64012
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Japep
    Köszi.
    Ezt biztos? Nem fognak hülyének nézni? :D
    És akkor a procimmal sem lehet baj? Nem kell külön pl játék közben letesztelni?
  • kulabácsi
    ez így igaz, de az e8500al többet ért :P
  • Ari18
    Ehhez egy jó nagy adag szerencse is kell.
  • Nufy
    szerintem egy régi egymagos p4-esből kihúzni 6ghz-et nagyobb elismerés mint egy e 8500-ból 6,33 annak ellenére, le a kalappal mindegyik elött
  • Ari18
    Nem magasak,tehát szerintem vidd vissza gariba a karit,a memória adta meg magát a karin.Akkor szoktak ilyen hibák jelentkezni.
  • Gorkyus
    Köszi mindenkinek a segítséget:)

Elöször táp csere. ha nem segít alaplap. ha az sem akkor proci............
    De nem akarom mindet egyszerre:)A proci még bőven jó nekem.
    Szinte minden game max beálításokal fut amiket próbáltam és enyi elég.
    Nem akarom kihajtani a karit csak hogy ez a probléma megoldódjon:)
  • kulabácsi
    e8500ból is kihoztak 6,33-at ha jól emlékszem
  • Nufy
    így kell húzni a gépeket: 6Ghz-es P4-es
  • Japep
    Hát az Everest Home Edition ezt adja ki: eredmény.

Az Ultimate Edition meg ezt: eredmény.
  • Ari18
    Ne is mond...amikor még a 6400-st vettem + egy P5B Deluxot,az volt csak 101k,a szomszédom,meg 49k-ért vett egy AMD X2 3800+ meg egy lapot.Csak nézett rám,hogy mennyire hülye vok,hogy ennyiért ő komplett gépet rak össze.
  • Ari18
    Youtube-on néztem,de ott csak boxos vidik voltak.
  • Ari18
    Hát szerintem,amúgy sem ártana már egy új táp neki,mert az ami most van az veszélyes a hardvereire nézve.Az ilyen hibrid lapokkal csak a gond van,soha nem vennék ilyet,de valószínűleg táp gond lesz.Jobban járna ha venne egy komplett gépet.
  • kulabácsi
    na igen az meg a másik...megnéznék egy eredetit h az milyen, mert ha az is hasonló akkor nc
  • Nufy
    tény és való, hogy az intel jobb, jóval jobb az AMD-nél, csak mikor én vettem a gépem igen csak befolyásolt az is, hogy legyen egy AMD-m (alaplap+proci) 40-ért, vagy legyen egy intelem (alaplap+proci) 63-ért, úgy-hogy inkább amd-s lettem, és tudom, hogy az intel jobb, de hát pénz beszél kutya ugat. meg külömben se szeretem húzni a gépem
  • Ari18
    Simán mennie kellene,szerintem szar a tőrés,de nekem az a legfurcsább,hogy nincsen menüje a játéknak.
  • kulabácsi
    így van
  • Nufy
    persze, hogy táp is lehet, nem merem 100%-ra kijelenteni, hogy nem a táp a hibás, mivel az is lehet a probléma, de én még mindig azt mondom, hogy vagy az alaplap, meg a proci nem bírja megfelelően vezérelni a videókarit, vagy pedig kompatibilis, vagy az is lehet, hogy egyszerűen csak driver hiba. viszont az is elképzelhető, hogy a táp nem kap elég áramot, így láthatatlanba igen nehéz megmondani. amitől tuti jó lenne: új config egy alaplap, egy proci, memória, és táp egy-az egyben.
  • kulabácsi
    nálam relodedel sem megy rendesen, és sokaknak nem, azt meg ne mond nekem h [email protected], 2giga 1066mhz ram, gainward 4850 gs-el nem kéne futni szaggatásmentesen...
  • Ari18
    Azonos árban,jobb az AMD,DE az összes C2D-ban kivétel nélkül,van még 40% plusz vagy még több.
  • Ari18
    már írtam,de neked még 1x:
    Számítógép-->Érzékelő és itt a vga hőfokokat nézd.
    Szerintem keríts egy Everest Ultimate edition-t,mert a home nem biztos,hogy mutat minden hőmérsékletet
  • Ari18
    Mióta kijött a Reloaded fajta tőrés azóta nálam nincsen gond,mondjuk előtte is csak egyszer csinálta, a 3 indításból.Érdekes...
  • Japep
    Hát a Speedfannel ez jött ki, mikor csak simán az asztalon voltam: eredmény.

Leszedtem az Everest Home Editiont is, de ezzel mit nézzek? Mire kell kattintanom?
  • Ari18
    Szerinted ez mit jelent? "Kaptam egy üzit hogy a vga nem kap elég energiát. Csatlakoztasam a kiegészitő tápkábeleket" Codegen,Colosrsit egykutya,hulladék.Nem szabad ilyet használni.
    A másika,ez a kihajtásoshoz: egy 3GHz-n járó C2D mindent kihajt,a 3870-hez a te X2 6000+-od bőven elég.
    Attól,hogy nem hajtja ki a VGA-t a lap,attól még nem lesznek,piros zöld kockák a képen.
  • AudiQuattro
    jah és közben mikor kivettem a 2 1 gigást akkor vista feltelepült...de már megint semmit nem telepit sehova...
  • Nufy
    én mikor vettem a gépem kiszámoltam. rengeteg tesztett végignéztem, és átlagba azt az eredményt kaptam, hogy a core2duo 3GHZ-es proci csak 25%-al jobb mint az x2 6000+, viszont ez a 25%-os külömbségért 85%-al kell többet fizetni. én a procim vettem 20.000Ft-ba "ugyan ilyen" adatokkal rendelkező intel pedig 37.000Ft volt akkor és akkor nesze neked ár érték arány.
    ui.: a gyári AMD-k eggyáltalán nem húzható procik közé tartozik, de a black edition azokat már nyugodtan húzhatod, mivel garanciavesztés nélkül húzhatod. de van egy másik lehetőség is, keres utánna a youtube-on egy p4- 3,2-est felhúztak egészen 6 GHZ-ig, igaz ha ilyennel próbálkozol nem árt ha van otthon pár liter folyékony nitrogéned.
  • AudiQuattro
    Hello mindenkinek.
    Olyan problémám van,hogy...
    A gépem leál particionálási táblázat előtt....
    -Bármilyen oprendszernél...a jelenlegi vista még elindul
    -Hiba lehet:sp 3 telepitése félbeszakadt..vmi .sys hiányzik
    -DDR 1 es ram beletéve DDR2 helyett(kivéve)
    -Volt 2 db DDR2 es ramom 533 MHZ melléraktam 2 db DDR2 es 1 gigást és 1066 MHZ (alaplap közben csak 533 at támogat maximum)(kivéve)
    nemtudnátok megoldást??
  • Ari18
    Még sok is az a gép 220-250W nál nem eszik többet
  • kulabácsi
    szinte mindenkinél szaggat, mint a pro street, elbasztak vmit, nem gép hibája...
  • Bandi 18
    És nem utolsó sorban jobb az ár/érték arányuk :).
  • kulabácsi
    az intel procik sokkal jobban húzhatóak
  • Nufy
    megnéztem nfs.exe 50%-osan húzza be a procim, tehát a két magból az egyiket 100%-osan. 8-(
    nekem az alul írt konfigom teljes leterhelés alatt 250Watt-ot evett meg, kimértem teljesítménymérővel. mindenki szidja a codegent és a chifteket ajánlja illetve a NortQ-t biztos nagyon jók, de én a következőt tudom a codegenről mondani: előző gépembe egy 230 wattos, vagy 250wattos codegen volt, nem fagyott ki sose, nem volt kék halálja, egyszer kapott egy villámlásból egy kicsit. utánna használtam pár hónapig, szétszedtem kipucolni, meg ventillátort cserélni benne, és a nyáklapján kb 1,5-2cm-es fekete folt volt, kipucoltam, és én még utánna 1,5 évig használtam úgy-hogy semmi gond nem volt vele, aztán odaadtam a haveromnak, neki még mindig az van benne. leszámítva azt, hogy már kicsit hangos semmi baja nincs, tökéletesen működik neki már több mint 3 éve. a mostani 400, vagy 420wattosról se tudok semmi rosszat mondani, nekem egyenlőre bevált. igaz nem nagy márka de szerintem teljesen jó, célnak megfelel, igaz egy 4870 x2-est nem kötnék azért rá.
  • Bandi 18
    Remélem kiderül a hiba oka. Amúgy az új NFS eléggé furán fut még a nagyobb gépeken is úgyhogy lehet a hiba nem az ön készülékében van :D.
  • Nufy
    húzást nem ajánlom, de ha mindenkép húzni akarod akkor amd x2-es szeriából valami black editiont ajánlanék 5000+ felettit. de arra kell még egy jó procihűtő is pl hyper TX2-es. Jah és karácsony elött vagy után vegyél inkább gépet, mivel most jelenleg felfelé mennek az árak. pl-t is tudok mondani az a vinyó amit akartam venni 3 hete 640GB-os akkor került 16-ba, most 22.
    Bandee köszi az infót ki is próbálom most.
  • Bandi 18
    Attól hogy nem hajtja ki a proci a VGA-t rendesen kellene működnie. 100% hogy a táppal van a gond mert noname, és a helyedben nem bíznék meg a codegenben :D.
  • Nufy
    szerintem nem a táp a problémád, nekem csak egy 400-as codegen van, és teljesen jól működik. hanem az alaplapod, meg a procid eggyáltalán nem képes meghajtani ezt a videókarit.
    nekem az x2-es 6000+ ippen hogy kihajtja a 3870-es videókarimból a maxot, szeritnem neked a 2ghz-es celeronod egy gyengébb Asrock alaplapba esélytelen, hogy kihajtaná, vagy eggyáltalán meghajtaná azt a jó, és erős videókártyát. tanácsolom, hogy ne, vagy ne csak tápot vegyél hanem alaplapot, meg procit, ilyen videókartyának minimum a 2,6 core2duo, vagy egy x2 5400+-os proci kell egy jó alaplapba, pl.: az alaplap AMD-ve egy gigabit 790X-es chippel szerelt, vagy valami erős inteles alaplap. plusz legalább 2 giga memória is elférne ebbe a gépbe.
    összefoglalóan: vagy tedd vissza a 7600GT-s videókarid ami nagyon nagyon jó, vagy pedig cseréld le az alaplapod, meg a procid minden kép, esetleg még a tápod is
    Ha tanácsot szeretnél kérni mire lenne ajánlatos lecserélni, akkor nyugodtan írj priváton
    cső
  • Dns5000
    hali milyen procit, video kartyat erdemes venni most ami jo ar/terjesitmeny aranyban van? es jol lehet huzni
  • Bandi 18
    Ahogy ari18 is írta inkább everesttel nézze meg mert nem a proci melegedése lesz a ludas hanem inkább VGA mert az szoktt ilyen gondokat csinálni. A te problémádra meg megoldás hogy indítsd el a gémet és amikor leteszed tálcára nézd meg a feladatkezelőben hogy mi hajtja a procit 100-on mert lehet hogy valami be van akadva a háttérben.
  • Gorkyus
    Hát igen ezis a házhoz volt...........
    Anyira meg nem vagyok járatos a téma ezen részében gondoltam 420W bőven elég lessz::)
    Na de mindegy lecserélem és kész:)

Köszi mégegyszer:)
  • Nufy
    amikor elindítod akkor bal oldalt mutatja a ventillátoraid sebességeit, jobb oldalt pedig a hőmérsékletet. a core az a procid hőmérséklete. milyen hőmérsékleteket mutat neked a a program? jobb oldalán mik vannak neked?
  • Bandi 18
    Hm az a 350 biztos elég lesz neki? Szerintem egy 400-as 450-es nem ártana a márka az maradhat :)