Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • edios
    Sziasztok!

A gondom a következő:

Egy 22-es, 4-5 hónapos LG W2234S típusú monitor tulajdonosa vagyok, eddig nem volt semmi problémám vele, tegnap azonban a gép bekapcsolása után nem a szokásos, 1680*1050 natív felbontásába töltött be a Windows XP, hanem valami 1440*900 féleségbe, és nem is tudtam kiválasztani 1680*1050-et, mert helyette csak 1600*1200 volt(/van).

Első körben VGA drivert raktam újra (HD 4850-em van, ahhoz tartozó legfrisebbet töltöttem le), majd szedtem monitoromhoz drivert, majd próbáltam másik vga kábellel (és másik átalakítóval), de a probléma megmaradt. Rákötöttem notira a képernyőt, és ott se tudtam kiválasztani 1680*1050-et, bár ezelőtt sose próbáltam ilyet, így ez nem bizonyít semmit. Jobb ötlet híján formáztam a vinyót, és feldobtam egy Vistát. Lefrissítettem mindent, a probléma megmaradt, szóval gondolom nem szoftveres eredetű. Elvileg Generic PnP-nek kellene felismernie, mióta megvettem mindig az is volt, de most tegnap óta Generic Non-PnP.

Az a kérdésem, hogy (amennyiben tényleg hardveres eredetű probléma) mit vigyek szervízbe? Monitor, videokari, vagy esetleg más?