3Dmark03, és az eredmények!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
xp 1500+@1800+, 512 ddr 266
radeon8500 230/230@285/285
1360pont minden qualityre tweakelve az r3d -vel.
de lattam itt olyat is akinek 275-os rad is tobbet nyomott ennel. amugy azt hiszem a 3-as catalystok ota ugrott meg ennyire, azelott nekem 1150 volt.
radeon8500 230/230@285/285
1360pont minden qualityre tweakelve az r3d -vel.
de lattam itt olyat is akinek 275-os rad is tobbet nyomott ennel. amugy azt hiszem a 3-as catalystok ota ugrott meg ennyire, azelott nekem 1150 volt.
Most akkor melyik van neked?
A 400/300? mert azt lehet húzni. Gondolom Sapphire gyártmány, mert a Club3D nem gyártja ezt a kareszt ilyen órajelen (csak 400/200 ill. 400/340).
Ha Club3D-t veszel az van az említett 2 fajta órajelen. Vigyázni kell, mert a dobozon nincs feltüntetve, hogy melyik verzió, ill fenn van, de abból nem derül ki semmi.
A Sapphire ismereteim szerint felmegy 500/360-ig, a Club3D (ez saját tapasztalat) pedig 500/480-ig. De csak az, ami nem 400/200-on megy alapból, mert azon egy dekát nem lehet a memcsin húzni.
A 400/300? mert azt lehet húzni. Gondolom Sapphire gyártmány, mert a Club3D nem gyártja ezt a kareszt ilyen órajelen (csak 400/200 ill. 400/340).
Ha Club3D-t veszel az van az említett 2 fajta órajelen. Vigyázni kell, mert a dobozon nincs feltüntetve, hogy melyik verzió, ill fenn van, de abból nem derül ki semmi.
A Sapphire ismereteim szerint felmegy 500/360-ig, a Club3D (ez saját tapasztalat) pedig 500/480-ig. De csak az, ami nem 400/200-on megy alapból, mert azon egy dekát nem lehet a memcsin húzni.
"a kártya elvileg 400/600 on van"
elvileg, vagy biztos? én elõszõr olyat vettem, ami nagy átverés volt (400/200-on ment), majd visszavitel után szereztem a 400/340-est (a memcsik órajelét szorozd meg kettõvel). tehát nézd meg, hogy biztos annyi e az órajel pl rage3d tweakerrel.
elvileg, vagy biztos? én elõszõr olyat vettem, ami nagy átverés volt (400/200-on ment), majd visszavitel után szereztem a 400/340-est (a memcsik órajelét szorozd meg kettõvel). tehát nézd meg, hogy biztos annyi e az órajel pl rage3d tweakerrel.
Milyen R9600 pro-d van és mennyi memcsid?
Nekem 3400 pont körül van (9600pro 400/340, P4 2.4B, 512DDR333, ASUS P4PE).
Nekem 3400 pont körül van (9600pro 400/340, P4 2.4B, 512DDR333, ASUS P4PE).
http://service.futuremark.com/compare?2k3=1092758
Radeon9700 pro, p4 2.9, 5117 pont.
Radeon9700 pro, p4 2.9, 5117 pont.
mi miert? 😊
ha nincs szethuzva a vga akkor teljesen normalis eredmeny. viszont az 1200 a 9100 -al keves. 1300-1400 korul kene mennie
Nem. Nekem volt egy Radeon 9100 128M és az talán egy kicsivel gyorsabb a Ti200-nél, valamint 512M Ramom (Infineon) és 1200 pontom volt. A Ti200 64 vagy 128 megás?
Ne legyetek már ennyire birkák bakker.
Mióta SZÓLTAM hogy offtopic a dolog, már van 20 hozzászólást kellett töröljek.
Még egy pár és be is zárom a topicot a francba, ne legyetek már ennyire értetlenek. EZ A TOPIC A 3DMARK03RÓL SZÓL, NEM PEDIG AZ AMD MEG INTEL ELLENSÉGESKEDÉSRÕL.
Mióta SZÓLTAM hogy offtopic a dolog, már van 20 hozzászólást kellett töröljek.
Még egy pár és be is zárom a topicot a francba, ne legyetek már ennyire értetlenek. EZ A TOPIC A 3DMARK03RÓL SZÓL, NEM PEDIG AZ AMD MEG INTEL ELLENSÉGESKEDÉSRÕL.
Mondtam.
Másrészt nem ennek a topicnak a témája.
akkor is nyugodj mar le mindenki szarik ra hogy te milyen procit szeretsz 😊
Bár szerintem felesleges errõl most vitát nyitni. Az egy teljesen másik topic 😊
Lényeg a lényeg 😊 Valaki tesztelte már a 45.20-as drivert?
Lényeg a lényeg 😊 Valaki tesztelte már a 45.20-as drivert?
Az mp3 Legyen Veled!
5 év?
Az nem olyan vészes.
95'-ben már Max-tanfolyamot végeztem a stúdió21-ben(legalábbis akkor még így hívták...)
Duál-Intel cuccokon,nothing AMD...
Az nem olyan vészes.
95'-ben már Max-tanfolyamot végeztem a stúdió21-ben(legalábbis akkor még így hívták...)
Duál-Intel cuccokon,nothing AMD...
Jah,a PS3 is verni fogja a csúcs PC-ket...
Kína?
Ezen nem csodálkozom,ezeket ki bírják fizetni,gondolom nagy tételben olcsón megkapják-ráadásul az AMD kinyilatkozta,hogy erõsen bízik Kínában..
Ezek után nem csoda.

Kína?
Ezen nem csodálkozom,ezeket ki bírják fizetni,gondolom nagy tételben olcsón megkapják-ráadásul az AMD kinyilatkozta,hogy erõsen bízik Kínában..
Ezek után nem csoda.

tuningban speciel az amd thorough-k verhetetlenek..
Asus A7V33 - 1800+ amd xp
GForce3 Ti200
256mb 266mhz infenion RAM
--------
950pont --->nem kevés ez?
GForce3 Ti200
256mb 266mhz infenion RAM
--------
950pont --->nem kevés ez?
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?
"Ez csak egy példa,filmtömörítésrõl, és a többirõl nem beszélve."
Kerdezz nyugodtan, ezeket a dolgokat is csinalom vagy 5 eve. 😊
Amugy egy kis adalek , hogy a nagyvallalatok csak Intelt hasznalnak. Csak egy olyan Kinai allam, amely kurva kicsi AMD procikat fog hasznalni.
hardver, eco@tech
2003. július 24.
AMD processzorra épülnek Kína szuperszámítógépei
Az AMD bejelentette, hogy az Intellel szemben elnyerte a kínai kormány megbízását egy szuperszámítógép processzorainak szállítására.
A pekingi Intelligens Számítógépes Rendszerek Nemzeti Kutatóközpontja, valamint a Dawning Information Industry Co. által indított Red Grid program elsõ gyümölcse a Dawning 4000A nevû szuperszámítógép lesz, amely elkészültekor 10 TeraFLOPS számítási teljesítményével a világ egyik leggyorsabb rendszere lesz és. A Dawning 4000A egy 2192 darab AMD Opteron processzorból álló fürt lesz.
Az AMD szóvivõje közölte, hogy a program keretében megvalósítandó többi szuperszámítógép is AMD processzorokat tartalmaz majd. A késõbb megépítendõ rendszerekrõl, az AMD és a kínai kormány közötti megállapodás pénzügyi részleteirõl a szóvivõ nem árult el részleteket, mint ahogy azt sem közölte, hogy a Dawning 4000A-t milyen feladatok elvégzésére használják majd.
Az AMD már korábban is elért egy jelentõs sikert a szuperszámítógépek területén: tavaly októberben a Cray bejelentette, hogy egy 16 ezer Opteron processzort tartalmazó rendszer szállít az Egyesült Államok energiaügyi minisztériumának nukleáris biztonságért felelõs kutatólaboratóriuma részére. A Red Storm kódnevû gépet összeállító Cray egyedi technológiát fejleszt a rendszer fürtözésére.
A Red Storm csúcsteljesítménye a közlemény szerint kezdetben 40 billió mûvelet lesz (teraOPS) másodpercenként, noha az architektúra többszáz teraOPS-ig skálázható. A csomópontokat HyperTransport alapú, nagy sávszélességû hálózat köti majd össze. A várakozások szerint a Red Storm számítási teljesítménye legalább hétszer nagyobb lesz, mint a Sandia által jelenleg használt ASCI Redé.
Kerdezz nyugodtan, ezeket a dolgokat is csinalom vagy 5 eve. 😊
Amugy egy kis adalek , hogy a nagyvallalatok csak Intelt hasznalnak. Csak egy olyan Kinai allam, amely kurva kicsi AMD procikat fog hasznalni.
hardver, eco@tech
2003. július 24.
AMD processzorra épülnek Kína szuperszámítógépei
Az AMD bejelentette, hogy az Intellel szemben elnyerte a kínai kormány megbízását egy szuperszámítógép processzorainak szállítására.
A pekingi Intelligens Számítógépes Rendszerek Nemzeti Kutatóközpontja, valamint a Dawning Information Industry Co. által indított Red Grid program elsõ gyümölcse a Dawning 4000A nevû szuperszámítógép lesz, amely elkészültekor 10 TeraFLOPS számítási teljesítményével a világ egyik leggyorsabb rendszere lesz és. A Dawning 4000A egy 2192 darab AMD Opteron processzorból álló fürt lesz.
Az AMD szóvivõje közölte, hogy a program keretében megvalósítandó többi szuperszámítógép is AMD processzorokat tartalmaz majd. A késõbb megépítendõ rendszerekrõl, az AMD és a kínai kormány közötti megállapodás pénzügyi részleteirõl a szóvivõ nem árult el részleteket, mint ahogy azt sem közölte, hogy a Dawning 4000A-t milyen feladatok elvégzésére használják majd.
Az AMD már korábban is elért egy jelentõs sikert a szuperszámítógépek területén: tavaly októberben a Cray bejelentette, hogy egy 16 ezer Opteron processzort tartalmazó rendszer szállít az Egyesült Államok energiaügyi minisztériumának nukleáris biztonságért felelõs kutatólaboratóriuma részére. A Red Storm kódnevû gépet összeállító Cray egyedi technológiát fejleszt a rendszer fürtözésére.
A Red Storm csúcsteljesítménye a közlemény szerint kezdetben 40 billió mûvelet lesz (teraOPS) másodpercenként, noha az architektúra többszáz teraOPS-ig skálázható. A csomópontokat HyperTransport alapú, nagy sávszélességû hálózat köti majd össze. A várakozások szerint a Red Storm számítási teljesítménye legalább hétszer nagyobb lesz, mint a Sandia által jelenleg használt ASCI Redé.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ember!! Azért mert alapban csak a felesleges processzt hasznalja ki. Rakd high-ra mindjárt meglátod, hogy nem fog futni az UT-d.
Az mp3 Legyen Veled!
Nemá-akkor hogy lehet alatta max. felbontás mellett UT2003-azni hálóban??
Mindent a videókártya számol,mi???!
Mindent a videókártya számol,mi???!
Azért ez pénz is nekik, úgyhogy sztem ha sorra kerül(😊))az aktuális Deto.(a 109-ik kb. a sorban 3 hónap alatt...)akkor kap WHQL-t.
"Azért amely vállalatok, cégek meg tudják fizetni, mind Intel-t használnak, nem egészen véletlenül."
Nana-ez az Én dumám!
De tény is,úgyhogy maradhat!
Nana-ez az Én dumám!
De tény is,úgyhogy maradhat!
Igen, valszeg marhára sietni fog M$ a WHQL minösitéssel, miután az nvidia mindennel azon van hogy aláássa a 3Ds szabványát😊
Azért amely vállalatok, cégek meg tudják fizetni, mind Intel-t használnak, nem egészen véletlenül.
KFKI munkacsoportnál mindenki Intel-t használ
nem véletlenül.
Szóval ennyit az AMD-rõl.
KFKI munkacsoportnál mindenki Intel-t használ
nem véletlenül.
Szóval ennyit az AMD-rõl.
Hát ez LOL!
Próbáltál már 3dsMax-al, vagy bármely más 3d-s programmal renderelni nagyobb avi-kat?
Ez csak egy példa,filmtömörítésrõl, és a többirõl nem beszélve.
Az AMD-nek egy elõnye van: olcsóbb.
A leggyorsabb processzorokat jelenleg az Intel gyártja, pedig nálam is AMD van, de ez a tény.
Negatívuma az ára,sajna.
Azért amely vállalatok, cégek meg tudják fizetni, mind Intel-t használnak, nem egészen véletlenül.
Próbáltál már 3dsMax-al, vagy bármely más 3d-s programmal renderelni nagyobb avi-kat?
Ez csak egy példa,filmtömörítésrõl, és a többirõl nem beszélve.
Az AMD-nek egy elõnye van: olcsóbb.
A leggyorsabb processzorokat jelenleg az Intel gyártja, pedig nálam is AMD van, de ez a tény.
Negatívuma az ára,sajna.
Aha, mindegy, most úgyis Radeon 9700-am van, ahhoz meg biztos nem jó!
De van pár ismerõsöm, akinek nVidia karija van, viszont nekik nem nagyon javasoltam eddig a béta drivereket... Majd letöltöm, ha kijön a hivatalos!
De van pár ismerõsöm, akinek nVidia karija van, viszont nekik nem nagyon javasoltam eddig a béta drivereket... Majd letöltöm, ha kijön a hivatalos!
Egyátalán nem hivatalos 😊
a sráca ki találta azt mondja, hogy a 4200-es mûködött neki ezzel, csak nem nézte meg benchmarkban. 😊
a sráca ki találta azt mondja, hogy a 4200-es mûködött neki ezzel, csak nem nézte meg benchmarkban. 😊
Az mp3 Legyen Veled!
"Nem hoz nagy teljesítménytöbbletet, sõt a legtöbb alkalmazásnál SEMMI elõnyt nem jelent."
Látom nem vagy tisztába amit írsz nekem ezelött
sima 533 Northwood procim volt és most a HT
pedig sokkal gyorsabb mint pl. 700 MB film RAR-ból való kicsomagolása + film nézés + zene halgatás alig lassúl be valamit.
Internet.
Látom nem vagy tisztába amit írsz nekem ezelött
sima 533 Northwood procim volt és most a HT
pedig sokkal gyorsabb mint pl. 700 MB film RAR-ból való kicsomagolása + film nézés + zene halgatás alig lassúl be valamit.
Internet.
Ezt leteszteltétek már?
Detonator FX v45.20 for Win2k/XP
Detonator FX v45.20 for Win2k/XP
Az mp3 Legyen Veled!
Klassz, és mennyivel gyorsabb a két játék? Hát ezaz SEMMIVEL, TR6 elmegy bõven egy 1700+os AMD-n, csak jó videókártya kell neki, és nézd meg, mennyibe kerül a LEGOLCSÓBB HT-s proci, kb. a 3x-osába egy 1700+os árának!!! Ja, és ugyanúgy kell ahhoz is a jó VGA... Na mindegy, szerintem max akkor ér valamit a HT, ha egyszerre végzel tömörítést, és videólejátszást, vagy hasonló mûveleteket, ez pedig szerintem állati ritkán fordul elõ (velem eddig pl SOHA), mivle jobb, ha a CPU csak a videótömörítéssel foglalkozik, mert úgy eleve hamarabb végez...
Alapvetöen az XP is támogatja a HT és elkövetkezõ
programok is fogják használni ezt a technologiát.
mivel már most használja a Tomb Raider 6,
Aquanox 2...
programok is fogják használni ezt a technologiát.
mivel már most használja a Tomb Raider 6,
Aquanox 2...
Azt én is elismertem, hogy JOBB az Intel hõleadási képessége, de a Hyper-Threading szerintem nem akkora találmány, mint amennyire beharangozták, inkább jókis marketing fogás... Nem hoz nagy teljesítménytöbbletet, sõt a legtöbb alkalmazásnál SEMMI elõnyt nem jelent. A másik dolog pedig az, hogy gondolom Te sem haználod a gépedet hûtõ nélkül, tehát nagyon klassz, hogy az Intel úgy is megy (egy darabig), de mivel az összes mai AMD-s alaplap bír azzal a képességgel, hogy kikapcsol, mielõtt a CPU szétmenne (ezt én is kipróbáltam egy 700-as Duronnal a 7NJS lapomban, és semmi baja sem lett, levettem menetközben a hûtõt, és szinte azonnal le is kapcsolt a gép), így nem jelent sok elõnyt ez a dolog az Intel számára... Ha meg azonos órajelen (vagy árfekvésben) összehasonlítjuk a két gyártó termékeit, akkor meg érdekes eredményt kapunk! Most ezt itt nem akarom részletezni, aki ismeri a két procit, az tudja mire gondolok. Ja, ha most azt hinnéd, hogy elvakult AMD rajongó vagyok, akkor rosszul gondolod, volt (és van is) Intel procim, de jelentõs számú AMD-s gépem volt (és van is). Egyébként bevallom jelenleg valóban sokkal inkább az AMD a hozzám közelebb álló gyártó, de ha az Intel a jövõben kijön valami elképesztõen jó újítással (lásd AMD x86-64 architektúra), és elfogadható áron kínálja majd, akkor azt a terméket fogom megvenni. (Jelenleg egyébként van egy Athlon XP 2400+ és egy Celeron 1100 FCPGA-s gépem, más-más célra használom õket...)
Egyébként az AMD nem véletlenül nem használják
Server gépekbe hanem inkább Intel részesitik elönyben megvan az ok, hogy miért mert az Intel
stabilabb meg minden.
Server gépekbe hanem inkább Intel részesitik elönyben megvan az ok, hogy miért mert az Intel
stabilabb meg minden.
Mivel kestek el ?
Az XP a P3 konkurensenek indult.
Idaig huzta, az Opteroon meg agyba fobe fogja verni a P4et a Hypertreadingjevel egyutt.
A masik fele, hogy mar most annyi alkalmazas es jatek hasznalja ki a HT-t , hogy kb 2%.
Az XP a P3 konkurensenek indult.
Idaig huzta, az Opteroon meg agyba fobe fogja verni a P4et a Hypertreadingjevel egyutt.
A masik fele, hogy mar most annyi alkalmazas es jatek hasznalja ki a HT-t , hogy kb 2%.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.