64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Skeez
    Nem is! 1 GB.. e
  • Skeez
    Jobb, ha a megadott típust veszed. Pont Gigabyte-nál futottam rá erre.
    Apropó: kell valakinek Samsung 512es DDRII, 800 MHz? Még garis!
  • Skeez
    Nézd meg az Abit oldalán, hogy az alaplapod támogatja-e az adott memóriatípust. Ha nem, akkor az a gond.
    Ha mégis, érdemes a RAM-okat egyesével letesztelni (Memetest- legalább 2 cikluslefusson).
    Ha úgy nincs hiba, akkor kettesével, duálban ismét egy Memtest.
    Majd az összessel.
    Sokáig fog tartani, de legalább nagy valószínűséggel kiszűröd, hogy rossz-e a memória, illetve az alaplap memóriakezelése. Egyébként a Kingmax elég jó RAM-okat csinál.
    Esetleg a Codegen helyett másik tápot beszerezhetnél. Az későbbiekben is kifizetődő. (Chieftech, Enermax, FSP)
  • Kontrakcio
    végül mi lett a karid driver és catalystjával?
  • Multitask
    Üdv srácok, aki tud segítsen már!
    Néztem egy alaplapot (Gigabyte GA-MA790X-DS4) és az lenne a kérdésem, hogy csak azokat a memóriákat lehet beletenni, ami a gyártó oldalán a support listben van, vagy teljesen mindegy milyen márka és azon belül milyen tipus. Tehát, hogy csak azokkal megy, vagy csak útmutatás? Én ilyen memóriát néztem hozzá: CSX 2GB DDR2 800Mhz (CL4es) itt néztem ->
    http://www.ipon.hu/?product_id=23458
    Az alaplapot meg itt találjátok meg -> http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2695
    Előre is kössz a segítséget!
  • Küldönc
    sztetek cseréljem le a kingston ramokat 2x512 geil ramra?
  • Küldönc
    Vettem a gépbe 2x512 ddr400as kingston dual-t, azt beleraktam a gépbe, s játékközben újraindult a gép, s kékhalál. xp telepítésnél is újraindul a gép.Tettem egy 256ost a gépbe, így már feltuttam rakni az xp-t Sztetek az alaplapnak nem tetszik? (abit an7) vagy a vinyónak? 40gb maxtor..a rendszer..
  • Küldönc
    Hello
    Melyiket válasszam: 6800GT (16/6) vagy 6800GS (12/5). Többlet futószalagtól jobb a GT mint a GS?
  • gurubefree
    Probaljam elosszor csak a VGA drivert es csak utana az audiot ??
  • gurubefree
    Meg a VGA drivert nem raktam fel.
    Ezt jeloli is az eszkozokezelonel + 3 PCI Device "????"
    Probaltam onnan telepiteni ezeket de nem talalt semmit a telepito CD-n
  • gurubefree
    Talaltam 3 mappat.
    Telepito CD ..... SOUND>ATI HDMI ; REALTEK
    REALTEK>AC97 ; HD ; patch

Ezek kozul melyiket telepitsem hogy legyen vegre hang ????

Koszi
  • Barny
    akkor csak prockot veszek

nemtudna valaki utananezni valahol,hogy az alaplapom max mennyi fsb-t bir?
    mert szeretnem majd tuningolni a prockot!
  • davidka003
    De a HD 3650 nem gyorsabb semmivel, hanem 2%-al lassabb és kevesebbet fogyaszt.
  • Barny
    most hulyen fog hangzani de nekem nemkell olyan gyors kartya mint a 3850
    megelegszem ha veszek egyet ami gyorsabb a 2600xt-nel tuningolva.
  • davidka003
    Proci mindenféleképp kell, mert a mostani nagyon gyenge.
    Dupla mag ma már alap.
    HD 3650 meg lassú. HD 3850 ami jó és olcsó.
  • Barny
    ezek szerint ne vegyek procit ehhez?
  • davidka003
    E2180+HD 3850 512 MB lenne a jó. Ez alatt felesleges akármit is venned.
  • Barny
    vagy inkabb vegyek Celeron LE1200-at?
  • Barny
    jovoheten veszek egy Intel E2160 procit.
    Honap vegen meg egy MSI HD 3650 512MB DDR3-mat.
    ez a konfig jo lesz igy?
  • davidka003
    Rakd fel a Dual Core optimizert.
  • Morphin
    Nekem is ez volt az új NFS-nél...leis töröltem a picsába...másnál meg még nem fordult elő :S nemtom mi baja lehet.
  • norfeusz
    nem az én világom ezek a mai játékok a régebbiekkel meg nem tudok jáccani és nem értem miért :O
  • norfeusz
    Sziasztok. Lenne egy nagy problémám valaki segitsen :(. A probléma igazából nevetséges :S ... egy pár játékot érdekesen kezel a gépem ... pl: NFSU 2 - őnél olyanokat csinál mintha fellene gyorsulva az egész játék meg ugrálok elöre 5 métereket vagy egy másik épp ma szerettem volna nosztálgizáni a Colin MCrae Rally 04 el és amikor elinditottam olyan gyorsan futatja a játékot hogy ha menübe nem cisnálsz semmi 1 percig bead egy intrót ... én aszt látom hogy az intrók pörögnek egymás után kegyetlen sebességel :O olyan mintha az aránylag régebbi játékokat felgyorsitaná 20x orosan ... DE MIÉÉÉÉRT? :( ha valaki tud akkor segitsen ... Gépem: AMD 64 X2 dual 4200+ , 1Gram , Geforce 7600GT , XP SP2 - vel ...
  • gurubefree
    Ha ujra telepitem mire figyeljek????
  • gurubefree
    Feladom. Egy ujra telepites megoldana????
  • neménvoltam
    U.I.: Baj lenne belőle, ha rákötném csak a videokártyát egy másik, teljesen különálló tápra? Csak mert van itthon elfekvőbe egy másik 400W-os amit jelenleg nem használok semmire...
  • Solten
    Hi! Balról a harmadik az optikai SPDIF kimenet. Optikai kábellel kösd össze a megfelelő digit. jelet vevő készülékkel (erősítő, 2.1 hangrendszer, stb.)

• gurubefree
    Sziasztok

AUDIO problema ... pontosabban nincs semmi hang. Egy MSI K9A2 Platinum 790FX .Valamit nem dugtam volna jo helyre a lapon "AUDIO DEVICE on High Definition Audio Bus" a problema

Elore is koszi
  • neménvoltam
    Helló! Némi segítségre lenne szükségem. Sikerült hozzájutnom egy Gainward 9800GTX videókártyához. Beraktam, driver fel, minden tuti, aztán újraindításkor egy ilyen hibaüzivel fogadott az Nvidia: "To protect your hardware from potential damage or causing a potential system lockup, the graphics processor has lowered its performance to a level that allows continued safe operations."
    A tápom egy 450W-os Chieftek, tehát elvileg nem kéne, hogy gond legyen vele. Előre is köszönöm a segítséget.
  • Inquisitor
    Ha leszeded a drivert, utána 2x!!! indítsd újra a gépet, mielött másik drivert felteszel.
  • Barny
    ok
  • Kontrakcio
    akkor keress rá az oldalán és szedd le a legujabb drivert és catalystet , de elötte szedd le a régit, nekem is voltak hasonló problémáim a régi radeonommal
  • Barny
    ez megvolt.
    felengedte instalalni es restart utan ugyanaz megint.
  • Kontrakcio
    dehogy, szedjél le midnen drivert ami a karidhoz fűződik... majd rakd a legalapabbat amit kaptál hozzá, ha megy akkor majd modom tovább, persze állitsad vissza minden paramétert alapra
  • Kontrakcio
    na ja, probáld ki mind a 4 slotot 1 rammal
  • Barny
    ugyanazt csinalja.
    No ATI graphics driver is installed,or the ATI driver is not functioning properly.Please install the ATI driver appropirate for your ATI hardware.

ennek annyi?
  • Skeez
    Próbáld meg:
    1: csak az alaplap kapjon áramot, minden mást lehúzol, ha így indul, akkor valamelyik eszköz lefogja. Figyelj arra, hogy megfeleően legyen beszerelve a házba. Ha valahol véletlen letestel, akkor még mindig nem fog elindulni.
    2: másik táppal, de ekkor is csak az alaplap legyen bekötve.
    3: ha a 2es pont sem jó, akkor alaplap gyanús.
    Ez ilyen tili-toli.
    Még azt is megnézheted, hogy a memóriákat is kiveszed és úgy indítasz. Egy normálisabb alaplapnak sípolnia kell ilyenkor.
  • Kontrakcio
    végezz el egy memtestet

click

ha jártas vagy torrent világában akkorclick
  • newil
    Memori remap enabled-re volt állítva,de továbbra is csak 2047Mb -ot lát.
  • Skeez
    32 bites Vista?
    Próbáld 64-essel, vagy tedd fel a javítócsomagot.
    Ha magyar OS, akkor várnod kell, amíg lesz hozzá SP.
    Viszont ha eddig működött akkor lehet a hiba oka alaplap, RAM, frissítés...stb.