Házimozi DVD 5.1 stb..
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#taps>#taps>
Megnéztem egy kicsit az erõsítõket: hát, érdekes... A hivatalos Denon oldalon pl. sehol sem tüntetik fel az össz-teljesítményfelvételt, amirõl írtál. A H/K-nál valóban megvan és ott a minõséggel arányosan jelentõsen nõ is ez az érték. AVR-155: 540W (~120e Ft), AVR-745: 1400W (~540e Ft). De pl. az Onkyo-nál már sokkal drágább a nagyobb teljesítmény: 606-os: 550W (~120e Ft), 905-ös: 1000W (~460e Ft) Yamaha: RX-V861-nél 440W (~120e Ft), RX-V4600 910W (~280e Ft), Pioneer 918: 290W (~110e Ft), LX70: 460W (~380e Ft).
Ez nekem azt mondja, hogy a nagy teljesítménynél nagyon meg kell nézni, mennyibe kerül, de a kezdõknek is fontos ezek szerint a tényleges teljesítmény-ár arány. Nekem ezek alapján a Yamaha tûnik a legjobbnak, persze nyilván ezer más szempont is létezik...
Ha házimozira kell, én nem beszéllek le az Yama NS szettrõl, de ha tisztán a hangzását nézem, akkor a Dali (ez a gyártó neve, egy Dán cég, elég komoly háttérrel) Concept (ez a belépõ szériájuk neve) szettje és a Heco (ez a gyártó neve, egy német cég, ha jól tudom a Magnat céggel közös a tulajdonosi rendszer) Victa (ez a belépõ szériájuk) szettjei elég derekasak.
Meg persze van sok-sok gyártó még, és õszintén szólva lehetettlen mindet összehasonlítani. Nem szólom le a többi gyártót se (mondjuk a SAL, Echotech, stb. gyártóktól óvnálak), de nekem ezekkel vannak tapasztalataim...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Igen valóban a Yamaha hangsugárzói a szép külsõ miatt jöttek szóba nekem...meg hát mondom a Yamaha nem lehet rossz választás, de egyébként a hangfalakhoz nem igazán értek...ezért is kértem a véleményed.
Ezen Heco Victa modellek akkor azt mondod hogy felülmúlják ezt a Yamaha szettet és hogy elég jó választás? Megnézem ezen hangfalakat is! A Dali Concept és a Heco Victa gondolom akkor jó hangfalgyártók? Mondom ebben a témában nem vagyok otthon😊 de majd belerázódom ebbe is😊
Itt két dolgot kell tisztázni: mire szánod a rendszert? Ha elsöprõ többségben házimozihoz, akkor érdemes lenne elgondolkozni nem álló hangfalakban, hanem polc hangfalakban. Olcsóbbak, igaz az elhelyezésük erõsen függ a lehetõségektõl - a falra felszerelhetõ hangfalaknál még könnyû a helyzet, de ha ablak-ajtó, polc, akármi miatt ez nem megoldható, akkor már vissza kettõ, mert ha állványt is veszel a hangfalhoz, akkor nem lesz sem olcsóbb, sem jobb. Mi az elõnyük: teljesen homogén lesz a hangkép, hiszen ugyanolyan lesz mindegyik hangfal. Egy álló + polc hangfalból álló szettnél ez sose lesz tökéletes - sajnos ezt én is a saját káromból tanultam meg. Hozzá kell tenni persze, hogy zene hallgatáshoz viszont két jó front fontos - tehát ha többcélú lesz a rendszer, akkor marad a kompromisszum.
Ami a teljesítményt illeti, szerintem felesleges egy 150-200W-os hangfal is megfelelõ - ám itt ne a teljesítményt nézd elsõ sorban, hanem azt, hogy hogy szól. Mert azt nem lehet számokkal leírni...
Igen, a max. leadható teljesítmény csökkeni fog több hangfalnál - ám erõs kétségeim vannak afelõl, hogy egy 606-os ne tudna normálisan kiszolgálni egy átlagos 7.1-es hangfalszettet.
És még valami: az 1. pontban leírtak alapján, ha veszek egy erõsítõt, hozzá kezdetben csak egy 5.1-es rendszert, akkor késõbb, amikor mondjuk kiegészítem 7.1-re, akkor csökken a teljesítménye? Nyilván sosem fogom a max. közelében hallgatni, valamint csak egy hangfalat sem szeretnék magában hallgatni, mindig az összes fog szólni egyszerre, úgyhogy ezek inkább csak elméleti szempontok, de hasznos ahhoz, hogy értsem is, mit csinálok, ne csak a pénzt szórjam <#nyes>#nyes>
Figyelj csak!😊 Valamelyik fórumon ha jól láttam akkor neked Yamaha NS-555, NSC-444, NS-333 hangfalaid vannak. Néhány mondatban róluk...Meg vagy velük elégedve? Én is ilyeneket akarok venni pont ezért akarok rákérdezni ezekre...igaz nem ebbe a fórumtémába kapcsolódik...😊 Elõre is köszi!
Házimozihoz ideális, nekem most mélynyomó nélkül vannak a nappaliban, és az 555-ösök még így is elég hatásosak filmeknél. ^^
A gyenge látncszem a szettben igazából az NS-333-asok, érezhetõ, hogy erõtlenek a frontokhoz képest, igaz, ez csak akkor tûnik fel, ha azonos hangerõvel halad egy hang hátulról elõre. Figyelembe véve, hogy az NS-333-asok mennyibe kerülnek, ez nem csoda, de miután a számítógépszobámba Heco Victa 700/500/200/100 szett van, össze tudom hasonlítani a dolgot.
Ha házimozihoz keresel egy nem belépõ szintû szettet, ami zongoralakk fekete, desingos, és nem rossz, akkor jó választás. Ha inkább a jó hangzás a prioritás, akkor ajánlom a Dali Concept vagy a Heco Victa szettet...
2.: Amiatt ne aggódj, hogy nem hajtja ki a hangfalakat, a 160W/300W közül az elsõ a folyamatos terhelhetõség, a második a pillanatnyi maximum, amit még elvisel a hangfal. Miután nem kültéri hangosításra készülsz, ha 5 vagy 7 hangfalon 50-60W teljesítményed lesz, még az is sok lesz, sose fogod max. hangerõn hallgatni... 😊
Az erõsítõ és a hangfalak teljesítményének az összehangolásához mit kell nézni? Minden hangfalnál két értéket adnak meg, egy maximumot és egy RMS-t, az erõsítõnél pedig egy csatornánkénti értéket.
Pl. Onkyo TX-SR606-nál 140W/csatorna. Ez jó a Magnat Quantum 505 frontokhoz (160W/300W), a Magnat Quantum Center 513-hoz (90W/150W)???
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Igen az antennakábel:-)
Szóval jó minőségű összekötőkábel sem árt.Ha már drága a cucod,akkor ne gagyival kösd össze.Na persze azértebben sem kell elszállni..csak úgy módjával:-)
Go Jeff Go!!!!
Érdemes mondjuk jó coaxálist,vagy optikait,na persze most a hdmi is már aktuális.Persze a hangfalakhoz se valami cérnavékonyakat vegyél:-)Kicsit nézelődj a neten ez ügyben is.
Go Jeff Go!!!!
Igen elég szép méretűek a cuccok,az erősítők is,megvan a tömegük rendesen. Hangfalakról nem is beszélve:-)Ezért ajánlom a kisebb polcsugárzókat.Előre a nagyobbacskákat,hátra kisebb szériát.
Jó választás ha erősítő+front+centert először.Hátra már olcsóbban kijössz,na meg egy jó sub az húzósabb,bár kicsi szobába azért nemkell nagy brutál.Ajánlatos azért egy jó dvd-is hozzá,(pio-ban vannak már olcsóbbak,és nagyonjók),vagy egy Blu-ray.
MM-ben nézelődhetsz,de azért ha lehet ne ott vásárolj,inkább nézzkörül a hi-fi boltokban,vagy a neten.Jobban jársz!Esetleg még használtan is érdemes megúszhatod jó pá tízezerrel olcsóbban.Ja,és a kábelezésre is gondolj ám!
Go Jeff Go!!!!
Ma egy kicsit megnéztem MM-ben életnagyságban ezeket a cuccokat... Hát, brutális méretûek :-( Az erõsítõ akkora, mint 3-4 DVD-lejátszó, a hangfalak pedig félek, hogy el sem fognak férni a szobámban... Készülök ugyan költözni, de az még jó pár hónap. Na, majd meglátjuk, akkor sem fogok gagyit venni, legfeljebb egyelõre veszek egy centert (a tévé fölött van hely...) meg két frontot, és persze az erõsítõt, aztán majd meglátjuk...
Én sem vagyok nagy szakértő,bár azért a minőséget én is megválasztom.
Szóval megpróbálok válaszolni a kérdéseidre,amelyikre tudok.
1.Igen jólírtad a két tartomány 20HZ-20Khz közötti hangfekvést hallja egy átlag fiatal,esetlege nyhén középkorú,később a magasakat nemigen.
Egyébként az e feletti tartományt megszólaltaó hangfalak nem feleslegesek,mert igaz,hogy nembizots hallod,de ad egyfajta rezonanciát,ami még élethűbbé teszi a hangszert.Pl.hegedűknél is észreveszed,máshogyan szól,pedig igazából nemhallod,de valahogy a térképzésben segít.Nekem Tannoy sensysDC1-esem van elöl picik,de nagyonjól szólnak.Ezt többenmegjegyezték,hogy a hegedű,vagy egyéb vonósokat nagyonszépen megszólaltatja.persze ebból egy rendes szett 500ezer,sub nélkül.De nekemnemkellett álló,mert helyem sem volt,meg talán annyival tudott többet,hogy mélyebbre ment,már azért ez is szépen teljesít.40hz-nél vágom a hangot,azalatti mozinál megy subra.Én ajánlom az ilyen tartományú hangfalakat.
2.2-3-4utas hangfal közti különbség annyi,hogy talán részletesebben szólaltatja meg a frekvenciákat,mivel benne ugye a keresztváltók szedik szét a hangot,és irányítják a megfelelő hangszóróhoz,és mélyebbrelemennek az álló sugárzók.Bőven elég frontra egy 3utas,persze a jobbik fajtából,mert úgyis kell a sub mozihoz.
De a 2 utasok is atomjól szólhatnak.Hangfalam paramétereitannoy s.dc1
3.Impedancia-ellenállás,ezt általában az erősítőhöz nézzük.általában 6-8-Ohm-osak a hangfalak nagy része.Ehhez annyira nemértek,végülis amit tud az erősítő olyan hangfalat célszerű választani.
4.Igen célszerű,ha az erősítőd,és hangfalad közt ne legyen nagy különbség,mert az a hangzás rovására megy.Ha gyenge az erősítő nemtudja kihajtani a maximumot a dobozból,és fordítva meg túlhajtja,és akkor elszállhat.egy oylan 20%-os diffi megengedett,inkább picit erősebb legyen a hangfal.Tutira nem tesz kárt benne.Mondjuk egy 5X75 vattos erősítőhöz,jó frontra egy 100wattos doboz,mivel sztereoban többet tud.És fullosan is szépen hallgathatod.Igaz én még soha nemhallgattam úgy..panelban durva lenne:-D
5.Szettes cuccokban előfordul az olcsóbbaknál,vagya speciálisoknál is.az utóbbi azért már párszázezres kategória.
Ha összeakarod állítani,akkor előre állót célszerú a sztereo miatt,és a mélyhangázért.Hátra ugye kisebb dobozok,persze nemárt ha azonos márka,és széria,mert hangzásilag megegyezőt nyújt a tartományt kivéve.
Frontra is szintén,jó ha a hangkép egyforma ami jön..Nálammondjuk minden más,mert anyagilag nemtudtam összehozni.Csak azon voltam,hogy elöl legyen igazán normális ami szól,ha zenét is hallgatok.
Végülis aztmondják,ha a front-center 3-as jó ha megegyezik,hátra lehet picit változtatni.7-es rendszernél is,végülis jó egy 4-es szett hátra.
pl én úgy gondolkodtam,hogy előre Sensys DC-s dobozokat,hátra sima sensyst mert azok is elég jók,centrenek is esetleg egy nagyobb sima sensyst,mer azért a dc100ezer.Na ebből nemlett semmi:-DIlletve csak a front.A többi meg ami itthon volt,+sub,az Wharfedale PC10+-es lett.Kicsit így is sokba került a H/K 235-össel együt+Pana tv-akkoriban.
Vehetsz egyformákat is mindenhova..a szobádmérete a határozó,megmenyire szeretsz zenét hallgatni.Ezért ajánlom előre egy kicsit jobbat,nagyobbat.
7dóm h.angszóró..Az alu és a selyem dóm anyagában van a difi, a lágy meg tán annyit tesz, hogy nem jó nyomkodni, mert belapul.
A fém dóm picit erőteljesebb, szárazabb, "fémesebb" hangú, a selyem meg az ellentéte. Van aki elalszik a selyem dóm hangján.:-)Van akit mega fémes idegesít,kinek mi a tetsző.én nagyon megszoktam az enyémet.:-)pusztán csak a füled határozza meg.Na persze azért a zene is,mert van amit erősít,van amit lágyít.
Kb..ennyit az én szerény tudásom szerint,de kérdezz csak nyugodtan,mert igy összeállíthatod a hangrendszered.
A nagy köztény:Hallgatózz,és dönts!Vannak erősítők amik egyfajta hangzásvilágú hangfalakat igényelnek.Mindegyiknek megvan a párja,amiből igazán kitudja hozni a maximumot.
Go Jeff Go!!!!
nagyon kezdõ vagyok még ebben a házimozis világban és az alapfogalmakkal vannak bajaim, kérem, segítsetek (ahogy eddig is <#worship>#worship>).
Hangfal vásárlásához kérném a véleményeteket.
1. Milyen paramétereket érdemes nézni és mik azok, amiket nem, mert úgyis csak a denevérek tudják megkülönböztetni? <#nyes>#nyes> Bár most olvastam, hogy nem olyan egyszerû a dolog, hogy a 20 Hz – 20 kHz (ami nagyjából az emberi hallástartomány) sávon kívüli hangképzés felesleges, mert ha együtt szólalnak meg, akkor az ezen sávon kívül esõ hangok is hallhatóak lehetnek... De akkor mégis, mennyi legyen? Látok 30 kHz-es, 50 kHz-es hangfalakat is... <#nemtudom>#nemtudom>
2. Van egy-két homályos kifejezés, ami nem tudom, mire jó és mennyire fontos... Mi a különbség a 2 és 3 vagy 4 utas hangfal között? Minél nagyobb, annál jobb? Vagy jó lehet a 2 utas is?
3. Impedancia... <#schmoll2>#schmoll2> csúnya szó, valamiféle ellenállást jelent: miért fontos ez egy házimozi-tulajdonosnak...? Kicsi legyen vagy nagy? Vagy megint megkapom az "attól függ" választ...? <#rinya>#rinya> Látok a leírásokban 4 Ohm-os hangfalakat, 6-ost, 8-ast, meg 4-8-ast, utóbbival végképp nem tudok mit kezdeni...
4. Feltételezem, hogy az erõsítõt a hangfalhoz kell választani, túl kis teljesítményûvel nem tudom kihasználni a hangfalakat (vagy akár még károsodhatnak is?), túl nagy teljesítményû meg felesleges... Ugye? Mondjátok, hogy igen... <#wink>#wink>
5. Az is káoszt okoz a fejemben, hogy miért látok egyik szettben (igen, tudom, ha egy kicsit is adok a minõségre, felejtsem el az ákciós szetteket...) 4 egyforma hangfalat (a 2 frontra és a 2 háttérre gondolok), máshol meg a háttérhangszórók egész kicsik.
6. Ja, és a hangfalak nevezéktana is kicsit furcsa még nekem:
a. van ugye egy center (központi? vagy így nem nevezik) ez 1 darab
b. van 2 darab front (ennek van más neve?)
c. van 2 darab háttér - ez ugyanaz, mint a surround sugárzó?
d. van 1 darab mélynyomó vagy subwoofer vagy subláda, ez ugye mind ugyanazt jelenti...? De akkor pl. mi az, hogy álló rendszerû bassz-reflex, ami kinézetre pont olyan, mint a front...? Mi ebben a bassz...?
e. és 7.1-es rendszernél van még két oldalsó - ez lenne a szatellit, vagy a szatellit az álló hangszórók neve, tehát lehet a front is? <#confused>#confused>
A fentiek keverhetõek? Nyilván a mélynyomó egyedi és a center is, de például vehetek-e én 4 (vagy ha 7.1-et akarok, akkor 6) darab tök egyforma álló hangfalat frontoknak, hátsóknak és oldalsóknak vagy ezek eltérõ hangtartományúak?
7. Van még valami: dóm hangszóró. Errõl nekem csak Köln jut eszembe... <#vigyor2>#vigyor2> Mi ez, fontos ez?
Hú, bocsánat, hosszúra nyúltam, de mivel ezek nem kétfilléres cuccok, szeretném elõször nagyjából megérteni, mire elköltök rá pár százezret... <#papakacsint>#papakacsint>
Ha a fentiek bármelyikére kapok Tõletek választ, akkor nagyon hálás leszek érte!
<#worship>#worship>
köszönöm az infókat
A HDMI ugyanakkor képes jobb minõségû surround hang továbbítására. Az optikai kábel csak 2 tömörítettlen, vagy 5.1 / 7.1 tömörített hangcsatorna átvitelére képes. A HDMI 7.1-es tömörítettlen hang továbbítására is. Ezt persze csak úgy lehet kihasználni, ha ilyennel "ettetjük", jelenleg erre csak bizonyos Blu-Ray filmek adnak lehetõséget.
A kérdés tegyük inkább úgy fel, hogy mennyit szánsz rá, milyen hangfalak lesznek hozzá. Ha az ár lényeges szempont, illetve egyszerûbb hangfalak lesznek, akkor felesleges több százezres erõsítõben gondolkodni.
Ha belefér a drágább, és elõrelátóbb akarsz lenni, akkor a HDMI lényeges elõnyökkel bír, tehát érdemes azért HDMI-s erõsítõt venni.
miért más kérdés?
ezekhez miért kell a hdmi az erõsítõn? hiszen közvetlenül a tv re is rá tudom hdmi-n kötni. a hang pedig mehet másik kábelen(akár digi is) az erõsítõhöz.
Nálam a következõ a helyzet:
Pana Tv (3db hdmi in + egyéb)
dvd (1db hdmi out + mindenféle analóg és digi kimenet)
médiaplayer (1db hdmi out + talán a létezõ összes analóg és digi kimenet)
szeretnék egy erõsítõt.
érdemes -e hdmi-vel ellátottat venni vagy a jelen konfigokat figyelembe véve fölösleges?
azt vágom hogy ha csak az átmenõ jelet támogat akkor nem.
köszönöm hogy foglalkoztok velem 😊
Mondjuk jó,mert a tv-n azért van pár csatlakozási lehetőség,úgy is,hogy nincs HDMI.4scart+2RCA+1S-video+1kompozit.
Jó persze,ha most vásárolnék tv-t,meg egyebeket akkor HDMi alap lenne.
De ez addig meglesz és jó a kisszobámban,amig nemlesz nagyobb,és rá elég pénz,hogyminőségit vegyek.
Go Jeff Go!!!!
I. Csak átmenõ jelet támogat. Tehát van 2-3 bemenet és 1 kimenet, azt meg be tudod állítani, hogy XY forrásnál melyik bemenet jele menjen a kimenethez. Hangot nem szed le a HDMI bemenentrõl. Ilyen a legtöbb olcsó HDMI-s erõsítõ.
II. A hangot is leszedi a HDMI jelrõl, tehát ha pl. PS3-at kötsz rá, vagy a PC-t ATi Radeon HD videokártyával, akkor a hang is ezen jön. Jellemzõen a drágább erõsítõk sajátja, a legolcsóbb alternatívák a Yamaha RX-V663 ill. az Onkyo SR-606E (~110-120e Ft). A CEC (Consumer Electronic Control), ami a Panasonicnál Viera Link néven, a Samsungnál Anynet, a Sonynál Bravia Theater Link néven fut, csak ezeknél mûködik!
Önmagában azért, hogy a TV rá legyen kötve, nem éri meg a HDMI-n. Annyi elõnye van, hogy ha kikapcsolod a TV-t a távjával, akkor a rákötött erõsítõ is egybõl kikapcsol.
Ha azért kell a HDMI, mert vannak HDMI-s források (PS3, HDMI-s asztali lejátszó, PC, stb.), az más kérdés...
sry a lama kérdésekért <#szomoru1>#szomoru1>
ha audio cd lejátszó, dvd lejátszó, tv is bemegy az erõsítõbe akkor nem árt ha van, hogy keresztbe is tudd kötni õket😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Onkyo-Denon-H/K-Marantz kvartett-ből nem is néztél?
HDMI in-out hogy kell e az erősítőre?
Hmm..szerintem nincs egetverően szükség rá.
Bár lehet valaki rámcáfol..Ha a dvd-d tudja,a képet úgyis a tv adja,a hangot meg sokféleképpen kötheted.
De mondjuk énnemtudom,mert sima képcsöves 82cm-es Panasonic-om van,meg H/K-235-ös erősítőm,úgy 3 éve.
Az erősítőnagyon jó vétel,még most is alig esett az ára.Ezen nincs HDMI-csak a 245-ösön.Mivel amikor én vettem még nemrakták az erősítőkbe.
Go Jeff Go!!!!
két házimozi erõsítõn gondolkodom:
Panasonic SA-XR59 és Panasonic SA-XR55
Egy fõ kérdésem lenne szükséges-e egy házimozi erõsítõre hdmi in out?
miért jó ha van rajta? miért fölösleges?(ha fölösleges egyátalán)
a két termék között kb 50ezer ft különbség van.Jobb-e enyivel a nagyobbik?
elõre is köszi
köszönöm a segítséged.
Újonnan egy CA Azur 340-es cirka 50e Ft a netdepon. A Toshiba shopban a legkisebb Denon erõsítõ szintén 50e Ft.
Viszont ehhez kell forrás is, tehát CD lejátszó vagy számítógéprõl analóg jel RCA bemenetre...
Hangfal... az erõsen függ ismét az ártól. Használtan néha látni pl. Wharfedale 8.3-asokat, 30-40e Ft ár körül nagyon korrektek belépõ szintre. De ott vannak a Clarus IO és Charon hangfalak, vagy a Heco Victa széria, a Dali Concept, de pláne az Ikon sem rossz.
Menj be szvsz a netdepohóz vagy a toshiba shop-ba (utóbbi a Lurdy-ban található), és hallgasd meg a saját füleddel, sokat fog segíteni, és általában elég segítõkészek, tehát nem leszel elveszejtve. 😉
Elvárásaim:
-Nagy hangerõn ne ANNYIRA torzítson.(Relatívan szenben a többivel..)
-Legyen hangos😄😄DD
-Lehetõleg valami márkásabb ami nem megy tönkre 4év alatt...
-Meg minden legyen benne ami egy jó bulihoz kell..
Köszi.😊
Emiatt a hangfalra vonatkozó kérdés is felesleges. Mindig van jobb, azt kell tisztázni, hogy mennyit szán rá valaki, vagy hogy mik az elvárások.
Hja és ahhoz külön 2 hangfal mennyi?:-s
A 606-ost olyan 120-125e Ft-tõl látni a webboltokban. 605-öst már nem nagyon látni...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Van rajta két pár RCA jobb - és bal oldallal (aux1, aux2) meg amit a gépre rá is tudok kötni a hátsó-elsõ-center/sub ezek is RCA-k. Más nincs rajta.
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
A hangcuccnak milyen csatlakozói vannak?
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
tudod, hogy mit akarsz keresd meg, ezután gyere ide, hogy ezt meg ezt nézted ki és jók lesznek e vagy mik a tapasztalatok vele
erre majd valaki válaszol, hogy jó vagy nem vagy ajánl valamit ami szerinte jobb, olcsóbb stb.
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
pioneert gondoltam fekete színût HDMI csatlakozóval divx és felirat kezeléssel
mennyibe fájna egy ilyen?
vagy ha nem pioneer de hasonló felszereltséggel feketét
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
Onkyo HT-S990THX
amerikában 700 dollár azaz kb. 105 ezer forint, magyarországon meg 212 ezer forint. Nem hiszem hogy az Onkyo amcsiban gyártaná. De még ha így is van, akkor is hogy lehet az vám ugyan annyi mint az egész cucc?
Nekem ilyen gép kell!!! De nem magyar áron! :-(
Adott ez a 3 erõsítõ: Onkyo TX SR505, 605 és 606. Árban a 606-os majd kétszerese az 505-nek. Mûszaki paramétereiben mi az a fene nagy különbség?
A THX-et már megtárgyaltuk: felesleges. De pl. ez a 3 miben különbözik egymástól? A különbségek között van-e olyan, amire érdemes áldozni és pl. lebeszélnél a legolcsóbbról...?
Válaszaidat elõre is köszönöm.
<#worship>#worship>
(A tévémet meg még mindig nem hozták, a jövõ hétre ígérik... <#falbav>#falbav>)
A háttér: a házimozi erõsítõk úgy néznek ki, hogy van különféle bemeneti lehetõség mind videó, mind audio téren. Video téren jellemzõen kompozit, komponens és esetleg S-Video, illetve utóbb HDMI. Audio részen van analóg rákötés (RCA csatlakozók), ami lehet sztereo, és lehet 5.1 vagy 7.1 is. Digitális rákötésnél meg optikai vagy koax kábel és újabban HDMI a lehetõség.
A hangfalakat ugyanolyan 2 "szálas" hangszóró kábellel kötöd rá, az aktív mélynyomót pedig egy RCA-val. Itt van az egyik probléma, mert az "egybeminden" szetteknél a mélynyomó is erõsített jelet kapott, nincs saját erõsítõje, tehát ugyanúgy hangszóró kábelel van rákötve.
A fentiekbõl látható, hogy az erõsítõre való átállás esetén a hangfalaidból valószinüleg a mélynyomót alapból nem tudod használni.
Elrettentéssül így néz ki az én erõsítõm (illetve egy olyané, mint az enyém) háta. ^^
A számítógépet az erõsítõvel kettõ plusz egy módon tudod összekötni. A Jack audio kimeneten, ekkor Jack -> 2 RCA kábelekkel tudod összekötni. SPDIF-en, ekkor Koax vagy Optikai kábellel megy az összekötés. Illetve bizonyos videokártyák (ATi Radeon HD széria) lehetõség van HDMI-n keresztül is átküldeni a hangot.
És akkor a fájdalmas része: Egy házimozi erõsítõbõl egy belépõ szintû modell (pl. Yamaha RX-V363) is cirka 40e Ft. De csak az 5 polc hangsugárzót tudod rákötni, a mélynyomót külön kell venned, az alsó hangon is cirka 20e Ft. Ha ezt összeadod, akkor már ennyiért válogathatsz a komplett 5.1-es és 7.1-es számítógép hangfalszettek között.
Ettõl függetlenül ha bele akarsz vágni, én nem beszéllek le róla. A házimozi erõsítõ és a különálló hangfalak (bár itt a normálisabb hangfalakat értem most) általában jól szólnak, jobban, mint az "egybeminden" szettek. Ráadásul több minden köthetõ rájuk, a rendszer pedig rugalmasan kezelhetõ. Ha a hangfalakkal nem vagy elégedett, lecserélheted õket. Ha földrengetõ mélyeket akarsz, veszel egy komolyabb mélynyomót. Ha idõközben kijön egy olyan szabvány, amit ki akarsz használni, de az erõsítõd nem támogatja, csak lecseréled az erõsítõdet...
Elõre is bocsi, de nem vagyok nagyon hozzáértõ + lány is vagyok 😛
Szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne 5.1-es hangfalakat rákötni számgépre?(az asztali lejátszó elromlott - besült(Samsung HTP10), a hangfalai jók) a hangfalak vége nem "dugós", hanem 2szálas így tuti kell vmi más "szerkezet", amivel át tudnám játszani a hangot.
köszi a mielõbbi választ!😊 és még egyszer bocsi.