a gépem ha játszok egy 10 percen belül ujraindul (volt már kékhalál is egyszer) ha netezek vagy töltök akkor is ujraindul de késõbb
a gépem : amd 2600+ ,asus a7n8x-x,ati radeon 9600 series, 80 samsung,300w táp,
512 ddr kingston. ha v tud segíteni pls
thx
Oké,kösz,hát ha nem lesz jó,akkor marad az sp1-es xp.

bigapó
hát, talán arra, ha valakinek ugyanolyan hardvere van, mint neked, akkor át tudod kompletten vinni a szoftvert Õneki, ha kell.

The Matrix has you...

azaz a rendszermásolat 😛
üdv

A renszerásolat az mire jó??
bigapó
sikerült megszabadulni a kis "betolakodótól". kollega megoldotta. kisilabizálta, hogy melyik progi lehet a feladatkezelõben, amelyik nem odavaló, azt leállította, majd megkereste és a system32-ben! találta meg, ahonnan törléske került😊 kösz a segítséget még1szer

The Matrix has you...

[NST]Cifu
Akkor én driver problémára gyanakszom. Talán az alaplapi drivereknél van valami gebasz, ott keresd a problémát.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Az jól van,meg eleve,ha csökkentett módban felismeri jól mindkét vinyót,akkor az nem lehet.

stp4trick
Esetleg Primary-Secondary Master-Slave és Jumper probléma?

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Nem jól értetted,amit írtam,bár lehet én fogalmaztam rosszul 😊
Tehát van egy 120 gb-s vinyom,amin a windows van.Meg van egy 40 gb-os winchesterem is,amit neha beszoktam kötni mellé.
Namost,ha a 40 gigást is bekötöm a gépbe,akkor nem akar elindulni a sp2-es windows,csak ha csökkentett módba inditom el a windowst.
Viszont ha sp1-es windowst rakok fel,akkor az jól elindul úgy is ha benne van meg ez a masik vinyo is.
Remélem így már értehtõ.

[NST]Cifu
Talán azért, mert a particiók betüjelei megváltoznak? Ha mondjuk van az elsõ vinyón egy C:, D: és E: partició, és te a D:-re rakod a win-t, majd rákötsz egy második vinyót, akkor a betüjelek (alaphelyzetben valahogy úgy alakulnak, hogy C: (1. vinyó 1. partició), D: (2. vinyó 1. partició), E: (1. vinyó 2. partició), F: (1. vinyó 3. partició), G: (2. vinyó 2. partició), stb.

Ezért nem árt a C: meghajtóra rakni a windózt, akkor nincs kavarás. Ellenkezõ esetben egy hasonló problémánál valami trükköt kell bevetni a betüjelek megbolondításához (pl. Particion Magic).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ZaJanga
thx

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Üdv

Nem tudja valaki,hogy miért lehet az,hogy ha service pack 1-es xp-t hazsnálok,akkor rendben bejön a windows a másodlagos vinyómmal,viszont ha sp2-es xp-t,akkor meg nem akar bejönni ha azt is rákötöm,csak csökkentett módban,és ott rendesen beolvassa,látja a vinyót.Tehát a winsows töltési képernyõn nemmegy tovább rendesen ha rákötöm a másik vinyót is.
A vinyónak elvileg semmi baja,mert sp1-es windowsnál jól mûködik.

Elõre is kösz

Koszi sracok a tanacsokat. Kiprobalom oket aztan majd meglatjuk
biomage
CPU PnP Setup ez nem állitási lehetöség hanem info a proceszorol
ez az alaplap nem tuningra tervezték

ZaJanga
no
simán megy 1600@2130-on az alaplap a hunyó

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Falconer
Jo, de a szorzo sem mindegy, ha felrakod 133ra az fsbt ugyanolyan szorzoval... Az azért sok.

ZaJanga
van egy jumper ami 100/133 ra engedne állítani az fsb-t de ha belövöm a 133-at el sem indul!
Mondom más alaplapba alapfeszen megy 133-al!
a cpu-fsb progi sem ismeri föl se az alaplapot se a clock generátort!

[Jakuza]
Nincs veletlenul az alaplapon valami jumper vagy dipkapcsolo amit atkell allitani, hogy BIOSban allithato legyen az orajel ?

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

ZaJanga
hali
van a barátnõmnek egy régi Shuttle mv43n alaplapja.benne a jó kis p4 1.6A/512 L2
Más alaplapba fel lehet húzni 133-as fsb-re.
Ebbe a biosba is van cpu állítás de nem lehet használni mert "locked"-en van!Az alaplap leírásban mutatja hogy lehetne állígatni,de a locked miatt nem tudom állítani....
azt tudom, hogy a giga lapoknál van egy billentyûzet kombo amivel elõ lehet csalni ezeket az opciókat.
Tudtok v.mi gyógyírt?