Régi játék nem rossz játék

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A fiatalabbaknak lehet hogy jobban bejon egy UT x+1, mert nem is tudjak mi a jo. Tonnaszamra kapjak a nyakukba az ugyanolyan fps meg sutos jatekokat, de nagyon keves ezek kozul a minosegi, akar tobb hetes-honapos szorakozast nyujto, pedig regebben ez alapkovetelmeny volt.

Szerencsere hamarosan ujra talalkozhatunk az igazi nagy nevekkel (DOC, Last Ninja, Elite, Oil Imperium, stb.), hiszen a mai mobiltelefonok tudasa lassan eleg lesz ezek futtatasahoz. Tetris, falbonto, motorverseny, repuloszimulator (ACE szeru) mar benne is figyel az enyemben. Kivancsi vagyok mikor lehet rajta Storm Across Europeozni. 😊
Ha már témánál vagyunk, Sid Colonoizationjának van windows-os verziója. Nem a grafikai upgrade miatt, hanem, hogy stabilabban fusson mint a dos-os. Mert a Civilization-bõl pl. csináltak újjabbat.

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

jó is az, ha megvan a régi 386-os 😊))
nálam most éppen a warcraft(1) a favorit 😊

hááát, ez elég sz.r példa volt, azt a két gammát a civ-hez hasonlítani...

b
érdekes képeket tettél a cikk mellé, ugyanis egyik sem kvalifikált az abandonware címre, mindegyiknek megvan gazdája. sõt!

Megvan vkinek eredetiben? 😊
Elvis
én most XBOX-al nyomom a játékokat... és nagyon élvezem... (konzol ugye) DE van AMIGA és SPECTRUM emulátorom hozzá 😊 nyomom a nagyöreg amigás és spectrumos motyókat is! 😉
Azt várom már, hogy egyszer a jóöreg Asterix és Obelix lenne már copyjog nélküli.

Én még emlékszem arra amikor az osztálytársaméknál (akik könyvelõk) megjelent az elsõ 486-os, és vettek hozzá egy 200 dos-os játékot tartalmazó cd-t. Esténként nagyfloppikkal a hónom alatt rohantam haza mert mindig kifutottam a szülõk által megadott idõkbõl. aztán lett 3,5-ös meg cd.

Nekem a régi Epic játékok voltak a kedvenceim. Azoknak valahogy meg volt a maguk hangulata. Még az Age1-nek a demójával amit egy doboznyi floppi mellé kaptam, még azzal is mennyi idõ elment.

A 2-nél bmennyit is cseréltek a grafikán már nem köt le. Anno még az volt nagy, hogy egyszerre nekem kellett minden dologra odafigyelnem és tényleg pergõs volt a játék, itt meg a kategorizált jelentésekkel szinte másodpercek alatt le lehet tudni mindent és nézhetem a favágó villagereket.

A videokartya programozasaval.
"Csökkenti a megvásárolt játékok számát, és ezáltal a jövõben megjelenõ játékok eladásaira is kihat"
Ez hulyeseg. Pont az ellenkezoje igaz. Egy regi nagy nev a folytatast is eladja, megha elbasszak is. Egy Pirates2-t, DOC2-t mindenki megvenne latatlanba is (mar aki hajlando penzt kiadni egy stuffert).
Jaj. Az volt az egyik kedvencem.😊

Ha neked az a lényeg hogy max beállításnál 50 fps-nél elmondhasd magadról hogy milyen fasza kis gépet raktál össze, akkor ok. Te veszed meg a legújabb dolgokat méreg drágán, nem én..
Amúgy is mi baj a 20 fps-sel? Ja biztos már 23 fps-nél fáj a fejed meg kezdesz homályosan látni 😊
Az meg megint egy másik téma, hogy érteni kell hozzá, hogy hogy állítsd be hogy gyorsabban menjen. Ja persze könnyebb megveni a legújabb ht-s pIV prockót..
Nem tudom, itt mindenki ennyire el van kényeztetve? Bocs az off-ért, de állandóan csak azt olvasom hogy ilyen új proci, olyan új videókatyó, jajj a gta3 csak 25 fps-sel megy ha 20 kocsi van a pályán. Tököm ki van már az ilyenekkel. Persze megint tisztelet a kivételnek.
Így van. Mostaniaknál csak a grafika a lényeg, tisztelet a kivételnek. Pl mafia, vagy talán a mohaa. Ilyen ut2003 szintûek már szerintem nem is igazi játékok..
Ford Fairlane
Ja, nekem is+om van, hát nem szép, de milyen jóóóóóóó!!!!!!
A Raid over Moscowról még nem is esett szó !

nekem a sima renegade jobban tetszett 8).
ja, nekem spectrum+ volt, már akkor is a dizájn negatív csúcsa...
de a legtöbb idõt a bards tale-lel töltöttem, 30 percnyi magnószalag, új dungeon->pár perces tekergetés...

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Mike
Frappáns

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
A régi játékoknál még kellett a képzelet. Minél fotorealisztikusabb lesz, annál kevésbé kell majd.
Lásd pl. Monkey Island 2 - 320x200 256 szin

Mike
Amikor kijött a Master of Orion I, mindenki szapulta, hogy milyen szar a grafikája - az is volt - de mindennek ellenére kiváló játék volt. Én inkább címre megyek, nem screenshot-ra

Ez kb. olyan mintha a lego-kat gyarto ceg a miatt pampogna, hogy a Kis Miska eladja a famozdonyát és akkor az átlag játékos kevesebb legot venne mert van más játéka. Ekkora marhaságot. Nem, hogy csinálnának olyan játékot amiért inkább megvenné az ember õket.

Mellesleg detail.

Amúgy ha nem csak az options menüt, hanem az inifájlokat is néznéd, akkor rájöhetnél, hogy baromira tuningolható az UT. Még az egyben is csodákat lehetett benne mûvelni és itt is.

Mellesleg épp a hétvégén mehettem be a Minidigit Bt.-be és épp láttam egy 9700-es pro-t 2001-es 3dmarkkal. Igaz, hogy nem hagyott ki teszteket, de az a trónszerû valamin ülõ lény, hogy õszinte legyek nekem nem hiányzik. És nem is azt mondtam, hogy a g2 az atyaég. Csak megjegyeztem, hogy egyáltalán nem szükséges mindenbõl az 40kft fölöttieket megvenni. Nekem specku nem ér ennyit egy ilyen kártya. Eltelik fél év és már úgyis 20 alatt lesz. Nem azt mondom, szép a nature tesztben is, de az olyan játék amelyik megeszik ennyi prociidõt az árban sem az olcsó.

Ford Fairlane
Spektrumot senki sem használt??
Nekem még megvan.... Mondjuk inkább emulátoron jácccccccok régi cuccokkal....
Target: Renegade és a Commandos volt az igazi királyság !!!!!

GeForce2 suxx az új játékokkal. Millió feature kimarad, hogy az a 30-40 fps meglegyen. Ráadásul így sincs meg.

az lehet de az eladhatosagat leginkabb a kinezete befolyasolja, oszinten megmondom mai jatekoknal en is screenshotokat keresek mielott... khm.. "beszerzem".. aztan meg ha mar megvette a juzer akkor nem mind1 hogy 5 perc mulva esetleg megunja? annal jobb, hamarabb vesz ujat :]

ezek a regi jatekok szerintem csak azoknak jelentenek valamit akik akkor is jatszottak veluk amikor meg ugy ott voltak valahol a magasabb technikai regiokban, hiaba mutogattam ufo 1-et meg doom-ot par evvel nalam fiatalabb embernek csak annyit mondott hogy mi ez a szar pedig ezekkel honapokat nyomultam annak idejen
Mike at home
Egy jatek nem feltetlenul attol jo, ahogy kinez.

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
szvsz pc-s fronton nem a jatekiparbol elnek a hardvergyartok

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
a cikk vegkovetkeztetesei pedig marhasagok

Mike at home
Amennyiben egy jatekot mar nem forgalmaznak, szerintem semmi bun nincs abban, ha letoltheto

Hát, nem tom. Nekem 1 850-es celeronom van egy õsöreg geforce2-essel és 1020x768-on a 30.82-es detonatorral és egy kis buherálással pl. stabilan 55-60 fps-et ír ki egy jó kis rocketozás közben is otthon a stats fps után. Semmi szükség nincs geforce4-re. Amúgy már azzal is néztem és több bug-ja van annak a szegény kártyának mint egy mx400-nak. Radeonnal viszont jó, csak nem olcsó.

Lammer
van 1 ismerõsöm, tök poén:
2,4G PIV, Gef4 4600,dvdíró stb...
és a játékidejének 90%át abandonokkal meg emukkal tölti a saját bevallása szerint...
😊))

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Lammer
wdmsound...
ennyi...

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Csacsis
Azért hozzátenném,hogy a Transport Tycoon-nal még mindíg szívesen játszik az ember, SÕT! lelkes emberkék csináltak hozzá XP-patch-et is!!

És szép emlékek vannak ezekhez is:
-Prince Of Persia
-Mortal Kombat/Street Fighter (kinek mi tetszik)
-Ski 😊
-F1GP (az elsõ rész egy 386-oson is elment, és csodáltuk a grafikát)
-Retaliator (286-oson Vadászrepülõgépszimulátor!!!! (méghozzá 3d-s)
-Dune1-2
stb...

Ennyi.

U.I.:Ufo2+Gravis Ultrasound RUUUUUUUUUULLLLLEZZZZZZZZZZZZZ!!!!!

bár ha te szeretsz 20 fps-sel gamazni....

na te sem láttad még az UT2003-at. még hogy nem kell neki gf4 meg radeon 9700. hát ezen csak körhögni tudok... 😄DD

AnarchoiD
veszel ? 😊 na ne vakits 😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

még valami: nagyon sok ilyen játék már el se indúl win2k-n vagy winXP-n.

szurmakotium
"Csökkenti a megvásárolt játékok számát, és ezáltal a jövõben megjelenõ játékok eladásaira is kihat."

IMHO ebben a formában hüljeségnek tartom ...
Milyen játék elterjedését gátolja egy õsrégi DOS-os program ami meg se nyikkan esetleg a hyperszuper vadi új configon ???
(EMS, UNIVBE vagy csak OS-ok) sorolhatnank mi minden változott az elmúlt évek során ...

Akinek hightech gépe van nem fog jatszani a settlers I-el, hanem inkább a IV-el ...
Aki már annyit ráköltött, hogy szuper a gépe az "szupergamez"-eket akar rajta futtatni és nem szenvedni régi progikkal ...

Meglehetne nézni, hogy ha szaré-húgyé is adnák, hány darabot adnának el belõlük ... hát nem sokat.
Max. a collectorok rámozdulnának ...

Sze'ntem ezen fajta szórakozás megmarad a régi "öregeknek" (mint én)... pl. kipróbálom mert annak idején nem volt elérhetõ ... vagy annyi mindenkitõl hallottam, hogy na megnézem ... vagy egyszerûen a feeling miatt ...

By the perception of illusion we experience reality.

ja jóó, most nézem hogy nagyjából azt írtad amit én 😊
Jah meg az nvidiának 😊
Szerintem épp fordítva van. A hardware fejlesztés határozza meg hogy milyen játékok készülnek. A videókártyák tényleges tudásából sincs még minden kihasználva. És nem azért csinálnak pl gyorsabb procit se, mert a gta3 lassan fut a mostaniakon.. Az igaz hogy a játékoknak köszönhetõen tudják eladni az új hardware-eket, de ha megállna a hw fejlesztés, nem készülnének nagyobb gépet igénylõ játékok. Az meg a másik dolog, hogy a mostani játékokhoz se kell gef4 meg radeon 9700 meg 2800-as proci..
És ha a pc-s játékipar visszaesik akkor mi lesz a hardvergyártókkal??
Mert egyértelmû,hogy a játékok gépigénye jelentõsen befolyásolja a hw. eladásokat,éppen ezért a gyártók nem fogják hagyni a játékipar visszaesését.Szerintem lesznek,mint ahogyan már vannak,olyan fejlesztõcsapatok akiket támogatni fognak.
A konzol a hw. gyártóknak nem nagy biznisz.

JHetfield
EA oldalan is van egyket freegame a regiidokbol... tegnap vettem eszre ilyen regi fifa meg egyebek:]

Igazából ennek úgy kéne mûködni, hogy a játékgyártók aszonygyák na mától ez meg ez free. Mint pl. ID, aki 2 generációnál régebbi motorjait forrás szinten is hozzéférhetõvé teszi.
Ugyanez kéne a felhaszálói programokkal is, 2 verzióval régebbi program free. Na álmodozzunk tovább ...