Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • alert
    Üdv mindenki! Nem jövök rá a megoldásra, hátha ti igen.

Van egy Gigabyte GA-965P-DS3 alaplapom és az a gond, hogy semmilyen csatlakoztatott eszköz nem hajlandó USB 2.0-ás sebességgel, csak 1.1 módban működni, ami rohadt lassú. A lap tudja az USB 2.0-át, mégsem megy semmi csak 1.1-ben próbáltam Xp-t és Vista-t is tenni a gépre, egyik alatt se megy. A lapon a legújabb BIOS van, a chipset driver telepítve, a BIOS-ban engedélyezve van az USB 2.0. Az eszközkezelőben látszanak is az USB Enhanced Host Controller-ek, tehát elméletileg látnia kéne őket. Mégis bármilyen pendrive-ot, fényképezőt vagy akármit csatlakoztatok AKÁRMELYIK USB portra (az összeset kipróbáltam), csak 1.1-ként ismeri fel. Egyszerűen az eszközkezelőben látom, hogy semmihez nem az USB Enhanced Host Controllert rendeli hozzá csak a sima USB Universal Host Controllert, ami 1.1-es sebességű. Az Everest ki is írja, hogy a rádugott cucc USB 2.0-ás, de a jelenlegi sebesség Full speed(USB 1.1). Ja amúgy az Everest is látja az USB Enhanced Host Controllereket, tehát a driver feltelepítés elméletileg jó. Namost az az érdekes hogy nem jutottam semmire, ezért vettem egy 4db USB portos PCI kártyát amit berakok egy PCI slotba és USB-ket lehet rákötni. Csakhogy itt sem működik. Az oprendszer egyből felismeri, az eszközkezelőben megjelennek a sima USB controllerek és az Enhanced Host Controllerek is (mivel USB 2.0-át is kezel a cucc), mégsem működik ez sem, akármit dugok rá csak 1.1-ben ismeri fel. MIÉRT? help plz