64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • 50cent911
    Valaki tud egy olyan video konvertáló programot,amivel feltudom rakni a telefonomra a youtubés videóimat?mert letöltöm onnan,és ha felrakom nem tudja lejátszani!
  • Speedy86
    ez egy teljesen átlagos gép 3200+ amd 160 vinyó 1 giga ram 6600 gef. 19" samsung tft. Mondhatni átlag alatti inkább:D
    és ezzel szemben egy notebook?
  • Zsolt1964
    Függ a gépfelépitéstől /vga,proci,táp,vinyó/ de ha átlagos gép akkor 100-120W max!! De mint irtam nagyon sok tényező játszik közre!!!!!
  • Máté94
    Sziasztok.Virtual Dubbal,hogy lehet videót vágni.Mármint úgy,hogy egy 21 perces kisfilmből csak 6 perc kellene és úgy hogy kikonvertálja aviba?Köszi előre is.Amikor megnyitom a fájlt ezt látom.Mi a hiba?
  • Speedy86
    akkor senki nem tudja átlagba mennyit eszik egy PC? kW?
  • Rettegett
    segítsetek "Attention out of range H:75.0kh v:74.9 kh??!! Mi van, hol lehet a vertikális-horizontális kilohercet állítani??!!
  • JAG1
    Az egész konfigja nem eszik 150-200W-nál többet, minek 450-es?
  • MezgéFantom
    Hello Skeez!Légyszives keress meg,szeretnék tanácsot kérni tőled!([email protected])
  • REALista
    Szasztok.Vettem Hdmi - dvi kábelt hogy azzal kössem össze a lcd tv-t a géppel a Hd filmekhez de nem nagyon látok különbséget a képminőségen szerintem a régi vga-dvi kábel is ilyen szép képet produkált.Lehetséges ez vagy csak rosszul látom?Egyébként leginkább 720p-s 4.4 gigás HD filmeket nézek.
  • JAG1
    Pedig nálunk is volt egy régi vas, ami kliens és az is ezt csinálta.
    Állandóan villogott a hálókártya ledje.
  • Skeez
    Kopogószellem.
  • Speedy86
    Sziasztok!

Érdekes dologban kérném a segítségeteket. Az érdekelne, hogy kb mennyit fogyaszt egy asztali számítógép és ezzel szembe egy notebook. Tudom sokmindentöl függ de általánosságba. (PC monitorral együtt)
  • duran5r
    de azon semmi jelet nem kaphatnak hát a szerver halott :S csak azon keresztül tudnak egymással kommunikálni de ha nem fut rajt a windows akkor nincs hálóhíd rgo nem is tudhatnak egymásról.. :D hát én nmeotm :S
  • Met
    ha csak a pc-vel lenne gond akkor azt mondanám, hogy hw hiba, de így, hogy a noti is....
    esetleg húzd ki a hálókábel éjjelre
  • duran5r
    :D:D Vírus lehet spy is lehet me friss a windows semmi nincs rajta... De milyen faszom virus tudja bekapcsolni a gépet??? :S
  • Met
    vírus, spy?
    uri geller a szomszédban?
  • JAG1
    Munkahelyeden alszol? :-)
    Pedig tuti ott van belőve. Ha munkaállomás, akkor meg pláne így szokták beállítani, ha gond van, távolról is vezérelhetőek legyenek.
  • duran5r
    Meglestem a laptopon nincs se wake up se wake on lan... Mi a franc ez?!? Neten egyenlöre semmi infót nem találtam róla :S
  • duran5r
    De és hogy kapcsolodott be?? nem nyultam a bioshoz már vagy fél éve egyik gépen sem. meg egyik gép se kap netet tehát nincs is mi bekapcsolja mert a szervergép kivan kaffintva... nincs routerem egy központi szerver van ami szétosztja a netet meg összekapcsolja a többi gépet + az az adattároló is. Az egész éjszaka alszik csak ez a 2 kis szarházi nem bír magával :D.
  • JAG1
    Sztem a biosban be van kapcsolva a wake up on lan, vagy valamelyik hasonló opció.
  • duran5r
    HEEELP XD Rohadtul idegesit már 2 éjjel eljátszották és pont elvan törve a lábam és rohadtul utálok kiugrálni 3 órakkor az ágyból azért hogy kikapcsoljam öket.. :D
  • duran5r
    vazzz éjjel közepén elindul a gépem mi a franctol lehet ez? laptopom is.. :D egyszercsak gondolnak egyet és bekapcsolnak... Mit tehetek ellene? azon kívül hogy áramtalanittom öket? Egyáltalán mi okozhata ezt ??
  • TomBond #36097
    Én is erre gyanakszom vagy a vinyóra (bár az az én gépemben ment rendesen)
  • JAG1
    Futtassatok egy memtest86-ot. Sztem ram hiba.
  • TomBond #36095
    Egy ismerősöm gépe azt csinálja, hogy betöltéskor, beadja az ablakot, ahol ki lehet választani a csökkentett módot stb, aztán bármit választ nem indul el a windows. Próbáltun új rendszert felrakni neki (több XP-t próbáltunk) mindegyik telepítés hibával leált. Olyasmi hibát írt ki hogy a telepítés a xxxxxx sorban leált, és adott egy elérési útvonalat is amiben mindegyik win esetében a boot szó is szerepelt.
    Nem tudom ez így elége-e hogy segítsetek. Mi lehet a gép baja?
  • laci3000
    Köszi a segítséget,
    tehát ha jól értem akkor az alábbi (inteles) összeállítások jöhetnének szóba:
    core 2 duo 2,4 GHz 800MHz FSB és DDR2 2G DDR2 vagy DDR3 800 MHz CL4 vagy CL5
    core 2 duo 2,33 GHz 1333MHz FSB és 2x1G DDR2 667MHz CL5 vagy 2x1G DDR2 667MHz C4 (4-4-4-12) esetleg szinte bármi (DDR2, DDR3) 1333MHz (de semmiképpen sem 800MHz)
    De a két összeállításból melyik a gyorsabb és főleg stabilabb és a memóriáknál mire is kell figyelni? CL4 CL5 C4???
    és hát említetted hogy a PCI-E is összefügg a proci FSB-vel (tehát nem tehetek akármilyen sebességű graf kártyát?)
    bocsi hogy ilyen kezdő kérdések teszek fel csak hát szeretnék egy gépet összerakni és előtte jó lenne átlátni az összefüggéseket és a lehetőségeket....
    apropó említetted hogy az FSB és memória sebességek közti összefüggésekről vannak a neten táblázatok (tudnál linkelni)
    előre is köszönöm
    ha esetleg gép összerakáshoz vannak egyéb jó tanácsaid szívesen meghalgatom őket (gondolom nem csak engem érdekel a téma...)
  • Skeez
    Lehetőségek:
    - memtest, hogy jók-e a memóriák
    - víruskeresés csökkentett módban (gondolom Windows a rendszer)
    - ha víruskeresés közben is okoskodik, akkor esetleg másik hdd-re kéne telepítened mindent
    - az alaplapot meg ettől függtlenül add el
    - ja és 450 Wattás táp sem ártana
  • MezgéFantom
    Hello mindenkinek!1,5 éve vettem egy Ati 9550es karit,Asrock p88V+ laplapot,Kingmax ramokat,250gigás Maxtor winyót,300Wos tápot házzal,Pioneer DöVöDö írót,Samsung 796 MB monitort.Kapásból megfőtt a gép a játékok közben(fekete képernyő),2 nap múlva Geforce 5500asra cseréltem az Atit.Írás közben is gyakran fagyott a gépem.A boltos okoskodott,h gyenge a fázis,sztárszerelővel külön bevezetettem a 230V-ot,műszerrel bemérettem.Semmi nem változott.Elvitte a boltos tesztelésre,elmondása szerint őnálla simán ment a gép(monitort nem vitte el).Elkezdtem befejleszteni,Geforce 7600Gt,majd ezután Shieftech 450es táp.Annyi változott,hogy írás közben már nem fagyott le..Azután Asrock AGP+PCI express-es alaplap+2200as dual core procival+2giga DDr2es ram egyszerre.Semmi kodek pack,csak Divx,és Xvid kodek a videókari cd-jéről driver+DirectX.Ugyan az a hiba,resetelnem kell.Hiába töltöttem le másik frissebb drivert,hiába húzom ki a netkábelt,netkártyát(Tp-link 2,4 gigaherz).Játék közben megáll a kép,és magas lepukkant pisztolyfúró hangot ad ki.Ami a régi gépemből maradt az a winyó,és a 7600Gt a monitorral.Most a Medal Airborn-nál el viszont újraindúl ha nyomkodom a gombokat!Ötleteket kérek!HELP MEEE emberek!!!!!
  • Skeez
    Nos a Codegen tápok nem túl népszerűek, bár nekem nincsenek vele rossz tapasztalataim.
    A feszültségnek inkább 1,5 V-nak kell lennie, ha jól tudom.
  • Skeez
    Nekem az a tapasztalatom, hogy Inteléknél igen jól rakják össze a processzorokat. Személy szerint még eggyel sem találkoztam, amék cicergett volna. Táppal már igen.
    Tehát nálad is táp és/vagy alaplapra gyanakszom.

Viszont! Akkor most azt is had jegyezzem meg, hogy gépet szerelni levelezőn nem egyszerű, sőt! Nem is lehet.
    Én csak tanácsokat adhatok, igazából a problémát látni kéne.
    Éppen ezért felelősséget sem vállalhatok, remélem ezt megérted.
    Meg szerintem senki, aki fórumokon keresztül segít.
    Van amit így is meg lehet oldani, de jobb, ha a hibát szakember is látja.
    Meg mondjuk egyéb oldalakról is gyűjtesz infót.
    Ja és azt sem árt ha tudod: a (sz)ámítástechnikában MINDEN lehetséges.
  • tmisi
    Codegen meg Asrock a lefőzhetetlen páros.
    Én egyikben sem bíznék a helyedben.
  • xtimer
    codegen 300W

amúgy 1,6 V-n megy a proci mag,ez nem lehet gond?
  • Skeez
    Ja, hogy garis!
    Akkor vissza a boltba (akik lehet, hogy elküldenek a nagykerbe, attól függ hol vetted), reklamácijá, és kérd meg őket, hogy te inkább másik terméket szeretnél (nyilván ráfizetéssel, ha az többe kerül), mert nem bízol meg a márkában. Könnyen lehet, hogy szériahibás. És nem biztos, hogy a következő Asrock alaplap ennyire "kíméletes lesz".
    Tehát csak keményen! Ha nem akarnak adni másik márkát, akkor kérd vissza az árát.
    Ha azt mondják, hogy előtte bevizsgálják, szerintem akkor is próbálj meg másik terméket kérni.
    Tápod milyen típus?
  • xtimer
    skeez akkor procinak ehhez szted nincs köze?mert akkor fogom azt a fejükhöz csapom az alaplapot =)
  • xtimer
    az a baj,hogy s478as alaplapot már csak az asrock gyárt,vagyis már elvileg az sem.sajna anyagi kereteim nem engedik meg hogy jobb gépet vegyek.eddig sikerült vennem 2 hibás alaplapot,így gondoltam veszek egyet újonnan,mert ráuntam.
  • Skeez
    1:Csekkold, a BIOS-ban engedélyezve van-e a hangkártya.
    2:Telepísd újra az alaplapi driver-t.
    3:Telepísd újra a hangkártya driver-t.
    Javaslom a gyártó oldaláról letölteni a legutolsó szoftvereket.
    Ha még mindig nem kerek, akkor... akkor...
    ööö...
    Majd még gondolkodom.
  • xtimer
    nem a tápból,a cooler körülről jön a hang.nyikorog,meg sercegés szerű hangok :\ most vettem 2 napja ezt az alaplapot újonnan...
  • Skeez
    Biztos, hogy a procitól jön a hang és nem a tápból? Bár Asrock alaplapnál nem lepődnék meg.
    Ha a tápból, akkor tápcsere, ha a procitól, akkor alaplap. De ne Asrock-ra!!
    És addig inkább be se kapcsold, mert a végén még a vinyód is dead.
    Tápnál is lehetőleg minőségit vegyél. Inkább + 5000.- egy tápra, mint később proc, hdd, ram, alaplap csere egy rossz táp miatt.
    A proc űtő se tűnik túl jó ötletnek 1300 Ft-ért.
    Ha sikerült lecserélned az alkatrészeket, akkor a lassulás is lehet, hogy megszűnik.
  • Skeez
    A 2-3 állásban a gyári alap értékeket használja a BIOS.
  • Máté94
    Nem jó sztem mert már 12 óránál tart.Nincs valami másik egyszerű program véletlenül?