Házimozi DVD 5.1 stb..

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lobig
sziasztok!

szeretnék venni egy egyszerû házimozi rendszert. TVm és dvdlejátszóm van. Szeretnék majd egy konzolt (xbox360 v. ps3) is venni a közeljövõben. Ezért egy olyan erõsítõn gondolkozom, amibe be lehet kötni 2 optikai kábelt, vagy egy optikait és egy sima RCA-s 5.1-es kivezetést. Tudnátok nekem ebben segíteni? olyan 70-80 ezer forintba kellene beleférnie a cuccnak...
Köszönöm!

http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....

FrezeR
értem szóval ez pont határon van már😊 na igen az a gond, hogy ettõl többet most nem tudok rá költeni, mert kell máshova is a pénz. viszont gondolom ez is megfelelõen teljesít ezzel a lejátszóval amin nekem van.
köszönöm a segítséget még átrágom magam a dolgokon😊

MrSpock
Nekem ilyenek vannak elöl,de számomra azért fontos volt,hogy sztereoban is viszonylag jól szóljon.

Go Jeff Go!!!!

MrSpock
Talán bele,bár már erõsen kompromisszum,de mégiscsak JBL,nempedig "noname" gyártó.Szerintem megérné a +20ezer,bár ha neked ez picit drága,akkor nemsok választásod van.

Go Jeff Go!!!!

FrezeR
igen látom. van még itt a JBL SCS 140-es olcsóbb valamivel. az még beleférne az elvárt minõségbe?

MrSpock
Háát ennél lejebb már nemérdemes.Itt megvan minden komponens,és nem gagyi.Sajna ha lentebb mész akkor már kompromisszumok..minõségromlás.
50ezer alá semmiképp,ha mozizni akarsz.
Ez jó választás lenne,mert ami ennél olcsóbb..hááát..yamahát esetleg olcsóbban,de azért a jbl jobban szól.
És ha megnézed csak drágább cuccok vannak ilyen kompaktban is ami igazán "jól" szól bõven 200 felett van.

Go Jeff Go!!!!

FrezeR
ez elég jól néz ki és úgy látom teljesítmény is van viszont egy kicsit drága :S ennél valamivel olcsóbbat szeretnék 😊 meddig érdemes lemenni árban, hogy még azért ne valami gagyi legyen?

MrSpock
Ehhez mitszólnál?
JBL SCS 178 5.1 Csatornás Házimozi Hangsugárzó Szett
70ezer most a netdeponál.
Szerintem kis szobába elégséges,és azért csak nem pici gagyi dobozok.
Nézd meg hátha megfelel neked!

Go Jeff Go!!!!

FrezeR
nos erõsitõm nincs és olyan túl sokat nem is szántam az egészre egyenlõre, igy összeget konkrétan nem tudok mondani 😊 a szoba viszonylag kicsi a tv-t olyan 2.5-3 méterrõl nézem. Úgy gondoltam hogy egyben venném meg ha lehetséges.Biztam benne, hogy lehet valami normális hangfalszettet kapni hozzá kompletten.zenét inkább szgépen hallgatok tehát fõleg filmnézésre lenne. szóval röviden ennyi köszi a helpet😊

MrSpock
Erõsítõd van már?És a legfontosabb,hogy mennyit szánsz reá,és mekkora helységbe lesz?És van e valami elképzelésed?
A szoba méretéhez nemárt igazítan a teljesítményt,mert ugye nagy szobában piciny dobozok elvesznek,de fordítva sem adják le az optimális hangzást.Meg hogytudnád elhelyezni,álló,vagy polcsugárzó legyen.
Komplettet akarsz,vagy esetleg darabokban is jó.
Mondjuk célszerû elõre egyformát venni,front,és center,hátra már lehet esetleg más is.Ha zenét is szeretsz hallgatni akkor érdemesebb nagyonjó frontokat,persze ahhoz mérten már a center sem olcsó.(énsem vettem meg a centert)
Gondolom azért már nézelõdtél,de ird le bõvebben az igényeidet,és megpróbálok segíteni.

Go Jeff Go!!!!

FrezeR
sziasztok
nekem egy ilyen dvd lejátszóm van pár hete és szeretnék hozzá hangfalrendszert venni. Segítséget kérnék, hogy milyet is lenne érdemes vennem? Mi az amire érdemes figyelni?
köszi

MrSpock
Egyszerû.elõre kisebbet veszel.Nemmuszály nagy álló,nekem is csak egypár Tannoy sensys dc1-es van,persze ez jóval drágább mint amit te szeretnél áldozni rá.Én direkt nemakartam állót venni,mert nemtudtamvolna akkor elhelyezni,most eltudnám,de ez is bõven elég,jó a mélye.Kicsi de ütõsen szól:-)Hátul nekem pici 15éves Wharfik vannak,arra jó,ha mozizok néha hárulról is csörögjön valami:-)
Anno gondolkodtam egy fullos Tannoyba,de 450ezerben lett volna,(sub nélkül)és mérlegeltem.:-)Akkor vettem Pana tv-t(82cm)Harman-Kardon avr235,és a hangfalak.Így is eléggé húzós volt.

Go Jeff Go!!!!

lobig
sziasztok!

szeretnék venni valami nem túl drága 5.1-es hangrendszert, de olyat, aminek a hátsó hangszórói vezetéknélküliek. tudnátok nekem ebben segíteni, hogy mik a lehetõségeim!? mik a tapasztalataitok e téren?

azért lenne szükségem a wireless megoldásra, mert nem akarok a nappalin keresztülvezetni a két kábel...

köszönöm!

http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....

Sziasztok!
Végigolvastam a fórumot és egész jó ötleteket találtam itt. A Heco Victa szett Onkyo SR-505-ös erõsítõvel jó is lenne. De a szobámba nem tudok berakni 70 cm-nél magasabb hangfalakat. Nincs valami ötletetek mivel lehetne helyettesíteni? A hangfal szett-re 80 ezret szántam, mélynyomót egyenlõre nem szeretnék venni.
tugyiti
Sziasztok !

Egy olyan kérdésem hogy valaki ismeri e a következõ hangfalakat és ha igen akkor mi a véleménye róla:
Jamo SC 6000 rear
FC 6000 front
CC 6000 center
E3SUB sub

köszi a válaszokat elõre is <#wave>
Met
Te kevered az antenna koax kábelt a hang koax kábellel 😊
Szerintem minõségileg jobban jársz egy erõsítõ és külön lejátszó összeállítással.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

zimpet:
Ilyet tudtommal nem lehet csinálni. Szerintem egy coax kábel nem képes több csatornás hangot továbbítani. Kiv. stereo.

Viszont nekem is lenne kérdésem. szeretnék házimozit venni, de nem tudom, hogy milet vegyek. Ugyanis van egy csomó hangfalm itthon, és lehet, hogy jobban megérné csak egy dvd lejátszót venni, 5.1 kimenettel, amiben van beépített erõsítõ nem? De hangfalakat fölösleges fizetnem, ha már van.
Nem tudtok vmi jó boltot ilyenhez?
Sziasztok!

Lenne egy hülye kérdésem! A dvd lejátszómon csak koaxiális kimenet van, az erõsítõmön meg az 5.1-hez kölön rca-k. Gondolom kellene hozzá valami konverter, ami a digitális jelet képes szétosztani. Létezik ilyen és ha igen, hol lehet kapni?

Köszi.
Sziasztok! 20-25e Ft körül milyen DVD lejátszót javasoltok? Én a Yamada MI220X-t néztem ki, de most egy boltban se találtam ilyet neten. Elõre is köszi a választ
Csiaki
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy szeretnék venni 1 házimozi rendszert úgy 50eFt-ig bezárólag.
Ki milyent tud ajánlani!Várok mindenfajtát, lehetõleg tudjon mindent.
Köszi elõre is!

ASUS P8Z77-V, Intel i7 3770K,GTX 680 2GB,16GB DDR, 2TB

Illetve ha a subon van hangfalcsati, ami valószínû, akkor lehetséges a dolog, csak nem lesz valami jó az eredmény.
Én a helyedben a magnatnak a szettjét venném 39-ért, de persze mindenki maga dönti el.
Arra sehogy nem fogsz tudni mélyládát rákötni.
Annak külön koax kimenete lenne, ha házimozi erõsítõ lenne.
De a leirásod alapján ez egy sima sztereó erõsítõ amin van a,b hangfalválasztó?
4csatornás, nagyon régi lehet. Elöször venék egy házimozi erõsítõt.
Subot csak utánna.
Szaszura
Ja nekem is X-530-asom van és maradéktalanul 1etéertek az elöttem szólóval!!ÁMEN

Ps3!Se több,se kevesebb de pont elég:szerintem! :-)

nesto
Nekem 530-asom van és teljesen megvagyok vele elégedve. a nyáron vettem 18e-ért, azóta használom játékhoz/filmhez/zenéhez egyaránt kiváló. ebben az árkategóriában mondhatni díjnyertes, erõbõl szól, gyönyörû a mély benne és a szatelitek sem vallnak szégyent. egyetlen hátránya hogy nincs hozzá távirányító <#rinya>. Ajánlom! De ezekután nemhinném hogy a kicsit drágább de erõsebb hangcuccban csalódnál

Szaszura
Szerintem faszájos én is Logitech-et használok kb.1 éve de maxin meg vagyok vele elégedve szépen szól nem mellesleg zenére is faja bár távirányítót nélkülöznöd kell sajna!!És ami még nagyon fontos legyen az asztali játékoson 5.1-es analóg kimenet!!!<#eljen><#integet2><#worship>

Ps3!Se több,se kevesebb de pont elég:szerintem! :-)

mcdrusza
hello
a Logitech 5.1-es hangfalak megbízhatók, és jók?
szeretnék venni 5.1-es hangfalrendszert, de nemtudom mi alapján válasszak.
ezen gondolkodom, nemtudom jó-e:
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=00681
vagy pedig ezen, megéri-e ezért egy picivel többet fizetni?:
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=07893

a választ nagyon várom, köszönöm.
nesto
keress más fórumot, ez ki van halva... senki se válaszol

madi 9k
Sziaztok!

Nem tudom jó helyre írok-e 😊

Van egy Thomson régi erõsítõm, ami 4 channelt-t(8 Ohm)tud de Sub-ot külön nem.
Szeretnék venni hozzá egy aktív Subládát.
Hogy tudom majd rákötni hogy jól is mûködjön? Gondolom nem a: fogom és bedugom a front left-be a front sugárzó mellé 😄 módszerrel.
Mondjuk a két front hangfalam is csak 2 utas, lehet jobban járnék két vagány 3 utas fronttal?

SAL XR 100/120-ra gondoltam Subládának( vélemények errõl? 😛 )
SAL 2610F/J -re Front esetén( akkor ez 8 Ohm-os is lehet? 😊 )

Elõre is köszi!

http://www.madaraszautosiskola.hu

nesto
valaki tud hangfal tesztelõ hangokat?nem basstest kéne hanem ami a hangfal épségét mutatja, a hangokat külön lejátsza és lehet hallani ha valamelyik membrán vagy szatelit nem jó/kiment.

repvez
Na azt hiszem megtaláltam a hangszoro szettet amit meg tudok venni.Egy SAL 2610-es szettet most 36k-ért be tudok szerezni ami a méretéböl itélve nem lehet olyan rossz vétel.
Ehhez megfelelö méretü teljesitményben illik hozzá a sony dg510 vagy 700-as modellje?Valakinek van ilyen?
A frontokba épitett sub ot be lehet simán állitani mintha különállo subom lenne ?
mire kell figyelnem majd a beállitásnál?
CSOCSO
egy nagy bajom van nekem... itt ez az egesz jo kis
Yama RX-V361 erolkodo... es tok jo hogy a tv-t ratettem a video 4 re es azon jon be az erosito a komponens kabeleken keresztul.. es az erositobe megy bele a kabel tv, xbox 360 mind mind komponensen.. nah igen de van meg egy sima xbox ami divxezesre van es egy sima dvd ( anyamnek kell..nem akar szarakodni az xbox360al) es a sima xbox meg a dvd viszont csak kompoziton megy... ami ciki mert ha compositot dugok az erolkodobe akkor kell egy kompozit kimenet ami a tv be belemegy.. ergo az egy masik csatornak jelent ( vid 1-3) es ez most ciki mert a tv-t is kapcsolgatni kell.. jo persze nem deglek bele csak olyan jo volt hogy a tv taviranyitojat soha nem kellett volna tobbet felemelni😄
Sikerült megoldani a problémát: elõkapartam a lomosból egy régi videólejátszót, amibe ugyan kazettát már nem tennék, de rendeltetését leszámítva üzemképes. Anyámnál most azon keresztül megy a tévé, és a zavar megszünt. Hallajuah!

Azért köszi a válaszokat!
[NST]Cifu
A HDMI be- és kimenet az olcsóbb erõsítõknél csak aféle hub-ként mûködik. Tehát rádughatsz mondjuk egy PS3-at és egy HDMI-s DVD lejátszót, és az erõsítõ távirányítójával választhatsz, hogy melyik forrásból menjen tovább a jel a TV felé (akkor hasznos, ha a TV-n csak egy HDMI bemenet van). A ~150e Ft-os erõsítõ árkategóriában jelenik meg az, hogy a kompozit vagy komponens bemenetrõl érkezõ videojelet már HDMI-re is képes kinyomni, sõt fel is konvertálva 720p-be vagy 1080i/1080p-be.

A mérõmikrofon csak annyit csinál, hogy a hangfalak hangerejét belövi a halgatási pozicióhoz. Azon nem fog segíteni, ha a hangfalak elhelyezési problémák miatt, vagy más okból nem adnak kellõ térhatást. A mérõmikrofon amúgy inkább a drágább készülékeknél jellemzõ, valahol úgy a 65e Ft-s árkategóriától kezdve (Yamaha RX-V461, Onkyo SR-505, stb.).

Az erõsítõk esetén az, hogy hány hangfal van rádugva, te állítod be álltalában az erõsítõ menüjében.

A DVD filmek többségénél tényleg csak 5.1 van (Dolby Digital vagy DTS), egy részüknél van csak 7.1 (ami a 6.1-hez is jó), ezek a Dolby Ditigatl EX ill. DTS-ES hangtömörítést kapott filmek. Azonban a Blu-Ray és HD DVD filmeknél már várható, hogy más lesz kicsit a helyzet.

Mivel a keret szûkös, szvsz nem érdemes most 7.1-ben gondolkodni, legfeljebb késõbb, ha gondolod, át lehet térni rá (az Onkyo SR-505-öst ezért említettem, hisz ez esetben csak két további hangfal kell, az erõsítõ már tudja ami kell).

A hangfalak terén szvsz menj el egy olyan helyre, ahol van kirakva sok hangfalszett (Toshiba shop a Lurdyban, Media Marktok, esetleg direkt házimozi boltok, stb.). És halgas meg párat.

Lehet kapni viszonylag korrekt 5.1-es hangfalszetteket úgy 50e Ft-ért (bár ez leginkább a Magnat 990-es szetjét takarja, ami ár/értékben nem rossz, de hangzásban nem is kiemelkedõ, a SAL és hasonló hangfalaknál azért egy fokkal jobb). A legjobb választás talán a ~80e Ft-be kerülû Heco Victa szett (2x500 + 2x200 + 100), ez hangzásban és ár/értékben is nagyon ottvan, viszont erõsítõvel együtt ez már bõven 150e Ft körül mozog.

Ha nincsenek nagy igényeid, akkor én még mindig a Yamaha NS-444 + 4x NS-333-ast javaslom. Ha teheted, halgasd meg valahol.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

repvez
Köszi a részletes választ.Nézegettem az ajánlott erösitöket, de nem igazán értek hozzájuk hogy mik azok a paraméterek amik eldöntik, hogy mitöl jobb az egyik a másiktol.De néhánynál nem találtam HDMI csatlakozást vagy automata mérö mikrofont,egyébként ha 7.1-es egy erösitö az automatikusan érzékeli hogy hány hangszoro van rákapcsolva?Vagy külön kell beállitani hhogy hány hangszorora keverje ki a hangot?De filmeknél ugy is csak 5.1-van.A hangszoroknál sem nagy az igényem, mivel max 20m2-es szobába kell csak.Most egy Thomson DPL660HT erösitom van a hozzá adott hangszorokkal ugyhogy annál minden csak jobb lehet, de ezek is elég jol szolnak csak nem sikerült beállitanom öket rendeszen igy nincs érezhetö hangzástér.Ezért lenne jo a mérömikrofon.
Üdv!
Nemrég vettem egy Genius sw 5.1 5000 home theater-t, és az egyetlen problémám vele az, hogy a center nem hajlandó megmukkanni. 5.1-es hangkártyám van /terratec aureon/ (3 kimenet az 5.1-hez), és a 9 pólusú mini DIN-re kötöttem be (elvileg az is 5.1 lenne). Ott normális hogy nem szól a center? Mindenképp 3.5-2RCA átalakítókkal kell megoldani?

Wake up... and smell the ashes

CSOCSO
jaja tudom.. lattam, mosolyogtam is.. olyat vettem az ocsemek nagyszobalyaba is es az enyemben is ez van.. csak ezekkel akisebb hangfalakkal.. nem is szol olyan hangosan de booooven eleg..
[NST]Cifu
Azok az "egybeminden" kis szettek szvsz felejtõsek, oké, hogy 20-30-40e Ft, de gyenge a hangjuk még a házimozihoz is.

Az általad belinkelt szett magja amúgy ugyanaz a Yamaha RX-V361-es erõsítõ, amit lent belinkeltem, csak adnak hozzá egy Yamaha NS-G25-öst (frontok), NS-P60 (center és két surround) hangfalakat és egy YST-SW012 mélynyomót.

CSOCSO
altalaban a boltban veheto kis hazimozi cuccosok azok ilyen konnyen osszedugdoshato kis szarok.. tenyernyi hangszorokkal meg ciposdoboznyi melyladaval.. tokmindegy hogy sony.. lg, pana. stc.. mind ilyen.. persze van par marka akik nem beepitett dvd vel aruljak a cuccosukat, meg van 1 fajta kimenet es bemenet hanem erositovel. faszabb hangszorokkal....vettunk is egy kenwood cuccost.. eleg olcso volt anno.. kenwood erosito meg hangszorok (5.1) tok kiralyul is szolt.. szinte soha nem tudtam max ra tekerni.. most kulon hazba koltoztunk.. kircsi.. hasznalom is de sajna par ev utan az erolkodo lcd kijelzoje megadta magat.. es igy eleg nehez beallitgatni.. stb.. vettem egy yamaha (legolcsobb) erositot 200 dodo volt.. van rajta ket optikai bement.. 3 komponens bemenet.. szal mindenbol 1 el tobb volt rajta mint a tobbi erositon ennyi maniert.
hazajottem rakotottem a kabel tv-t es az xboxot igy most mindegyik dolby digitallban megy.. nagyon allatul szol.. ez midn szep es jo.. de a masik nappaliba is kene valami.. es ezt talaltam::
katt ide

ugyan az az erolkodo es csak 350 dodo.. ennel dragabbert vannak dvd lejatszos kis szarok a sonytol.. stb.. bizti vagyok benne hogy nem szolnak jobban.. kozel sem...) muahahha.. alszom egyet es megyek megveni ( remelem van a boltban)
[NST]Cifu
A TV-k terén nézz el az LCD TV topicba, szvsz az U2000-et felejsd el, egy LG32LC41 olyan 140e Ft, és semmivel sem rosszabb.

A Sony házimozi erõsítõket felejsd el, nem igazán vannak ott a toppon, a Pana és a JVC mellett.

Ami inkább megéri, az a Yamaha, Onkyo, Denon, drágább szinten Harman/Kardon.

Egy Sony STR-DG710 árából már H/K AVR-132, Yamaha RX-V461 vagy Onkyo SR-505E-t is vehetsz, mindegyik lenyomja a Sony-t (az Onkyo ráadásul 7.1-es).

Hangszórók: Nehéz ügy, a System Fidelity-rõl nem tudok semmit, a KODA-kat szerintem ne eröltesd, a Magnat kezdésnek talán elmegy, de szerintem szánj akkor már egy kicsivel többet rá. A Yamaha NS-333/444/555 szett ugyan nem olcsó, de elsõ kézbõl mondom, hogy elég jól eltalált. A Wharfedale-nek vannak olcsó, és viszonylag jó hangfalai, de a Crystal 30-ast kerüld, akkor már inkább a 8-as széria. A Heco-nak a Victa szettjébõl (C100, 200/300, 500/700) is jó kis rendszert lehet összehozni.

Itt van egy-két összeállítás, a Denon + Wharfedale és a H/K + JBL nem tûnik rossz ajánlatnak, de persze megvan a saját gyengeségük (a Denon és Wharfi összeállításnál nincs mélnyomó, a H/K erõsítõhöz a JBL hangfalak elég gyengécskék), de kezdõ házimozihoz nagyon is elegendõek. Aztán idõvel majd továbbléphetsz, ha úgy gondolod.

Ha 110e Ft-bõl kellene nekem kihozni a hangzást (250e Ft minusz 140e Ft az LG TV-re), akkor az valahogy így nézne ki:

Yama RX-V361 + 4x Yama NS-333 (front és surround) + Yama NS-444C (center)

Hasonló áron mozognak a Heco hangfalai (Victa C100 center + 4x Victa 200), hasonló teljesítményel, és nekem legalábbis érzésre hasonló hangzással.

Ez mondjuk már ~120e Ft (plusz posta), ehhez még hozzájönnek a kábelek, de kiindulási alapnak egy elég korrekt kis 5.0-ás rendszer, aztán majd egy Yama FSW-015-ös vagy -030-as kis mélynomóval (esetleg egy FSW-225-össel) kibõvítve már a robbanások is elég komolyak lesznek.

Nekem most egy Onkyo SR-505E erõsítõm, 2x Yama NS-555-ös, 2x Yama NS-333, 2x Yama NS-444C és egy Yama FSW-YST100-as hangfalakból álló 6.1-es rendszerem van, ebbõl az árkategóriából házimozira nagyon eltalált rendszer (viszont ez már annyiba kerül, mint az általad a teljes rendszerre szánt összeg).

Egy baráti javaslat: kerekedj fel, menj el a Media Markt-okba, vagy hasonló helyekre, ahol van kiállítva pár rendszer, és halgasd meg õket. Én ugyan nagyon megtaláltam a számmításaimat a Yama hangfalakkal, de lehet, hogy neked nem jönnének be annyira (bár házimozira szerintem aligha fogsz ebben az árkategóriában jobbat találni, zenére már más kérdés...), ezért leginkább a saját füledben bízz, azzal fogod hallgatni majd a rendszer, nem az enyémmel 😉.

A korrektebb helyeken még azt is megteszik, hogy egy hozott CD-t / DVD-t beraknak, amivel te magad tudod meghalgatni, hogy fog szólni majd a rendszer (a végleges hangzást persze erõsen befolyásolja hogy milyen erõsítõvel és fõleg hogy milyen szobába lesz majd az egész).

repvez
Valaki esetleg ismeri a felsorolt cuccokat? tapasztalat?
Met
hát így eléggé az, max húzol egy, ill. 2 új kábelt a falon kívül

Jóapám a szomszéddal. Szomszéd meghalt, apám nem emlékszik (kissé drámai a helyzet). Az a rész, ahol ez az osztás van, lassan egy éve lett beglettelve, festés elõtt. Vadregényes egy történet ez...

Nem bontanám ki ezt a részt, esetleg a legközelebbi festéskor =>következõ évtizedben.

Kilátástalan??
Met
ki osztotta meg a kábelt?

Hûha... a gond, h az elágazás a falban van, ahová nem látok be. Ilyenre gondolsz: http://shop.wattvill.hu/kepek/fs28.jpg ? De felteszem, nem az van benne, mert akkor nem lenne zavar. Ezt így külsõleg akkor nem lehet megoldani?
Met
zavarszûrõs elosztóval van megosztva a kábel?

Sziasztok, talán nem pont ide illik, de nem találtam jobb topikot. A problémám következõ: jön a UPC-tõl kábel a szobám falában, belemegy a tévémbe. De közben a falban folytatódik anyám szobájába, az õ tv-jébe. Ha anyám rákapcsol az ATV-re, nálam beromlik az m1. Ha pedig õ rákapcsol az m1-re, megint nálam beromlik az RTLKlub, csíkos lesz. Mindez fordítva nem igaz. Elég idegesítõ, anyám néha zongorának nézi a távirányítót... Tanács?
repvez
Ja azt majd elfelejtettem hogy digitális tv tuneres legyen.
Arrol is jöhet még beszámolo, hogy mi a helyzet a sima TV adásokkal milyen a képe, nyujtja a képet vagy pixeles a kis felbontás miatt?
repvez
Hali segitségets zeretnék kérni egy házimozi összeállitásában.Lehetöleg a legolcsobb és legtöbb szolgáltatást és tudást nyujto elemek érdekelnének.Az alább felsorolt cuccokat néztem ki elsöre ha tudnátok mondani roluk pro és kontra dolgokat mondani azt megköszönném vagy ugyanabban az árba milyen más hasonlo vagy jobb tudásu eszközre lehetne cserélni.
TV: Sony Sony KDL-32U2000 LCD ~160k
Erösítõ: Sony STR-DG510 vagy Sony STR-DG700 vagy 710 ~60k
Hangszorok:System fidelity SF2505 vagy 2305 ~40k
vagy KODA, JAMO, Magnat ebben az árkategoriában.
A max keret ezekre 250 ezer, tudom hogy ebböl nem lehet csodát várni,de ez van és ahogy néztem ezek igy beleférnek.
Bármilyen véleményre kiváncsi vagyok vagy tipus ajánlást szivesen veszek.A lényeg legyen HDMI, Optikai ki/bemenet, 1366x768 felbontás és automata hangbeálitás az erösitön.
nesto
heló, 5.1-es hangcucc szatelitjeit milyen magasságba szokták felfúrni a falra? fülmagasságba, vagy (mivel kicsi a szoba) ágyon fekve fejmagasságba?
köszi