64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • fatex176
    Sziaszto.Sajnos olyan nagy problémám van,hogy mondjuk elinditok egy nfs undercovert a gépen,20 percig játszok,és lekapcsol a gép.Everest szerint nem melegszik semmi,és van amikor nem is játszok,de elinditok 2 letöltö progit+ a skypot,akkor is leáll.riss xp-vel is ugyanezt nyomja.Virust és férgeket nem találtam külömbözö programokkal.A gépem 5000-es proc,2gb ddr2.nvidia 8800gt,és gigabyte alaplap.SZal igy nem tudom mi lehet a baja.Ha valaki tudna esetleg segiteni,és tudnám orvosolni a problémát,nagyon megköszönném.Elöre is thx.BB
  • [HUN]FaTaL
    Highon toltam 1280ban 30as látótávval, -noprecache opcióval 3,6ra húzott procival.
  • Lacee86
    A te gépeddel olyan rosszul ment?! Biztos túl magas grafikára tetted (bár amint olvastam olyan nagyon sokat nem számít pl. a felbontás, vagy h high-on van-e vagy low-on). Az én gépemmel is ment teljesen low-on 800x600-ban olyan 20-22 FPS-sel, gyalog még néha a 24-25-öt is elérte. Más kérdés, h a procim olyan forró lett, h kávét lehetett volna rajta főzni, ilyenkor meg lement a francba az FPS, úgyh nem is nagyon erőltettem a dolgot. Majd veszek egy normális hűtőt, aztán visszatérek a témára, hátha segít vmit. Haverom laptopjában amúgy 2,16-os dual core van, az sem vmi erős mondjuk. Vagy amiatt menne? GTA fórumon vki írta h 2 GHz-es dual core-ral ment neki, igaz az PC volt.
  • tigerbácsi
    Hello!

Bandee s a Többiek!

mi van akkor ha letöltöttem az MSI által felkínált 2007 es évjáratú legújabb drivert, s eddig a 2006.-os volt eddig fent. telepítés közben azt írja ki hogy a célforrás file-ja frissebb mint amit telepíteni akarok! :-DDDD tök mind1 hogy felülírom vagy nem, mert a kép mindig nem javül, azaz ugyan az van mint amit írtam a #44460 as hozzászólasban.
  • [HUN]FaTaL
    Bár procit nem írtál, próba szerencse butítsátok agyon, esetleg ablakban 320x200ban lehet próbálkozni ha az kielégítő neki. Még az asztali konfigurációkon sem fut normálisan sajnos (bár az utolsó patchel én még nem próbáltam, mert nekem futott előtte is olyan 23-25fps-sel).
  • Lacee86
    Hát ez fasza, úgy látszik a laptopokat még jobban utálja mint a PC-ket. Fatal, fogtam, ezek szerint nem érdemes időt pocsékolni arra h feltegye. Kár...
  • [HUN]FaTaL
  • Shifter
    nővérem laptopja Acer Aspire 8920G-934G64BN és ezen alig megy :D
  • Lacee86
    Jó hát majd azért felteszi a játékot. Ha meg se próbálja, úgy biztos nem fog menni.
  • Solten
    Butitsa rongyosra a grafikat, hatha...
  • Lacee86
    Jó basszus, fingom nincs a laptopokról, nem értek hozzájuk. Haverom kapott egyet, de hát nem egy csúcs laptopot, csak egy szerényebbet. Kérdezte h vajon menne-e neki a GTA, én meg megpróbálom itt kideríteni. De akkor ezek szerint nem.
  • Solten
    GTA IV???
  • Lacee86
    Akkor GTA IV felejtős vele, mi? Haverom nem fog örülni. :(
  • Solten
    Meg a HD 3200/3100-nel is.
  • [HUN]FaTaL
    Hát sztem még gyengébb a mobility hd3470emnél is.
  • tigerbácsi
    köszy csak ez a játéknál van! :-)
  • Lacee86
    Hali! Laptopban levő integrált Intel GMA4500 videokártya, az kb milyen tudású, milyen PC-s kártyához hasonló?
  • Devil093
    Sziasztok! leteszteltem a hardverjeimet és semi hiba nem volt mellesleg meg az előző alaplapommal (asusm3a) a gépnek semi baja nem volt.
  • edios
    "... majd szedtem monitoromhoz drivert..."
  • Bandi 18
    A VGA gyártó honlapjáról (MSI,Inno3D attól függ ki gyártotta) szedd le a drivert nekem is volt már ilyen hogy az nvidia.com-ról származó nem volt okés. Ha több játéknál is kék halálozik akkor memóriát is tesztelj.
  • Bandi 18
    Tedd fel a monitorhoz a drivet (igen van hozzá :D LG oldalán)
  • tigerbácsi
    Sziasztok!
    rájöttem béna vagyok! köv a helyzet! :-)

van egy Nvidia Geforce 7300 GT videókari! s az everest által felajánlott helyről (nvida.com) nem tom frissíteni a drivert! mert amit bead az ha felrakom akkor csak 640 X 480 s mindössze 4 bit színt tud!
    az a bajom hogy most a Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 kékhalállal kifagy. s a can you run it oldal (http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest)is kiírja hogy frissítsem, de nem tom hogy!
    tudtok nekem ebben segíteni?

Köszy szépen Srácok! ☺
  • edios
    Sziasztok!

A gondom a következő:

Egy 22-es, 4-5 hónapos LG W2234S típusú monitor tulajdonosa vagyok, eddig nem volt semmi problémám vele, tegnap azonban a gép bekapcsolása után nem a szokásos, 1680*1050 natív felbontásába töltött be a Windows XP, hanem valami 1440*900 féleségbe, és nem is tudtam kiválasztani 1680*1050-et, mert helyette csak 1600*1200 volt(/van).

Első körben VGA drivert raktam újra (HD 4850-em van, ahhoz tartozó legfrisebbet töltöttem le), majd szedtem monitoromhoz drivert, majd próbáltam másik vga kábellel (és másik átalakítóval), de a probléma megmaradt. Rákötöttem notira a képernyőt, és ott se tudtam kiválasztani 1680*1050-et, bár ezelőtt sose próbáltam ilyet, így ez nem bizonyít semmit. Jobb ötlet híján formáztam a vinyót, és feldobtam egy Vistát. Lefrissítettem mindent, a probléma megmaradt, szóval gondolom nem szoftveres eredetű. Elvileg Generic PnP-nek kellene felismernie, mióta megvettem mindig az is volt, de most tegnap óta Generic Non-PnP.

Az a kérdésem, hogy (amennyiben tényleg hardveres eredetű probléma) mit vigyek szervízbe? Monitor, videokari, vagy esetleg más?
  • zamballa82
    Gratula az előző 2 hozzá szólóhoz.

Ti is belenyúltatok a levesbe.

MSI GX630 ebben az esetben a hűtésél vagy a hűtés vezérlővel + érzékelővel lehet a gond szerintem.
    Próbálj új driverekkel és a CPU hűtést ved manuálra és max-ra.
    Hát ha ez segít.
    Ja ha bírja a gép akkor futas egy alaplapi pogit hozzá ami jelzi a CPU hőmérsékletét. Hátha ott elő jön a baja neked.
    Ha nem segít akkor gari de ebben az esetben a boltban légy egyértelmű és határozott.

asus m3n78

Ez is jó.
    Rengeteg minden okozhatja.
    tesztel mindent külön külön.
    VGA
    CPU
    Ram
    Ha van alaplapi vga akkor azt kapcsold ki a vga tesztnél. Tisztán hajtsd ki a VGA-t. Aztán ezt fordítva is tedd meg.
    Valószínűleg valami kibukik és mehet gariba.
  • Devil093
    Sziasztok! vettem egy asus m3n78 alaplapot és a játékokba olyan kb 10-20 percenként van egy nagyon nagy 1-2fps re lemenő beszaggatás ami kb 20-30ms percig tart közben a vinyó nem tölt ramlagg sincs ha valaki tudja a megoldás léccives segítsen! a választ előre is köszönöm!
  • HunikaMSIGX630
    Hello all. Nemreg vettem egy MSI GX630-as notebookot.
    Amikor jatszok egy ido utan a huto felporog s ilyenkor elkezd akadni a jatek, majd lelassul egy ido utan a huto es megint jol megy. Nem ertem mi lehet a baja :(.
    Kerlek segitsetek xD
  • rumkola
    lehet a táp, azért ezek a procik már meg tudnak fektetni egy ilyen tápot
    ami még ciripelhet az a vga
  • proway
    hát én már nem tudom... tényleg lehetséges hogy a táp csinálja? de akkor mér nem rögtön akkor kezdte mikor bele lett rakva az új proci meg az alaplap?
  • proway
    de sztem pedig a proci csinálja...:S mikor dolgozik akkor is hallani csak akkor meg meg áll...szakadozik mikor dolgozik... áhhhhhhh ez nem igaz :S
  • Bandi 18
    Futtasson egy spyware meg víruskeresést.
  • Bandi 18
    Azt azért cseréld le egy 400-as Chieftec, FSP, vagy Gigabyte tápra.
  • proway
    ULTRA POWER, 400-as
  • Shifter
    nah gyors help kéne:

haver gépén nem megy a net azt írja hogy a kapcsolat megszakítva vagy valami hasonló semmit nem tud csinálni mintha nem lenne net de közbe MSN-re bevan jelentkezve... én ujra raknám a vindózt de szegényke láma és neki nem ajnálanám... szóval mit javasoltok?
  • Bandi 18
    Nekem minden gond nélkül ment 3 évig aztán bevágott a villám. Amúgy milyen tápod van?
  • proway
    de előbb utóbb gebasz lesz? vagy ne aggódjak?
  • Bandi 18
    Lehet Lap vagy táp, nekem is Asus lapom van és mikor másolok akkor ciripel.
  • proway
    Sziasztok...néhány hete megvettem egy Q9400-es procit meg egy Asus P5Q alaplapot... és játék közben vlmi ciripelő hangot hallok a házból és nem tudok rájönni hogy mért lehet ez? egyáltalán mi csinálhatja? a proci?

segítsetek!
  • [HUN]FaTaL
    oprendszer nélkül nem igazán :D
  • pudingman
    le tudnád írni hogy hol? pls
  • [HUN]FaTaL
    Hangerejét vedd fel.