!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tomsteel
az a fura hogy az inno 3d-s drágább egy ezressel mint az MSI-s...<#dumcsi>

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

Inno 3d ne vegyél.
Msi,Asus,gigabyte mondjuk..

Tomsteel
THX
Szerintetek megér ~43,000 Ft-ot ez a kari: "Inno 3D Geforce 6600GT 128MB TD"
Nem tudom hogy mit vegyek !
512 DDR-t vagy ezt a karit ?(most egy "Sapphire ATI Radeon 9600XT 256Mb"-m van)
Mit csinálnátok a helyemben ?
THX THX

NeoMaN
elég lesz igen, a játékok is jobban fognak futni

Tomsteel
Oks, köszi, én is erre gondoltam, csak nem akartam beleugrani egy RAM vásárlásba. Köszi szépen ! (+512 elég lesz?)

Mivel a fizikai ramod túl kevés igy a vinyót használja tárolónak.
Lévén hogy a vinyó jóval lassabb mint a fizikai ram,igy mikor használja akkor a rendszer is lassúl.
Megoldás.
Plusz még egy 512MB vagy több memcsi vásárlása.
Ha 1024Mb ramod van,akkor ezeknek az eseteknek a száma lényegesen lecsökken.

NeoMaN
tele a vinyó, nincs töredezettségmentesítve, de mindenekelött kevés már a ramod

Tomsteel
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni, hogy miért van az hogy ha például kilépek egy nagyobb játékból akkor elkezdi iszonyat sebességgel pörgetni a winchestert, és emiatt lelassul az egész gép.

512Mb 400Mhz-es DDR RAM-om van, és ezen felül egy virtuális memória a winchesteren(pagefile). Az is igaz hogy kicsit zsufis a winyó, szal tele van mindenféle baromságokkal, meg kisebb nagyobb fájlokkal.

THX THX...

báttyó02
😞
értem,és köszi megnézem a progival

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Nem oszt nem szoroz.
Próbálkozni kell,ha nem megy a dolog,a ramot vissza garba.

raziel.
win hiba nem lehet? bár az hülyeség...mer végül is nem tettem ujra rendszert csk eltávolitottam minden régi ati cuccot és utána tettem be ezt

[Eydis/Marayn/Aribeth :: Neptulon]

raziel.
de ez röhejes komolyan mondom.............rákkatintok egy alaplapi driverra hogy installom kijön a kis ablaka és elmulik a sipolás ....???? nyomok egy cancelt akkor folytatja sipolást de ez mia fasz már nem igaz.....érted megnyitok egy installt és elmulik....

raziel.
inno

NeoMaN
egyértelmûen szar a ram szerintem, ezen nincs mit ragozni

báttyó02
köszi,de p4es gépem van nem 3 😄

NeoMaN
azt tudom, de milyeeen?
inno, msi stb.?

A memtest progit ajánlom a memcsi tesztelgetésére.
Ha ez nem vezetne célra,mert a gép e közben is újraindúl,akkor lehet még a ramok helyét is változtatni.
Lehet hogy az új ram nem szeret abban a slotban lenni,ahova raktad.
Legvégsõ esetben a táp is szokot újraindulásokat produkálni,bár lehet neked nem ez a gondod,lévén hogy egy rammal normálisan megy.De több ram nagyobb enegriaigény,és lévén hogy p3-as géped van a tápod sem lehet egy mai darab.

raziel.
6600GT 128DDR3 AGP meg vettem rá Zalman-t

A cpu detektálása és a vinyó ntfs-be történõ konvertálása 2 külömbözõ dolog.
Elöszõr állítsd be a cput a cpu soft menüben és utána kezd el a xp telepítését.

báttyó02
ide is beirom

szal nekem egy oylan gondom van hogy szereztem egy 256mb ddr memoriát,és miután betettem a másik két 256-os mellé,2nnapig teljesen jól müködött,utána feltettem egy virusirtot,és elkezdett szarakodni a gép....és ujraindult
gondoltam a virusirto vmit elbaszott(mert éppen virust kereste,és akkor hirtelen ujraindult)de miután ujraindult a bejelentkezésnél megint restartol...addig,amig kinem vettem a legutobbi memoriát a gépbõl,beléptem,uninstalláltam a virusirtot is,megint viszatettem a ramot,de megint restartol(igaz most nem bejelentkezésnél,hanem véletlenszerüen)
szal erre van vmi tippetek?
ha más nincs akkor ujrarakom a windozt mert nemtudom elképzelni hogy 2nap teljesen normális futás után beszarna vagy nemtom..
és ha nincs benne ez a memo akkor nem indul ujra

zsoleszq
hy van egy p3 gépem, amibe volt egy 15gigás vinyó, amin szépen muzsikált az XP FAT32-be. Most vettem egy 30 gigást, és NTSF-be szeretném rátelepíteni XP-t de amikor bekapcsolom a gépet, ez az üzi vár

CPU IS UNWORKABEL OR HAS BEEN CHANGED. PLEASE RECHECK - CPU SOFT MENÜ

Ha valaki tudna esetleg segíteni elõre is köszönöm.

NeoMaN
Fura, én visszavinném....

Milyen VGA ez pontossan?

raziel.
hát 1024be 85mhzn vagyok de most állitgattam és mindegyiken sipol amugy mikor átállitja akkor meg picit elhalgat de mikor viszamegy winbe megint kezdi...😞(

NeoMaN
Akkor úgy néz ki, hogy terhelés alatt nem sípol.
Fingom nincs, talán állítgasd a frissítési frekiket magasabbra (persze amit még bír a moncsid!).
Vagy létezhet olyan, hogy még bejáratós a kártya?? 😄D

raziel.
az is érdekes hogyelinditom worldof warcraftot és nem sipol de mikor már ki alt tabozok winbe akkor igen........................ez mitõl van?

raziel.
figy..elöbb futtattam 3d markot és közbe nem sipolt de ahogy végzet elkezdte megint itt vagyok winbe és sipol.....

NeoMaN
Valamit rosszul állítasz be (ram nembírja, kevés a fesz stb.). Eddig tudtad húzni, az új VGA óta nemtudod?

A sípolás: néha-néha csinálta 9800pro-m és 4200-esem is, de csak a bekapcsolástól a windows betöltéséig. Igaz nagyon halk volt a dolog, és tényleg talán 3 év alatt 3x történt meg. Nemtudom mi lehetett....

a venti megy...
NeoMaN
megállt rajta a ventillátor valószinûleg...

Vedd ki a karit, takarítsd ki a ventijét és a bordáját.

bocs ha volt már...
ati 9600 xt kártyám az utóbbi idõben (!) játék közben iszonyúan melegszik 90 fok körüli értékre ebbõl adódóan a gép: 1. sípol és 2. resetel vagy 3. leáll
mi lehet a probléma és hogy javítsam ki?
raziel.
ahogy elindul win elkezdödik a sipolás de nagyon idegesitõ.......

raziel.
de figy 2100+rol akkor nem lehet huzni még 100mhz-t se? érdekes....

sipolás meg nemtudom miért van tegnap vettem karit...

NeoMaN
nem bírja a proci azt az értéket amire húznád

sípolás esetleg valamelyik kondi a vga-n... ha bemelexik nem múlik el?

raziel.
hali

srácok ma vettem 6600gt-t na ez mellékes amugy ilye hibáim vannak

felakarom kicsit huzni 2100amd-met és mikor nyomok setupba save exitet akkor nem ad jelet vagy netudom hogy mondjam hogy monitor pirosan világit vinyo bug de nem indul ujra..ez mitõl lehet?

meg kis sipolást fedeztem fel fõleg mikor win bejön akkor kezdi és folyamatos ennek sztem videokarihoz köze lehet...ez is mitõl van,?

Akkor most már én is csak a rackra gondolok!
Az idekábelem kb 1 hónapos.
De ez a szemét rack 8hónap alatt másodszor szarakodik velem!
NeoMaN
igen, sztem is rack vagy idekábel hiba

Sziasztok!
Szerintetek miért van az hogy ma 2szer is eltünt a rackos vinyom? Mármint egyszercsak nem látta sem a commander se semmi! Gép kikapcs aztán kihúztam a rackból visszadugom minden jó megint!
Lehet hogy haldokol a rackom? Nem lepõdnék meg rajta mert ezek a 2000 ft rackok eléggé kacatok.
ffxi
Kösz!

Fákjúal!

ffxi
Bocs, bocs, bocs.........!

Fákjúal!

Asus p4c800-e deluxe-om van plusz egy samsung 250es sata vinyó, de már a korábba maxtor patás vinyónál is ugyanez volt, hogy még windows indulás elõtt olyat ír ki a promise driver, h no drive attached the fastrak controller, the bios is not installed. (a fastrak meg a promise asszem a raid-el függ össze😊 Ezt minden indulás elõtt bedobja, de utánna minden megy rendesen. (természetesen nem használok raidet, és nem is szándékozom) Valami ötlet, hogy ne irja ki?

\"Hard to see, the dark side is.\"

nem SATA-s sima hagyományos 200-as sygate

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

bigapó
SATA-vinyó? mert akkor lehet, hogy kell RAID-es kislemez, hogy felismerje.

The Matrix has you...

Sziasztok! Szerintetek miért van az hogy egy 200-as vinyóra nem tudok xp-t föltelepíteni mert azt írja ki a telepítésnél hogy nem talált xp kompatibilis partíciót, holott vele formázom meg az adott partíciót!Ja és már használatban is volt és tökéletesen mûködik! Akár mit csinálok nem engedi föltenni. Jah és csak ezzel a vinyóval mondjuk egy 120-asra simán fölteszi. Jah és még annyi hogy a 200-asnál föl sem ajánlja hogy gyors vagy lassú formázás NTFS vagy FAT hanem egyszerüen megcsinálja és kész de tovább nem engedi!
Köszi a segítséget!

Ez az élet nem a fán csüngés.:)

NeoMaN
már tegnap délután válaszoltak neked, nemtom minek kérdezõsködsz, ha meg sem nézed a válaszokat....

ffxi
HELP! Nem értek az alaplapokhoz és 56K-m van. Lenne szíves vki megnézni nekem a neten, hogy Mercury KOB KT266 FDSX típusú alaplaphoz a legnagyobb AMD procit?

THX!!

Fákjúal!

forza milan
60000ft!Szerintem😄

NeoMaN
nem

szerintetek meger 75000 ft-t ez a gep: Asus P4T alaplap, P IV. 1.4GHz Willamette magos proci, 256 RAM(800Mhz), GeForce FX 5500(128/128), 40GB vinyo, Hyundai 17' kepernyo, es CD-ROM+eger billentyuzet.

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

ollie
Eszközkezelõbõl távolítsd el az IDE vezérlõt, majd indítsd újra a géped. Nem árt azt sem ellenõrízni, hogy rendesen van e jumperelve a vinyó (rossz jumperelés esetén is láthatja BIOSból).

szotyimutyi
A gép a winchestert BIOS-ban látja, de XP alatt nem. Tud valaki segíteni?