64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Kisjimy
    Én annyit csináltam hogy a DRAM frequency-t átállítottam 1066-ra! feszt 1.9-re memtest behalt! :S Mást nem csináltam vele! Nem mertem, nem vagyok ebben gyakorlott!
  • Kisjimy
    Köszi chipi hogy segítesz! Kérdéseidre a válasz:

Alaplap típusa: Asus P5QL Pro szerdán lett megvéve lecserélve a P5B-t.
    AI tweaker-be minden auto-n van!

Memória értékek rendre:

DRAM timing control:
    - 1st information: 5-5-5-18-3-52-6-3
    - 2nd information: 8-3-5-4-6-4-6
    - 3rd information: 14-5-1-6-6

Memory voltage: AUTO

Memória kingmax gyártó oldalán 1.8-2.1v fesz között mükszik!
  • Chipi85
    Igen, de fesz drop miatt lehet hogy csak 1,65-öt kap, hiába van beállítva bios-ban 1,8-ra!
  • Bandi 18
    PL a Geil ramot amit egy ismerős gépébe raktam 2V-on kellett járatni ahhoz hogy normálisan működjön (ez is volt ráírva a ramra.)
  • Chipi85
    Kisjimy:
    Amúgy mi az alaplapod típusa??
    Milyen időzítésen mennek ha 800-on ismeri fel?és milyen amikor 1066-ra feltetted?? (CPU-z ben meg tudod nézni!)Csak mert ha megtaláltad azt a feszt amin stabilan megy a memória, akkor be kell állítani, egy jó időzítést, mert gondolom most valami szörnyű időzítést produkál!
  • Bandi 18
    1,8-ig meget max ?:D Ne viccelj az a referencia fesz :D. 1,8-2,4-ig van a skála. Nézze meg hány Volt van rányomva a ram címkéjére :), vagy a gyártó mit ajánl.
  • Chipi85
    Adj neki plusz feszültséget!
    1,8ig elmehetsz max! 1-es léptékkel emelj, és tesztelj!
  • Kisjimy
    Na igen! Én ott elakadtam hogy az alaplap 800-on ismer fel minden modult! Nagyon nem értem miért ugyanis új az alaplap alig féléves gyártmány! A ramok kingmaxok mind 1066-osok. Feltoltam őket 1066-ra és instabilak!
  • qtab986
    Tud valaki segíteni, hogyan állítsam be az ATI Tray Tools-ban a túlhajtást fül alatt az értékeket? Szerintem most valamelyik fontos érték a normális alatt van mert van egy játék ami nagyon döcög. Olyan mint a diavetítés. Lényegében azt kéne tudni mik a normális értékek, hőmérsékletek, feszültségek, mik a minimumok és mik a maximumok.
    connect3d Ati Radeon 9600 XT 128MB a videokártya.
  • Chipi85
    Gyorsabbak az 1066-osak, de azok is alapon 800Mhz-ek!
    Tehát ha veszel egy 800-ast akkor azt te is húzhatod 1200-ig (CSX CEC fan kit, vagy Corsain TwinX-eket, biztosan)
    Az 1066-osokaz is csak 1200-1300-ig húzhatod maximum!
    1066-ost kingtone, kingmax, samsung márkából érdemes venni, ha nem akarsz tuningolni!
  • Kisjimy
    Sziasztok! Általános kérdésem lenne! Teljesítmény/sebesség/adatkommunikáció szempontjából látványosan van-e különbség a között hogy egy DDR2 memória 800mhz-en vagy 1066mhz-en ketyeg a gépben?
  • Adryen
    Igen, minden más hang működik.
  • Ari18
    Apám ill. anyám gépénél állandón fel akar telepíteni valamit amikor egy pendrive-ot rádugok és addig nem hajlandó felismerni ameddig meg nem engedem neki, hogy telepítse azt.
    XP SP3-nál.Érdekes....nálam gond nélkül megy.
  • Ari18
    Semmi probléma, meghallgatom más véleményét is.
    Szóval: UAC-ot azonnal ki kell kapcsolni, ez tény,hogy elviselhetetlenné teszi a Vista-t ha be van kapcsolva.A sok hülye user miatt van benne.Túl biztonságosra akarták csinálni,ami sikerült is.UAC nélkül is.
    2.500Ft/1GB ram árak mellett elég gyenge érv a memória zabálása hivatkozni.
    Alapból azért használ relatív "sokat" a memóriából, mert betölti a gyakran használt programokat,hogy onnan gyorsabban töltse be neked, ha használni akarod.De ezt is ki lehet kapcsolni.
  • Frosty01
    ja de akkor is haljon éhen aki kitalálta! :@
    mert amit ma müvelt.... az türhetetlen :|
  • Kisjimy
    Bocsánat ha beleszólok! Vista jobb? Ezen vitatkoznék! Bluetooth-on keresztül adatátvitel mint művelet elvégzését mérd le xp-n és vistán! Vistán minden lófütyire rákérdez hogy biztos hogy akarod? Miért kell külön egyes műveletek elvégzéséhez rendszeradmin jogot választani külön? Sztem a vistával lassabb dolgozni, abszolút nem áll kézre de szokás kérdése! Hiába van van vasad alá azért 500mb ramot megenni a semmire azért álljon meg a menet! Én a XP-m felállítom 120 rammal és minden szoftver telepítve, igaz automatikusan nem indul el semmi! Azért van különbség! Ami a vista oldalára szól az a hardver támogatottság és kezelés! Sry az OFFért!
  • reaper4
    lol
  • SzocsA
    a másik problémám meg a nettel van!
    mikronetem van és most amikor volt az a nagy hóesés nemrég! akkor kiírta hogy gyenge a jel 1 vonal volt tudom hogy ha ilyen az idő akkor szar!

másnap és azóta meg állandóan rossz a jel! 2 vonal néha kiírja hogy jó a jelerőssége de csak pár másodpercre!

az nem lehet a baj hogy ha kicsit elmozdult a parabola antenna!

kb 2 kmre van az átjátszó nem lehetne betenni közé valami erősítőt? vagy
    amit én is meg tudnék oldani!
  • Ari18
    Jobb mint az XP,ha van alá géped!!!
  • Kisjimy
    Sziasztok! A #44029 hozzászólásomban részletezett probléma kezd megoldódni! Modulonként ellenőriztem és érdekes módon kiderült hogy az egyik modul hibás! #3 tesztnél 1438 error! Nos ha meg is javul a gép a modul kihajítást követően, továbbra sem értem hogy az 1066 helyett miért csak 800mhz-en ismeri fel az összes modult? 1066-on egyik se stabil, fagy (nincs kép). Nem értem!
  • Bandi 18
    És más hang van? PL winamp, vagy filmek hangja.
  • Adryen
    Igen, azt megtaláltam és a Bejelentkezés Windows-ba sorra rákattintottam, hangot is tallóztam hozzá, de nem hallatszik semmi.
  • rumkola
    start-beállítások-vezérlőpult-hang és audióeszközök-hangok
  • Adryen
    Hol lehet beállítani azt a hangot, amikor a gép be- és kijelentkezik a Windowsba (-ból). Asus alaplapom van, ehhez kapcsolódik a hangkártya.
  • Zsil
    köszi!lecseréltem a kábeleket-boot nem mindig megbizható-de ha belép,ugy már stabil.mit tegyek?
  • Frosty01
    erre ma én is rájöttem, de ez még nem segít rajtam :|
  • Shifter
    Vista Suxx
  • Frosty01
    SEGÍTSÉG!

tegnap miután feltelepültek az utsó vista 64 frissítések, kikapcsoltam a gépet. ma ahogy hazaértem, és kapcsoltam volna be, látom h totál máshogy néz ki az egész, minden szanaszét elállítódva, totál máshogy, mintha másik gép lenne :@
    miközben próbáltam kitalálni h mi a fax legyen most, letöröltem 1-2 dolgot a gépről: pl nero essentials, és aztán később jött az ihlet hogy legyen mondjuk rendszervisszaállítás hamar. na most vagyok csak igazán szarban. miután letöröltem, visszaállítottam, látom h megint ott van a programok között, de már nem tudom letörölni újra! lefuttattam CCleanert, ki is szedett 1-2 szemetet a registryből, de még mindig ott feszít a programok hozzáadása\eltávolítása ablakban. valaki tud ezekre valami megoldást? gondolom ha megint telepíteném a frissítéseket, megint elbaszódna! :|
  • balint1111
    Nem az a lényeg hanem hogy tudjam hogy kell a ramot beállítani. Amúgy tervezek másikat venni.De elmondanád vagy adnál linket? Előre is kösz.
  • Bandi 18
    Nem rosszindulatból, de egy celerontól mégis mit vársz? Minek azt húzni, annyival erősebb nem lesz. Inkább vegyél bele egy teljes értékű Pentiumot, tudod az órajel nem minden....
  • balint1111
    sziasztok. Felszeretném még húzni a procimat 4ghz-ra. A ramokat hogy lehet beállítani hogy ne jelezzen hibát az orthos? Gépem alul. Ramok 400MHZ Kingmax
  • Nightwish006
    430 as cooler masterje van :)
  • Shifter
    az nem jelent semmit... elvileg az én lapomba se megy bele a 2 magos azt mégis megy...
  • Bandi 18
    A CPU support listben benn van szóval mennie kellene.
  • Shifter
    és? P5n nem 1 nagy lap... alapjáraton cserélném függetlenül a táptól...
  • Bandi 18
    O b@sszus bocsi, kicsit félreolvastam...úgy tűnik teljesen leépített a megfázás
  • Bandi 18
    És ezt miből szűrted le? Nem is írta hogy milyen tápja van...
  • Shifter
    sztem lapcsere...
  • PENGEinno3d
    Sziasztok! Tegnap vettem egy Q6600ost, eddig egy E6300as volt meghúzva 3.2-re a P5n-e sli lapomban 0401es bios-al és tökéletesen működtek együtt. De ezt a procit nem nagyon szereti. A régi biossal még játszani se tudtam mert kb 20mp alatt kifagyott a gép és még windows-ban(Vista 32bit) is fagyott félóra után. Frissítettem a bios-t 1201-re és így már nem fagy ki a gép úgy 1 óra játék után sem! De ezután jött a következő probléma amikor felakartam húzni, mivel akármilyen órajelre rakom még 2.6-on is windows töltés előtt kékhalált dob! Tudtok mondani egy fsb/voltage értéket amin stabilan megy, esetleg egy másik biost, vagy teljesen reménytelen a helyzet és lapcsere....
    Előre is köszi!
    jah értem kösz!