64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
sadi57 #38122 hát ok, de tipp? ha ram romlana el akkor úőjraindulna a gép, ha a proci akkor meg már elfüstölt volna, ha a videókariban hardver probléma akkor megint nem működne, szal már k*rv* ideges vagyok ettől :\ -
Ittvan pár kép. Kicsit rossz minőség :S pedig tök jó a fotógép...csak sietemm :D
-
Hello Nagy segítségre lenne szügségem!
Problémám:
a Asus P5PE-VM nem működik az Intel Pentium Dual-Core E2180-as 2 magos processzoral , a bioszfrissités ezt megoldaná ezt tudom!
Na most letöltöttem az uj bios-t (Afudos P5PE 1501) és eljutottam az MS-DOS parancssorig beírtam azt amit leírtam az alaplap bioszfrisétééhez tájékoztatólag ami ígyszól:
"írja be: afudos/i <fájlnév.rom>, ahol a <fájlnév.rom> a BIOS-képfál neve. A frissités befejezése utánindítsa ujra a számítógépet."
viszont a gép pedig azt válaszolja hogy: usage:afudos /i <ROM filename> [/o<save ROM filename>]
ittvan pár kép: -
amigos00 #38119 Hello! Nemtudna nekem segíteni valaki, hogy kell webkamot felrakni weblapra? (Saját webkam!) -
zritya #38118 Sikerült!
nagyon kösz

-
zritya #38117 Köszönöm de nem igazán értem a progit..
ha esetleg prvibe egy msn tudnál adni hugy tudj segiteni az meg köszönöm..
-
ezzel -
zritya #38115 Hali segitség kelene
Az UIF fajt mijen progival tudom lejátszani?
elöre is köszönöm
-
úú azok már régi cuccok de mennie kéne az én gépem 512mb ddr rammeg 64 mb os ddr es vidókari és mnet a kotor is meg a HL2 -is szóval lövésem sinncs nem szabadna így lennie valamid elromlot sztem:) -
sadi57 #38113 Nah akkor. Az a problémám, hogy a gépemen szinte minden játék akármilyen grafikán futtatom ugyanúgy szaggatnak... Inkább mondok példákat, KOTOR 2, HL2, Wc3:TFT. Már a legújabb drivert raktam fel, a gépet is raktam újra(csak azt a meghajtót ahol a windows van), és már vírusírtókat is futtatam le, de semmi eredmény. Néhányan mondták hogy a videókarim lehet a hibás(Geforce 6600GT 128 ddr ram), mások hogy a ramom(1.5 Gb ddr ram, de azt már cserélgettem de úgyse lett jobb. Akinek lenne még pár tippje, hogy mi lehet a baj, azt megnézném HÁTHA az a probléma. Előre is köszönöm a segítséget -
hiba a csomagolt fájlban -> hibás a csomagolt fájl.. ;) -
Esélyes.. Vidd vissza, ha garis még kicserélik. -
MrLATEX #38110 sziasztok kéne nekem egykis segítség mégpedig arról lenne szó h van egy gigabyte geforce 8500gt 512mb... videókarim megvan négyhónapja és most elkezdett baszakodni... eltorzul a kép ujraindul összekeverednek a színek átmegy 256 színbe tehát qrva szar:S:S:S gondolom ez a passzív hűtés miatt van vagy nemtom... tehát kérném a segítségeteket h mit tudnék tenni ilyenkor...gari sztem még van ugyh ha aztmondjátok érdeme visszavinni akkor viszem csak mondom írom hátha vmi apróság csak... de ha mégsem akkor az lenne a kérdésem h mit fognak tenni ha visszavioszem garival adnak másikat vagy kennek rá egy kis hűtőzsírt és mehetek is vagy mi? bocs h ilyen tudatlan vok:S csak bepöccentem emiatt:S nah tehát a valódi kérdés az mi a baj?:) légyszí segítsetek ha tudtok jah és ha rossz a topic akkor nagyon nagy sorry csak siettem mikor ezt írtam nehogy közben lefaggyon! tehát ha tuttok akkor légyszi help srácok! előre is kössz! -
gabesz55 #38109 Sziasztok!
Szerintetek mitől lehet az, hogy nem tudok felrakni a gépre nagyobb programokat (kb.100mb), játékokat. Install közben mindíg hibát jelez (max. 20%-ig felrakja azután valmilyen hibát kiír) crc vagy hiba a csomagolt fájlban, ilyesmi. Vagy 10-15 féle programnal próbáltam, de csak a kisebbeket (max.10-20MB) sikerült felrakni a gépre. Lehet hogy memória hiba? -
valami tulmelegszik? procid hőfoka? -
igen ugy kell -
az mitől lehet hogy 10 perc filmnézés után ujraindul a gép..
majd 40 perc nézés utan..
majd 10 perc sem telik el és ujraindul :S
-
Orionk #38105 Nekem nem tud segíteni senki? :( :(
Most vettem ventilátorokat a számítógépembe, mert már nagyon zajsak voltak, és nem akartam azzal foglalkozni, hogy olajozom őket...
Kérdésem az lenne, hogy a tápba és a számítógép oldalára úgy kell feltenni a ventit, hogy kifelé fújja a levegőt? A processzorra meg úgy kell a hűtőbordára tenni, hogy a bordára fújja a levegőt?
Előre is köszi szépen.
Üdv., -
Hy.az a nagy helyzet h gecinagy vihar van.vagy egy centrailion blazer 600-as szünetmentes tápm.hviszont ha elmegy az áram kap áramot a gép a tápbó(kb 10percig bírja)de a monitorom elmegy.Nincs rákötve a tápre.vhogy rálehet kötni?Mert nem tudom kikapcsolni így a gépet.
Vmint h tudom úgy kikapcsolni(ha nem lehet a monitort rákötni) h nem látom mi van a monitoromon.Úgy kéne hh simán kikapcsol a gép és nem a power gombot nyomom hosszan.Vki tud segíteni? -
hogyne járna hozzá (enyémhez is van még egy halommal),de ha megvannak a távtartok,elmész egyel egy boltba,és megkérdezed adnak-e csavart (vagy olyan távtartot is ha az se elég),kell lenni ott ha szerelnek is össze gépet.
tuti marad meg csavar. -
FFX #38102 na, és ezeket nem kaptam (vagy ezek szerint nem is jár hozzá ?) -
igen,és azokat ha betekered a házba,akkor másik végébe leeht csavart rakni,ami a lapot fogja -
FFX #38100 igen, rézcsavarokat kaptam hozzá de azok arra szolgálnak hogy ne érjen az alaplap a a ház oldalához. -
a csavarokat szerintem a házhoz adják,(én még egy alaplap dobozában se láttam csavart) -
FFX #38098 Sziasztok! ma vettem egy alaplapot és amikor be akartam szerelni a házba, észrevettem, hogy nem adtak hozzá rögzítő csavarokat.
A kérdésem annyi lenne hogy ezeket számtech boltokba be lehet e ezeket külön szerezni vagy vigyem vissza az alaplapot oda ahol vettem és mondjam, hogy cseréljék ki ?
-
Nem kötelesek kijavítani, mert nem garanciális probléma. De hallottam már olyat, hogy 1-2 boltban rendesek és cserélik. Próbáld meg hátha neked is cserélik. -
nekem a vga-m szokott ilyen ciripelő hangot adni:) nem mindig -
VGA nem csinálja... akkor a 2 hetes táp lesz a baj! Gariban kijavítják? kurvára idegesít a hangja :D -
Ciripelni a táp vagy a videókártya szokott. Az okozza, hogy a tekercs(ek) szarul van(nak) lelakkozva. Gondot nem okoz csak esetleg zavaró. Sok ember nem is hallja.
Kölcsön kérsz egy tápot és megnézed, hogy azzal ciripel e a gép.
-
Na légyszi segítsetek... Hogy tudom biztosan kideríteni, hogy a táp hangoskodik? -
Ha itt senki nem segít akkor MSN-n sem fog senki segíteni, mert ugyan úgy nem fogják tudni a választ. -
logikus, itt megnézik most mondok egy számot 50-en, msn-re meg jó ha egy ember felvesz...
-
sadi57 #38090 már 4-szer írtam be ide abból 1-szer kaptam egy nemsok reménnyel bíró tippet, ami persze nem vált be, azért próbálom most így kérni a segítséget :\ -
Ez fórum és nem MSN. Talán egyszerűbb lenne itt leírni a problémád. -
sadi57 #38088 aki ért a vgak-hoz azt megkérhetném hogy segítsen nekem:( igazából msn-en kéne segíteni mert ott gyorsabb és egyszerűbb. szal aki úgy érzi hogy képes lenne segíteni nekem az pls küldjön egy privát üzenetet az msn címével. előre is köszi -
Orionk #38087 Sziasztok barátaim! :)
Most vettem ventilátorokat a számítógépembe, mert már nagyon zajsak voltak, és nem akartam azzal foglalkozni, hogy olajozom őket...
Kérdésem az lenne, hogy a tápba és a számítógép oldalára úgy kell feltenni a ventit, hogy kifelé fújja a levegőt? A processzorra meg úgy kell a hűtőbordára tenni, hogy a bordára fújja a levegőt?
Előre is köszi szépen.
Üdv.,
Orionk -
mikiking #38086 Felraktam azt is ,mert a net megyen,és az alaplapi driveron van az -
voyager84 #38085 utánajártam ennek a p17.sys-nek és kiderült,valami ram csere után egy másik ember is ilyen kékhalált kapott,viszont itt van részletes info a ramjaimról,miket kéne átállítanom,hogy működjön normálisan?(amig régi ramjaim voltak,addig nemis volt ez a probléma... :( ),ja és valódi órajelként 166 mhz (effektive 333 mhz) -en mennek a ramok... ötlet esetleg?:)
[ DIMM1: Power Quotient (1 GB PC3200 DDR SDRAM) ]
Memória modul tulajdonságai:
Modul neve Power Quotient
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 1 GB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Memória időzítések:
@ 200 MHz 3.0-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-14-2 (RC-RFC-RRD)
@ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) / 10-12-2 (RC-RFC-RRD)
@ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) / 8-10-2 (RC-RFC-RRD)
Memória modul jellemzői:
Early RAS# Precharge Nincs támogatva
Auto-Precharge Nincs támogatva
Precharge All Nincs támogatva
Write1/Read Burst Nincs támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Támogatva
Redundant Row Address Nincs támogatva
[ DIMM2: Micron Tech. 8VDDT3264AG-40BG4 ]
Memória modul tulajdonságai:
Modul neve Micron Tech. 8VDDT3264AG-40BG4
Sorozatszám 74761968h (1746499188)
Gyártás ideje 41. hét / 2004
Modul mérete 256 MB (1 rank, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Memória időzítések:
@ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 11-14-2 (RC-RFC-RRD)
@ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) / 10-12-2 (RC-RFC-RRD)
@ 133 MHz 2.0-2-2-6 (CL-RCD-RP-RAS) / 8-10-2 (RC-RFC-RRD)
Memória modul jellemzői:
Early RAS# Precharge Nincs támogatva
Auto-Precharge Nincs támogatva
Precharge All Nincs támogatva
Write1/Read Burst Nincs támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Támogatva
Redundant Row Address Nincs támogatva
Memória modul gyártó:
Cégnév Micron Technology, Inc.
Termék információ http://www.micron.com/products/category.jsp?path=/DRAM
-
voyager84 #38084 sziasztok! nekem egy olyan problémám van,hogy véletlenszerűen néha újraindul a sz.gépem. esetleg lenne valakinek valami tippje hogy ez mitől van? kikapcsoltam az automata újraindítást és csináltam egy képet a jelentkező kékhalál képernyőről,ami ittis van:
továbbá ittvan a gépem configja is részletesen:
--------[ EVEREST Ultimate Edition 2006 (c) 2003-2006 Lavalys, Inc. ]---------------------------------------------------
Verzió EVEREST v4.10.1152 Beta/hu
Sebességmérő modul 2.2.186.0
Honlap http://www.lavalys.hu/
Riport típusa Riport varázsló
Számítógép PETI-594FD8E3A6
Riport készítő Peti
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)
Dátum 2008-07-07
Idő 11:43
--------[ Összegzés - PETI-594FD8E3A6 ]---------------------------------------------------------------------------------
Számítógép:
Számítógép típusa ACPI egyprocesszoros PC
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 3
Internet Explorer 7.0.5730.13
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Alaplap:
CPU típusa AMD Sempron, 1500 MHz (9 x 167) 2200+
Alaplap neve Asus A7V8X-X (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Alaplapi lapkakészlet VIA VT8377 Apollo KT400
Rendszermemória 1280 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS típusa Award Modular (09/02/04)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)
Megjelenítés:
Videokártya ASUS A7000 (32 MB)
Videokártya ASUS A7000 (32 MB)
3D gyorsító ATI RV100 DDR
Képernyő Samsung SyncMaster 788DF/793DF(X)/793MB [17" CRT] (H9KY408502)
Multimédia:
Hangkártya Creative Audigy SE (SB0570) Sound Card
Hangkártya VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Háttértár:
IDE vezérlő VIA Bus Master IDE-vezérlő
Háttértár vezérlő MagicISO SCSI Host Controller
Floppy meghajtó Hajlékonylemezes meghajtó
Lemezes meghajtó SAMSUNG SP2014N (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Lemezes meghajtó ST3160812A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Optikai meghajtó HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B (52x/32x/52x CD-RW)
Optikai meghajtó MagicISO Virtual DVD-ROM0000
Optikai meghajtó MagicISO Virtual DVD-ROM0001
SMART merevlemezek állapota OK
Kötetek:
C: (NTFS) 15704 MB (1876 MB szabad)
D: (NTFS) 190771 MB (75562 MB szabad)
E: (NTFS) 136921 MB (7816 MB szabad)
Teljes méret 335.3 GB (83.3 GB szabad)
Bevitel:
Billentyűzet Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyűzet
Egér Microsoft PS/2 egér
Hálózat:
Elsődleges IP-cím 192.168.1.2
Elsődleges MAC-cím 00-11-2F-CA-A4-FA
Hálózati kártya VIA-kompatibilis gyors Ethernet-adapter (192.168.1.2)
Perifériák:
Nyomtató Küldés a OneNote 2007 programba
USB1 vezérlő VIA VT8235 USB Universal Host Controller
USB2 vezérlő VIA VT8235 USB 2.0 Enhanced Host Controller
DMI:
DMI BIOS gyártó Award Software, Inc.
DMI BIOS verzió ASUS A7V8X-X ACPI BIOS Revision 1013
DMI rendszer gyártó System Manufacturer
DMI rendszer termék System Name
DMI rendszer verzió System Version
DMI rendszer sorozatszám SYS-1234567890
DMI rendszer UUID 40C41285-E421D911-919FB31B-2C7B18CA
DMI alaplap gyártó ASUSTeK Computer INC.
DMI alaplap termék A7V8X-X
DMI alaplap verzió REV 1.xx
DMI alaplap sorozatszám xxxxxxxxxxx
DMI burkolat gyártó Chassis Manufacture
DMI burkolat verzió Chassis Version
DMI burkolat sorozatszám Chassis Serial Number
DMI burkolat címke Asset-1234567890
DMI burkolat típus Tower
DMI összes / szabad memóriafoglalat 3 / 1
-
THX