64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • neménvoltam
    Value series :)
  • Falconer
    Az elég fura mert a geil DC kit ráadásul párba is van válogatva... Ilyet még nem hallottam :)
    Várjcsak....
    Ha geil ultra, akkor 2.1Volt fesz kell neki a stabil müködéshez alap 1.8 helyett! Szoval ha ultrád van akkor menj be a biosba, és ram feszültségnél +0.3V !
  • neménvoltam
    sajna egyik kombináció sem jött be, marad a memtest:(
    de ha van vkinek más tippje azt is szívesen várom ;)
  • neménvoltam
    Chieftek 450W-os a táp, köszi a tippeket, kipróbálom!
  • JAG1
    Első sorban nézd meg az alaplap könyvében, hogy melyik slotokba kell rakni a 2 db memóriát. (asszem 2-4) A biosban a load default-al állítsd a biost alapra. Ha így sem megy, akkor a Memtest 86progit töltsd le, írd ki cd-re, bootolj róla és futtasd le. Ha piros hibaüzit dobál akkor szar a ram.
    Tápod milyen?
  • JAG1
    Hálózati kapcsolatok - Jobb klikk azon hálókártyán, amit meg akarsz változtatni. - Tulajdonságok - Csatoló mellett Tulajdonságok - Speciális - Klikk a Network Address-en - Érték gombra katt - MAC Address beír...

Vagy keress rá a smac progira...
  • neménvoltam
    hahó! lehet, hogy egy lámi kérdés lesz, de sajnos nem értek igazán a hardware dolgokhoz: tegnap beruháztam egy új alaplapra(Gigabyte p35c-ds3r), procira, memóriára(2x1 giga geil ddr2 800mhz dual channel) és tápra. A gondom ott kezdődik, hogy ha egy memória van benn a slotban, akkor nagyjából jól működik minden (de így se mindig) ha pedig mindkettő benn van, akkor vagy be se bootol a gép, vagy 5 percenként újraindul. Valszeg vmi tök alap dolgot szúrtam el, de hát mindenki elkezdi valahogy :) előre is köszi!
  • Küldönc
    Chronic
    Szerintem kevés a Ram, vagy kevés fesz. van adva a procinak.
  • Küldönc
    www.pcland.hu
  • Küldönc
    Máté!
    Kétlem hogy a jelszót megtudod nézni, de letudod törölni. Mielőtt bejönne az xp boot kép, nyomj f8-t. Válaszd a csökkentett módot, majd megjelenik egy rendszergazda profil. Azzal lépj be, és ott a felhasználók jelszavát törölni tudod.(start->Vezérlőpult->Felhasználói fiókok) Majd restart, és már nem is kell jelszó.
  • rvn
    hy! Hogy lehet egy számitógép mac címét megváltoztatni...
  • Máté94
    Sziasztok!Levagyok tiltva a gépről és le van jelszószva!Hogyan tudnám most gyorsan megnézni,hogy mi az?Köszönöm!
  • milk41
    kicsit meghúztam a kártyát,szerintetek még húzhatom?
  • Inquisitor
    Na a fene ... temészetesen CL4-et akartam írni. CL2 dúrva lenne.
  • Inquisitor
    Az ECC drága és csak szerverlapokba megy bele, a CL utáni szám a késleltetés, minnél nagyobb, annál sz*rabb a ram. Normális 800-as ram az CL4-es szerintem, ami kb. egálban van a CL5-ös 1066-os ramokkal.
    A Hyper X meg nem sokat jelent, csak alacsony késleltetést, amit más normálisabb gyártóknál feléért megkapsz. :)
    Én talán egy Geil Black Dragon CL2-es 2x1GB-os kitett vennék, ez igaz nem olcsóbb a HyperX-nél, de sokkal jobb.
  • Inquisitor
    Alaplapi telepítőt hírtelen nem tudom honnan kéne, bár ha jól tévedek a Mercury lapokat régen a Kobian.com.tw oldalon lehett elérni a gyártó oldalán ... ha még létezik. De egyszerűbb, ha pl. a chipset drivert a VIA oldaláról (viaarena.com), a hlókártyának és hangkártyának valót, meg azok chipjeinek gyártójától szeded le. Lehet vagy 5 évvel frisebbek, mint a gyártó oldalán ;)
    Előtte egy Everest riport nem árthat.
  • Inquisitor
    25K, de csak azért mert a DDR1 bazi drága és mert Chieftek a táp...
  • czky
    20k
  • FlyHigh
    Csáó!
    Asus A7N 8X
    AMD Athlon (Barton) 2500XP
    1GB 400MHZ Samsung Ram
    Chieftec 420W
    Kb mennyit érhet ez?
  • xed
    Sziasztok.

Tudna-e valaki segíteni nekem abban hogy egy alaplapi telepítő progi kellene nekem.
    Az alaplap akövetkező AWARD KOB KT133 FSX.
  • uzsidoboz
    Csá! üdv!

kis bajban vagyok a memória vásálással, kicsit nagy a választék és annyira nem értek hozzá... :)

egy asus p5kc alaplapom van 800-s kingston cl5-s memóriával, és hát nem vmi jól működik, de ezt a prohardware-s teszt is kimutatta, ezért sajnos cserére szorul... asus
    új lapra sajnos nincs keret...
    viszont elég sok dolog meg van adva és nem tudom melyik vegyem, és h mit jelentenek ilyenek, h: cl5, cl7, Non-ECC, hyper x, stb... vmi vista szerűséget akarock felrakni és ahhoz már kell 2 giga de most jó lenne ha stabil lenne a gép...

előre is köszi a segítséget
  • Zsolt1964
    árgép.hu-t próbáld meg lessz összehasonlitási alapod!!
  • milk41
    kösz,esetleg még valaki?
  • Bandi 18
    edigital.hu-t nézd meg ott viszonylag olcsó árak vannak
  • milk41
    valaki tudna olyan oldalt ahol lehet olcsón neten rendelni géphez cuccokat?(aqua.hu,ipon.hu-t ismerem)
  • milk41
    ezt ügye nem kérdezted komolyan?
  • hallertos
    Segitsetek légyszi.
    Honnan tudnék beszerezni ien monitort?
    http://www.golyofogo.extra.hu/
  • volfika
    Szia!
    Hol tudnám letöltni???????????
    Amugy köszi,hogy ennyit is segitettél!!
  • African
    nem segített :s
  • Zoli007
    spyware
  • African
    Előbb néztem hogy amikor beszaggat egy nagyot, akkor a CPU használat 10-20%ról felugrik 50%-ra!
    Mi lehet a gond? Pls segítsetek.

Üdv:Chronic
  • African
    Sziasztok.

Mitől lehet az hogy a gépemen kb. egyenlő időközönként megáll/szaggat egy kicsit és megy tovább.
  • Goldhand88
    Köszi szépen a választ! Táp megrendelve: FSP :)
  • GTheo
    Áthoztam anyám gépét ide, szóval nem a monitorral van a baj... Vki plz help :)
  • czky
    Ez táp probléma. Semmi különös. Az áramszünet vmit szétcseszett benne. Cseréld ki, de mindenképpen márkásra!!! (Chieftec, FSP stb.)
  • Goldhand88
    Szépnapot!
    Egy eléggé furcsa és sokak szerint (szokatlan!) problémám lépett fel tegnap óta, volt délelött folyamán egy nagyobb áramkimaradás.ali 4óra múlva visszajött az áram.. Bekapcsoltam a gépem, beis töltötte a windowst nagyjából... de indítás után 2-3 percmulva magától kikapcsolt a gépem, (olyan mintha megint elment volna az áram) Namost, kivettem a vinyómat, lehuztam mindent az alaplapról csak a táp volt fenn.. így nemállt le ment folyamatossan. visszadugdostam alaplapra a dolgokat, benyomom újra windows normálmódu inditásnál megint leáll a gép, gondolkodtam hogy milehet a baj:

1. Vinyó
    2.Windows rendszerfájl sérülhetett
    3.Tápegység

rövidke gondolkodás után.. kiprobáltam a csökkentett módu inditást.. Lám -Lám.. Csökkentettmódba nemáll le...

szerintem eléggé nem mindennapi probléma:) aki esetleg találkozott ilyenn és aki nem de lenne valami ötlete hogy a felsorolt dolgok közül mejik lehet a baj vagy talán nem is a felsorolt dolgoknál kell keresni a hibát az írjon:) kiváncsivagyok a véleményetekre:)

Üdv Gold.
  • GTheo
    Hali!
    Netezek a gépemen ma reggel, erre gondol eggyet és lefagy, kikapcsolom, elindítom és semmi, se kép se hang... A monitor ilyen narancssárgásról átkapcsol zöldre ahogy szokott és kellene is, de nem hoz be semmit...
    Plz Help vki !
  • HoReSz1975
    Hi @ all

Erre van valakinek valami jó ötlete:

Nem bírom a játékot feltelepíteni !!!
  • Met
    Nem bootos a telepítőlemezed, szerezz olyat ami az.
  • volfika
    Csö!
    Sürgösen szükségem lenne egy kis segitségre nem vagyok egy nagy zseni de itt vannak jobbak tölem.Az a gondom,hogy amikor telepiteni akarom az XP-t akkor ezt irja ki a monitorra: Boot from CD:None DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER)kell e ilyenkor valahol valamit állitani mert mondtak olyat,hogy valami BIOS ennek nincs valami teljes magyarositása? és hol lehet letölteni?meg valami rendszerindizo progit is keresek!!
    A segitséget nagyon köszönöm elöre is!!!!!