1300
5.1-es hangfalrendszer házimozi támogatás dts dekóder és erősítő dvd lejátszót, Milyet? Hol? Mennyiért?
-
chadi #980 ja és 1.3 hdmi-k vannak mindenen. -
chadi #979 "Ha azért kell a HDMI, mert vannak HDMI-s források (PS3, HDMI-s asztali lejátszó, PC, stb.), az más kérdés..."
miért más kérdés?
ezekhez miért kell a hdmi az erősítőn? hiszen közvetlenül a tv re is rá tudom hdmi-n kötni. a hang pedig mehet másik kábelen(akár digi is) az erősítőhöz.
Nálam a következő a helyzet:
Pana Tv (3db hdmi in + egyéb)
dvd (1db hdmi out + mindenféle analóg és digi kimenet)
médiaplayer (1db hdmi out + talán a létező összes analóg és digi kimenet)
szeretnék egy erősítőt.
érdemes -e hdmi-vel ellátottat venni vagy a jelen konfigokat figyelembe véve fölösleges?
azt vágom hogy ha csak az átmenő jelet támogat akkor nem.
köszönöm hogy foglalkoztok velem :)
-
#978 Mondjuk nálam van 1dvd,1vhs,1cd,1Deck+PC az erősítőre kötve..még akad bemeneti hely rajta.A dvd-vhs-pc a tv-re is rá ugye a kép miatt.
Mondjuk jó,mert a tv-n azért van pár csatlakozási lehetőség,úgy is,hogy nincs HDMI.4scart+2RCA+1S-video+1kompozit.
Jó persze,ha most vásárolnék tv-t,meg egyebeket akkor HDMi alap lenne.
De ez addig meglesz és jó a kisszobámban,amig nemlesz nagyobb,és rá elég pénz,hogyminőségit vegyek. -
#977 A HDMI bemenet két lehetséges módon van megoldva.
I. Csak átmenő jelet támogat. Tehát van 2-3 bemenet és 1 kimenet, azt meg be tudod állítani, hogy XY forrásnál melyik bemenet jele menjen a kimenethez. Hangot nem szed le a HDMI bemenentről. Ilyen a legtöbb olcsó HDMI-s erősítő.
II. A hangot is leszedi a HDMI jelről, tehát ha pl. PS3-at kötsz rá, vagy a PC-t ATi Radeon HD videokártyával, akkor a hang is ezen jön. Jellemzően a drágább erősítők sajátja, a legolcsóbb alternatívák a Yamaha RX-V663 ill. az Onkyo SR-606E (~110-120e Ft). A CEC (Consumer Electronic Control), ami a Panasonicnál Viera Link néven, a Samsungnál Anynet, a Sonynál Bravia Theater Link néven fut, csak ezeknél működik!
Önmagában azért, hogy a TV rá legyen kötve, nem éri meg a HDMI-n. Annyi előnye van, hogy ha kikapcsolod a TV-t a távjával, akkor a rákötött erősítő is egyből kikapcsol.
Ha azért kell a HDMI, mert vannak HDMI-s források (PS3, HDMI-s asztali lejátszó, PC, stb.), az más kérdés... -
chadi #976 azt hogy érted,hogy kersztbe kötni?
sry a lama kérdésekért -
chadi #975 Pana a tv-m is. Csak ezért gondoltam(viera link miatt) -
#974 "HDMI in-out hogy kell e az erősítőre?"
ha audio cd lejátszó, dvd lejátszó, tv is bemegy az erősítőbe akkor nem árt ha van, hogy keresztbe is tudd kötni őket:) -
#973 Miért pont Panasonic-ban gondolkodsz?
Onkyo-Denon-H/K-Marantz kvartett-ből nem is néztél?
HDMI in-out hogy kell e az erősítőre?
Hmm..szerintem nincs egetverően szükség rá.
Bár lehet valaki rámcáfol..Ha a dvd-d tudja,a képet úgyis a tv adja,a hangot meg sokféleképpen kötheted.
De mondjuk énnemtudom,mert sima képcsöves 82cm-es Panasonic-om van,meg H/K-235-ös erősítőm,úgy 3 éve.
Az erősítőnagyon jó vétel,még most is alig esett az ára.Ezen nincs HDMI-csak a 245-ösön.Mivel amikor én vettem még nemrakták az erősítőkbe. -
chadi #972 sziasztok!
két házimozi erősítőn gondolkodom:
Panasonic SA-XR59 és Panasonic SA-XR55
Egy fő kérdésem lenne szükséges-e egy házimozi erősítőre hdmi in out?
miért jó ha van rajta? miért fölösleges?(ha fölösleges egyátalán)
a két termék között kb 50ezer ft különbség van.Jobb-e enyivel a nagyobbik?
előre is köszi -
#971 A Netdepo van Miskolcon?Mert az oldalon elérhetőséget nem nagyon találok :\
köszönöm a segítséged. -
#970 Ha jól értem sztereo erősítő kellene? Hááttt... az annyira nem az én asztalom, de ennyiért főleg használtan tudsz venni. NAD-ok, Cambridge Audio Azur sorozat, főleg ezekről hallottam jobbakat az olcsók közül...
Újonnan egy CA Azur 340-es cirka 50e Ft a netdepon. A Toshiba shopban a legkisebb Denon erősítő szintén 50e Ft.
Viszont ehhez kell forrás is, tehát CD lejátszó vagy számítógépről analóg jel RCA bemenetre...
Hangfal... az erősen függ ismét az ártól. Használtan néha látni pl. Wharfedale 8.3-asokat, 30-40e Ft ár körül nagyon korrektek belépő szintre. De ott vannak a Clarus IO és Charon hangfalak, vagy a Heco Victa széria, a Dali Concept, de pláne az Ikon sem rossz.
Menj be szvsz a netdepohóz vagy a toshiba shop-ba (utóbbi a Lurdy-ban található), és hallgasd meg a saját füleddel, sokat fog segíteni, és általában elég segítőkészek, tehát nem leszel elveszejtve. ;) -
#969 Hát max 40ezerből jöjjön ki az erősítő..
Elvárásaim:
-Nagy hangerőn ne ANNYIRA torzítson.(Relatívan szenben a többivel..)
-Legyen hangos:D:DDD
-Lehetőleg valami márkásabb ami nem megy tönkre 4év alatt...
-Meg minden legyen benne ami egy jó bulihoz kell..
Köszi.:) -
#968 Szvsz olyan nem létezik, hogy max. hangerőn nem torzít semmit. Legfeljebb relatíve keveset.
Emiatt a hangfalra vonatkozó kérdés is felesleges. Mindig van jobb, azt kell tisztázni, hogy mennyit szán rá valaki, vagy hogy mik az elvárások. -
#967 Régebben írtátok h én a nagy hangerőt és a tisztán szólot keresem az pedig az erősítő!Köszönöm a helpet.Most fenn áll a kérdés, hogy egy NORMÁLIS max hangerőn SEMtorzító erősítő mennyibe kerül?Nah meg linket róla.. ár;tudás;stb..
Hja és ahhoz külön 2 hangfal mennyi?:-s -
#966 Nem, a 605-ös is 1.3-as HDMI-vel bír. Nekem is ilyen van (meg egy 505-ös). ^^
A 606-ost olyan 120-125e Ft-től látni a webboltokban. 605-öst már nem nagyon látni... -
#965 Mennyibe fáj most egy 606-os onkyo? vagy egy 605-ös? 605-ösön nem csak 1.1-es HDMI van? -
#964 A 605 és 606 már támogatja a Dolby Tru Soundot és a DTS-HD-t, illetve képes HDMI-ről levenni a hangot (az olcsóbb erősítők, így az 505, 506 is csak átmenő jelfolyamot csinál, tehát ha bedugsz HDMI-n egy PS3-at, csak a képet adja ki a HDMI kimeneten, a hang nem fog megszólalni - egy 606-oson viszont igen). -
#963 Ez lenne az: GENIUS SW-HF 4000 Home Theate
Van rajta két pár RCA jobb - és bal oldallal (aux1, aux2) meg amit a gépre rá is tudok kötni a hátsó-első-center/sub ezek is RCA-k. Más nincs rajta.
-
#962 2 csatornán mehet 5.1 mert az erősítő szét tudja szedni de úgy tudom, hogy DTS nem fog menni.
A hangcuccnak milyen csatlakozói vannak? -
#961 ok, nem szóltam topic isten úr -
#960 enyémre vki? :S -
#959 nehogymár mi keressük meg neked, hogy mennyibe kerül
tudod, hogy mit akarsz keresd meg, ezután gyere ide, hogy ezt meg ezt nézted ki és jók lesznek e vagy mik a tapasztalatok vele
erre majd valaki válaszol, hogy jó vagy nem vagy ajánl valamit ami szerinte jobb, olcsóbb stb. -
#958 most mit kötözködsz? -
#957 google? -
#956 úgy alakult hogy szükség van egy új dvd lejátszóra
pioneert gondoltam fekete színűt HDMI csatlakozóval divx és felirat kezeléssel
mennyibe fájna egy ilyen?
vagy ha nem pioneer de hasonló felszereltséggel feketét -
#955 Üdv! LG dvd lejátszómból szeretnék 5.1 hangzást kinyerni. Viszont csak koax kimenet és RCA kimenet van rajta (két dugasz, jobb-bal). A genius hangcuccomon viszont nincsen koax, csak RCA. Viszont két kábelen csak 2 csatorna megy nem? Így 5.1 eddig csak gépről ment. Vennem kéne másik dvd lejátszót? -
nagylzs #954 Nekem meg azt mondja meg valaki hogy az hogy lehet hogy ez:
Onkyo HT-S990THX
amerikában 700 dollár azaz kb. 105 ezer forint, magyarországon meg 212 ezer forint. Nem hiszem hogy az Onkyo amcsiban gyártaná. De még ha így is van, akkor is hogy lehet az vám ugyan annyi mint az egész cucc?
Nekem ilyen gép kell!!! De nem magyar áron! :-(
-
kcst #953 Üdv, Cifu. Újabb kérdések tolonganak a fejemben és Te biztos tudsz rá válaszolni
Adott ez a 3 erősítő: Onkyo TX SR505, 605 és 606. Árban a 606-os majd kétszerese az 505-nek. Műszaki paramétereiben mi az a fene nagy különbség?
A THX-et már megtárgyaltuk: felesleges. De pl. ez a 3 miben különbözik egymástól? A különbségek között van-e olyan, amire érdemes áldozni és pl. lebeszélnél a legolcsóbbról...?
Válaszaidat előre is köszönöm.
(A tévémet meg még mindig nem hozták, a jövő hétre ígérik... ) -
#952 Sajnos az "egybeminden" szetteknél ez általános probléma. Egy erősítőre van szükséged, ami kihajtja a hangfalakat. A probléma itt van. Azok a hangfalak valószinűleg nem képviselnek magas színvonalat, és valószínüleg direkt az adott rendszerhez készültek. Rá lehet kötni egy erősítőre, de mindenképpen macerás megoldás.
A háttér: a házimozi erősítők úgy néznek ki, hogy van különféle bemeneti lehetőség mind videó, mind audio téren. Video téren jellemzően kompozit, komponens és esetleg S-Video, illetve utóbb HDMI. Audio részen van analóg rákötés (RCA csatlakozók), ami lehet sztereo, és lehet 5.1 vagy 7.1 is. Digitális rákötésnél meg optikai vagy koax kábel és újabban HDMI a lehetőség.
A hangfalakat ugyanolyan 2 "szálas" hangszóró kábellel kötöd rá, az aktív mélynyomót pedig egy RCA-val. Itt van az egyik probléma, mert az "egybeminden" szetteknél a mélynyomó is erősített jelet kapott, nincs saját erősítője, tehát ugyanúgy hangszóró kábelel van rákötve.
A fentiekből látható, hogy az erősítőre való átállás esetén a hangfalaidból valószinüleg a mélynyomót alapból nem tudod használni.
[URL=http://www.gspr.com/onkyo/images/txsr605_rear_300.jpg]Elrettentéssül így néz ki az én erősítőm (illetve egy olyané, mint az enyém) háta. ^^[/URL]
A számítógépet az erősítővel kettő plusz egy módon tudod összekötni. A Jack audio kimeneten, ekkor Jack -> 2 RCA kábelekkel tudod összekötni. SPDIF-en, ekkor Koax vagy Optikai kábellel megy az összekötés. Illetve bizonyos videokártyák (ATi Radeon HD széria) lehetőség van HDMI-n keresztül is átküldeni a hangot.
És akkor a fájdalmas része: Egy házimozi erősítőből egy belépő szintű modell (pl. Yamaha RX-V363) is cirka 40e Ft. De csak az 5 polc hangsugárzót tudod rákötni, a mélynyomót külön kell venned, az alsó hangon is cirka 20e Ft. Ha ezt összeadod, akkor már ennyiért válogathatsz a komplett 5.1-es és 7.1-es számítógép hangfalszettek között.
Ettől függetlenül ha bele akarsz vágni, én nem beszéllek le róla. A házimozi erősítő és a különálló hangfalak (bár itt a normálisabb hangfalakat értem most) általában jól szólnak, jobban, mint az "egybeminden" szettek. Ráadásul több minden köthető rájuk, a rendszer pedig rugalmasan kezelhető. Ha a hangfalakkal nem vagy elégedett, lecserélheted őket. Ha földrengető mélyeket akarsz, veszel egy komolyabb mélynyomót. Ha időközben kijön egy olyan szabvány, amit ki akarsz használni, de az erősítőd nem támogatja, csak lecseréled az erősítődet... -
Sméagol #951 Sziasztok!
Előre is bocsi, de nem vagyok nagyon hozzáértő + lány is vagyok :P
Szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne 5.1-es hangfalakat rákötni számgépre?(az asztali lejátszó elromlott - besült(Samsung HTP10), a hangfalai jók) a hangfalak vége nem "dugós", hanem 2szálas így tuti kell vmi más "szerkezet", amivel át tudnám játszani a hangot.
köszi a mielőbbi választ!:) és még egyszer bocsi. -
#950 Az mpeg4-players oldallal mi lett nem tudjátok? -
#949 Azért a pénzért (~22e Ft) nem rossz szett. Itt pár hasznos dolgot olvashatsz vele kapcsolatban.
Hogy jó-e? Hát az ár/értéke korrekt, de csodára ne számíts. Egy "jó" mélynyomó olyan 60e Ft körül kezdődik egy rendes házimozi rendszerben, összehasonlítás képen. Nekem egy 25e Ft-s Yamaha YST-100-asom van, a 4,5x4m-es számítógép szobába elmegy kategória. ^^ -
Sponnyabob #948 jaj kitöröltem a végét -
Sponnyabob #947 Hali! Genius SW-HF5.1 4000-ről mit tudtok mondani van jó hangzása jó a mélynyomója? ha v.ki tud róla v.mit nagyon megköszönném[#worship -
kcst #946 Szuper, egyelőre mindent tudok...
Nagyon köszönöm, ezek azok az infók, amiket nem lehet kiolvasni egy akármennyire részletes leírásból sem, vagy mert annyira trivi, hogy mindenki tudja, csak én nem, vagy mert sumákolnak vele...
-
#945 Nekem is van 6.1-es rendszerem a nappaliban, és 7.1-es a számítógépszobában. Filmeknél mindkettő 5.1 (ill. a surroundot mixelve szólalnak meg kihagyott hangfalak, ezt az erősítők támogatják), max. számítógépről, játékokban tudom kihasználni...
Igen, később bármikor lehet új hangfalakat venni, és bővíteni a rendszert. Én ezért támogatom inkább ezt a megoldást. Ha később jobb, nagyobb hangfalakra vágyol, akkor csak azokat kell lecserélned, ha komolyabb mélynyomót akarsz, akkor csak azt kell lecserélned, ha kijön egy olyan új szabvány, ami jobb térhangzást nyújt, akkor csak az erősítőt kell lecserélni. Egy "egybeminden" szettnél nem tudsz ilyen rugalmas lenni. Persze ennek az is az ára, hogy sokkal drágább így összeállítani egy rendszert. Viszont sokkal jobban is szól...
A THX szerény véleményem szerint smafu, legalábbis átlagos rendszernél. A mihez tartás végett: a THX azt szabja meg, hogy miként kell elhelyezni a dolgokat, azoknak milyen paramétereknek kell megfelelnie, hogy visszaadja azt a hatást, amit a készítők anno elképzeltek a moziba ülők részére.
Van értelme, de csak ha direkt házimozi szobát építesz, viszont akkor tényleg a THX szabványt kell figyelembe venni minden téren (és az inkább projektor/vászon, mint LCD/Plazma TV kategória), a vászon helyzete, a hangfalak elhelyezése, a fal színe/borítása terén. Ha egy legalább egy-másfél milliós házimozi rendszerben gondolkodsz, akkor igen, van értelme a THX-nak. De felteszem mint a legtöbb átlagos ember, te is a nappalit áldozod be a cél érdekében, akkor meg a hangfalak elhelyezetése, a képernyő elhelyezése, stb. mind kompromisszum lesz. Úgy meg megette a fene az egészet, és nem éri meg ezért kiadni több száz ezer forintot, csak hogy az erősítődön ott legyen a THX logó... -
kcst #944 Kösz, hogy idenavigáltál, pedig én kerestem...
A haditervem a következő: a Samu A656 ugyebár már csak hetek kérdése... :S
Veszek hozzá egy Samu BD-P1500-at, és ahogy engedi a keret... egy Onkyo 606-ot, majd pedig hangfalakat...
A P1500 és a 606-os is támogatja a 7.1-et... Az 5.1-es hangfalkészlet később is bővíthető, nem? Írtam, hogy nekem van egy kis Creative készletem a számítógépemhez (Inspire 7900) és ott nagyon bántó, ha nem megy a két oldalsó hangfal, még akkor is, ha nyilván nincs hozzá saját audiojel, hisz nem nagyon (vagy egyáltalán nem) létezik 7.1-es formátumú média. De azért valamiféle áltérhatást ez is ad. Komolyabb házimozirendszereknél ez nem így működik?
Még egy kérdés: THX... Ezt csak a nagyon durva árú erősítők kezelik... Van értelme erre pályázni, vagy ezt kizárólag a Csillagok háborújában tudnám élvezni? -
#943 Üdv, Cifu, nagyon köszönöm a kimerítő választ. Még csak azt áruld el nekem, hogy Te például miből látod egy erősítőn, hogy "a hangot is képes leszedni a HDMI jelről", ahogy írtad. Egy alapos műszaki leírásban ez hogy jelenik meg?
És még egy: a felsorolt márkákon kívül mást ne nézzek? Pl. erősítőnek...
Sajnos igazából csak két árulkodó jel van. Az egyik a kézikönyv. Ha egy HDMI forrású eszköznél odaírja, hogy a hangot TOSLINK kábellel vezesd át, akkor ott bukott a dolog. A másik kicsit feltünőbb: a valós HDMI kapcsolattal bíró erősítők egyben támogatják a DTS-HD és Dolby TrueHD szabványokat. Ha ezeket nem látod felsorolva az erősítőnél, akkor gyanus, hogy az bizony csak átengedi a jelet, hangot nem szed le belőle.
Az Onkyo amúgy nagyon jó kis erősítő, árban csak a Yamaha RX-V663-as versenyzik vele. Nekem egyel öregebb, 605-ös Onkyo-m van, nagyon meg vagyok elégedve vele (ez is tudja a HDMI forrásból való hang kezelést). Szvsz jó kis vétel, egy korrekt 5.1-es hangfalszettel együtt. -
elmerfudd #942 A jobbak igen. -
#941 Köszi szépen a választ, egyelőre még nincs bakelit lejátszó, csak tervbe van, gondolom az ujak többsége előerősítős.