64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • xtimer
    nem volt bütykölve a gép? csak egyik napról a másikra jött elő?
    2szer volt ilyen gondom:
    -alaplap hiba
    -táp hiba

• xtimer
    hát ha az AGP-s karit beleraktad a pci-e slotba akkor szerintem VGA után vidd a gépet is :D:D
  • xtimer
    feltételezem hogy USB-vel csatlakoztatod a külső HDD-t a géphez.
    kér drivert,nyomsz egy mégse-t és fel sem ismeri a vinyót? USB drivert megpróbálnám frissíteni kezdésnek...
  • Bandi 18
    Hoppá várjunk csak :D PCI-Ebe AGP-s karit LOL :D Vigyázz mert még a végén a lapodat is szervizbe kell vinni :P. Amúgy bármilyen bóvli PCI-E karival elindul.
  • Japep
    Nekem MBO Gigabyte GA-M57SLI-S4 sAM2 DDR2-800 PCI-K, IEE1394, GB LAN alaplapom van.

A videokártyám PCI-E foglalatú, de azt be kell vinnem szervizbe, ezért egy ideig nem lesz...szereztem egy GeForce2 MX 400 64 MB-os kártyát, de azzal a gép bejön, de a monitor nem... :S

Gondolom a foglalat miatt...nem?

Azt szeretném kérdezni, hogy bármilyen PCI-E foglalatú videókártyával bejön a gépem (a monitor)? Még a legbóvlibbal is?
  • Maffia91
    Sziasztok!
    Vásároltam egy Western Digital 250 Gb külső merevlemezt, de aamikor csatlakoztatom, akkor kér drivert! Cd-t nem kaptam, neten sem találtam hozzá drivert!
    Pls, segítetek!!!!

Köszi
  • csgery
    Szerintem a bekapcsoló gombod lehet beragadva... vmivel piszkáld meg.

• harlond
    sziasztok! az a nagy bajom van hogy ha elakarom inditani az OFFICE akármelyik programját. kijön hogy intalálni akarja majd egy hibaüzenettel kidob:

Ha nem szurná be a képet

Eredeti office mielőtt megkérdezitek, illetve eddig minden gond nélkül ment.

ELőre is köszi a helpet!!!
  • Bandi 18
    Ja és egy konfigot plz :)
  • Bandi 18
    Nem szabadna egyből elindulnia ahogy áramot kap! Nézd meg hogy nincs-e beragadva a házon a bekapcs gomb, valamint ha lehúzod a tápot lapról akkor is csinálja-e.
  • aaasdd
    Sziasztok. Az a problémám hogy amikor áram alatt van a gép egyből elindul. Hogyan tudom megcsinálni hogy amikor kikapcsolom akkor kikapcsolva is maradjon és ne induljon el egyből? Előre is köszi
  • Orionk
    valaki tud e témában segíteni?

köszike
  • Bandi 18
    Igen
  • csgery
    Tehát akkor az egészet töröljem, mindkét meghajtót?
  • Bandi 18
    Próbáld meg particionálni a vinyót az xp telepítővel. Ha így sem látja az egészet akkor HDtune vagy HDsentinel error scan és ha hiba van akkor gariba vissza.
  • Bandi 18
    Ezt csak integrált VGAnál tudod megcsinálni.
  • kissadamvikt
    Szasztok!

videókártyához szeretnék memóriát társítani a RAM-ból. ez megoldható-e? Ha igen akkor biosból, vagy XP-alol?
  • csgery
    Sziasztok!

Adott egy 320 gigás SATA-s vinyó (Samsung HD321KJ)...
    Bátyám anno felrakta az Undercover-t a gépemre, és azt mondta valamiért újraindult... utána pedig felhozta, hogy ismeretlen verziójú fájlok lettek írva rá egykét windows file-ra...
    Nem tudom, utána mit csinált, de a Win betölt, és az asztal megjelenik, de se tálca, se semmi, sejobbkatt:(...

Ma próbáltam azt, hogy leformázom (két partíció eredetileg 40 giga és 280), de a telepítő vmiért egy 101 gigás partíciót látott... behoztam a helyreállító konzolt vagy mit, és ott megpróbáltam a format c: parancsot... gondolva, hogy akkor talán csak a 40 gigás partíciót törli...

Ezután szokásos telepítő pakolászás c-re, gép újraindul, és lemez olvasási hiba...:/
    Bátyám gépe is általános kötetként ismeri fel...
    Nemtudom mit csináljak, valami ötlet? Esetleg próbáljam meg valahogy az egészet formázni?:? Ha igen, azt hogy lehet?
  • xHeDex
    tényleg hangosabb lett! köszönöm a segítséget ;)
  • nagyi87
    HI! van egy 2magos 2GHZ-es procim 1GB Kingston 800Mhz-es rammal, egy Asus Maximus Formulán, és a procit szerezném vmien szinten huzni, most 40fokos gyári hűtövel!a szorzó állitó az blokkolva van 10nél, csökkenteni persze lehet:D
    ötlet?
  • T0NI
    szépnapot!

Kérdésem a következő!
    Van-e esetleg tapasztalat egy gépen belül,két külön HDDről történő bootolást menedzselő programokról?(boot manager pl.) Nem szeretnék a BIOSban matatni minden induláskor. WIN XPről van szó.
    Köszönöm!
  • Orionk
    Ödvözletem!

Vettem laptopot, stb...
    A lényeg, hogy 6 cellás aksija van.

Tudnátok e segíteni, hogy hogyan kell kisütni az aksiját? Vagy hogyan érdemes eleinte használni, vagy milyen időközönként kell nagyon lemeríteni, ha kell?
    Szal ilyen kérdésekre gondoltam. Lényeg, hogy hosszú élettartamú tudjon maradni.

Mindenkinek thx, aki tud segíteni.
  • Seth
    Sztok, volna egy kis problémám.
    Windows lekapcsoláskor(nem mindíg ,de 5-ből 2x tutira) kapok egy szép kis kék képernyőt, nem írtam fel pontosan a szöveget, de a pci.sys-szel van vmi gondja. Namost ezt azután kezdte el, hogy a régi Geforce6600-amat lecseréltem egy Ati HD3650-re.Ez volt kb 1 hónapja, amikor is a vga befingott,be sem kapcsolt a gép. Garanciában visszaküldtem, épp tegnap kaptam meg az újat és lám ugyanaz a hiba. Namost lehet hogy csak véletlen és nem ettől a pci.sys hibától ment tönkre az előző, de jobb az óvatosság. Szóval szerintetek mi lehet ez? Utánaolvastam és elvileg ez vmi windows hiba és a service pack 2-vel ezt javították, de nekem az van,szóval más a helyzet. Talán újra kéne telepítenem vagy nemtom. Szóval winXP-m van SP2-vel, Asus p5gd1 alaplap meg Sapphire HD3650 P4 3.2, ötleteket várok ^^
  • Zoli007
    Pont azért. Mint itt a kolléga írta: terheld le mindkét magot, aztán nézd meg.
  • xtimer
    terheld a procit,pl játsz vele,vagy indítsd el bármilyen progit ami megerőlteti kicsit a cput,és akkor nézd meg azokat a progikat hogy mennyin megy a proci.intelnél is van ilyen lehetőség,2,5ös core2duo-m ha asztalon vok és csak netezek,vagy zenét hallgatok akkor 1600mhz-en megy,de ha terhelem egyből felugrik 2500mhz-ra.győződj meg róla hogy ez a gond,ha zavar akkor kapcsold ki biosban.
  • xtimer
    én inkább NTFS-re formáznám,pont azért van gond vele mert FAT-ra van formázva...
  • xtimer
    hangerő beállításoknál, a beállítások fülnél benyomod a speciális szabályzókat,majd a mikrofon alatt a speciális gombra kattintva bepipálod hogy mikrofon erősítése... felerősíti a mikrofon hangerejét,jóval hangosabb lesz.
  • The Protector
    Cool and quet.Köze nincs hozzá mert akármit csinálok egyszer gondol1et 2.70re írja aztán 1Ghz-re.
  • The Protector
    Az mit jelent???
  • zakika
    mar csinaltam. fat is es fat 32 is. nem segit
    ubuntu alatt is.
  • Solten
    formázd le fat-ra
  • Zoli007
    C&Q
  • zakika
    hello
    reg nem voltam erre. lehet hogy valaki tud segiteni. van egy USB kulcsom, amin volt valami nem oda valo (virus, fereg...). formatoztam az egeszet, de most csak kb 100 megat enget a gigabol felirni a tobbire nem lehet irni. probaltam mindenfele progikkal (scandisc, defrag), de mind atz mondja, hogy semmi gond vele. ha megnezem adatmento progival (restoration) akkor latja a regi adatokat is, csak atnevezve masnak. tudja valaki, mit lehetne vele csinalni, hogy engedjen rairni, vagy mehet a kukaba (nem szeretnem, mert csak egypar honapos)
  • Dhelp
    vegyél egy új mikrofont:) vagy beszélj közelebb hozzá.
  • xHeDex
    Sziasztok!
    Van egy fülesem amin valamiért nagyon 'halk' a mikrofon. Amikor belebeszélek és utánna lejátszom alig hallom a saját hangom,viszont hogyha elindítok egy zenét akkor elég hangosan hallom visszajátszásnál pedig fél méterre van akkor a miki a hangfaltól.
    Tehát: tőlem 3 centire van és halk,a hangfaltól pedig fél méterre és hangos.
    Mit javasoltok mit csináljak hogy normálisan halljam a saját hangomat?
  • Dhelp
    Sziasztok!

A kérdésem az lenne hogy a két laptop közül melyiket ajánlanátok(a régóta megbízható HP-t vagy az új MSI-t?)
    Msi GX620X vagy HP Pavilion DV5-1190eh??

MSI GX620X
    Operációs rendszer: Free Dos
    LCD: 15,4" WSXGA (1680x1050) ACV (Amazing Crystal View)
    CPU: Intel Core 2 Duo P8400 (2,26GHz, 1066MHz FSB, 3MB L2 Cache)
    RAM: 2x2GB DDR-II (667MHz)
    HDD: 320GB 5400 SATA
    ODD: DVD S-Multi
    WLAN: 802.11 a/g/n
    WebKam.: 1,3MP
    BlueTooth: 2.0
    TV-Tuner: -
    VGA: Nvidia 9600 512MB (TC1280MB)
    Chipset: Intel PM45+ICH9-M
    Kártyaolvasó: 4-in-1 Card Reader(MMC/SD/MS/MS Pro)
    Interfész: 3 x USB, 1x eSATA (USB Combo), 1 x VGA, 1x HDMI, 1 x modem (RJ11), 1 x Ethernet (RJ45), 1 x IEEE1391, 1 x mikrofon/vonal bemenet, 1 x fejhallgató kimenet, 1 x Express Card
    Akkumulátor: 6 cellás
    AC-Adapter: 90W,19V
    Méret/tömeg: 358 X 260 X 27-31 mm/ 2,7 Kg
    Ajándék: Táska és egér, Rainbow 6 Vegas 2
    Garancia: 2év (1év az akkumulátorra)

ezzel szemben

HP Pavilion DV5-1190eh
    Processzor, Mhz: Core2Duo P8400 (2260)
    Memória, Mb: 4096 MB
    HDD, Gb: 320 GB
    Kijelző: 15,4" WXGA Brightview
    Optikai meghajtó: DVDRW+/- Lightscribe
    LAN: van
    USB: 3 db
    Firewire: van
    Wireless LAN: WLAN 802.11 a/b/g/n
    Bluetooth: van
    Videokártya: 512 MB NV GeForce 9600M GT
    Op. rendszer: Win Vista Home Premium HUN
    Billentyűzet: magyar
    Egyéb portok: VGA
    Poz. eszköz: Touch pad
    Kártyaolvasó: 5 in 1
    Akkumulátor: 6 cellás
    Jótállás: 2 év
    Webkamera
    Ujjlenyomat-olvasó
    Dokkcsatlakozó
    Express Card
    e-SATA
    HDMI
    Távirányító
    TV-tuner

bámilyen véleményt szívesen fogadok :)
  • rvn
    Hali! Van egy laptopom albacomp smart v3. Van 1 kis gond vele bekapcsolom fekete monitor és csak a cd akarja olvasni még a memoriat sem szamolja le. Valakinek valami ötlet?
  • kosztalaci

Olyan gondom lenne, hogy a vga -t összekötöttem az LCD tv-mmel, de a hang nem jön át, pedig mindenhol azt olvasom, hogy tudja a vga-m.(HD 3870)Összes driver fent van(ati HDMI audio is!)biztosan valami beállítás probléma lessz! aki küzdött már ezzel a problémával, azt megkérném segítsen! ha lehet szájbarágósan, mert nem vagyok nagy guru....
    előre is köszi
  • The Protector
    Hali.Aklul látható a gépem.Az a problmám h minden progi 1Ghz nek látja a proci sebességét.ez miért van?Amd dual core optimizert használok.
  • Bandi 18
    Nem is az ő problémájára gondolt hanem a másik kettőre amikor játék közben szétesett a kép, ami 100 VGA hiba.