64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • TomStorm
    Cseréld fel a Sata portokat,inkább páratlan slot-ba legyenek és utána Bios-t tedd Default-ra.F8 és boot manager-ben keresd ki kézzel a rendszer HDD/SSD-t.
    Mintha régebbi gépen így sikerült volna ha jól emlékszem:)
  • ForzaInter
    Olyan problémám van, hogy bekapcsolom a gépet de kép az nem jön be a monitoron, a winyon a sata ide kábel átalakító pedig villog és ilyen fura csipogó hangot ad ki. A billen pedig világít minden. Mi lehet a probléma? Winyo meghalt?
  • Calver
    közben megoldódott, beírom, hátha más is okul belőle:
    a gondot konkrétan valamelyik zseniális lenovo-s segédprogram okozta, amit ha visszaállítja a kétlábú "gyári" állapotba cuccokat gép saját kis Lenovo Care menüjéből - ezzel felpakolva az alapból rajta lévő Vista-t is - ugyanúgy feltelepít, és ugyanúgy véletlenszerűen ki fog tőle kapcsolgatni. gondolom az elkövető a saját kis aksifigyelő cuccuk volt. /slowclap

most felpakoltam rá egy win 7-et, köszöni szépen zseniálisan működik, de dögöljek meg ha értem, h mi a faszért erőltetik laptopgyártók a saját szarfos programjaikat, mikor kivétel nélkül mind alsóbbrendű alap win cuccoknál.
  • gergely1991
    Próbáld kubuntu live-al
  • schrankszekrény
    helló-belló!
    6éves asus p5-B alaplapom van, 9 éves 80GB-os vinyóval, szeretnék bele egy félterrást, de nem tudom, hogy lekezeli-e az öreg alaplap az új vinyókat?
    a régi vinyó már SATA-s, de gondolom, ma már SATA lll-lV-nél járhat a technika...
    oké, köszi !
  • SaphireDraco
    Sziasztok!
    Ez tudom hogy off de mégse találtam olyan topicot ahol ezzel a kérdést fel tudnám tenni úgyhogy reménykedek benne ,hogy nem haragszotok meg és valaki hátha tudna nekem segíteni.
    Egy youtube zenei csatornáról szerettem volna letöltetni egy programmal automatikusan az új zenéket, és azokat hallgatni illetve rátenni telóra,ilyesmi. Ezt el is sikerült érnem a Miro nevezetű programmal viszont az mp4 ben csinálja ezt kizárólag annak a mérete meg túl nagy hogy 3-4 perces zenéket mp4 ben 20mb körül tároljak. Segítségeteket szeretném kérni hogy esetleg ismertek e olyan programot ami ezt tudja de eleve mp3 ban tölti le vagy automatikusan szintén valamilyen időközönként egy mappa tartalmát convertálja mp3 ba.

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • AnuluWork #60200
    Köszi.
  • Blum
    Valamelyik fekete es a zold kabelt osszekotod egy drottal vagy egy szethajtott gemkapoccsal.
  • Calver
    *összekötöd széthajtogatott gépkapoccsal
  • Calver
    zöld és egyik fekete kábel csatlakozóit összekötöd, és ollé
  • Vadnokedli
    Ahhoz hogy üresjáratban csak a Tápot járassam a 24 tűből valamelyik kettőt össze kell kötnöm. De melyik az.
  • Vadnokedli
    Nagyon minimális a zaja, ha elvinném gariztatni akkor elküldenének egy zajszinti határértéken belül van-nal? iPon- hehe. Ha a táp. de más nem lehet.
  • Zoli007
    Táp?
  • ForzaInter
    Sziasztok!
    Nem rég vettem egy Samsung hordozható winchestert, és olyan problémám van, hogy nem enged törölni róla semmilyen fájlt. Egy ilyen ablak jön elő.
  • Vadnokedli
    Help, furcsa alapzajt halalt magából a számítógép. olyan mintha csapágy lenne. Csak csöndben hallható. Merevlemez nem lehetnek se ventilátor, főleg nem SSD. Idea?
  • Blum
    Corsair HX szeria
    XFX Core szeria
    Seasonic X szeria
    Seasonic G szeria
  • AnuluWork #60190
    Tudnátok ajánlani egy baromi csendes tápot?

Coolermaster Silent Pro modulárisom volt, ami baromi csendes volt, de kicsinálta a videokártyámat is amikor elszállt, ami marhára meglepett, mert nem gagyi táp volt.

Nem feltétlenül fontos a moduláris, csak a lényeg, hogy baromi halk legyen.
  • LeWyTy
    AZ eredményes lehet hogy a gép elején lévő jack csatlakozót rákötöm az alaplapra?
    Elméletben a minősége ugyan olyan szar nesz ugye?
  • LeWyTy
    Az a gáz hogy a VGAm mérete miatt nem tudok semmit belerakni.
  • TomStorm
    Ezek az USB-s vackok nagyon gyengék.PCI hangkártya megoldaná mondjuk Asus xonar DG.Ezen van már fejhallgató erősítő csak figyeld,hogy melyik foglalatu Xonar kell a gépedbe.7-8 ezer egy ilyen minimum
  • LeWyTy
    Esetleg ilyennel megoldható lehet?
  • LeWyTy
    És pl a bass ami mindenen gyönyörűen szól.
    Itt kegyetlenül recseg.. lehet egyáltalán ez softveres hiba?
  • LeWyTy
    Vettem egy fejhallgatót...Pioneer SE-M390...
    Mindenhol tökéletesen működik, csak az én gépemen nem szól normálisan.
    A bal füle jobban, a jobb meg alig.
    Integrált mittomén milyen 5.1es hangkártyám van.
    Az alaplapom valami régiszar MSI mittudoménmi az everest sem írja ki.
    (azt se tudom milyen illesztő kéne hozzá..most win7 automata van fent)

Van ötletetek? Mi lehet hardver hiba vagy szoftver?
  • Molnibalage
    Csináltam egy rendszer visszaállítást és utána felment a régebbi driver. Apró gond, hogy nem oldott meg a régebbi driver a gondomat, amiért próbálkoztam vele.

A Gothic III random leálldogál. Mikor elkezdtem vele ezen a vason tolni semmi baj nem volt vele, aztán kb. 15 óra játék után elkezdett megzakkani. Minden más tökéletes, de ez nem. Asszem húzhatok egy IJ kártyát... :(
  • Blum
    Driver Sweeper-t probald meg telepiteni es elinditani csokkentett modban,azzal pucold le az osszes ATI drivert es nezd meg hogy ugy mit csinal.
  • Molnibalage
    Fel akartam tenni egy régebbi ATI drivert, ezért leszedtem az ATI saját uninstalljával a régit. Az új telepítése után nem ment a régi. Azt vágta a képembe, hogy a MM drivert nem lehet betölteni. Reg. cleanerrel és regedittel manuálisan is kitöröltem ATI uninstall után mindent. Eredmény? Normál módban be sem töltődik a Win7, a betöltés hangot hallani, de az asztal nem jelenik meg. Csökkentett módban nem lehet feltenni az ATI-t, mert az köpi be, hogy faild to load detection driver.

Microsoft .NET Framework 4 Client Profile-t megtalálja az install, hogy fent van.

Mi a frászkarikát csinálatok? Marad a rendszer reinstall...?

Hihetelen, hogy mekkora szarkupac a win7 és az új ATI. Régen simán mentek ilyen dolgok, most meg a win7 néha saját magát nem képes frissíteni. Röhej bazdmeg...
  • Blum
    GTX 650 helyett HD7770-et vegyel.

A tap teljesitmenye valoszinuleg eleg lesz,felteve hogy nem valami bucsus vacak az a tap hanem egy minosegi darab.
  • WhiteStar
    királyság. ilyenekre gondoltam köszönöm.

csak azért mert hszekben irkálták sokan hogy király nincs vele probléma, másoknál meg golden keylogger meg stb stb. elég vegyesek a reakciók
  • gergely1991
    Vagy ha fájlok működését akarod vizsgálni.
  • gergely1991
    64 MB-ig analizál
  • jocking
    Elírtam, 3 Mb a cache.
  • jocking
    A CPU-val soha semmi bajom nem volt, 2 mag, 3 GHz, 6 megás cache. A legtöbb mínuszt a gép a különböző benchmarkokban mindig a VGA miatt kapta. Szerintem egy i3 egy centivel sem jobb, mint ez.

Kifejtenéd bővebben, hogy mi vele a gond?
  • Fehercsoki
    Azt ugye tudod hogy ilyen proci mellett szinte 0 teljesítménybeli javulás lesz?
  • jocking
    Kimaradt, hogy van 3 db HDD is a gépben...

De mindegy is, utánanéztem, és a régi kártyának is 400W-ot írtak elő, úgyhogy tuti jó lesz.
    Tekintsétek tárgytalannak az előző kérdést.:)
  • jocking
    Hali!
    Számítógép fejlesztés előtt állok, ehhez kérném ki a véleményeteket.
    Csak a videokártyát szeretném cserélni, most egy GeForce 9800GT (512Mb) van beszerelve, ezt szeretném lecserélni egy GeForce GTX 650-re (1Gb).
    A gép egyéb specifikációi:
    Alaplap: Asus P5QC
    CPU: Intel Core2 Duo 2,93 GHz
    RAM: 3 Gb DDR3
    A kérdésem az táplálási teljesítményre vonatkozna. A GTX 650 adatlapján minimális szükséges teljesítménynek 400 W-ot adtak meg. A fenti konfigurációban jelenleg egy 500 W-os táp dolgozik.
    Elegendő lesz ez az új videokártyának?
  • Fehercsoki
    Vírusírtó.
  • WhiteStar
    sziasztok,

hogyan tudok ellenőrizni egy programot, amit a netről töltök le hogy nincs e benne csalafintaság?

pl keylogger, vagy hasonló prémium
  • Molnibalage
    Köszi.
  • Blum
    ITT
  • Molnibalage
    Hm... Most a win7 mintha azt nyögte volna be, hogy a VGA driverrel lett volna valami baj. Régebbi Catalyst 1-1,5 éves hol érhető el? Gőzöm sincs, hogy mi volt akkor a verziószám. Most 13. akárhányas van. Asszem...