64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
ha else indul gép,talán bios reset segitene rajta
-
Ok, megpróbálom így is. Bár elég érdekes fogalmai vannak az újraindításról, ha ez neki az :D -
xtimer #39920 mégis rajta van,ABIT gfx5200 128 mb ram -
xtimer #39919 valamilyen epox alaplap,amd barton 2500+,coolink 350w táp,meg valami régi szar APG-s geforce kari...nem tom pontosan milyen mert nincs rajta és a tulaj se tudja :S -
Az új vinyo ide vagy sata? Ha ide akkor átjumperolod a régit slave-re és ugyanarra a kábelra rákötöd amin az új van (a slave részére a kábelnek ez az a rész ami az alplaphoz közel van), ha sata akkor csak egyszerűen visszarakod oda ahol volt. -
cargame #39917 de a regi vinyot hova kossem be??? Lama vagyok de nem ertem XD csak sejtem -
Mi sem egyszerűbb. Bekötöd a régi a vinyót és simán átmásolod:) Ha az új és a régi vinyón is van windows akkor az ójat állítod be a biosban hogy arról menjen a bootolás. Ha mind2 ide akkor az újat master-re rakod a régit pedig slavere, ha az új sata akkor semmit sem kell jumperelni csak a boot sorrendet beállítani. -
cargame #39915 Sziasztok!
Van egy olyan problemam h vettem egy uj winchestert de a regiben van minden fontos dolog(kepek,videok,jatekok,progik.stb...) hogy lehetne a regi vinyorol atrakni az ujra??? Elore is kosz. -
tmisi #39914 Kéne egy konfig + pontosan milyen táppal hajtja meg. -
Amikor bekapcsolod nem sípol? -
xtimer #39912 szal drivertelepítés közben dobott egy kékhalált,és azóta nem akar bootolni a gép,nem ad képet se... fizikailag tönkretehette szerintetek? :S szal ellőhette a karit? :S -
xtimer #39911 könyörgöm valaki segítsen...
haverom szólt hogy nézzek rá a gépére mert feltűnően lelassult.
bekapcsoltam,olyan kép várt hogy a proci nem alap órajelen megy...fogtam biosban beállítottam optimálisra,ment tökéletesen...beléptem a windowsba,láttam videókari driver nincs telepítve... feltelepítettem,felajánlotta hogy újraindítás szükséges.rányomtam hogy oké,erre megállt nem akart újraindulni,majd jött a kékhalál :\ ezzel nem is foglalkoztam nyomtam egy resit,és azóta nem ad képet a gép. zúg meg minden,elszállni nem szállt el legalábbis nem büdös vagy ilyesmi.elemet próbáltam nullázni,de azzal se akar indulni :S szal zúg de nincs kép. valaki ötleteket lécci :(:(:( -
vezérlöpult-rendszer-speciális-inditás helyreállitás,és pipa ki az automata ujrainditásbol. -
Kipróbáltam másik bemenettel, de úgy sem jó! Szerintem itt más baj lesz... Hol lehet beállítani az XP-ben, hogy a kék halált mutassa inkább és ne vegye el az áramot? -
Ja, a vinyónak külső energiaforrása van, viszont a másik mp3-lejátszónak nincs, meg ugye a pendrive-nak sem, és azokkal nem volt baj... -
Izé, hát ezek egyszerre nem szoktak működni, mindig csak egyet használok :-) -
húzz ki minden szart-ot usb-ből csak a vincsit dugd fel... elvileg ha ehhez nincs külön táp akkor kell neki az usb-ről fél amper. és meg pendrivével sem szeret osztozkodni ezen...
-
Ok, majd ha megint nem működik, akkor megpróbálom. Egyébként úgy frontális, hogy a hátsót vezettem előre egy hosszabbítókábellel. De maga a kábel vége nem lehet zárlatos, mert másik mp3-lejátszó ill. PSP, valamint külső vinyó is működik vele rendesen. Csak a Sansával jön elő a hibajelenség... -
Dugd másik bemenetbe, ha még nem próbáltad!
Tapasztalatom szerint a frontális USB-k szoktak zárlatosak lenni.. -
Előbb partíciót kell létrehozni rajta addig nem látsz semmit a sajátgépben. Partícionálás: Sajátgépen jobb klikk keztelés majd ott válaszd a jobb oldalon a lemezkezelést és ott válaszd ki az új vinyót a többi már adja magát. -
jumperelés? -
AdamT #39901 hellO! nekem az a problémám hogy vettem egy új winyót betettem gépbe, fel is ismerte de nem jelenik meg a sajátgépbe :S mit kell ilyenkor csinálni? előre is kösz! -
Mi a megoldás arra, ha zárlatos?
Még mindig nem próbáltam újra, mert most videót kódolok, úgyhogy addig nem akarom, hogy esetleg újra előforduljon ez, de mielőtt ma kikapcsolom a gépet, megpróbálom megint... -
warmaster #39899 szisztok! azt akarom kerdezni hogy van e vistamizer 64 bittes xp-hez es ha van akkor hol lehet letölteni? -
rájöttem -
TP-Link wifis routerem van. Hogy tudom a wifis részét jelszóval levédeni? -
steweee #39896 agp-s mindkettő. mindegy, veszek egy újabb osztót, és úgy rárakom a túlfeszvédőt is
másik kérdésem, hogy ha egy játékot, pl az obliviont még geforcés rendszernél telepítettem, elképzelhető e az, hogy hiába az új vidkari és hozzá a driver, textúrahibás lesz emiatt?
mert ez a helyzet, van olyan játék ami meg alapból fagy. mások viszont tokéletesen futnak -
Azt hiszem, sikerült, amit szerettem volna.
Köszi még egyszer, Mester!
-
Nézegetem a lemezkezelést, de persze nem találtam meg. :D
Mármint nyomkodtam én mindent, de hogy pont az 'üres' részen nyomjak jobb egérgombot, addig nem jutottam el. :)
Partíció varázsló - elég mókásan hangzik. Ez akkor megbízható? (mondjuk bizonyos értelemben ez hüle kérdés)
Minnyá kipróbálom, köszönöm Titan! :) -
Újraindul vagy kikapcsol? Mert én úgy tudom, hogy kékhalálnál újraindul...
Próbáltad másik USB bemenetbe dugni?
Tippem, hogy valami zárlatos...láttam már ilyet... -
Ha szűz winyó és xp-t húzol rá akkor a telepítésnél tudsz particionálni!
Ha van már op.rendszer a gépen és azt a vinyót akarod particionálni amin már van adat, akkor ajánlom a "Partition Magic"-et vagy az "Acronis Disk Director"-t és használd a RESIZE opciót!
Ha van op.rendszer a gépen és egy másik egy új szűz vinyót tettél be és azt akarod particionálni akkor az XP azt meg tudja tenni: Start/Beáll./ Vezérlőpult/ Felügyeleti eszközök/ Számítógép kezelés/ Tárolás és azon belül lemez kezelés!
Remélem segítettem!
A fenti programok beszerzésével kapcsolatban privátban válaszolok ha nem találod fel magad...:) -
Nemrég vettem egy Sandisk Sansa Fuze 8 GB mp3 lejátszót, és egy eléggé furcsa problémám van vele... Egyébként nagyon király, mindenkinek ilyet ajánlanék, mert az iPodot szerintem simán veri, igaz, a tárkapacitás elég vékony, de nekem személy szerint elég a 8 GB. Szupergyors, szép, sok funkció, gördülékeny, álomszerű. De tényleg.
Na, a probléma a következő, igazából nem a lejátszó hibája, hanem inkább a gépemé, de nagyon érdekes. Más gépen már működött a fájlátvitel, aztán kipróbáltam a sajátomon is, és azt történik, hogy kb fél perccel azután, hogy csatlakoztatom USB-n keresztül a géphez a lejátszót, a gép kikapcsol! Persze nem normál shutdownnal, hanem egyszercsak mintha elmenne az áram.
Egyik ismerősöm tippje az volt, hogy a fájlrendszer felismerése közben egy végzetes kivétel történik, és az XP úgy van beállítva nálam, hogy ilyenkor ne mutassa a kék halált, hanem rögtön kapcsoljon ki szabálytalanul, húzza ki a konnektort. Azt mondta, hogy az USB-drivert kéne frissíteni, és akkor megjavul a dolog. Pont most frissítettem, de az átviteli sebesség lassúsága miatt eredetileg. Most majd ha hazaérek, akkor megpróbálom, de ha nem fog menni, akkor van egy szép feladványom a topik közönsége számára :-)
Hol lehet egyébként az XP-ben beállítani, hogy mi történjen? Én inkább megnézném azt a kék halált, hogy tényleg az-e a baj... -
És neked is ez a gigabyte lapod van? Mert akkor lehet, hogy mégiscsak lap probléma? -
Sziasztok!
Mondjuk eredetileg nem ide írnám, de ezt tudom, hogy sűrűn és sokak által látogatott topik. :)
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet napjainkban merevlemezt particionálni?
Én még le vagyok maradva a DOS-os efdisk és fdisk párosnál, csak ezzel az a baj, hogy a 250 GBos vinyómból egy darab körülbelül 60 GB-os részt lát. Meg mondjuk kényelmese lenne Vindózból elintézni mindent és nem floppys újraindítás... stb. :)
Szóval tudnátok mondani valami egyszerű megoldást?
Mondjuk ne egy 200MBos progit kelljen letölteni hozzá, vagy regisztrálni a ... :)
A Vindóznak nincs beépített particionálója?
Köszönöm,
Catti -
hello..van egy kis problemam..
E2180-as processzorom felvan huzva 340*9 (3060MHZ)-re...
az a problemam,hogy ugye alapban mikor nincs terhelve akkor a szorzot leveszi 340*6-ra...elmeletileg terheles hatasara 3060MHZ-re kellene,hogy ugorjon de marad 2040MHZ-en:S...mindenhol kiprobaltam es 3Dmark06-ban is csak 8400 pontot kapok 12000 helyett...
hallottam,hogy valamit kikell kapcsolni a biosban DE MIT???
HELP ME! -
phoenix1 #39887 Nálam is ugyanez a gond :( XP SP2 van fent a többi konfig kb. ugyanaz. -
hamedyyyy #39886 Sziasztok!
Végül is megkaptam az eredeti gyári hitman Blood Money-t!
Megrendeltem s fel is telepítetem a Hitman Blood money-t és bár megcrack-eltem hogy ne cd -vel menjen így sem nem fagy le. a netről leszedett eddig mindig lefagyott ugyanazzal a crack-el! Szóval azért nem fagy le mert az eredeti gyárit telepítettem fel annak ellenére, hogy megcrac-eltem?
Kérem válaszoljon valaki.
Köszönöm:
Zoli -
Nem találok mást. Mint említettem az USB2.0 engedélyezve van a BIOS-ban. A BIOS is azt írja mellé, hogy amennyiben 2.0-ás eszköz van csatlakoztatva, automatikusan azt fogja használni. Eddig azt hittem valami alaplap gond, de elbizonytalanított az, hogy egy teljesen független rendszerben működő PCI-os USB kártya sem kezel semmit 2.0 sebességgel. De vajon miért? Nincs valakinek ötlete mivel függhet ez össze? -
Nincs valami ilyen beállítás a BIOS-ban? -
Üdv mindenki! Nem jövök rá a megoldásra, hátha ti igen.
Van egy Gigabyte GA-965P-DS3 alaplapom és az a gond, hogy semmilyen csatlakoztatott eszköz nem hajlandó USB 2.0-ás sebességgel, csak 1.1 módban működni, ami rohadt lassú. A lap tudja az USB 2.0-át, mégsem megy semmi csak 1.1-ben próbáltam Xp-t és Vista-t is tenni a gépre, egyik alatt se megy. A lapon a legújabb BIOS van, a chipset driver telepítve, a BIOS-ban engedélyezve van az USB 2.0. Az eszközkezelőben látszanak is az USB Enhanced Host Controller-ek, tehát elméletileg látnia kéne őket. Mégis bármilyen pendrive-ot, fényképezőt vagy akármit csatlakoztatok AKÁRMELYIK USB portra (az összeset kipróbáltam), csak 1.1-ként ismeri fel. Egyszerűen az eszközkezelőben látom, hogy semmihez nem az USB Enhanced Host Controllert rendeli hozzá csak a sima USB Universal Host Controllert, ami 1.1-es sebességű. Az Everest ki is írja, hogy a rádugott cucc USB 2.0-ás, de a jelenlegi sebesség Full speed(USB 1.1). Ja amúgy az Everest is látja az USB Enhanced Host Controllereket, tehát a driver feltelepítés elméletileg jó. Namost az az érdekes hogy nem jutottam semmire, ezért vettem egy 4db USB portos PCI kártyát amit berakok egy PCI slotba és USB-ket lehet rákötni. Csakhogy itt sem működik. Az oprendszer egyből felismeri, az eszközkezelőben megjelennek a sima USB controllerek és az Enhanced Host Controllerek is (mivel USB 2.0-át is kezel a cucc), mégsem működik ez sem, akármit dugok rá csak 1.1-ben ismeri fel. MIÉRT? help plz