!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Banyapapa
nálam igy fest a speedfan:

beállitás-hömérsékleteknél meg 43 c-re van állitva hogy felpörögjön ha eléri

sebbeség ablakban meg 43%-ra van állitva ha a 43 fok alatt van a cpu-m

stp4trick
Speedfan progihoz kéne egy kis segítség. Mit hogy lehet és érdemes állítani venti fordszám csökkentéshez?

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Met
lehet ram is

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

vki
Hi!

Miért van az, hogy az internetrõl letöltött fájlok nagyrésze CRC hibásan jön le? Volt már olyan, hogy letöltöttem, CRC hiba, majd mikor megint leszedtem, akkor már jó volt. A konfigommal van baj? Remélem nem a vinyó.

ACER Aspire 5738ZG

melorin
Elég lesz? ;-)

[HFRT]Fecni MOMO Man RBR Fan

melorin
59.* Mi a kondenzátor feladata?
Elektromos töltések tárolása.

60.* Mi a dielektrikum?
A fegyverzeteket elválasztó szigeteloanyag.

61.* Mi a kondenzátor kapacitásának mértékegysége?
Farad.

62.* Melyek a gyakrabban használatos kapacitástartományok?
A mF, m F, nF,és a pF

63.* Ha egy váltóáramú hálózatba kapcsolt kondenzátoron átfolyó áramot mérjük, a frekvenciát növelve az hogyan változik?
Az áram növekszik, mert a kondenzátor a nagyobb frekvencián jobban vezet.

64.* Hogyan változik egy kondenzátor impedanciája, ha a rákapcsolt feszültség frekvenciáját csökkentjük?
Az impedancia növekszik.

65.* Mit jelent, ha egy tantálkondenzátor feliratán az olvasható, hogy 16 V?

Ez azt jelenti, hogy az alkatrészre maximum 16 volt feszültség kapcsolható, különben tönkremegy.

66. Egy kondenzátoron az átfolyó váltóáram a rákapcsolt feszültséghez képest siet, vagy késik?

"Siet".

67. Mit nevezünk változtatható kapacitású kondenzátornak?

Olyan kondenzátort, amelynek kapacitása mechanikus vagy elektronikus úton hangolható.

68. Milyen mértékegységben kapjuk meg egy kondenzátor látszólagos ellenállásának?

Xc = 1/2p fC

összefüggéssel kiszámított értékét, ha a frekvenciát hertzben a kapacitást faradban helyettesítjük be?

Ohmban kapjuk meg.

69. Mit fejez ki egy elektronikai alkatrész hofoktényezoje?

Az alkatrész valamely paraméterének a homérséklettol függ megváltozását. 70.* Milyen jellemzo számítására alkalmas az alábbi képlet? Q = RwC?

A kondenzátor jósági tényezojének számítására alkalmas összefüggés ahol a R a kondenzátor párhuzamos veszteségi ellenállása, C a kondenzátor kapacitása, w a határfrekvencia.

70.* Milyen jellemzo számítására alkalmas az alábbi képlet: Q=Rw C

A kondenzátor jósági tényezojének számítására alkalmas összefüggés, ahol a R a kondenzátor párhuzamos veszteségi ellenállása, a C a kondenzátor kapacitása, a w körfrekvencia.

melorin
A kondenzátor két fegyverzetbõl álló alkatrész, ami között dielektrum van.
Töltõdik-kisül. Röviden ennyi...

ffxi
Hy! Tudna vki röviden és tömören elmagyázni mi az, hogy KONDENZÁTOR? Sajna holnap felelni fogok belõle a 2-esért<#sir>

1000hálám!!!

Fákjúal!

Metwork
én értem csak nem én kérdeztem😊

I will use google before asking stupid questions.

elõször is ram, aztán vga

Első nélkül nincs második.

zolo
Nekem is rá kéne költeni a gépre:Mi éri meg jobban:A mostani processzort felhúatni 1500 mhz-rõl 1900-2000 mhz-ra és még 512 ramot venni(ez az olcsóbb megoldás) vagy hagyni a memóriát és venni egy 3000+-os sempront(ami alap 2200 mhz-n megy)?Vagy hagyni mindkettõt és venni új videókártyát?Egy husszassal kevesebbe kerülne az elsõ megoldás?

http://flickr.com/photos/zolika90/

melorin
Tehát
Pri master Rendszer vinyó
Pri slave DVD
Sec master másik vinyó
Sec slave másik DVD
Így nem jó?

stp4trick
Akkor arra figyeljél, hogy a lap leírásáa szerint hova kell rakni a memókat, hogy ne akadjon össze.pl: 1-3, 2-3. Érted?

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

stp4trick
1 IDE kábelre 1 winyót és 1 dvd-t kötsz sorba. Primary masteren a rendszervinyó legyen, Secondary masteren meg DVDíró, a többi 1 értelmû.

stp4trick
Nem tud gyorsító tárazni a vkártya, valszín kicsi a játékhoz és megterheli, ezért lefagyasztja. De lehet memória kevéssége miatt is asszem

Rash87
Sziasztok.

Valaki segítsen már.Ha egy bizonyos játékot elindítok,akkor a következõ hibaüzenetet kapom:

http://www.kepfeltoltes.hu/view/050915/dd.JPG

Lehet h már találokzott vki ezzel a játékkal,mivel ez a Bet On Soldier SP&MP demo 😊)
És nagyon sokaknak ugyanezzel a hibával lép ki,stb...
De hátha valaki tudja itt, mi lehet a hiba 😊

Elõre is kössz!

Glory, Glory Man. United!

Metwork
dualos

I will use google before asking stupid questions.

Na ezt elnéztem.Azt hittem,hogy ezen a négy eszközön kívül kell még csatlakozó.
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

melorin
aha..
mennyi 1 ilyen?

Rafaelo
köszi

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Vegyél PCI-ba illeszthetõ Ide kártyát.
akkor kapsz 2 csatit,amire plussz 4 eszközt rá tudsz kötni

melorin
?
Nem értem, léci magyarázd el. Nagyanyám kötött így, hogy 1sima-1fordított😄
De tényleg mondd el mi ez.

stp4trick
Két sima dupla IDE kábel, 1 sima 1 fordított. Ennyi az egész

melorin
Ismerem ezt a szabályt, de mit csináljak, ha van 2vinyóm+2DVD-m? És csak 2 IDE csatlakozó az alaplapon...

stp4trick
Két kicsi kezeddel persze. Ez asszem nem dualos, így nyugodtan el fog menni egymás mellett a kettõ

stp4trick
Amúgy meg egy kábelre nem kötünk két wincsit alapesetét figyelmen kívül hagytad.

Rafaelo
lehet egy alaplaba 1db 1gb -os és egy darab 512mb memoriát rakni??
p4p800-e deluxba?

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

melorin
van is pont egy új kábelem 😊

oks, a kkor egyébként lehet, hogy közte van a hiba...
de mind1 is, mert egy ide-kábel nme pénz (mi pl. néha ingyen basztuk az emberek fejéhez a bótban), sazl próbáld ki
melorin
végén

mind1 is, egy ide-kábel nem pénz, mi a bótban ingyen vágjuk az emberek fejéhez :Ð sazl cseréld ki :Ð
és a végén vagy a közepén van a maxtor?
melorin
Nem...

külön kábelen vannak gondolom
melorin
Ezt azóta csinálja, hogy a maxtor-ra telepítettem a win-t. Elötte a Samsungon volt az oprendszer, de akkor nem volt ilyen...

Hát nemtom, nekem is maxtor vinyóm van, és egy idõben nekem is volt ilyenem, szvsz
1) IDE-kábel
2) IDE-vezérlõ
3) vinyó, bár mondom, nekem mostanában már nem cnsiálja
melorin
És akkor miért csak az egyik vinyóm döglik be menet közben?

melorin
Raamm???Azt miért csinálna ilyet a ram?

vagy táp, vagy haldoklid a ramod

Első nélkül nincs második.

melorin
Sziasztok. SEGÍTSÉG!!! 😊
Nos nekem ismét felmerült egy súlyos probléma, nem tudom ide vág-e?
Pár napja olyat csinál a gépem, hogy miközben mondjuk játszok, vagy dolgozok a gépen, 1×csak belassul minden(homokóra stb.) vagy egyszerüen "csak" kékhalállal kicsap. újraindítom a gépet(tök mindegy hogy Reset, vagy ALT+CTRL+DEL) és nem talál bootolásra alkalmas meghajtót. Belépek Bios setupba, és lám: nincs meg a Maxtor vinyóm.
Gép kikapcs, majd be, és ismét van vinyó...
Ezt véletlenszerüen csinálja. Mi lehet a baj? 3 dologra gyanakszom:
1. gyenge a tápom, bár akkor a másik vinyóm is leállna, nem?
2. szar valamelyik IDE kábel(bár egy kábelen van a 2 vinyó...)
3.Szar a vinyó...
PLEASE HELP!

Igzad van valóban illet volna megköszönöm legalább azt, hogy próbálkoztál.
Kössz.

ffxi
Kifogytam...

Fákjúal!

stp4trick
szívesen máskor is nem kedõ:-(

Jó helyre van kötve mert korábban ment. Meg nem vok kezdõ.

stp4trick
Jól helyre van a lapra kötve? Korábban ment, vagy sose nem?

Sziasztok mitõl lehet az hogy töltés közben nem világít a töltés ledem
A ledet bemértem az jó ill indításnál megvillan de a win bootnál már nem megy és ut sem villan fel ha elgezdek másolni vagy valamit megnyitok

Mind a kártya driverében és az asztalon is 100hz-re van állítva.
Érdekes hogy csak néha felejti el a beállításokat, de akkor is 100 hz van irva oda, csak valamiért 60hz-en indítja a windowst!!
Na erre varj gombot!<#conf>

A tükör nem a valóság felismerésének eszköze, hanem annak elhomályosításáé. (Ryokuu Saitou)

Mind a kártya driverében és az asztalon is 100hz-re van állítva.
Érdekes hogy csak néha felejti el a beállításokat, de akkor is 100 hz van irva oda, csak valamiért 60hz-en indítja a windowst!!
Na erre varj gombot!<#conf>

A tükör nem a valóság felismerésének eszköze, hanem annak elhomályosításáé. (Ryokuu Saitou)

Üdv. szeretném segitségeteket kérni az USB2 helyreállításában.Mikor rákötöm az mp3 lejátszot a gépemre a tálcán felugrik 1 kis ablak(felkiáltó jellel)azzal hogy ez a hardware gyorsabban is dolgozhat.Lécci adjatok 1 linket ahonnan letölthetném a szükséges update-ot vagy irjátok le mi a csomag neve amit be kellene instalálnom.
A jelenlegi sebesség 350kbytes\s.
Egyébként most SP1-em van,lehet hogy SP2-vel müködne ahogy kell.
Elöre is köszi.
üdv.:atix2
Thanks <#worship>

ASUS N50Vn series 15.4C Intel Core2Duo 2.4GHz FSB 1066MHz 2x2048MB DDRII 800MHz HDD 5000GB nVidia 9650M GT 1024MB...

az automatikus mentéssel nincs gond, 1 percre állítom alapból. viszont hogy kell azt beállítani hogy egybõl a fájlba mentse?
biztonsági másolat
gyors mentés
mentés háttérbe
true type betûtípusok használata

nagyjából tudom melyik mi, de vki leírná egyértelmûen hogy mit is takarnak?