!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cicai
köszönöm a 13086-13087 választ.

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Trükközés nélkül mennie kéne normálisan.
a 768MB ram a mai vilában nem túl sok.
Ez a leírás olyan usereknek szól,akiknek minimum 1024MB ramjuk van vagy több.
Én a te helyedben azt nézném meg,hogy a DMA engedélyezve van e,és a ramokkal
játszadoznék.
De ajánlom az Easy Cleanert mint rendszert tisztító alkalmazást.
Lehet a géped tele van szeméttel,sõt biztos.

M@TriX
hát így hirtelen HyperTrading jut eszembe, erre az a tuti megoldás, szóval 2 logikai egység a gépben, mert mióta nekem az van ilyen "hibával" nem találkoztam, de elõtte meg elég sûrûn 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

cicai
Nem tud senki segíteni nekem a 13067 kérdésben?

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

M@TriX
sok a probléma 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

ngcsnet
10. leglátogatottabb topig?

Miért szenvedsz vele,ha kijött hivatalosan Magyarúl is?
Egyébként meg Avi2DVD program.

Met
Rosszul gondolod😊
Sajnos nem ilyen egyszerû😞
Majd jönnek az okosabbak és mondanak programneveket.
Itt vannak mindenféle leírások.

Az én véleményem, hogy jobban rársz ha megvárod a "hivatalos" release-t😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sland

Hi!

A Következõ lenne a kérdésem:

Letöltöttem az amerikai pite 4 et. letöltöttem hozzá feliratot és magyar hangot is utólag. A Filmet ami eredeti hangú ( Angol) Átkonvertáltam dvd formátumba és már csak arra vár hogy kiírjam. Na most hogy kell írnom a dvd-t ahhoz hogy lehessen feliratot illetve magyarhangot választani? A hanghoz van sejtésem ( Az hogy a hang<wmv fájl> fájlt belerakom az audio ts mappába.) Szóljatok ha rosszul gondolkodom. De a feliratról fingom sincs.
Szal légyszi segítsetek hogy hogyan kell kiírni egy filmet + feliratot + hangot hogy lehessen változtatni a feliratok között illetve a hangok között!

Kösz

Sland

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

[NST]Cifu
Aspyrin már válaszolt. Vagy hány embernek kell leírni, hogy elhidd, simán megy WinXP-vel is?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nekem azt mondta vmmi zseni,hogy ha veszek egy 3100+ os 64 bites sempront,annak kell a 64 bites xp!akkor ez most nem igaz?elég a hagyományos?

Msi K8N Neo 4-Fi,1gb +2*512mb kingston ram,Amd athlon 64 3800+,Msi 7600gt 256mb

[NST]Cifu
Nem lehet, hogy a C: meghajtó esetleg valami alternatív filerendszerrel van megverve, vagy esetleg a particonáláskor/formázáskor nem lett elszúrva valami?
Ha megoldható, rakd be a te gépedbe a winyót, és nézd meg valóban rendben van-e.

vicces

Nem muszáj ;-)

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Sziasztok!
64 bites procihoz muszály x64 es win xp??
mert abból úgy tudom h még nincs magyar,és az nem túl jó!meg a driverokkal is van gondja!

NeoMaN
itt keresd meg az alaplapod, mert olyan nincs amit leírtál...
Amúgy a hozzá a dott CD-n van hangchip driver is.

Következõ a problémám.
Formatáltam a kölyök gépét (miután jól elb@szott valamit), hogy ujrainstalláljam a winfost. Rendben fel is másolta a telepítõfájlokat, de a következõ ujraindításkor azt írta ki, hogy "hiba a fájlrendszer betöltésekor".
Bios-t reseteltem és ugyanez.

*ismered 😊

Ha ennyire nem ismerred a dolgokat akkor látogass el a Gigabyte letöltõ központjához.

ga-k8rs482m-fs-02 amd socket 939 anevét nemtudom talán gigabyt
ga-k8rs482m-fs-02 amd socket 939 anevét nemtudom talán gigabyt
cicai
Sziasztok!
Szeretném meg tudni, hogy mi lehet a hiba, akkor mikor írok dvd-t vagy cd-t, és közben szeretnék szörfölni a netten annyira, lelassul a lapozás a netten (van úgy, hogy 30-40 másodperc is elmúlik, míg elõjön a kért oldal), hogy bele örülök.
Teljesen alapba van a gépem beállítása.
A gépem ASUS P4PE lap/P4 2400Mhz proci/Abit R9600xtvideó/768MB ram(3db)/120GB vinyó van.
Én úgy gondolom, hogy memória problémám lehet. Ezek, a beállítások javíthatna valamit a gondomon? 1. Sok memóriával rendelkezõ gépeken, (512 MB felett) a rendszermag áthelyezése a memóriába
Start -> futtatás -> írd be Regedit -> A felugró ablakban keresd ki a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement ágat, itt a DisablePagingExecutive kulcs rejti a titkot, értékét javítsuk át 0-ról 1-re és a winchesteren lévõ lapózófile-t máris a memóriába tettük át.
2.Emeld fel a lemezgyorsítótár méretét ami 512 kilobyte, és viccnek is rossz
Ha figyelembe veszed a gyártók ajánlásait, egy 256 MB memóriával rendelkezõ gépre a gyári ajánlott érték 32 MB az erre a célra lefoglalt memória, e fölött 64 MB.
Start -> futtatás -> írd be Regedit -> A felugró ablakban keresd ki a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement ágat, itt az IoPageLockLimit kulcs rejti a titkot. 32 MB eléréséhez írj be hexadecimálisan 8000-et vagy Decimálisan 32768-at, 64 MB-hoz hexadecimálisan 10000-et vagy decimálisan 65536-ot. (Most vettem észre,hogy a 2pontot nem tudom megcsinálni, mert, nem tudom IoPageLockLimit kulcsot elérni, mert nincs ilyenem)
Ezek a beállítások javítása eredményezhetnek valami, javulást az írás közbeni lassulás fel gyorsításában? Vagy valami mást kéne állítani? Segítsetek
Bocsi a hosszú írásért

NeoMaN
vagy realtek vagy azalia audio van a lapon, de segítenék, ha leírnád az alaplap PONTOS típusát

NeoMaN
ez biztos hogy nem a hangkarid, ez az északi híd

sziasztok! hgangkártyához keresek vezérlõt. ATI-sb450 a tipusa,de nem találom sehol.nem tudjátok hol lehetne megtalálni?
raziel.
mostmár csak azt nemtudom hogy ha procimat feljebb huzom még ha minimálisan is akkor miért nem indul ujra ...gondolom nem engedi valami de nemtudom hogy micsoda...pedig 2100rõl haver is felhuzta ugyanilyen configját 2600ig lazán és még csak nem is melegszik neki...nekem meg huzni se enged..

[Eydis/Marayn/Aribeth :: Neptulon]

raziel.
hát alaplapi drivert, videokari drivert, progikat sp2öt már felraktam netet állitom be ja meg hangkari is fent van

és eddig hál isten még nem sipolt remélem nem is fog😞

NeoMaN
most friss rendszerrel nem sípol??
😊
kurvafurcsa ez az ámításteknika basszus
Ez tök hardware hibának tûnik, azt egy wininstall megoldja. 😊

raziel.
most másik géprõl irok az enyémre meg feltetettem wint és eddig még nem sipol....szoval nem értem amugy ha elkezdi akkor menetközbe a kondi tetejét piszkáljam vagy alját?😄D

[NST]Cifu
A speaker sípol, vagy a kártya?
Ha a kártya, akkor egy kondi lesz a bûnös, és csak azért bizonyos helyzetekben sípol, mert csak az adott körülmények között éri olyan terhelés, ami miatt sípol. Ennyi. Ezzel nem igazán tudsz mit kezdeni. Esetleg megpróbálhatod óvatosan megpiszkálni a kondikat (pl. egy ceruzával), ha valóban ez a probléma, akkor a sipolás abbamarad, vagy legalábbis megváltozik, amikor megfogod vagy megpiszkálod a kondit. Profi elektromûszerész megforraszthatja, vagy kicserélheti a kondit, ez azonban garanciavesztéssel jár.

De mint említettem, én egy ilyen hibával visszavinném a kártyát, és inkább nem Inno3D-t vennék. Tudom, hogy egyeseknek semmi baja vele, de ez nem vigasztal akkor, ha pont sikerül egy selejtes példányt kifogni...

Az meg van a könyvben de a könyvszerinti Jumperelése van rajta de van egy halom ilyen kicsit csakti ilyen nevekkel hogy MIC,meg Speak L meg ilyesmi!
na szóval kiderült hogy a vidókártya túlmelegedését az okozza hogy leállt a hûtõventillátor, ami a kártya kivétele és kitakarítása után sem indult be...
milyen hûtést érdemes beszereznem, mit tanácsoltok tapasztalat alapján? (sapphire radeon 9600 xt 256mb)
[NST]Cifu
Állisd autora, ha a BIOS ismeri az adott CPU-t, akkor automatikusan beállítja a CPU-nak megfelelõ értékeket.

Ha nem mûködik így, akkor valószinüleg egy BIOS frissitésre van szükséged (bár ez érdekes, lévén mintha azt írtad volna, hogy a gép eddig mûködött).

Ha zavaró a PC Speaker sípolása minden egyes hibaüzenetkor, kikapcsolhatjuk.

A beállítás megváltoztatásához a következõ mûveletekre van szükség.

1. A Registry Editorral nyissuk meg a HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Sound nevû kulcsot.

2. Hozzuk létre vagy változtassuk meg a Beep nevû, string típusú bejegyzést, értékként a bekapcsoláshoz yest, a kikapcsoláshoz no-t megadva.

[NST]Cifu
Ha a házon van kimenet, és régebbi ház, akkor a házon belül van valahol két kábel jackdugóval a végén (ha minden igaz, az egyik halványzöld, a másik meg rózsaszínû). A rózsaszínû a mikrofon, a zöld meg a hangfal/fülhalgató. Ezt kell kivezetni hátul és bedugni a megfelelõ helyekre. Utána pedig a házon lévõ kivezetésbe dughatod a hangfalat vagy a fülhalgatót.

Az újabb házakon és alaplapokon már más megoldás van, egy alaplapi csatlakozóra kell rádugni egy megfelelõ csatlakozót, és utána ha a ház kivezetésére rádugsz valamit, akkor automatikusan ide vezeti ki a hangot, elnémítva a ház hátuljába bedugott cuccosokat. Nálam pl. ez a megoldás van Chieftec háznál és MSI K8N Neo4-F deszkánál.

zsoleszq
valaki tudna segíteni a cpu soft menu be állításában? mert addig nem tom feltelepíteni az XP-t.

elõ az alaplap kiskönyvét,és abban keress egy olyat,hogy Front Audio Connector.
Na ide kösd be azt a vezetékcsomagot,ami a ház megfelelõ részérõl kilóg.

raziel.
de figy mondom hogy winbe sipol csak...elinditottam 3d markokat közbe nem sipolt elinditottam world of warcraftot közbe nem sipolt de mikor már viszamentem winbe elkezdte megint

és egy érdekes dolgo: alaplapi drivert akartam cserélni nforce2es 5.10-est akartam feltenni és mikor ikonra rányomok 2x ugye kijön hogy folytatom e a telepitést hogy accept vagy i dont accept és mikor kijön ez az ablak akkor is elmulik a sipolás....szoval nem valami képernyõbeálllitás vagy mittudomén mi? mer érdekes amugy

[NST]Cifu
Biosba menj be, és állísd be rendesen a CPU típusát, mivel az alaplap szerint vagy nem mûködik/hiányzik, vagy a pontos beállításai nem stimmelnek.

raziel.
cseréltem már drivert sõt alaplapit is...

Szevasztok lenne egy kérdésem van nékem egy Asus P5P800-as alaplapm és a házam az elöl van neki egy mikrofo9n és egy fülhalgató kimenet az alaplapi hangkártyárol megy most de mivel multizom és cserélgetem a stereon hangfalat a füleses mikivel állandóan ki kell szedegetnem a gépet hogy dugtossam! És ha valaki tud segíteni hogy hogy tom elõrre kötni az egészet az Plz segítsen mert a ház olyan az segítsen! Elõre is köszi!
[NST]Cifu
Már írták, hogy valószinüleg valamelyik kondi adja ki a hangot a videókártyán. Ha profi elektromûszerész vagy, esetleg meg lehet próbálni kicserélni, de én inkább azt javaslom, hogy vidd vissza a kártyát.

Anno az Inno Gf FX kártyákkal voltak hasonló gondok (legalábbis amit én tapasztaltam).

NeoMaN
cserélgess drivert esetleg...

Amúgy nem hiába mondják MINDEN forumon, hogy NE VEGYETEK INNO 6600GT-t.
Most még egy feketepontot kapott.

raziel.
valaki helpelne nekem is? kicsit lejebb leirtam gondomat😞

Tomsteel
OKS...köszi a válaszokat, sokat segítettetek ! ! !

THX THX THX MINDENKINEK !

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

Tomsteel
configom: Intel P4 3.0 Ghz | Abit IC-7 | Sapphire ATI Radeon 9600XT 256Mb | 512 DDR(400Mhz) | a többi az lényegtelen....

Szerintem a RAM-ot kivéve egész tûrhetõ nem?<#taps>

Az én véleményem az, hogy most memóriát vásárolj, a videókarira félretett pénzed pedig gyarapítsd egy kicsit. Amire összegyûjtöd a memória okozta veszteséged már sokkal jobb karit fogsz kapni ugyanazért az összegért.

[NST]Cifu
Húzós kérdés. Ha csak fél giga ramod van, akkor tényleg nem árt még legalább 512Mbyte a gépbe. De a videókártyát sem árt lecserélni, mert a 9600XT ma már alsó kategória sajnos. A 6600GT jó választás, de tudni kell, hogy egy év múlva az is le fog csúszni az alsó régiókba.

BTW 43e Ft-ért sok egy inno3d, annak az ára manapság 35-36e Ft körül van, 40e Ft alatt lehet kapni már MSI vagy Gigabyte 6600GT kártyákat.

Tomsteel
😄...hát lehet hogy mégis RAM lesz belõle, a vga-t meg késõbbre hagyom...

na akkor még több érv,hogy az MSI vedd😊