Házimozi DVD 5.1 stb..

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsoltika 007
Dvd-rõl, bluray-rõl sztem. Sima tv-n nincs ilyen jel. Max a digitális adásnál ahol set top box van.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

PrisonMan
Hello! Ilyet lehet olvasni a DVD-felvevõ használati utasításában:
"A másolásvédelemmel ellátott filmek nem vehetõk fel ezzel a készülékkel. Ha a készülék felvétel közben másolásvédelmi jelet érzékel, a felvétel leáll, és a következõ üzenet jelenik meg: (Nem másolhat másolásvédett filmet.)"

Ööö... Ez most mi?? <#wow1> Pl ha megy egy mûsor a tévében, azt nem biztos hogy fel tudja venni? Ki lehet valahogy játszani? (program vagy bármi más?)

Zsoltika 007
Üdv! Lenne egy kis gondom. A hõskorban még vásároltak szüleim Sony DAV S880 házimozi rendszert. Na most ennek van ugye optikai bemenete. Csakhogy a jelet hiába kapja 5.1 dd-ba csak sztereóban nyomja ki. Ha jól olvastam utánna a dolgoknak akkor ezt a sony alkotta meg hogy ne vigyen 5.1-et de a késõbbi modellekben már engedélyezték ezt. Mivel maga a készülék és a hangfalak is szuperek nem nagyon van szívem megválni tõlük de mégis kéne az az 5.1. Nem tud valaki valamit esetleg errõl? Hogy meg lehetne-e oldani esetleg egy firmware frissítéssel? Mert ha jól vettem ki a japánok jogi gondoktól tartva korlátozták le az optikai bemenetet sztereóba.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

dragon11
Szóval akkor új erõsítõ kell? Nem lehet h csak a hangfal a baja?^^

Bucser
hangrendszert nem szokás távgyógyítani.

A jó öreg Trial and error a megoldás.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

dragon11
Szóval mit cseréljek ki? mit hogyan csináljak?
mert már arról volt szó, hogy az iskola ad pénzt h erõsítõt vegyek.. de feleslegesen nem veszek.

Nagyon szépen köszi!

Bucser
szerintem nem az erõsítõ torzít recseg, hanem a hangfalak és a fõ ludas az a kábelezés lehet. túl sok a zaj.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

dragon11
Nos, mivel az Én iskolámba én kezelem az erõsítõt, ezért ide fordulok helpért.

Nem tudom milyen fajta, de 300watt körüli asszem.. (régi! régen ez volt a legmenõbb).

Most az a baja, hogy ha majdnem maxon van a hangerõ, vagy az alatt is, recseg, torzít! Eddig is torzított/recsegett, de ennyire soha!

Annyit gondolok hogy végfokos, de más baja is lehet.. vlaki vlami tipp?

Köszi!😊

Sziasztok!

Nem szeretném halálra olvasni magam. 35 000 alatt szeretnék házimozit venni mert ami van 4 év eltelte után haldoklik. Az is egy "egszerû" készülék, de nagyopn szerettem, minden lemezt vitt (csak DVD filmet) és jól is szolt szetem. Ez LG, és tényleg szeretem. Most is van 30 alatt nekem tetszõ, de ha tudnátok ajánlani, vagy valamelyikrõl lebeszélni, akkor könnyebb lenne a választás.

Tehát a kérdés, mit NE mit Igen:
Samsung, LG, Philips, Panasonic, esetl sony?

Köszi!
[NST]Cifu
Erõsítõ terén ebben az árrégióban más alternatíváról nem tudok.

Hangfal terén azt döntsd el, hogy mire akarod használni. Nálam általános (zene+film) használatnál a sorrend Dali C6 > Wharfi 9.6 > Yama NS-777 > JBL E80 lenne (nagyobb > kisebb). A Dali zenére is nagyon jó, a Yama szvsz ott már túlteng mélyben (az NS-555 még korrekt e téren, az NS-777-est szerintem mélynyomó helyett találták ki ^^). A Wharfi jó átmenet. A JBL-t egyszer hallottam, nekem nem tetszett igazán a hangja, de lehet, hogy csak rossz forrás / terem volt ott éppen.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Okami Amaterasu

x-box live gamertag:RepliedCloud PsN Id.:Undefeated_HUN steam id:Undefeated18

Szia Cifu!!!!

Arra jutottam egyenlõre hangfal ügyben hogy elõsször veszek egy jó erõsítõt meg a frontokat. A többivel egyenlõre nem terhelem magamat és a pénztárcámat sem 😊 A front hangfalpárnak olyan 100eFt körüli pénzt szánnák esetleg 10-20ezerrel fölé mehet még az összeg, de az a max 😊 többet nem akarok rászánni. Ebben az árkategóriában mi lehetne a legjobb választás ami filmekhez és zenére is megfelelõ lenne? Eddig amiket néztem a neten azok a Wharfedale 9.5 és 9.6 a Dali Concept 6 a Yamaha NS-777 a JBL Northridge E80. Egyenlõre ezek persze közben keregetek még, de nagyon nehéz ez a számomra most 😊

Minden véleményt elõre is köszönök!!!!

Erõsítõbõl pedig nagyon fontos számomra hogy a HDMI-t rendesen kezelje ahogy kell. Ezekbõl a listámra egyenlõre a Yamaha RX-V663 és az Onkyo TX-SR606. Ebben az árkategóriában esetleg van még valami jófajta?
dragon11
Igaz, akkor leviszek minden cuccot, így jobb?=)

De akkor is, aki ért ehhez és lenne kedve segíteni nekem, plz írjon egy Privát Üzit..(PÜ, PM.)

Thanks a lot!

Met
miért kell parasztnak lenni?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

dragon11
DE hogy lehet megoldani hogy a teraszon kirakom a hangfal(ak)at és a lentiek hallják szépen a zenét?😊

dragon11
Értem ..

Bucser
A mélynyomót nem tudod hagfalra kötni. Egyszerûen más jel kell neki. A mélynyomót erõsítõre kell kötni.

dragon11
Valaki segítene?

Akarok venni 1 mélynyomót és azt rákötném 2 hangfalra amit veszek..?

De úgy 30ezerbõl kijöjjön complett..

a lehetõ legjobbat ajánljátok, vagy esetleg máshogy, csak jó hangos legyen.

HTX!

[NST]Cifu
A maga idejében a 8-as sorozat volt az egyik legnépszerûbb, többek között itthon is. Aztán egyre-másra jönnek az eddig kevésbé ismert gyártók (Heco, Dali, Mission, Tannoy, stb.) a hazai piacra, kezdi kicsit elveszteni azt a varázsát a Wharfi név, ami mondjuk 5-6 évvel ezelõtt volt.

ForzaInter
ok, körülnézek, köszi mindent.

Yo, Bitch!

Szia Cifu!

Hát csak most megragadt rajtuk a figyelmem ahogy hangfalak után kutatok 😊 az areadvd.de nemrég tesztelte le ezt a rendszert és összhatásként náluk 10bõl 10et kapott. Meg néhány olvasnivalót is találtam róla így futólag amiben nagyon dicsérték...viszont még hallani nem hallottam õket.
Na még azért keresgélek tovább és jövök a számtalan kérdéssel 😊
[NST]Cifu
Nem rossz általában a Wharfi, bár én régebben hallgattam csak még, mikor a számítógépszobába néztem hangfalakat. Annyira nem hagyott maradandó élményt bennem, de ez nem feltétlenül jelent rosszat.

[NST]Cifu
Annyira én sem vagyok otthon az asztali lejátszók terén (PC-rõl nézek filmeket lassan 10 éve ^^), de talán a gyártó weboldala? 😉

Sziasztok!!!!

Nézegettem hangfalakat a neten és kinéztem egy Wharfedale össszeállítást ami áll Front: Diamond 9.5 Center: Diamond 9 CM Hátsók: Diamond 9.1 Sub: SW-150
Véleményekre volnék kíváncsi a Wharfedale-rõl és ezen összeállításról. Mennyire jó is volna ez vagy hasonló árkategóriában esetleg volna jobb választás is? Filmekre és zenére mennyire megfelelõ?
A neten elég jó véleményeket lehet olvasni róla. Valóban ilyen jó a Wharfedale.
Elõre is köszi a hozzászólásokat!!!!
ForzaInter
és ezután hol lehet utánanézni? bocs de nem vagyok ebben vmi nagy szakértõ:s

Yo, Bitch!

[NST]Cifu
Nézz utána, nincs-e firmware frissités. Lehet, hogy az adott filmek olyan tömörítési eljárást használnak, amit nem, vagy nem rendesen támogat a lejátszód.

ForzaInter
nem tudom ezt hova írjam, mert megfelelõ topikot nem nagyon találtam rá, de ezáll legközelebb, na szóval, van egy kis gondom házimozival, elég sûrûn elõfordul hogy nem játsz le filmeket, pl lejátszik belõle egy órát aztán kikapcsol, és vissza visz fõmenübe, bár ez már mostanában nem szokott lenni, de azóta van más, most nem rég töltöttem le Running Scared címû filmet, amit elindítok bejön a kép fele, és megáll a film, és kész vége, hiába pörgetek bele akkor sincs semmi, másik a The Prestige c. film, aminél majdnem ugyanez a gond, elindítom és behozza képet félig, és váltogatja jeleneteket de csak fél kép van, és hang nincs:S a másik meg hogy sokszor felgyorsul kép és kb egy 10 mp-s jelenet lemegy 5 mp alatt, ami nagyon idegesítõ tud lenni mikor filmet nézek, de ugyanez fordítva is megvan csak akkor belassul:cc filmekkel tuti ncisn gond, mert sima dvd lejátszó tökéletesen lejátsza õket... milehet a gond?<#confused>

Yo, Bitch!

dragon11
Hát, semilyenem nincs.. ;-) filmeket akarok vele nézni, nah meg zenét hallgatni.. meg kiviszem a hangszórókat a teraszomra és a lentiek hallják a zenét.. olyan kéne..😊 nem tudok errõl semmit, de guglizok/olvasok, mint állat.

Kérlek segíts MrSpock 😉

Köszi!😊

MrSpock
Ez érdekes,mélyládához akarsz venni hangrendszert?Ilyent még nemhallottam:-D pont s ub amit esetleg utoljára vesz az ember,mert a többi azért már élvezhetővé teszi a filmet.Na persze ha megfelelő méretűa többi cucc. Erős hangzáshoz,minőségibb dobozok kelenek.Nemcsak amély adja a hatást.
Na de miylen erősítőd van,avgy egyáltalán nincs?
Mert azt kell először,utánna már 2.1-ben is brutálisan szólnak a dolgok,ha erős hangzást akarsz:-)

Go Jeff Go!!!!

dragon11
Sziasztok megint!

Erõsítõre nincs keretem, viszont mélyládára van.. hozzá hogy vegyek hangrendszert, vagy hogy legyen? Nekem erõs hangzás kell, ami benne megvan..😊 haveromnál voltam..😛

Köszi a helpet h ajánlotok..

[NST]Cifu
Olvass egy kicsit vissza, úgy a #993 szintjéig...

Doog
Értem és köszi a segítséget! 😊

...::::::...

MrSpock
Pl: Yamaha rxv559-es 100ezerről-60-ra,az nemrossz vétel.
Nem a legújabb széria,de jobban is néz ki és az elég jó kis modell volt,sokat is tud,és moziban ütős.

Go Jeff Go!!!!

MrSpock
Igen,optikai bemenet,optikai kábellel,én is azzal kötöttem össze a dvd-t.Gondolom 4audio,4féle cuccot is ráköthetsz.
Ha csak picivel többet szánsz rá,nézd meg a netdepon a denon,marantz-ot.
Ezek azért szerintemjobbak :-)De van sokféle és a yamaha is olcsóbb amit néztél!!Ott nézzkörül,van akcióban jópár termék ami megéri.

Go Jeff Go!!!!

Doog
És mit takar az, hogy:

1, Digitális optikai bemenet
2, 4 x audió bemenet

Mivel még nem nagyon volt erõsítõm. Vagy ezek milyen csatlakozókkal történnek? Mert végülis volt egy Yamaha erõsítõnk de azt egy kábellel rádugtam a DVD-t és felismerte az 5.1-et. Az a digitális optikai bemenet?
Bocs, hogy láma vagyok.

Doog
Dehát most például itt van ez a Yamaha ami tud 5X100 wattot közel 50-ért.
Vagy az elõbb belinkelt Sony ami tud 135 wattot 40-ért.

Doog
Hát szerintem akkor ha veszek elõször egy jó erõsítõt és utánna jobb hangfalakat hozzá. :-)
Nézelõdök valamiket, mert inkább húz a szívem egy külön erõsítõs cucchoz. :-)

MrSpock
Szerintem vegyél egy jó erősítőt,bár nemtudom hangfalaid vannak e.Vagy esetleg egy gyengébbet,de jó hangfalakat,és majd lecseréled később,ha lesz rá pénzed.Mert ez egy ördögi kör,bár ha sikerül összehoznia rendszert utánna évekig szolgál.Mondjuk talán a hangfalak azért jobban tartják az árukat.Nagyonnehéz,jót is olcsót is.

Go Jeff Go!!!!

Doog
Ja értem.

Doog
És jó hát nekem nagyon kezdetleges Dimarson házimozim van ami tud kemény 6X40 wattot.
És szerintetek az a Samsung házimozi a 100wattjával szépen szólhat?
De nekem ne hasonlítsátok 250-300 ezres 500-600 wattos rendszerekhez. 😄

MrSpock
Sajnos nemtudok ennyiért,nézegettem,de csak samsung-LG-k vannak.Nemtudom milyenek,de ami tényleg izmosabbnak néz ki 100 felett:-(
Nehéz kispénzből vásárolni.Egyik haver is vett ano egy Thomson szettet,volt kb 35ezer,utánna átjött,és nézett,hogy nálam máshogyan szól.(azóta sem néz filmet rajta)Ja mondom,csak nekem az erősítő+frontok+sub volt 340ezer anno.
És ez mégmessze van az igazi mozizástól,főleg ,hogy a többi doboz csak ami volt itthon,mert nekem sem voltmár több keretem rá.De nemakartam gagyit venni,mert utánna csak elégedetlenkedtem volna.

Go Jeff Go!!!!

Doog
Szóval akkor azt a Sony erõsítõt nem éri meg megvenni? Végülis nem tud sokat mert,

4 audio bemenet,
2 digitális bemenet (1 optikai, 1 koaxiális),
2 HDMI videó bemenet

1 HDMI videó kimenet,
hangfal csatlakozók

MrSpock
A lényeg,hogy mennyi a költségvetésed? A minőségibb fullszettek drágábbak,na persze jobban is szólnak. Külön veszed akkor ne is gondolkozz 200ezer alatt ha picit komolyabban akarsz mozizni.Bár inkább 300ezer.Ez nem kis pénz ugye erősítő+5hangfal+sub.

Go Jeff Go!!!!

[NST]Cifu
Az egybeszett elõnye, hogy minden benne van egy dobozban, erõsítõ, hangszórók, kábelek. Hátránya, hogy általában nem nagyon modulárisak, tehát a hangfalakat, mélynyomót, erõsítõt külön-külön nem tudod lecserélgetni, vagy nehézkesen. A darabokból összerakott szett teljesen moduláris, olyan elemekbõl rakod össze, amilyenekbõl akarod, és azt a részelemet cseréled ki, amelyiket akarod. Ezek általában hangzásban jobbak, de egy nagyságrenddel drágábbak, tehát nehéz ügy.

Vannak persze olyan komolyabb szettek, amik erõsítõ plusz hangfalszettet is tartalmaznak, pl. a Harman-Kardonnak vagy az Onkyo-nak.

Doog
Vagy méd ha esetleg tudnátok ilyen 40-50 ezer forint közt ajánlani jobb fajta cuccosokat segíthetnétek. 😊
És köszi! 😊

Doog
Hello!
Összegyûlt a pénzem, hogy lecseréljem a régi házimozimat. Néztem 1-2 dolgot és mi a véleményetek? érdemes külön erõsítõt venni, vagy egybe házimozit?

Ezt az erõsítõt néztem.
Vagy ezt a házimozirendszert.

[NST]Cifu
A Piok és az olcsó NS Yamák (NS-50 és hasonlók) tényleg nem túl meggyõzõek, de az NS-555-ös házimozira határozottan nem rossz. Én most mélynyomó nélkül használom, és elõször meglepõdtem, mert nagyon komoly mélyeket hoz ki magából (belegondolni sem merek, hogy az NS-777-es mit tudna mutatni normális körülmények között). Zenére persze jobb a Heco vagy a Dali ez nem vitás, nálam is ezért került a számítógép szobába Heco...

MrSpock
Ha a hangfalakat nézed,ne a "kalsszikus" gyártőkat részesítsd előnyben.Pio,Yamaha,hasonlók,hanem hangfalgyártókat nézz.JBL-jó H/K-hoz,bár nekem ugye Tannoyok vannak,ez sem piskóta.Dali-t ajánlom pár akkor ne a 6-ost,inkább 8-as az brutálisabb már,de a ksiebb is szépen szól.Egyik ismerősömnek van full szett egész jó.Itt is a pénztárcád szab határt.Vehetsz JMLab-ot,ebből is a cobalt-tot,bár az húzós.
Szerintem ha jót akarsz mozira akkor tényleg érdemes esetleg egy JBL szettet,vagy Dali 6-os,bár szerintem kicsit túlszínezi a magasakat.
Mission M3-as széria most nem is drága,vagy Celestion-okat is dícsérik,ár-hangzás arányban.Wharfedale is jó vétel lehet,vagy Kef,Polkaudio.Szóval amelyik tetszik,hallgasd meg ezek közöl egyik sem gyenge.Bár mindegyiknél vannak jobb szériák,ne a legkisebbet vedd meg az a lényeg,esetleg teszteket ha találsz,vagy véleményeket.
Van választék,nézz szét mondjuk a netdepon.Ha van még kérdésed akkor szívesen válaszolunk.
Mondjuk én ajánlanám a Tannoy-t,mint az enyém,bár ezért egy szett Missiont kapsz.Annyi alapom van,hogy hasonlítva a Dali concept 6-hoz,nekem sokkal jobban bejön a hangja,több a dinamika benne,és szerintem vonósoknál lényegesebben szebben szól,meg elektronikus zenén is.Na árban azért ez drágább jóval.De ugye kinek mi tetszik.
Ha lenne ezt kiegészíteném fullra és kész,utánna már csak esetleg a Tannoy Dimension sorira lecserélném:-)(másfélmilka a legkisebb,huh de az atom)6milkóból meg is lenne a legkisebb 5-összett

Go Jeff Go!!!!

[NST]Cifu
Teljesítményre igen. De a legkisebb Yama erõsítõ, amelyik a hangot is le tudja szedni a HDMI bemenetrõl az RX-V663-as, ami cirka 100e Ft...

Hát igen sajnos azt látom hogy a hangfalgyártásban rengeteg cég van és nagyon sokrétegre oszlanak szét. Nem egy olyan dolog mint a TV gyártás😊 Én csak a nagyobb jobban mondva az ismertebb gyártókat ismerem...Yamaha, Pioneer, Jamo, JBL, meg ilyenek...aztán ezek a Yamaha-k tetszettek meg igazán a külsõ és ár szempontjából és gondoltam teljesítményre sem lehetnek rosszak. Az meg pont kapóra jött hogy neked is ilyen van😊
Meg a Yamaha RX-V463 erõsítõt néztem ki hozzá csak nem tudom hogy ez rendesen kezeli vagy sem a HDMI-t mert olvastam az írásaidat hogy nem minden erõsítõ birkózik meg az HDMI teljes kapacitásával. Amúgy szerinted ez az erõsítõ ezekhez a Yamaha hangfalakhoz megfelelõ volna?