3Dmark03, és az eredmények!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xp 1500+@1800+, 512 ddr 266
radeon8500 230/230@285/285

1360pont minden qualityre tweakelve az r3d -vel.

de lattam itt olyat is akinek 275-os rad is tobbet nyomott ennel. amugy azt hiszem a 3-as catalystok ota ugrott meg ennyire, azelott nekem 1150 volt.
ollie
olvass vissza a Radeon topicban, ott rengeteg infót találsz a 9600pro-ról

ollie
bocsi, az 500/480 helyesen 500/380

ollie
Most akkor melyik van neked?
A 400/300? mert azt lehet húzni. Gondolom Sapphire gyártmány, mert a Club3D nem gyártja ezt a kareszt ilyen órajelen (csak 400/200 ill. 400/340).
Ha Club3D-t veszel az van az említett 2 fajta órajelen. Vigyázni kell, mert a dobozon nincs feltüntetve, hogy melyik verzió, ill fenn van, de abból nem derül ki semmi.
A Sapphire ismereteim szerint felmegy 500/360-ig, a Club3D (ez saját tapasztalat) pedig 500/480-ig. De csak az, ami nem 400/200-on megy alapból, mert azon egy dekát nem lehet a memcsin húzni.

ollie
"a kártya elvileg 400/600 on van"

elvileg, vagy biztos? én elõszõr olyat vettem, ami nagy átverés volt (400/200-on ment), majd visszavitel után szereztem a 400/340-est (a memcsik órajelét szorozd meg kettõvel). tehát nézd meg, hogy biztos annyi e az órajel pl rage3d tweakerrel.

ollie
Milyen R9600 pro-d van és mennyi memcsid?
Nekem 3400 pont körül van (9600pro 400/340, P4 2.4B, 512DDR333, ASUS P4PE).

ollie
milyen konfiggal hoztál ki 1300-1400 pontot? (miért kevés az 1200)

http://service.futuremark.com/compare?2k3=1092758
Radeon9700 pro, p4 2.9, 5117 pont.

mi miert? 😊
ollie
miért?

ha nincs szethuzva a vga akkor teljesen normalis eredmeny. viszont az 1200 a 9100 -al keves. 1300-1400 korul kene mennie
ollie
Nem. Nekem volt egy Radeon 9100 128M és az talán egy kicsivel gyorsabb a Ti200-nél, valamint 512M Ramom (Infineon) és 1200 pontom volt. A Ti200 64 vagy 128 megás?

Ne legyetek már ennyire birkák bakker.
Mióta SZÓLTAM hogy offtopic a dolog, már van 20 hozzászólást kellett töröljek.

Még egy pár és be is zárom a topicot a francba, ne legyetek már ennyire értetlenek. EZ A TOPIC A 3DMARK03RÓL SZÓL, NEM PEDIG AZ AMD MEG INTEL ELLENSÉGESKEDÉSRÕL.
barret
annak tûnik...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Mondtam.
Másrészt nem ennek a topicnak a témája.
akkor is nyugodj mar le mindenki szarik ra hogy te milyen procit szeretsz 😊
Mp3Pintyo
Bár szerintem felesleges errõl most vitát nyitni. Az egy teljesen másik topic 😊
Lényeg a lényeg 😊 Valaki tesztelte már a 45.20-as drivert?

Az mp3 Legyen Veled!

Mp3Pintyo
Pl a MySQL muveletek sokkal lassabban futnak Intelen mint egy AMD-n.

Az mp3 Legyen Veled!

cypher
Ui.:nem vagyok ekkora láma, csak hallomásból ismerem a fazont...
cypher
5 év?
Az nem olyan vészes.
95'-ben már Max-tanfolyamot végeztem a stúdió21-ben(legalábbis akkor még így hívták...)
Duál-Intel cuccokon,nothing AMD...
cypher
Jah,a PS3 is verni fogja a csúcs PC-ket...
Kína?
Ezen nem csodálkozom,ezeket ki bírják fizetni,gondolom nagy tételben olcsón megkapják-ráadásul az AMD kinyilatkozta,hogy erõsen bízik Kínában..
Ezek után nem csoda.
tuningban speciel az amd thorough-k verhetetlenek..
Stann
Asus A7V33 - 1800+ amd xp
GForce3 Ti200
256mb 266mhz infenion RAM
--------
950pont --->nem kevés ez?

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

[Jakuza]
"Ez csak egy példa,filmtömörítésrõl, és a többirõl nem beszélve."
Kerdezz nyugodtan, ezeket a dolgokat is csinalom vagy 5 eve. 😊

Amugy egy kis adalek , hogy a nagyvallalatok csak Intelt hasznalnak. Csak egy olyan Kinai allam, amely kurva kicsi AMD procikat fog hasznalni.

hardver, eco@tech
2003. július 24.

AMD processzorra épülnek Kína szuperszámítógépei

Az AMD bejelentette, hogy az Intellel szemben elnyerte a kínai kormány megbízását egy szuperszámítógép processzorainak szállítására.
A pekingi Intelligens Számítógépes Rendszerek Nemzeti Kutatóközpontja, valamint a Dawning Information Industry Co. által indított Red Grid program elsõ gyümölcse a Dawning 4000A nevû szuperszámítógép lesz, amely elkészültekor 10 TeraFLOPS számítási teljesítményével a világ egyik leggyorsabb rendszere lesz és. A Dawning 4000A egy 2192 darab AMD Opteron processzorból álló fürt lesz.

Az AMD szóvivõje közölte, hogy a program keretében megvalósítandó többi szuperszámítógép is AMD processzorokat tartalmaz majd. A késõbb megépítendõ rendszerekrõl, az AMD és a kínai kormány közötti megállapodás pénzügyi részleteirõl a szóvivõ nem árult el részleteket, mint ahogy azt sem közölte, hogy a Dawning 4000A-t milyen feladatok elvégzésére használják majd.

Az AMD már korábban is elért egy jelentõs sikert a szuperszámítógépek területén: tavaly októberben a Cray bejelentette, hogy egy 16 ezer Opteron processzort tartalmazó rendszer szállít az Egyesült Államok energiaügyi minisztériumának nukleáris biztonságért felelõs kutatólaboratóriuma részére. A Red Storm kódnevû gépet összeállító Cray egyedi technológiát fejleszt a rendszer fürtözésére.

A Red Storm csúcsteljesítménye a közlemény szerint kezdetben 40 billió mûvelet lesz (teraOPS) másodpercenként, noha az architektúra többszáz teraOPS-ig skálázható. A csomópontokat HyperTransport alapú, nagy sávszélességû hálózat köti majd össze. A várakozások szerint a Red Storm számítási teljesítménye legalább hétszer nagyobb lesz, mint a Sandia által jelenleg használt ASCI Redé.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Mp3Pintyo
Ember!! Azért mert alapban csak a felesleges processzt hasznalja ki. Rakd high-ra mindjárt meglátod, hogy nem fog futni az UT-d.

Az mp3 Legyen Veled!

cypher
Nemá-akkor hogy lehet alatta max. felbontás mellett UT2003-azni hálóban??
Mindent a videókártya számol,mi???!
Mp3Pintyo
Pl. én tudom mi a KFKI 😊
Kelj Fel Komam Izibe 😄

Az mp3 Legyen Veled!

Mp3Pintyo
100% általában 😊

Az mp3 Legyen Veled!

B@dsector
Lehet ,hogy nem vágjátok mi az a KFKI😊
cypher
Mekkora is a SETI-prociterhelése???
Mp3Pintyo
Hmmm. érdekes mód pl a SETI-nél nagyságrendekkel gyorsabb egy AMD proci.

Az mp3 Legyen Veled!

cypher
Azért ez pénz is nekik, úgyhogy sztem ha sorra kerül(😊))az aktuális Deto.(a 109-ik kb. a sorban 3 hónap alatt...)akkor kap WHQL-t.
cypher
"Azért amely vállalatok, cégek meg tudják fizetni, mind Intel-t használnak, nem egészen véletlenül."
Nana-ez az Én dumám!

De tény is,úgyhogy maradhat!
Igen, valszeg marhára sietni fog M$ a WHQL minösitéssel, miután az nvidia mindennel azon van hogy aláássa a 3Ds szabványát😊
B@dsector
Azért amely vállalatok, cégek meg tudják fizetni, mind Intel-t használnak, nem egészen véletlenül.

KFKI munkacsoportnál mindenki Intel-t használ
nem véletlenül.
Szóval ennyit az AMD-rõl.
cypher
Hát ez LOL!
Próbáltál már 3dsMax-al, vagy bármely más 3d-s programmal renderelni nagyobb avi-kat?
Ez csak egy példa,filmtömörítésrõl, és a többirõl nem beszélve.
Az AMD-nek egy elõnye van: olcsóbb.
A leggyorsabb processzorokat jelenleg az Intel gyártja, pedig nálam is AMD van, de ez a tény.
Negatívuma az ára,sajna.
Azért amely vállalatok, cégek meg tudják fizetni, mind Intel-t használnak, nem egészen véletlenül.
Gerry
Nem várok, inkább használom a Catalyst 3.6-ot!

Mp3Pintyo
Arra várhatsz 😊)

Az mp3 Legyen Veled!

Gerry
Aha, mindegy, most úgyis Radeon 9700-am van, ahhoz meg biztos nem jó!
De van pár ismerõsöm, akinek nVidia karija van, viszont nekik nem nagyon javasoltam eddig a béta drivereket... Majd letöltöm, ha kijön a hivatalos!

Mp3Pintyo
Egyátalán nem hivatalos 😊
a sráca ki találta azt mondja, hogy a 4200-es mûködött neki ezzel, csak nem nézte meg benchmarkban. 😊

Az mp3 Legyen Veled!

Gerry
Egy újabb cheat-es driver az nVidiától? Na, jó csak vicc volt, de ez még ugye nem hivatalos?

B@dsector
"Nem hoz nagy teljesítménytöbbletet, sõt a legtöbb alkalmazásnál SEMMI elõnyt nem jelent."

Látom nem vagy tisztába amit írsz nekem ezelött
sima 533 Northwood procim volt és most a HT
pedig sokkal gyorsabb mint pl. 700 MB film RAR-ból való kicsomagolása + film nézés + zene halgatás alig lassúl be valamit.
Internet.
Mp3Pintyo
Ezt leteszteltétek már?
Detonator FX v45.20 for Win2k/XP

Az mp3 Legyen Veled!

Gerry
Klassz, és mennyivel gyorsabb a két játék? Hát ezaz SEMMIVEL, TR6 elmegy bõven egy 1700+os AMD-n, csak jó videókártya kell neki, és nézd meg, mennyibe kerül a LEGOLCSÓBB HT-s proci, kb. a 3x-osába egy 1700+os árának!!! Ja, és ugyanúgy kell ahhoz is a jó VGA... Na mindegy, szerintem max akkor ér valamit a HT, ha egyszerre végzel tömörítést, és videólejátszást, vagy hasonló mûveleteket, ez pedig szerintem állati ritkán fordul elõ (velem eddig pl SOHA), mivle jobb, ha a CPU csak a videótömörítéssel foglalkozik, mert úgy eleve hamarabb végez...

B@dsector
Alapvetöen az XP is támogatja a HT és elkövetkezõ
programok is fogják használni ezt a technologiát.
mivel már most használja a Tomb Raider 6,
Aquanox 2...
Gerry
Azt én is elismertem, hogy JOBB az Intel hõleadási képessége, de a Hyper-Threading szerintem nem akkora találmány, mint amennyire beharangozták, inkább jókis marketing fogás... Nem hoz nagy teljesítménytöbbletet, sõt a legtöbb alkalmazásnál SEMMI elõnyt nem jelent. A másik dolog pedig az, hogy gondolom Te sem haználod a gépedet hûtõ nélkül, tehát nagyon klassz, hogy az Intel úgy is megy (egy darabig), de mivel az összes mai AMD-s alaplap bír azzal a képességgel, hogy kikapcsol, mielõtt a CPU szétmenne (ezt én is kipróbáltam egy 700-as Duronnal a 7NJS lapomban, és semmi baja sem lett, levettem menetközben a hûtõt, és szinte azonnal le is kapcsolt a gép), így nem jelent sok elõnyt ez a dolog az Intel számára... Ha meg azonos órajelen (vagy árfekvésben) összehasonlítjuk a két gyártó termékeit, akkor meg érdekes eredményt kapunk! Most ezt itt nem akarom részletezni, aki ismeri a két procit, az tudja mire gondolok. Ja, ha most azt hinnéd, hogy elvakult AMD rajongó vagyok, akkor rosszul gondolod, volt (és van is) Intel procim, de jelentõs számú AMD-s gépem volt (és van is). Egyébként bevallom jelenleg valóban sokkal inkább az AMD a hozzám közelebb álló gyártó, de ha az Intel a jövõben kijön valami elképesztõen jó újítással (lásd AMD x86-64 architektúra), és elfogadható áron kínálja majd, akkor azt a terméket fogom megvenni. (Jelenleg egyébként van egy Athlon XP 2400+ és egy Celeron 1100 FCPGA-s gépem, más-más célra használom õket...)

B@dsector
Egyébként az AMD nem véletlenül nem használják
Server gépekbe hanem inkább Intel részesitik elönyben megvan az ok, hogy miért mert az Intel
stabilabb meg minden.
[Jakuza]
Mivel kestek el ?
Az XP a P3 konkurensenek indult.
Idaig huzta, az Opteroon meg agyba fobe fogja verni a P4et a Hypertreadingjevel egyutt.
A masik fele, hogy mar most annyi alkalmazas es jatek hasznalja ki a HT-t , hogy kb 2%.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

B@dsector
Lehet, hogy az AMD jó lesz ezzel a tokoással de
egy kicsit elkéstek ezzel innen is lehet látni,
hogy az Intel elöbre jár.
Lásd Hyper-Threading stb... amit elég sok játék és alkalmazás már most kihasznál...
+ nem ég le a procid ha nincs rajta hütõ stb...